• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sona yaklaşan bir evlilik

okyanus2016

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
1.245
2.032
83
Arkadaşlar merhaba. Benim problemim evliliğimde yaşadığım olumsuzlukları unutamamam. Ve daha da önemlisi eşimin çaba göstermemesi.

Belki de bir çoğumuz yaşadı erkeğin ailesi yüzünden nişan dönemi sıkıntılar, düğün gününün ziyan olması ve sonrasında gelen problemler... Ben nişan dönemi bana yapılanları, düğünden bir gün önce yapılanları hazmedemiyorum. Düğünden önce öyle çirkin şeyler yaşadım ki eşim o zaman ayaklarıma sarıldı ağladı yalvardı ondan vazgeçmemem için ve sözler verdi herşey burada kalacak biz yuvamız gidip istediğimiz hayatı yaşayacağız diye.Aslında belki aşardım ama evliliğimizin ilk senesinde eşim aradaki mesafeyi koruyamadı. Ailesiyle telefonda konuşup dolup gelip bana çattı vs. Bu süre içinde eşimin ailesiyle görüşmedim, çünkü görüşmemi gerektirecek bir ortam bırakmadılar. (hakaret ettiler, herkesin önünde rezil ettiler, hatta birisi el kaldırmaya kalktı. Bunu yazayım ki lütfen eşinin hatrı için görüşmeliydin vs demeyin, ben sevgimin hatrına evlendim o durumda zaten) 2 yılı geçti 3. yılımızdayız ancak eşim bu geçen zamanda gerek yalanlar söyleyerek gerek arkamdan iş çevirerek güvenimi kırdı. O kadar zor zamanlar geçirdim ki psikolojik destek aldım ilaç kullandım. Ama farkettim ki eşim düzelmediği müddetçe içimdeki yaraları sormadığı müddetçe ilaçlar beni sadece duyarsızlaştıracak. 4 ay önce bir kriz çıktı aramızda, ben saatlerce ağladım moral bozukluğu sebebiyle, ertesi gün yola çıkacaktım ve bir kaç ay ayrı kalacaktık iş gereği. Yanına gittim, bak zamanımız değerli yarın gideceğim neden böyle oluyor uzatmayalım sarılalım dedim ama oralı olmadı. Beni umursamadı. Ben işimin olduğu şehre geldim ertesi ay tekrar onun yanına gittiğimde yemeğe çıktık, pişman olduğunu bana çok hatalar yaptığını bundan sonra incitmeyeceğini öfke kontrol kitapları aldığını okuyacağını vs söyledi, diller döktü ve evliliğimiz için 2.şansı verdim. 1 hafta 10 gün önce bayram dönüşü annem ve kardeşimi bizim yaşadığımız ile davet ettik. Akşam 11 de ben yattım annemler kendi odalarında eşim de tv izliyordu. 12 gibi uyandım eşimin yanına gittim uykun gelmedi mi hadi gel dedim beni geçiştirdi (adamın uykusu gelmemiş olabilir, ama ondan önceki gün de aynısı oldu, bende özlüyorum sarılıp uyumak istiyorum, zaten araya bayram girdi şehir dışı git gel erken kalk vs yorgunluk oldu) baktım telefonları yanında, iyi madem ben bunları alayım sende oylanacak birşey bulma gel dedim. Normalde asla takılmaz, telefonlarımız tablet bilgisayarlarımız ortadadır. Bu sefer hayır vermiycem diyip telefonu aldı elimden niye vermiyorsun ne var bunda dedim. Vermiycem diyip durdu, o an birşey saklıyorsun demek ki dedim, ki ben birşey sakladığı amacıyla almadım telefonu yani alıp kurcalayacak değildim. Sonra bağırdı vs vermiycem diye. Bu hareketi ani çıkışları bana tekrar geçmişi depreştirdi. Sanki yine arkamdan iş çevirmiş gibi yalan söylemiş gibi. O sırada annem uyandı, eşim aldı yastığını diğer odaya gitti vs. Evde misafir varken rezillik çıktı yani. Benim sinir olduğum nokta normal zamanda ses çıkarmayan adam neden bu vakit çıkardı. Ben zaten geçmişi unutmaya çalışıyorum ama yardımcı olacağına duygularımı depreştiren hareketlerde bulundu ve ben kriz halindeyken ağlarken yanımda olacağına hep karşımda durdu.

