- Konu Sahibi Tiramisu35
-
peki şikayet ettiğiniz şeyi şimdi siz yapmış olmadınız mı? ben de size derim ki siz o tahlilin gereksiz olduğunu nerden bileceksiniz?Siz kendi bilgisayarınızdan pay biçiyorsunuz.İnsanlarda ne kadar eski bilgisayarlar var bir bilseniz...
Cd de var,usb de var ,recovery de var.Ben cd örneğini daha çok bilindiği için söyledim.Herkesin maalesef yeni bilgisayarı yok.cd rw bırakın bilgisayarda usb girişi dahi bozuk vs. Kendi bilgisayarlarınızla karşılaştırdığınız için böyle bir varsayımda bulunabilirsiniz ama maalesef çok daha kötü olan bilgisayarlar var ve genelde onlar geliyor zaten.Dediğiniz gibi diğerlerinde recovery var zaten.Herkes herşeyden anlamak zorunda değil.Şimdi ben kurulum için ekstra emek sarf ettiğim bilgisayardan çok yordu bu beni diye 50 lira almam etik olur mu?O yüzden tek fiyat var,ister uğraştırsın ister uğraştırmasın,sağdan soldan ala ala 70 gb veri yedeklediğimi bilirim ben,5 lira fark istedim onu bile vermek istemediler.Emek diyorum başka birşey demiyorum...
Her alanda var aslında bu söyledikleriniz,mesela sağlık alanında olmuyor mu,gereksiz tahlilleri özel hastanede yaptırmaya çalışıyorlar vs?Bilmeyen anlayamaz o yüzden mümkün mertebe bilinçli olmak lazım.Bir de güvenmediğiniz işinin ehli olmayan insanlara emanet etmemeniz gerekir.Format sadece bir örnek herkesin anlaması kolay diye onu öne sürdüm fazla teknik bilgiye girip sizleri boğmak istemiyorum aynı şey arıza belirmede de , tamirde de oluyor.İnsanın kendi işini yapması güzel bir ara pantolon paçalarımı kendim yapardım yada birçok şeyi kendim yaparım diyim elim marifetlidir.
Sizin anlattığınız türden çok tamirci tanıdım.Şu an hiçbiri aynı yerlerinde değiller.Ya dükkanları yer değiştirdi yada meslekten tamamen farklı başka bir iş yapıyorlar şimdi.Sağa sola zıplamanın insanları kandırmanın bir bedeli olur elbet merak etmeyin.
Komik olan sizsiniz cunku alinti yapmadan bana cvp yaziyorsunuz. Benim gorusumde bu gorusumu saygi cercevesinde yapabilecek kalitedeyim. Dilerim birfun sizde bu noktaya gelirsiniz. Berbat bir iscilik ile 5 dk 50 tl kazanmak haramdir benim gozumde. Ciraklik ustalik vs vs madem bu kadar usts isen isini iyi yapacaksın. Yok usta degilsen haddini asan ucretler talep etmeyeceksin. Ulkede ucret politiklaei ortada hergun kelle koltukta gorev yapan yarin sag cikip cikmayacagi mechul insanlar ne maaslar aliyorlar. Herkesin isi kendine gore harika yetenek gerektiren yeri doldurulamayan muthis zor zahmetli ! Kendine gore !ben de şu yorumlara şaşırıyorum. günümüzde insanlar 1 bardak çaya 25 kuruş da veriyor 5tl ,10 tl de veriyor . bu bir seçenektir istediğini seçersin.gidip siz nasıl 10 tlye satıyorsunuz diyebilir miyiz? kaldı ki burdaki durumda bir emek de var . bir insanın bilgisine nasıl para ile değer biçeriz ? bir insanın zanaatı varsa ona saygı duyarım ben . gidip kimseye kendi alanında bilmişlik taslanmamalı. hiç doğru bir davranış değil. o kişi bunun okulunu okumuş ya da bu işi çıraklıktan emek sarfedip öğrenmiş. kalkıp hesap yapıp 1 kişiden şu kadar alsa ayda şu yapar hesabı çok komik . isterse trilyon kazansın sana yaptığı emeğin karşılığını söylüyor. istemezsen okursun o işin erbabı olursun kendi işini yaparsın.
