geçmişine sünger çekilmeden geleceğini parlatamıyorsun maalesef
bu yüzden
öncelikle sürekli geçmişe takılmanız hata
eşinizin size hak vermesi düzeleceği anlamına geliyor bana göre bu yüzden
evliliğinizi bitirmek yerine geçmişinizi kafanızda bitirip ilerleyen zamanlarda gösterdiği özene göre hareket etmenizi öneririm
evliliğiniz kurtarılmayacak gibi değil anlattıklarınız içinde çünkü eşiniz geçde olsa size hak veriyor
birşeyler saklamasını istemiyorsanız
ailesiyle ilgili birşeyler anlattığında aşırı tepkiler göstermeyin sakince dinleyin
çnkü insan ailesini seçemiyor ve ne olursa olsun kopamıyorda
ailesiyle ilgili tek kelime duymak istemiyorum, onlarla ilgili asla birşey anlatmıyor ama evlendikten sonra demiştim, sen git görüş konuş ama bana tek kelime etme. Tabi eşim, sakız gibi sündüre sündüre gelip anlatıyordu, ben rahatsız oluyordum. Tatlım anlatma, canım anlatma duymak istemiyorum bak sinirlerim yıpratıyor... En sonunda canavara çevirdi beni. Psikoloğa gittiğimde sordum, psikolog hanım ben duymak istemiyorum demek ne demek dedim, bilmek istemiyorum demek ne demek. Eşim bunu anlamıyor istemiyorum diyorum zorla anlatıyor biz anlaşamıyoruz dedim. Eşimde vardı o sırada çok bozuldu. Şuan anlatmıyor ama ben çok yıprandım, ilk söylediğimde beni zorlamasaydı belki bende kolayca aşabilirdim.
merhaba evlilik çok agır bişey kaldırması çok zor ve erkekler herzaman lider bu degişmiyor bence herkes mutlu ben mutsuzum diye düşünmeyin çünkü herkesin ailesinde birçok problem var emin olun bende çok şey yaşadım eşimin annesinden eşimden 2.5 sene oldu hala yaşıyorum ama sevgime yenik düşüyorum bence sabret çünkü başkası iyi olmuycak onunda farklı problemleri olucak insanız hepimiz farklıyız sonuçta ama yok ben çok yoruldum diyorsanız tabiyki birşey diyemeyiz bu sizin seçiminiz
evlilik elbette zor ancak benim evlilikten beklediğim karşılıklı sevgi saygı, ne yazık ki eşimin bana tavır ve davranışlarından kaynaklı ona saygı duymuyorum. Bir başkası iyi olur diye değil ki zaten, evlenmeden önce çok mutlu bir hayatım vardı, kendi öz annem bile benim ne hale döndüğümde inanamıyor.
telefonda birşey mi var ki acaba mesajlar vs
ondan değil beni gıcık etmek için vermedi telefonu. Ben şüphe duyacağım, merak edeceğim, üzüleceğim, tüm bunları bile bile vermedi. Hattı vs zaten benim üstüme, kurtarma mailleri benim mail adresim daha bir çok şeyi. İstediğim herşeye bakabilirim zaten.
nişanlılık dönemi ve düğünü hep görmezden geldim ailemde sorun çıkmasın diye umursamadı olay büyürdü ama biz büyütmedik şuan öğreniyorum eşimin ailesinin zamanında neler yaptığını insan yaşattığını yaşıyor kimseden yüz çevirmeyen ben yüzlerine bakmıyorumsebep demek ki buymuş dedim ilahi adalet...biraz görmezden gelin geçmişi değiştirmek imkansız eşiniz kaç yaşında ki ailesinin lafına bakıyor susan kazanıyor bence susup keyfinize bakın eşinizin dikkat çekmek için telefonu vermediğini düşünüyorum.
eşim 32 yaşında. Ancak hala kişiliği oturmamış biri, yani yaptıklarının başka açıklaması yok. Zaten geçmiş geçmişte kaldı ancak eşim geçmişten bir parça ara ara yaşattığı için ne güvenebiliyorum ne inanabiliyorum. Şuan sadece günü kurtarıyoruz.