Şimdi gelip şaka yapıyor sarılıyor ama benim içim soğutuyor. Kaç zaman oldı hala evlilik otursun diye bekliyorum. Ben ona güvenemiyorum, 2 yıl geçse de 20 yıl geçsede değişmez gibi geliyor.

Yaklaşık 8 9 ay sonra tayin olabilirim. O zaman boşanmayı düşünüyorum. Bir yanımda sevgi kolay bulunmuyor diyor ama etrafımda evliler hep mutlu bense gelinliği giydiğim günden beri ağlıyorum.

Çok uzun oldu hakkınızı helal edin.

Zamanındaki aile sorunlarını anladım eşiniz etkilenmiş belliki
Ama sanki kendi kabuğunuzada çekildiğinizde bitmeyen ve aşamadığınız sorunlar var gibi

Evliliğiniz oturmamış ama bu normal değil 3yıl olmuş.
Ayrıca eşin yalvar yakar seninle evlenmiş ama sonra da sözünü tutmamış, ailesinin dolduruşuna gelebilen kaypak bir adam.

En son da telefon sakınma olayı çok manidar, ben olsam şüphelenirdim. Bir halt yiyora benziyor

Bence siz o dönemlere kafayı fena takmışsınız ve anı yaşayamıyorsunuz.
Bu yüzden eşinize olan sevginiz bitmiş...
Bence evliliğinıze şans verin.
Her 3 evliden 2 si ailesiyle problem yasıyor zaten. Ya önünüze bakar mutlu olursunuz ya da kafaya takar kendinizi mutsuz edersiniz.

Zamanındaki aile sorunlarını anladım eşiniz etkilenmiş belliki
Ama sanki kendi kabuğunuzada çekildiğinizde bitmeyen ve aşamadığınız sorunlar var gibi

Evet, ne yazık ki bunun sebebi olarak da eşimi görüyorum. Hani ilk zaman sorun oldu ama ben bu kadını mutlu edeyim, sevmediği şeyleri yapmayın demedi

Evliliğiniz oturmamış ama bu normal değil 3yıl olmuş.
Ayrıca eşin yalvar yakar seninle evlenmiş ama sonra da sözünü tutmamış, ailesinin dolduruşuna gelebilen kaypak bir adam.

En son da telefon sakınma olayı çok manidar, ben olsam şüphelenirdim. Bir halt yiyora benziyor
Bende şüphelendim zaten. Madem birşey saklamadım ne diye vermedin diyorum, neymiş güvenmeyi öğrenecekmişim. Tabi bence konu bu değil, sanırım şüphe duyup üzülmemi istiyor. Ve tahammülüm kalmadı artık. İnsanlar evlendi çocukları oldu ben daha evlilik otursun diye bekliyorum. Onca emek verdim neden 3 yılın sonunda en başa dönmüş hissediyorum :(

Bence siz o dönemlere kafayı fena takmışsınız ve anı yaşayamıyorsunuz.
Bu yüzden eşinize olan sevginiz bitmiş...
Bence evliliğinıze şans verin.
Her 3 evliden 2 si ailesiyle problem yasıyor zaten. Ya önünüze bakar mutlu olursunuz ya da kafaya takar kendinizi mutsuz edersiniz.
Tamam geçmiş geçmişte kalsın ama gözümü yumup unutamıyorum ki. Geçmişi hatırlatacak birşey yapıyor eşim ne yazık ki. Ben bu kadına bunları yaptım ona unutturmayı bırak yarasına daha yara katmayım diye düşünmüyor.

