Sivilceli Ciltler Son çarem Roaccutane kullananlar lütfen yorum yazsın

• Konu Sahibi Konu Sahibi Zeyf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Ayyy insaAllaahhh boyle yuzu bebek poposu gibi olan insanlara hayran hayran bakiyorum yaa arkadasim var kiz her seyi yiyo iciyo yuzunde 1 tane bile sivilce gormedim bu zamana kadar bunye meselesi birazda iste :KK43: anneminde gencken varmis cocuk dogurunca gecer diyo da o kadar bekleyemem :KK48:

Cilt yapisiyla alakali benim gozenekler genis oldugundan ilacsiz cozum bulanmazdi bana :):)

Yarin ola hayrola diyelim o zaman cok heyecan yaptimm :KK28:

Selam kızlar ben 21 yaşındayım ve 4 senedir sivilcelerimle uğraşıyorum.Sivilce diyorum ama keşke sivilce olsa bende çıkanlar deri altında kist şeklinde ve giderken iz bırakıp bi kaç gün sonra yeniden şişen cinsten :KK61: kremlerin neredeyse hepsini kullandım ama bir sonuç alamadım geçen seneki gittiğim doktor bu da iyi gelmezse malum ilacı kullanıcaksın dedi ama ben kabul etmedim çünkü birçok yan etkisi vardı korkuyordum kullanmaya:110: sonucunun ne olcağını bildiğim halde geçtiğimiz hafta yine gittim cildiyeye sonuç yine aynı.Doktora bu ilacın yurt dışında satışının yasak olduğunu birçok yan etkisinin olduğunu soyleyince benim 2 çocuğumda kullandı benim kullandığım şeker ilacı karaciğerime ne yapıyosa bu ilaçta o kadarını yapar kendine eziyet etme kullan bebek gibi yüzün olur dedi başka şansım yok artık kullanıcam çünkü senelerdir çekiyorum ve hiç bir düzelme yok fakat şuan epilasyona gidiyorum bitmeden ilaca başlayamam cilt çok hassaslaştığı için doktorda izin vermedi onun bitmesini bekliyorum ilaca başlamak için.Nette çok yorum okudum 7 sene sonra daha beter halde çıkan diyenler yaşlandırdı diyenler gözümün altı mor ve çukur kaldı diyenler vs bunlar moralimi bozuyo herkesin bünyesi ve verecek olduğu tepki farklı olur elbet etrafımda kullanıp olumsuz sonuç alan duymadım sizden ricam ilacı kullananlar iyi ve kötü sonuçlarını yazarsa çok memnun olurum Hoppa
Benim oğlum kullandı. tıpkı sizinkine benzer bir sorundur ve karaciğerdeki yaglanmadan dolayı olduğu ortaya çıktı.ilk önce lisedeyken bu ilacın tedavisine başladı ve gerçekten cildi tertemiz oldu.ama tedaviyi yarım bıraktığı için bir süre sonra tekrar sivilceler aynı şekilde ortaya çıktı. bu kez cilt doktoruna kendisi söyledi bu ilacı kullanmak istediğini. yan etkileri varmış tabi ki her ilacın ar ama sonuçta uzman doktor gözetiminde kullanılıyor. zaten ilaca başlamadan önce bir sürü kan testi vs yapıldı.dikkat edilmesi gereken nokta çok sıcak iklimin olduğu bir yerde yaşıyorsanız sonbahar ve kış aylarına denk getirmeniz gerekiyor tedavi dönemini. çünkü asiri güneşe maruz kalındığında ciltte lekeler oluşuyormuş.doktor bunu dikkate alarak birkaç ay beklemiştı tedaviye başlamayı. kullanırken de ciltte aşırı kuruluk oluşuyor o nedenle de çok iyi bir nemlendirici sürekli kullanmanız gerekiyor.yine bunu da Dr veriyor zaten ilacın yanında.oğlumda özellikle tedavinin son ayında dayanılmaz bir hal almıştı bu cilt kuruluğu.dudakları parça parça olmuştu.nemlendirici de fayda etmiyor demişti. son ayı gerçekten zor atlattı. Ama çok şükür sivilceler den eser kalmadı. bir sene kadar oldu tedavisi biteli bu arada.İnşallah size de faydası olur acil şifalar diliyorum :)

