• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Son çarem Roaccutane kullananlar lütfen yorum yazsın

• Konu Sahibi Konu Sahibi Zeyf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Bende 10 kasımda başladım 2. ayın içerisindeyim ve aşırı derecede yorgunluk hissi sırt ve bel ağrısı çekiyorum ama sabrediyorum çünkü son çarem bu artık. Yüzüme gelince başladığım zamandan daha fazla sivilcelerim var artık ve hepside irinli olmaya başladı benim sorunum sivilcelerim kist şeklinde kırmızı mor deri altında oluyor ve irinleşip atılmıyordu herşeyi denedim kullandım yıllarca yüzüm mafoldu daha da arttı şimdi artmasından korkmuyorum daha çok seviniyorum çıksın hepsi bitsin diye. Yalnız kullanan arkadaşlara sorum olucak benimde kan tahlilleri olumlu çıkması için neleri yiyip neleri yememeliyiz. Birde ben felaket şekilde hasta oluyorum boğazlarım ağrıyor ve acıyor kulaklarıma kadar çıktı ağrısı başka bi ilaç kullanamıyoruz sanırım bu süre içerisinde de bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. İnşallah hepimizin çabası emekleri boşuna çıkmaz ve istediğimiz gibi bi ömür sağlıklı sihatli pürüzsüz bebek gibi cildimiz yüzümüz olur

Çok yağli ve A vitamini iceren şeyler yememeyedikkat etmelisin . Sebze ve meyve ağırlıkta besleniyorum ben bol su içiyorum ve de bu sebeple kan değerlerim 4 aydır normal çıkıyor . Geçen ay kanımda enfeksiyon çıktı ilaçla birlikte antibiyotik bile kullandım :):) doktor kontrolünde kullanılabilir tabiki

63. Gunumdeyim benimde 1.ayimda kist seklindeki sivilcelerim hep kendini disari atti ama suan sadece izleri kaldi ve uzuluyorum acaba ilaci icmekle dogru mu yaptim yanlis mi diye :( benimkiler disarda olmadigi icin izleride yoktu ama simdi kipkirmizi oldu yuzum izler yuzunden korkuyorum bunlar kalirsa diye :KK61:

