Son

Bende de anksiyete var. Hiç bu ilaçla bağlantılı olur diye düşünmemiştim.
Bende fiziksel hasar da bıraktı. Ellerim dirsegime kadar yara olurdu kullanirken. Kortizonlu kremlerle gecsrdi. Şimdi de domates patates vs dograyinca yine yara oluyor.

+3 aydır delirme korkusu yaşıyorum yoğun olarak
-Noldu peki üç ay önce?
+lsd diye bir madde kullanımı sonucu

Hep bu konuşmadan sonra tedaviye yönlendirildim.
Gözden kaçırmış olabilirim
Lsd dediğiniz maddeyi o içeceğinize atan arkadaşınız mi söyledi yoksa Google da araştırarak mi bu sonuca vardınız
Kendini bunum akışına kaptırma beynini sen yönetebilirsin düşüncelere teslim olursan kayar gidersin çokta bilinçlisin oldu evet kötü bir anı deyip üzerini örtmek lazım

Maddenin ozelliklerini cok okuduysanız psikolojik olarak da etkilenmis olabilirsiniz.Intihar vs sakın düşünmeyin.Bir dizide geciyordu: ölümümüz bizim degil,sevdiklerimizin basina gelen bir seydir. Sizi sevenleri ve ailenizi düşünün.O olayin üzerine düşünüp kurmayin kendinizi lütfen.

o gece madde yüzünden başka bir şey yaşayıp bilinç altına atmış ve hatırlamıyor olmanız mümkün mü acaba fikir yürütüyorum?

Var olan psikolojik rahatsızlığınızı tetiklediği için şu an bu durumdasınız. Dayım da arkadaşlarımın normal sigara gibi içip herhangi bir etki yaşamadığı maddeden kullandı. Yaklaşık 9 yıldır anksiyete tedavisi görüyor. Önceden varmış ama bilmiyormuş büyük bir ihtimalle. Başka kimselerde büyük etkileri olmayan ottan ortaya çıktı onun da.

Bir de ben bir mide ilacı kullanıyordum. Yolculuklardan önce midem çok kötü diye şeker atar gibi 3-5 attım ağzıma (biliyorum çok yanlış ama uçakta otobüste ishal olmaktan, mide bulantısı çekmekten iyidir diye düşündüm, yaptım bir salaklık). Yol boyunca elim ayağım titredi inanılmaz bunaldım. Otobüsten inince tramvay bekleyemeyecek kadar sabırsız hissettim kendimi ve taksiye binip eve geldim. Eve geldiğimde hâlâ daha elim ayağım titriyordu. Anlam veremedim. Papatya çayı aklıma geldi onu alıp içtim fayda etmedi. Zar zor titreye titreye uyudum. Ertesi gün de bunalma hissi vardı sonra yok oldu. Bir sonraki yolculuğuma kadar. Tam üç yolcuğuluğumda böyle bir şey yaşadım. Hepsinin ortak noktası birden fazla o mide ilacından içmiş olmam. O ara her araca bindiğimde (tramvay, otobüs, özel araç) yine olacak diye düşünüyordum ve oluyordu. Çünkü kendimi buna koşullamıştım. “Geçen sefer yolda kötü oldum, ya yine olursam?” diye diye kuruntu yapıyor ve dikkatim dağılmadığı sürece diğer kısa süreli yolculuklarımda da yaşıyordum.

Sonra burada bir konuda o ilacın var olan anksiyeteyi tetiklediğini okudum. O an beynimde şimşekler çaktı. Bende yoktuysa bile doz aşımı yaptığım için öyle bir yan etkisi olmuş olabileceğini düşündüm. Bir sonraki yolculuğumda o ilacı içmedim ve o üç yolculuğumun toplamından daha uzun sürmesine rağmen bir an bile o belirtileri yaşamadım. Her şey beynimizde bitiyor aslında.

Bende okb de var. Teşhis kondu ama hayatımı etkileyecek düzeye gelmediği sürece kendi kendime mücadele etmem gerektiği söylendi. Baya da yendim diyebilirim öncesine oranla. Çünkü çok savaştım, obsesyonlarımın önerdiğinin aksine davranışlarda bulundum. Belki bu iyi bir tavsiye olmayabilir. Obsesyonların aksi davranışta bulununca olumsuz bir sonuç olsaydı o obsesyonları mantıklı, haklı bulup daha çok bağlanabilirdim. Bende bu şekilde işe yaradı. Sadece kendi başa çıkma yönteminizi bulmanız lazım. Hayatınızı etkileyecek düzeyde olduğunda anksiyete ve okb üzerinde durulacak şekilde yönlendirmeye çalışın tedavinizi.

Size test yapıldı mı? Yani "size uyuşturucu madde verilmiş" cümlesini bir doktor ya da polis söyledi mi?
Test sonucunuz var mı?
Hayır arkadaşlarım söyledi. Olay olduktan iki gün sonra hastaneye gittiğim için herhangi bir idrar kan testi yapılmadı.

Arkadaşlarım söyledi.

Kendimi koşullandırdığım için böyle şeyler yaşadığımı biliyorum ama üstesinden gelemiyorum. Aşırı zor bir durumdayım. Nasıl düzeleceğim bilmiyorum. Her şeyi deniyorum ama bana mısın demiyor.

o gece madde yüzünden başka bir şey yaşayıp bilinç altına atmış ve hatırlamıyor olmanız mümkün mü acaba fikir yürütüyorum?

Yaşadıklarımın farkındaydım. Sadece kontrolümü kaybettim, gördüklerime engel olamıyordum asla. Kontrolü kaybetme duygusu çok ağır geldi sanırım.

Bu mesajınız bana daha çok telaş yaptırdı açıkçası. Başa çıkarım biraz zaman diyordum ama dışardan ciddi anlamda zor durumda gözüküyorum sanırım.

Burada açtığınız konulara denk geliyorum
Cidden endişe verici
Kendinize bu kötülüğü yapmayın, profesyonel bir yardım alın. Ayda bir ya da iki kez gördüğünüz bir doktor belki durumu netleştiremiyor ama yatarak tedavi olursanız ilaç+terapi aynı anda iyi gelebilir. Yaşadığınız şey aldığınız maddenin değil tetiklediği anksiyete ve depresyonun sonucu gibi görünüyor, bununla savaşmalısınız önce sorunu netleştirin sorun maddenin verdiği hasar değil, tek kullanımla hiç bir madde bunu yapmaz, sorun açığa açığa çıkan psikolojik sorunlar onları çözmelisiniz, intihar eğilimi canım sıkılıyor gibi bir durum değil, yakınlarınızı bundan haberdar edin ve tedavi için harekete geçin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…