Benim oğlum kullandı. tıpkı sizinkine benzer bir sorundur ve karaciğerdeki yaglanmadan dolayı olduğu ortaya çıktı.ilk önce lisedeyken bu ilacın tedavisine başladı ve gerçekten cildi tertemiz oldu.ama tedaviyi yarım bıraktığı için bir süre sonra tekrar sivilceler aynı şekilde ortaya çıktı. bu kez cilt doktoruna kendisi söyledi bu ilacı kullanmak istediğini. yan etkileri varmış tabi ki her ilacın ar ama sonuçta uzman doktor gözetiminde kullanılıyor. zaten ilaca başlamadan önce bir sürü kan testi vs yapıldı.dikkat edilmesi gereken nokta çok sıcak iklimin olduğu bir yerde yaşıyorsanız sonbahar ve kış aylarına denk getirmeniz gerekiyor tedavi dönemini. çünkü asiri güneşe maruz kalındığında ciltte lekeler oluşuyormuş.doktor bunu dikkate alarak birkaç ay beklemiştı tedaviye başlamayı. kullanırken de ciltte aşırı kuruluk oluşuyor o nedenle de çok iyi bir nemlendirici sürekli kullanmanız gerekiyor.yine bunu da Dr veriyor zaten ilacın yanında.oğlumda özellikle tedavinin son ayında dayanılmaz bir hal almıştı bu cilt kuruluğu.dudakları parça parça olmuştu.nemlendirici de fayda etmiyor demişti. son ayı gerçekten zor atlattı. Ama çok şükür sivilceler den eser kalmadı. bir sene kadar oldu tedavisi biteli bu arada.İnşallah size de faydası olur acil şifalar diliyorum :)
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim uzun uzun yazmissiniz cok sagolun oglunuz adina sevindim :) istanbulda yasiyorum ve malum kis ayindayiz bol su tuketerek asiri derecede kuruluk yasamayacagimi umuyorum :dua:

Kan tahlilimi yaptirdim sonuclari ayin 8nde alicam ins ama hatirlatmak amacli kendi icin bir kagit yazdi ve bana verdi ordan eger yanlis okumadiysam zoretanin verecek bana :110:

Muadil ilaclar etkisi ayni sonucta Benim arkadasimda zoretanin kullaniyor . umarim faydasini gorursun

Sonunda doktorla denk gelebildik ve bugun aldım ilaclarimi simdi besmele cekip basliyorum insaAllah sifasini buna saklamistir Rabbim de su yuzum duzelirde omur boyu bebek poposu gibi kalir :21:

Benim kullanmadigim ilac kalmamisti sırtımda da dolu sivilce vardi. en son bu ilaca basladim 4yil oldu tedavi biteli. Rabbime hamdolsun o ilactan sonra tek bir sivilce dahi olusmadi ne yuzumde ne vucudumda Elhamdulillah

Benim kullanmadigim ilac kalmamisti sırtımda da dolu sivilce vardi. en son bu ilaca basladim 4yil oldu tedavi biteli. Rabbime hamdolsun o ilactan sonra tek bir sivilce dahi olusmadi ne yuzumde ne vucudumda Elhamdulillah
Ayy ne guzel ya senin adina cok sevindimm :))

Bende 10 kasımda başladım 2. ayın içerisindeyim ve aşırı derecede yorgunluk hissi sırt ve bel ağrısı çekiyorum ama sabrediyorum çünkü son çarem bu artık. Yüzüme gelince başladığım zamandan daha fazla sivilcelerim var artık ve hepside irinli olmaya başladı benim sorunum sivilcelerim kist şeklinde kırmızı mor deri altında oluyor ve irinleşip atılmıyordu herşeyi denedim kullandım yıllarca yüzüm mafoldu daha da arttı şimdi artmasından korkmuyorum daha çok seviniyorum çıksın hepsi bitsin diye. Yalnız kullanan arkadaşlara sorum olucak benimde kan tahlilleri olumlu çıkması için neleri yiyip neleri yememeliyiz. Birde ben felaket şekilde hasta oluyorum boğazlarım ağrıyor ve acıyor kulaklarıma kadar çıktı ağrısı başka bi ilaç kullanamıyoruz sanırım bu süre içerisinde de bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. İnşallah hepimizin çabası emekleri boşuna çıkmaz ve istediğimiz gibi bi ömür sağlıklı sihatli pürüzsüz bebek gibi cildimiz yüzümüz olur

