Evet aynen dediğiniz gibi yapıyorum kafama takıyorum saatlerce acıklıyor söyleyken söyle oldu falan diye..Maaşını nerelere harcadıgını sayıyodu teker teker calıstıgı dönemde..
Evet bu onun son sansı gibi bi şey,atanması zor cünkü bölüm olarak ve o her seyini kpssye bağladı su an..
Bence sorun sizde dgsmenz gerekiyor..diyelm ayrldnz yeni iliskinzde de aynisini yapicksnz..hatta ilerde cocugunuza harclik werdgnzde yine hesap sorucksnz naptin nerde yedin nie onu aldin vb.
Bu durumda birakn eşinizi cocuklariniz bile uzaklasir sizdn..untmayn ki herkes bi birey..nasil ki 4 aylik bi cocuga bile sewmediqi biseyi yediremiyorsak insanlara her istediklerimizi yaptiramayiz maalesef..
Ben evliym esimin 3bin tl maasi var hc bi maddi skntmz yok ben bile kendmi kpss ye adapte ettm kazandm kazandm gözüyle bakiyorm..cnkü kpss deniln şey ya gercktn bianda alip war ediyor sizi yada bianda alip yok..
Eger arkadasiniz ders calisirken onun moralini bozuyorsanz kendi kisisel daha dogrusu bencilce isteklerinz icin bu gercekten kul hakki böyle bi vebalin altina grmek cok ama cok tehlikeli..
Bir dgeride ewlendk eşim maaşini kuruşuna kadr aciklyodu şunu aldm şu kadar kaldi vb. para yetmedyse nerden bulcaz napcz falan diyodu..
Biqün aldm karsima bak ben ayda bi kere yemegi yetştiremesem yada yapamasam ne dersn?
-dişardan söylerz cnm nlck ddi
-peki ya 30 gün boynca yetstrmesem ddm
-bu yetistirememk dgl sorumsuzluktr ddi
Ayni fikirdeyiz ltfn maaşini 30 gün boyunca nasil idare edicegn fikrini bna anlatp her yaptgn masrafi bna yansitma bu senin sorumlulugun benimki ev islri vs. Ddm
Smdi aylik harclgmi birakr gerisine karismam elektrk su kira öder tel faturam fazla gelse bile muhbbti olmz..
Gelelm sadede..fazla sorumluluk altnda olmak insani mahvediyo bunaltiyo..ben anca ev ici sorumlulugu halledebiliyorm bide esimin dusunmesi gereknlerle ugrasirsam kafam kazan olur mtlu olamam..
Onun icin ltfn herkesn sorumlulugunu kendne özel birakn yksa bukadar yükün altnda hep siz ezilirsinz kendinize de bu firsati werin birakn napiyosa yapsn maasyla gercektn hesap sormayn aldgi bi kitap icin bile..