Selam kızlar ben 21 yaşındayım ve 4 senedir sivilcelerimle uğraşıyorum.Sivilce diyorum ama keşke sivilce olsa bende çıkanlar deri altında kist şeklinde ve giderken iz bırakıp bi kaç gün sonra yeniden şişen cinsten :KK61: kremlerin neredeyse hepsini kullandım ama bir sonuç alamadım geçen seneki gittiğim doktor bu da iyi gelmezse malum ilacı kullanıcaksın dedi ama ben kabul etmedim çünkü birçok yan etkisi vardı korkuyordum kullanmaya:110: sonucunun ne olcağını bildiğim halde geçtiğimiz hafta yine gittim cildiyeye sonuç yine aynı.Doktora bu ilacın yurt dışında satışının yasak olduğunu birçok yan etkisinin olduğunu soyleyince benim 2 çocuğumda kullandı benim kullandığım şeker ilacı karaciğerime ne yapıyosa bu ilaçta o kadarını yapar kendine eziyet etme kullan bebek gibi yüzün olur dedi başka şansım yok artık kullanıcam çünkü senelerdir çekiyorum ve hiç bir düzelme yok fakat şuan epilasyona gidiyorum bitmeden ilaca başlayamam cilt çok hassaslaştığı için doktorda izin vermedi onun bitmesini bekliyorum ilaca başlamak için.Nette çok yorum okudum 7 sene sonra daha beter halde çıkan diyenler yaşlandırdı diyenler gözümün altı mor ve çukur kaldı diyenler vs bunlar moralimi bozuyo herkesin bünyesi ve verecek olduğu tepki farklı olur elbet etrafımda kullanıp olumsuz sonuç alan duymadım sizden ricam ilacı kullananlar iyi ve kötü sonuçlarını yazarsa çok memnun olurum Hoppa
Canım ben ilacı yaklaşık 4 sene önce kullandım. Yazılan yan etkilere çok fazla takılma, ilk kullanıma başladığında daha da kötüleşiyor cildin, hatta ara ara kıpkırmızı oluyor. Dudakların kuruyor. Bolca bepanthenin yağlı kremini dudaklarına sür. Ben sana yaşadığım en kötü yan etkileri yazdım. Psikolojik olarak bende herhangi bir olumsuzluk yapmamıştı. Ben 6 ay kullandım, 4 yıldır da tek sivilcem çıkmadı. Sadece sana tavsiyem ilacı kullanmadan önce bir kadın doğum dr una görünmen ve adetin 2 yada 3. Günü hormon testleri yaptırman. Ben pcos olduğumu çocuk istemim olunca öğrendim ve yumurtalık kistleri de sivilce yapıyormuş zaten. Eğer kadın doğuma gidip durumumu öğrenseydim doğum kontrol hapıyla daha basit bir tedavi uygulayacaktım. Eğer sivilceler senin yaşam kaliteni psikolojini çok etkiliyorsa, kullan derim, ben artık sivilceleri takıntı haline getirmiştim ve diğer tedavilerle başarı sağlayamamıştım ama tabi senin kararın. Tedavin boyunca zaten karaciğer değerlerinle ilgili ölçümler devamlı yapılıyor. Sormak istediğin bişi olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Canım ben ilacı yaklaşık 4 sene önce kullandım. Yazılan yan etkilere çok fazla takılma, ilk kullanıma başladığında daha da kötüleşiyor cildin, hatta ara ara kıpkırmızı oluyor. Dudakların kuruyor. Bolca bepanthenin yağlı kremini dudaklarına sür. Ben sana yaşadığım en kötü yan etkileri yazdım. Psikolojik olarak bende herhangi bir olumsuzluk yapmamıştı. Ben 6 ay kullandım, 4 yıldır da tek sivilcem çıkmadı. Sadece sana tavsiyem ilacı kullanmadan önce bir kadın doğum dr una görünmen ve adetin 2 yada 3. Günü hormon testleri yaptırman. Ben pcos olduğumu çocuk istemim olunca öğrendim ve yumurtalık kistleri de sivilce yapıyormuş zaten. Eğer kadın doğuma gidip durumumu öğrenseydim doğum kontrol hapıyla daha basit bir tedavi uygulayacaktım. Eğer sivilceler senin yaşam kaliteni psikolojini çok etkiliyorsa, kullan derim, ben artık sivilceleri takıntı haline getirmiştim ve diğer tedavilerle başarı sağlayamamıştım ama tabi senin kararın. Tedavin boyunca zaten karaciğer değerlerinle ilgili ölçümler devamlı yapılıyor. Sormak istediğin bişi olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Yorumun icin tesekkur ederim tatlim kullanmaya basladim 3.ayimin icindeyim hastaligin icin Rabbim sifa versin ve sapasaglam gonlune gore bebislerin olur insaAllah :) banada lise yillarimda gittigim kadin dogumcu demisti pcos diye 3 ay ilac kullandim sonra baska doktora gozuktum bana ilac ictigim icin kizdi doktorada verdigi icin kizdi yasim kucuktu cunku ve yok sende bir sey demisti