size cevap yazmamıştım . kimseye komik de demedim . konu sahibinin yazdığı sıkıntısı için bu tip düşünce komik dedim . ben her zaman emeğe bilgiye saygı duydum. evet kelle koltukta görev yapan insanlar az kazanıyorlar gelir adaletsizliği var . yani ? burdaki konudan çok başka bir konu bu . sıkıntınız buysa yeni bir konu açın konuşalım bu gelir adaletsizliğini . ama siz onlar az kazanıyor diye diğeri de az isteyecek derseniz olmaz. emek gösteren kişiye ben saygı duyarım kusura bakmayın. ülkede böyle bir durum var . milletvekili maaşını kimse konuşmaz ama öğretmen çok kazanıyor tatili de var diye konuşulur. öğretmen değilim ama bana sorsan daha da çok almalılar. verdikleri emek fazlasını da hakediyor. işçiler için de aynısını düşünürüm . biri az kazanıyor diye bak bu az kazanıyor bu kadar alma yaptığın iş ne ki demek doğru değil . hem o işi okuma süreci bile o fiyata dahildir aslında. benim düşüncem budur. fikre yazdığım komik lafını bana yazmanızı da anlamadım. tartışmak istemiyorum . saygılı bir cevap verirseniz sevinirim .Komik olan sizsiniz cunku alinti yapmadan bana cvp yaziyorsunuz. Benim gorusumde bu gorusumu saygi cercevesinde yapabilecek kalitedeyim. Dilerim birfun sizde bu noktaya gelirsiniz. Berbat bir iscilik ile 5 dk 50 tl kazanmak haramdir benim gozumde. Ciraklik ustalik vs vs madem bu kadar usts isen isini iyi yapacaksın. Yok usta degilsen haddini asan ucretler talep etmeyeceksin. Ulkede ucret politiklaei ortada hergun kelle koltukta gorev yapan yarin sag cikip cikmayacagi mechul insanlar ne maaslar aliyorlar. Herkesin isi kendine gore harika yetenek gerektiren yeri doldurulamayan muthis zor zahmetli ! Kendine gore !
Dikkatimi ceken yorum bu oldu. Cunku onlarca mesaj icinde bu mesaji yazan bu hesabi yapan bendim. Gunde su kadar kazanirsa ayda bu kadar kazanir diye ? Peki siz yorumu kime yazdiniz kimi komik buldunuz ? Komik bulmussunuz ama alintilamamisiniz. Aciklarsaniz ogreneyim bende. Gelir adalersizligi icinde isine fiyat bicerken ozgur olamazsiniz. Size ucrer verecek insanlarinda aldigi bir ucret var cunku. Bu yuzden insanlar ne kazanirsa kazansin benim sorunum degil ben cirakliktsn geliyorum demek pek mantikli gorunmuyor. Ayrica ciraklik cok buyuk hir egitim cemberinin baslangici mi bilemiyorum. Hepimiz cesitli akademik egitimler aldik gerek devlet okullarinda gerek kendi imkanlarimizla. Ciraklik egitiminden gelmis bir calisani diğerinden ustun kilan nedir ?kalkıp hesap yapıp 1 kişiden şu kadar alsa ayda şu yapar hesabı çok komik . isterse trilyon kazansın sana yaptığı emeğin karşılığını söylüyor. istemezsen okursun o işin erbabı olursun kendi işini yaparsın.
Dikkatimi ceken yorum bu oldu. Cunku onlarca mesaj icinde bu mesaji yazan bu hesabi yapan bendim. Gunde su kadar kazanirsa ayda bu kadar kazanir diye ? Peki siz yorumu kime yazdiniz kimi komik buldunuz ? Komik bulmussunuz ama alintilamamisiniz. Aciklarsaniz ogreneyim bende. Gelir adalersizligi icinde isine fiyat bicerken ozgur olamazsiniz. Size ucrer verecek insanlarinda aldigi bir ucret var cunku. Bu yuzden insanlar ne kazanirsa kazansin benim sorunum degil ben cirakliktsn geliyorum demek pek mantikli gorunmuyor. Ayrica ciraklik cok buyuk hir egitim cemberinin baslangici mi bilemiyorum. Hepimiz cesitli akademik egitimler aldik gerek devlet okullarinda gerek kendi imkanlarimizla. Ciraklik egitiminden gelmis bir calisani diğerinden ustun kilan nedir ?
