İmzalayıp bırak diyen arkadaşlar maddelerde neler yazdığını biliyor musunuz.?? Adam böyle benim orman kanunlarına uymadı diye eş boşayacak olamamış ilkel bir adamsa sırf ceza olsun diye abuk sabuk maddeler, kızı zor durumda bırakacak "kabul ediyorum" lar, hiç bir talebim yoktur gibi cümleler yazdıysa?? Hatta kadından tazminat isteyen kocalar da var, böyle bir madde eklediyse?? Öyle at imzayı da görsün gününü olur mu, sonuçlarını düşünmeden! İyice lkumadan, iyice anlayıp bir avukata danışmadan, gerekli maddeleri ekletmeden sakın ha imzalamayın. Sizi böyle tek taraflı orman kanunlarına esir edemediği için boşamakla tehdit eden bu adam eğer bu konuda ciddiyse maddi manevi tazminat davası açma ihtimallerinizi yok etmeyin. Evi terk edip de suçlu duruma düşmeyin. Takılarınız varsa saklayın. Benim önerilerime daha önce inatlaşmak istemediğinizi söylemiştiniz o yüzden böyle bir durumda kendi yapabileceklerimi boşuna size aktarmayacağım. Size tek söyleyeceğim geri adım atarsanız esir hayatına hoş geldiniz demektir. Ya konuşacak ama blöfüne dik durarak, gerekirse tutarlı karşı blöfler sunarak, çok kararlı, kırılmış ama güçlü bir kadın olduğunuzu hissettirerek konuşacaksınız. Ya da sağlam bir sinir savaşı ile o konuşmayı kişinin başlamasını başınız dik, kararları kesin bir eda ile bekleyeceksiniz