Selam kızlar ben 21 yaşındayım ve 4 senedir sivilcelerimle uğraşıyorum.Sivilce diyorum ama keşke sivilce olsa bende çıkanlar deri altında kist şeklinde ve giderken iz bırakıp bi kaç gün sonra yeniden şişen cinsten :KK61: kremlerin neredeyse hepsini kullandım ama bir sonuç alamadım geçen seneki gittiğim doktor bu da iyi gelmezse malum ilacı kullanıcaksın dedi ama ben kabul etmedim çünkü birçok yan etkisi vardı korkuyordum kullanmaya:110: sonucunun ne olcağını bildiğim halde geçtiğimiz hafta yine gittim cildiyeye sonuç yine aynı.Doktora bu ilacın yurt dışında satışının yasak olduğunu birçok yan etkisinin olduğunu soyleyince benim 2 çocuğumda kullandı benim kullandığım şeker ilacı karaciğerime ne yapıyosa bu ilaçta o kadarını yapar kendine eziyet etme kullan bebek gibi yüzün olur dedi başka şansım yok artık kullanıcam çünkü senelerdir çekiyorum ve hiç bir düzelme yok fakat şuan epilasyona gidiyorum bitmeden ilaca başlayamam cilt çok hassaslaştığı için doktorda izin vermedi onun bitmesini bekliyorum ilaca başlamak için.Nette çok yorum okudum 7 sene sonra daha beter halde çıkan diyenler yaşlandırdı diyenler gözümün altı mor ve çukur kaldı diyenler vs bunlar moralimi bozuyo herkesin bünyesi ve verecek olduğu tepki farklı olur elbet etrafımda kullanıp olumsuz sonuç alan duymadım sizden ricam ilacı kullananlar iyi ve kötü sonuçlarını yazarsa çok memnun olurum Hoppa
Ben bu ilac hakkinda sunu duymustum basta cildin cok kötü oluyormus yani sivilceler kusuyormus sonra soyulup cilt temizkeniyormus ama herkesin cildi farkli . Umarim sivilcelerin tez zamanda gecer canim

Ben bu ilac hakkinda sunu duymustum basta cildin cok kötü oluyormus yani sivilceler kusuyormus sonra soyulup cilt temizkeniyormus ama herkesin cildi farkli . Umarim sivilcelerin tez zamanda gecer canim
Cok tesekkur ederim insaAllah bu sorunla basi dertte olan ne kadar insan varsa hepsine iyi gelir :)

İşte böyle uzun yıllar önce kullanmış insanlara ihtiyacım vardı :) nerdeyse yüzde 50 lik bir kısım ilaç kullanımından bir süre sivilcelerin yeniden çıktığını söylüyor ve bu ister istemez insanı üzen yorumlar :/ sen bu konuda neler düşünüyorsun canım

İşte böyle uzun yıllar önce kullanmış insanlara ihtiyacım vardı :) nerdeyse yüzde 50 lik bir kısım ilaç kullanımından bir süre sivilcelerin yeniden çıktığını söylüyor ve bu ister istemez insanı üzen yorumlar :/ sen bu konuda neler düşünüyorsun canım
Canım dediğim gibi ben ilacı kullanırken çok büyük sıkıntılar yaşamadım ama ilk başta gerçekten sivilceler artıyor, buna çok fazla takılmadan düzenli olarak ilacı kullanmanı tavsiye ederim. En sonunda geçecektir. Yan etkileri okuyup okuyup psikolojik olarak da etkilenme. Bir de iyi bir nemlendirici kullanırsan sorun kalmaz. Fiyat performans olarak en iyisi bepanthol krem ve merhem. Ben la roche da kullandım neredeyse bepantholün 5 katı para ödedim ama aynı sonucu aldım. Sadece dediğim gibi kadın doğuma görünüp hormonlarında sorun olmadığını teyit etmeni öneririm.

Canım dediğim gibi ben ilacı kullanırken çok büyük sıkıntılar yaşamadım ama ilk başta gerçekten sivilceler artıyor, buna çok fazla takılmadan düzenli olarak ilacı kullanmanı tavsiye ederim. En sonunda geçecektir. Yan etkileri okuyup okuyup psikolojik olarak da etkilenme. Bir de iyi bir nemlendirici kullanırsan sorun kalmaz. Fiyat performans olarak en iyisi bepanthol krem ve merhem. Ben la roche da kullandım neredeyse bepantholün 5 katı para ödedim ama aynı sonucu aldım. Sadece dediğim gibi kadın doğuma görünüp hormonlarında sorun olmadığını teyit etmeni öneririm.
Tatlim tedavi sonunda izlerin ne durumda ben cok korkuyorum bu izler kalicak diye :(

Tatlim tedavi sonunda izlerin ne durumda ben cok korkuyorum bu izler kalicak diye :KK43:
Canım valla iz kalmadı bende çok şükür zaman geçtikçe kızarıklıklar da gitti, mümkün olduğunca oynama sivilcelerle cildinle, soyulacak zaten bir süre. İzler için de ayrıca kremler var hemen ilaç birimin cilt dr unun sana önerdiği şekilde kullanırsan fayda sağlayacaktır. Şimdi hiç hatırlamıyorum kremlerin adlarını.