Annemin kp de aynı davranmış kv hakaret etmiş el kaldırmış. Babamda annemin ailesi mükemmel olmasına rağmen laf söylermiş bizi göndermezmiş oraya kötü davranırmış. Ama annem babamı ailesine hiçbizaman tek göndermedi. 40 seneye yakındır evliler ve mutlular galiba belli bi yaşa gelene kadar sabredince erkekler etrafında aile olarak sadece eş ve çocuklarını görmeye başlıyorlar ve değişiyorlar bunun başka örneklerini de yaşadım. Mükemmel evlilik yok maalesef. Sabretmeyince güzel günler gelmiyor en iyisi bile bazen sapıtabiliyor. Hemen karar vermeyin bence eşiniz sizi seviyor sizde öyle. Hemen boşan denmesini de anlamıyorum kolay mı o kadar. Bikere boşanan etrafına kolayca boşan diyebiliyor bemce boşanmak kelimesi eşlerin arasını açıyor boşanmanın bu denli kolay olması "katlanmaya mecbur değilim" düşüncesi tahammülü azaltıyor.
Sizd haksızsınız demiyorum haklısınız bende aynı şekilde sinirlenirdim hatta unutamazdım kavga ederdim ama boşanmak Allah göstermesin büyük konuşturmasın ama çok çok çok büyük bir mesele olması lazım.
evet eskiden evlilikler öyleymiş ancak benim daha çocuğum yok, eşim böyle davrandıkça nasıl çocuk doğurabilirim. Onun yanında kavga etse psikolojik olarak nasıl etkilenir. Birde dışarıya karşı eşim çok iyidir, kendini dini bütün gösterir, herkesin namazı niyazi kendine. İnsanlarsa sanar ki, abdestli namazlı içkisi yok sigarası yok ne güzel adam. Kalp kıran, karısı ağlama krizine girince gaddarca davranan gözlerinden ateş saçılan o değil sanki. İşte bunlar iyi şeyler değil. Merhametli olsa ben üzülünce oda üzülse yada bilmşyorum işte, evlilik yolunda birlikte yürüyemiyoruz sanırım biz.
Eşimde bikere telefon mevzusunda öyle yapmıştı sonrasında kavga çıkınca aldım zorla baktım ve hiçbişey yoktu utanmıştım. Meğer sadece rahatsız olmuş:) sonra acaba alışkanlık edinirim diye mi istemedi belki bazen bişeyler oluyor diye düşündüm ara ara çaktırmadan baktım bikere gördü bozuldu haklıydı çünkü o yakaladığı gün meğer bi kızla komuşuyormuş ama kızı tanıyorum müzik aletleri satan biyerde çalışıyor bende ney üflüyorum Neyim kırılmıştı d.günümde ney alıp süpriz yapacakmış meğer ben berbat etmiş oldum. Telefon konusuna takılmayın yani şüphe etmek normal ama illa biri var diye saklamıyorlar
mesele telefon değil ki birşey olmadığını bende biliyorum. Mesele, eşim şüphe duymamı sağlayacak ben üzüleceğim ve onun umrunda olmayacağım.
Anlıyorum zor bir şey. Geçmişle yaşıyorsunuz bence. Bende dügün zamanı biraz kendi ailemden dolayı sıkıntı yasadım. Simdi umrumda degil. Esimle mutluyum evde. Esiniz belki de fark etmiyor daha ayrıntı bir konusma yapsanız
Eşimde sizin gibi davransaydı bende mutlu olabilirdim sanırım. Ama o, ailesi bana onca şey yapmasına rağmen sanki birşey olmamış gibi evliliğimiz ilk yılında durmadan laf taşıdı görüşelim edelim diye, şeytan görsün onların suratlarını