Sözde, kimseyi sevmediği kadar beni sevmiş ama insanın sevdiği ağlarken morali bozukken ona yardımcı mı olur teselli mi eder yoksa karşısına alıp düşman gibi mi davranır. Çok Üzgünüm.

eşinin ailesini seviyor musun? en büyük huzursuzluk mutlu olmayan büyüklerde başlar yazdıklarından evliliğinden tat alamadığını düşündm birde uyumsuzluk var

eşinin ailesini seviyor musun? en büyük huzursuzluk mutlu olmayan büyüklerde başlar yazdıklarından evliliğinden tat alamadığını düşündm birde uyumsuzluk var

Eşimin ailesini sevmiyorum. Başta seviyordum kendi ailem gibi gördüm ama düğünden bir gün önce annesinden babasına ablasının abisine o kadar çirkin şeyler gördüm ki Allaha yakın bana uzak olsunlar. Evet sonra 5 6 aydır tat alamıyorum. Eşim beni anlamıyor. Davranış olarak anlamasını beklemiyorum ama ağzımla söylesem de anlamıyor :(

eşinin ailesiyle görüşmedikçe eşin huzur rahat vermez bisüre büyük problem burda başlamış eşin ailesini tutar yada zzaten ailem gelini istemio dye işine geleni yapar hesap vermez olur çünkü ailesi bilmicek...bu mutszlukla çocuk zor bocalayış burda başlıo evlendiğimizde eşimizin ailesyle evleniriz yoksa huzurszluk hiç bitmez balık baştan kokar eşimizin ailesi tutunacak dalın başıdır güvenin başı herkes mutluluğu hakedeer

konu sahibi etrafımda herkes mutlu demişsiniz ya ,emin olun herkete sizinki gibi olmasada farklı problemler oluyor,kimsenin evliliği dört dörtlük değil. öncelikle evlilkte güveniniz olmalı ki bu yoksa o evlilik yürümez.aile dışarda kalıyor olayına hiç girmiyorum bile evlilikte aile çok önemli dışarıda değil tam tersi burnunuzun dibinde oluyor.ne siz ailenize arka dönebilirsiniz ne eşiniz.

Ayn
eşinin ailesiyle görüşmedikçe eşin huzur rahat vermez bisüre büyük problem burda başlamış eşin ailesini tutar yada zzaten ailem gelini istemio dye işine geleni yapar hesap vermez olur çünkü ailesi bilmicek...bu mutszlukla çocuk zor bocalayış burda başlıo evlendiğimizde eşimizin ailesyle evleniriz yoksa huzurszluk hiç bitmez balık baştan kokar eşimizin ailesi tutunacak dalın başıdır güvenin başı herkes mutluluğu hakedeer
Aynen öyle. Ama ben en başında söyledim. Bunca şey yaşattılar ben ailenle yapamam dedim. Oda yalvar yakar ağladı evleneyim diye. Bende kendim gibi düşündüm sevdiğim için, kimse ailesini seçemez olsun kendi iyi niyetli dedim. Şimdi ailem ailesini arasa boşanacaklar diye, sevinirler bile.

konu sahibi etrafımda herkes mutlu demişsiniz ya ,emin olun herkete sizinki gibi olmasada farklı problemler oluyor,kimsenin evliliği dört dörtlük değil. öncelikle evlilkte güveniniz olmalı ki bu yoksa o evlilik yürümez.aile dışarda kalıyor olayına hiç girmiyorum bile evlilikte aile çok önemli dışarıda değil tam tersi burnunuzun dibinde oluyor.ne siz ailenize arka dönebilirsiniz ne eşiniz.
Herkesin elbette sorunları var. Ama kadının bir problemi olunca etrafımda ki tüm eşler karılarıyla el ele verip sorunu aşmaya çalışıyor. Benim eşim se canı isterse yanımda yoksa karşımda. Beni sinir edecek birşey yaptığında mesela sinirlerim bozuluyor, benim beklediğim gelip onun sarılması tamam üzülme öyle demek istemedim demesi, ama onun yaptığı sen şöylesin böylesin diye suçlamalar git tedavi ol demeler(sinirlerimi çok yıprattılar psikoloğa gittim bir dönem ilaç kullandım bunu bile sanki benim kabahatimmiş gibi söylemeler). Yaptıkları yüzünden hayat enerjim söndü resmen