Canım valla iz kalmadı bende çok şükür zaman geçtikçe kızarıklıklar da gitti, mümkün olduğunca oynama sivilcelerle cildinle, soyulacak zaten bir süre. İzler için de ayrıca kremler var hemen ilaç birimin cilt dr unun sana önerdiği şekilde kullanırsan fayda sağlayacaktır. Şimdi hiç hatırlamıyorum kremlerin adlarını.
1 2 tane sivilcem var suan ama iz cok korkuyorum boyle kalmasindan =( yuzumde soyulma da yok :KK64:

Peki ilaç öncesinde sivilcelerin nasıldı cilt yapın nasıldı bunları çok merak ettim canım

Peki ilaç öncesinde sivilcelerin nasıldı cilt yapın nasıldı bunları çok merak ettim canım
Canım benim 20 yaşımdan sonra sivilce problemim çıktı, ilk başta basit birkaç akne şeklindeydi sonrasında her iki yanak bölgemde içleri dolu birçok akne oluştu. İrinş akıtmaya çalışsan akmaz, kırmızı kırmızı bildiğiniz akneler kötüydü yani. İçleri dolu bir sürü kocaman aknem vardı. Ama T bölgesi dedikleri alın ve burun üstü bölgesi kuruydu. Roaccutandan önce bir sürü ilaç kullandım, antibiyotikler, eritromisin içeren jeller, eczane yapımı ilaçlar. Kolsuz agop dedikleri cilt dr unun bir reçetesini bile yaptırmıştım, ne yaptıysam geçmemişti yani.

Kızlar hiç korkmayın benim iki sene önceydi tedaviye başlayalı iki senedir hiç sivilce problemi yaşamadım çok şükür önceden çok problemli bir cildim vardı şuan tertemiz bir cildim var ne kullandıysamda işe yaramamıştı

Kızlar hiç korkmayın benim iki sene önceydi tedaviye başlayalı iki senedir hiç sivilce problemi yaşamadım çok şükür önceden çok problemli bir cildim vardı şuan tertemiz bir cildim var ne kullandıysamda işe yaramamıştı
Peki izlerin geçti mi

Geçti ama benim çukurlarım yoktu hiç sivilce patlatmazdım kırmızı sönmüş sivilceler halinde iz kalırdı ve kolay kolay geçmezdi zamanla onlarda geçti hiç iz kalmadı

Sivilcelere karşı salatalık maskesi

En büyük cilt sorunlarından biri olan sivilcelerle salatalık maskesi ile başa çıkın! Salatalığı rondoda püre haline getirin. Sonra yulaf ezmesini havanda döverek toz haline getirin. Daha sonra tüm malzemeleri bir kaba alın ve iyice karıştırın. Karışımı yüzünüze sürüp 15 dakika bekletin ve temizlemek için soğuk su kullanın. Bu maskeyi sivilceler geçene kadar haftada 2, sivilcelerin oluşmasını önlemek için haftada 1 kez kullanabilirsiniz Cilt gözeneklerini derinlemesine temizleyen yulaf sivilceye yol açan bakteri birikimi önleyen doğal bir üründür. Bal ise cildi yumuşatır ve sivilce nedeniyle kızaran cildi yatıştırır.

Sevgili Kadınlar Kulübü üyeleri, sizler için açtığımız Kadınlar Kulübü TV'ye video izleme desteklerinizi bekliyoruz. Kadın dayanışmasına ne dersiniz? :) İstediğiniz videoları belirttin, o tarz videolara yer verelim. Önerilerinizi bekliyoruz.Diğer videolarımız için: https://www.kadinlarkulubu.tv/guzellik-moda

Back
X