Bende 10 kasımda başladım 2. ayın içerisindeyim ve aşırı derecede yorgunluk hissi sırt ve bel ağrısı çekiyorum ama sabrediyorum çünkü son çarem bu artık. Yüzüme gelince başladığım zamandan daha fazla sivilcelerim var artık ve hepside irinli olmaya başladı benim sorunum sivilcelerim kist şeklinde kırmızı mor deri altında oluyor ve irinleşip atılmıyordu herşeyi denedim kullandım yıllarca yüzüm mafoldu daha da arttı şimdi artmasından korkmuyorum daha çok seviniyorum çıksın hepsi bitsin diye. Yalnız kullanan arkadaşlara sorum olucak benimde kan tahlilleri olumlu çıkması için neleri yiyip neleri yememeliyiz. Birde ben felaket şekilde hasta oluyorum boğazlarım ağrıyor ve acıyor kulaklarıma kadar çıktı ağrısı başka bi ilaç kullanamıyoruz sanırım bu süre içerisinde de bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. İnşallah hepimizin çabası emekleri boşuna çıkmaz ve istediğimiz gibi bi ömür sağlıklı sihatli pürüzsüz bebek gibi cildimiz yüzümüz olur
Benimde bugun 2. Gunum suanlik degisen bir sey yok bakalim ne zaman kurumaya baslayacagim :) doktor bana cips yeme kizartma fazla yeme yagli seyler tuketme dedi eczacida ilaci verirken cikolata yeme dedi saglikli beslenmeye calis yagli ve sekerli seylerden uzak durursan tahlillerin temiz cikar heralde :KK74: diger sorun hakkinda bir sey diyemeyecegim onu doktoruna danis tatlim:KK25:

4. Gunun sabahindayim ve burnum sisti yuzum kizardii bu kadar cabuk beklemiyordumm :KK64:

Tedavi goren arkadaslar nereye kayboldunuzz :KK35:

bence bu kadar çabuk gitmeyin arkadaşlar konuşmaya devam edelim

Merhaba öncelikle yeni üye oldum ve paylaşmak istedim 22 yaşındayım cildimi temiz tutup hep bakım yapıp her türlü ürünü denememe rağmen geçen seneye kadar hep sivilce problemi yaşadım. Benim hiç bir zaman yüzümde çok sivilce çıkmadı ama iki üç tane çıkardı oda yanağımı kaplardı zaten. Kocaman içi dolu kırmızı sivilceler... Sonunda artık bende bıktım bu sivilcelerden diyerek doktor eşliğinde roaccutane kullanmaya başladım. 20 mg günde bir adet kullandım her gün 2lt su içtim dudağımı bol bol nemlendirdim cildimi nemlendirdim ve hiç bir problem yaşamadım ilaç kullanırken sivilcelerim artar diye korktum bu süreçte ama hiç bir artış olmadı aksine azaldılar. Bence en önemlisi pozitif olmak her konuda başkalarının olumsuz yaşadığı şeyler onların deneyimleri. :) sevgiler...
Sen kullaniyor musun ?
Kullanıyorum 2.ayımın içindeyim

Selam kızlar ben 4. Ay dan gidiyorum gayet memnunum çok ciddi yaşadığım yan etki yok şükür dudak kuruluğu dışında (blistex ile aşk yaşıyoruz ) tedavi sürecinde ilk ay biraz sivilcem çıktı şu anda sönmüş durumdalar lekeler var bakalım doktorum onlar da gidecek dedi sabır kızlar

Back
X