Sözüm meclisten dışarı, her usta da usta değil maalesef.
Söyleyeceklerim yanlış anlaşılsın istemem, sadece konunuz için farklı bir bakış olsun istiyorum, yoksa "Emeği küçümsemek" gibi bi eğilimi de var insanımızın dediğiniz gibi.
Eşimde tutkulu bir tamir etme huyu var, hatta buraya açtığım konulardan biridir de bu.
Her şeyi tamir etsin, normal çalışanı bozsun, açsın içini baksın, öğrensin, yine tamir etsin... Ve bunu gerçekten başarıyor da, arada hurda ettiği bazı aletler olsa da.
Çok kızıyordum önceleri, gerçi hala ara ara kızıyorum ve diyorum "Bırak işin ustası yapsın" diye ama görüyorum ki, (çoğunlukla bu böyle) tamir işinden anlamayınca, ya da parçaları, fiyatlarını az çok bilmeyince, karşınızdaki tamirci de işten anlamadığınızı fark ederse, ayakta kırk kazık yiyorsunuz.
Biz her tamirde, her yeni bir bilgi öncesi bu kazıkları yedik... Çoook hikayemiz var bu konuda.
"Tamirci" dendi mi, artık bir adım geri duruyor, her hareketini, teklifini vb. irdeliyoruz, ciddi piyasa araştırması yapıyoruz.
Özetle mesleğinizi bitiren sorunlar sadece kılı kırk yaran ya da emeği küçümseyen müşteriler değil, aslında biraz da mesleğini adam gibi yapmayan meslektaşlarınız ve onlar yüzünden genel bir tepki görüyor olmanız.