O vakit ucrete gosterilen tepkiye ve bu isin hakki bu degil tutumuna da hazir olmak gerekiyor. Sorun kalmiyot bence. Ben bana x tl verecek musteri istiyorum digerleri begenmiyorum diyebiliyorsak o x tl yi de kazanmamayi goze aliyoruz demektirHem pratikte hemde teoride usta olmak demek epey ingilizce öğretmenlerimiz var grameri iyi biliyorlar ama iki cümle kuramıyorlar , elektrik elektronik mezunu çok ama bir ütüyü tamir edemiyorlar daha çok örnek sayabilirim gerçek ustanın koyduğu bedel vardır , bilgi birikimini ucuza satamaz
konuyu başka yöne çekmeyin . konu sahibi bir yorumda şu para sana çok aylık şu kadar yapar hesabını yazmıştı rahatsız olup. birazdan bulup sizi alıntılayacağım. ayrıca yine aynı şeyi yapıyorsunuz . kismeye komik demedim . kimseyi komik bulmadım. bu hesabı yapmak komik dedim. burda kişi değil durum alıyor bu sıfatı. ayrıca çıraklık için yazmadım ki. o kişi eğitimini almış bu işin ,okula giderek ya da çıraklıktan yetişerek dedim. evet ben de okudum.doktorum. hala uzmanlık okuyorum. ama hayatın içinde yetişip zanaat edineni de küçük görmem. bir marangoz çıraktan yetişir anladınız mı? gidip okumamış ne ustalar var anadoluda . ayakkabıyı sanata dönüştürüyor ama bunlar bambaşka konular niye buraya çektiniz konuyu. sırf kelime oyununa çevirmeye çalışarak nereye varcaz anlamadım ki. siz o hesabı yapıyorsanız ayrıca görmemiştim ama fikrim sabit . siz yapıyorsunuz diye farklı düşünmeyeceğim. yanlışsa yanlıştır. ben doğru bulmuyorum. benim fikrim buDikkatimi ceken yorum bu oldu. Cunku onlarca mesaj icinde bu mesaji yazan bu hesabi yapan bendim. Gunde su kadar kazanirsa ayda bu kadar kazanir diye ? Peki siz yorumu kime yazdiniz kimi komik buldunuz ? Komik bulmussunuz ama alintilamamisiniz. Aciklarsaniz ogreneyim bende. Gelir adalersizligi icinde isine fiyat bicerken ozgur olamazsiniz. Size ucrer verecek insanlarinda aldigi bir ucret var cunku. Bu yuzden insanlar ne kazanirsa kazansin benim sorunum degil ben cirakliktsn geliyorum demek pek mantikli gorunmuyor. Ayrica ciraklik cok buyuk hir egitim cemberinin baslangici mi bilemiyorum. Hepimiz cesitli akademik egitimler aldik gerek devlet okullarinda gerek kendi imkanlarimizla. Ciraklik egitiminden gelmis bir calisani diğerinden ustun kilan nedir ?
O vakit ucrete gosterilen tepkiye ve bu isin hakki bu degil tutumuna da hazir olmak gerekiyor. Sorun kalmiyot bence. Ben bana x tl verecek musteri istiyorum digerleri begenmiyorum diyebiliyorsak o x tl yi de kazanmamayi goze aliyoruz demektir
Hesabı neden yaptınız acaba? Hani her halükarda asgari ücretten fazla alıyorsunuz diye mi? Bizim sadece o kadar kiramız var 3 ayda bir ödediğimiz stopajımız var iş arabamız hafif ticari araç her dönem normal binek arabadan daha fazla vergisi oluyor ,fatura kesiyoruz,vs. Bence hiç hesap işletine girmeyelim çünkü benim bahsetmek istediğim sadece emeğe saygısızlıktı bu işi her ne kadar geçinmek için yapsak da saygı olayı apayrı birşey. Esnaf olmak için uygun biri olmayabilirim haklısınız eşimle meslektaş olduğumuz için farklı bir yerde çalışmayı düşünmedim.esnaf olacağımı zaten hiç düşünmemiştim ama üç küçük çocuğum var iyi ki de böyle olmuş diyorum çünkü ihtiyaçları olduğunda Evimiz de yakın hemen koşturabiliyorum yanlarına mesela memur olsaydım Böyle bir şansım olmayacaktı. Her iş alanında bu tarz şeylerin yaşandığının farkındayım acaba internetin hayatımıza girmesiyle herkes herşeye vakıf oldu bilgilere çabuk ulaşabiliyoruz onunla mı alakası var hepimizin yaşadıklarının ?
Bu cevap bana yazildi zaten. Kimseyi asagilamiyorum. Aksine komik bulup beni asagilayan sizsiniz. Ve beni lafa baska tarafa cekmekle sucluyorsunuz oysa ki insanlarin yorumlarina deger vermeyip komik buluyorsunuz. Bu konuda komik buldugunuz yorumu bi tek ben yaptim bende bunu saygisizlik olarak goruyorum. Sizin gorusunuzu belirtmeniz hakkiniz ama benimki komik ? Burada bir cifte standart var begenmeyip komik buldugunuz da benim hur gorusum.