Ayn

Aynen öyle. Ama ben en başında söyledim. Bunca şey yaşattılar ben ailenle yapamam dedim. Oda yalvar yakar ağladı evleneyim diye. Bende kendim gibi düşündüm sevdiğim için, kimse ailesini seçemez olsun kendi iyi niyetli dedim. Şimdi ailem ailesini arasa boşanacaklar diye, sevinirler bile.
bilerek lades tutmuşunuz sevgi aşk eldeedene dek önemli olan anlaşmak saygı baştan gözardı etmek evlenince buna sebep oluyor sevincekler diye ömür boyu mutsuz olamazsın inatla olamıyorsunda güven yok çocukolsa daha zor,ya aileyle barışıcan ya yaardan geçicen....

burda laale adlı bir nick var onun yazısında okumuştum ikiinci evliliğinde kaynanasını annecim görümcesini ablacımdan öte seviyormuş önceden bu kelimeleri hiç diyememiş evin gelininden öte kızı olduğunu artık forumda nemutlu olduğunu okumuştum

bilerek lades tutmuşunuz sevgi aşk eldeedene dek önemli olan anlaşmak saygı baştan gözardı etmek evlenince buna sebep oluyor sevincekler diye ömür boyu mutsuz olamazsın inatla olamıyorsunda güven yok çocukolsa daha zor,ya aileyle barışıcan ya yaardan geçicen....

burda laale adlı bir nick var onun yazısında okumuştum ikiinci evliliğinde kaynanasını annecim görümcesini ablacımdan öte seviyormuş önceden bu kelimeleri hiç diyememiş evin gelininden öte kızı olduğunu artık forumda nemutlu olduğunu okumuştum
Yok yanlış anlaşıldım. Şunu demek istedim ben onları sevmiyorum onlar da beni. Hani oğlumun yuvası yıkılmasın mantığında olan kişiler değiller. Tabi ki inat olsun diye ömrümü çürütemem. Aileyle barışmam mümkün değil zaten eşim de ailesiyle görüşmüyor (benimle ilgisi olmayan bir mevzu yüzünden) belki benim ailemin bu kadar iyi olmasını hazmedemiyor bilemiyorum.

Ne mutlu o üyeye, sevindim onun adına.

Yok yanlış anlaşıldım. Şunu demek istedim ben onları sevmiyorum onlar da beni. Hani oğlumun yuvası yıkılmasın mantığında olan kişiler değiller. Tabi ki inat olsun diye ömrümü çürütemem. Aileyle barışmam mümkün değil zaten eşim de ailesiyle görüşmüyor (benimle ilgisi olmayan bir mevzu yüzünden) belki benim ailemin bu kadar iyi olmasını hazmedemiyor bilemiyorum.

Ne mutlu o üyeye, sevindim onun adına.
eşin ailesi ile görüşmediği için başına buyruk olabilir o zaman ama ailesinden vazgeçeceği sanmıyorumda kim vazgeçerki huzursuzluğunuz o yüzlerden yanı bu yönde inatlaşmadan ara bulunursa huzur olur anca anne babasıdır dualarını almalı yoksa sürekli sarsıntı iç huzurszluğu oluşacak gbbi affetmeye mutluluk kurmaya çabalayın yada diğer seçenek kararınız

eşin ailesi ile görüşmediği için başına buyruk olabilir o zaman ama ailesinden vazgeçeceği sanmıyorumda kim vazgeçerki huzursuzluğunuz o yüzlerden yanı bu yönde inatlaşmadan ara bulunursa huzur olur anca anne babasıdır dualarını almalı yoksa sürekli sarsıntı iç huzurszluğu oluşacak gbbi affetmeye mutluluk kurmaya çabalayın yada diğer seçenek kararınız
Affedip mutlu olacak durum bırakmadılar ki :( hayatımda olmalarına tahammül edemeyeceğim insanlar. İşte çıkar yol kalmıyor. Zaten çok uzun ömür biçemiyorum evliliğimize

Beklentilerinizi azaltın ya da ayrılın.
Git tedavi ol demesine çok takıldım, güya zayıflığınızdan faydalanacak kendini aklayacak. Ne kadar kırıldığınızı anlattınız mı buna rağmen böyle konuşmaya devam ettiyse ayrılın şıkkı daha ağır basar.

Back
X