Bu konuda hemfikirizMesleğinde tahamül ve sabır gösteremeyen lütfen evinde otursun ve evlenme programlarını izlesin , çoğunluk kimse kolay para kazanmıyor, kazananlarda zaten dededen zengin
sizi aşağıladım mı? ben size beni aşağıladınız demedim . yapamazsınız zaten . kimse kimseye yapamaz . yapmamalı da . aslında dediklerimin özeti şu yorumunuz. kimsenin emeğini küçümsememek odaklı mesajım vardı. size de tavsiyem çıraklar bazen okumuşlardan daha ehil oluyor. onları küçümsememeli. ben size ne yazsam farklı yöne çekeceksiniz. uzatmıyorum iyi günler.Bu cevap bana yazildi zaten. Kimseyi asagilamiyorum. Aksine komik bulup beni asagilayan sizsiniz. Ve beni lafa baska tarafa cekmekle sucluyorsunuz oysa ki insanlarin yorumlarina deger vermeyip komik buluyorsunuz. Bu konuda komik buldugunuz yorumu bi tek ben yaptim bende bunu saygisizlik olarak goruyorum. Sizin gorusunuzu belirtmeniz hakkiniz ama benimki komik ? Burada bir cifte standart var begenmeyip komik buldugunuz da benim hur gorusum.
ben de şu yorumlara şaşırıyorum. günümüzde insanlar 1 bardak çaya 25 kuruş da veriyor 5tl ,10 tl de veriyor . bu bir seçenektir istediğini seçersin.gidip siz nasıl 10 tlye satıyorsunuz diyebilir miyiz? kaldı ki burdaki durumda bir emek de var . bir insanın bilgisine nasıl para ile değer biçeriz ? bir insanın zanaatı varsa ona saygı duyarım ben . gidip kimseye kendi alanında bilmişlik taslanmamalı. hiç doğru bir davranış değil. o kişi bunun okulunu okumuş ya da bu işi çıraklıktan emek sarfedip öğrenmiş. kalkıp hesap yapıp 1 kişiden şu kadar alsa ayda şu yapar hesabı çok komik . isterse trilyon kazansın sana yaptığı emeğin karşılığını söylüyor. istemezsen okursun o işin erbabı olursun kendi işini yaparsın.
şu mesajları okuyun bakalım . kim çırakları küçük görmüş. ben çıraklarla okul oluyanları aynı cümlede kullandım diye onu üstün yapan ne diyen sizsiniz.Dikkatimi ceken yorum bu oldu. Cunku onlarca mesaj icinde bu mesaji yazan bu hesabi yapan bendim. Gunde su kadar kazanirsa ayda bu kadar kazanir diye ? Peki siz yorumu kime yazdiniz kimi komik buldunuz ? Komik bulmussunuz ama alintilamamisiniz. Aciklarsaniz ogreneyim bende. Gelir adalersizligi icinde isine fiyat bicerken ozgur olamazsiniz. Size ucrer verecek insanlarinda aldigi bir ucret var cunku. Bu yuzden insanlar ne kazanirsa kazansin benim sorunum degil ben cirakliktsn geliyorum demek pek mantikli gorunmuyor. Ayrica ciraklik cok buyuk hir egitim cemberinin baslangici mi bilemiyorum. Hepimiz cesitli akademik egitimler aldik gerek devlet okullarinda gerek kendi imkanlarimizla. Ciraklik egitiminden gelmis bir calisani diğerinden ustun kilan nedir ?
Dikkatimi ceken yorum bu oldu. Cunku onlarca mesaj icinde bu mesaji yazan bu hesabi yapan bendim. Gunde su kadar kazanirsa ayda bu kadar kazanir diye ? Peki siz yorumu kime yazdiniz kimi komik buldunuz ? Komik bulmussunuz ama alintilamamisiniz. Aciklarsaniz ogreneyim bende. Gelir adalersizligi icinde isine fiyat bicerken ozgur olamazsiniz. Size ucrer verecek insanlarinda aldigi bir ucret var cunku. Bu yuzden insanlar ne kazanirsa kazansin benim sorunum degil ben cirakliktsn geliyorum demek pek mantikli gorunmuyor. Ayrica ciraklik cok buyuk hir egitim cemberinin baslangici mi bilemiyorum. Hepimiz cesitli akademik egitimler aldik gerek devlet okullarinda gerek kendi imkanlarimizla. Ciraklik egitiminden gelmis bir calisani diğerinden ustun kilan nedir ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?