Sonra Tamircilik Niye Öldü?

Hemşire olucam inşallah bizede iğne yapip kazaniyoruz diye aşağılıyorlar . insanlar küçük görmeyi seviyor . Anlamıyorlar işin inceliğini . Ben kursa gittim kalçaya iğne yapabiliyorum diyolar ben tekniğini biliyorum ögrenciyim ama korkuyorum cünkü sinire gelse sakatsın . Sizin işinizdede vardir eminim incelikler her işte vardir herkes gördüğü kadar saniyor..

Allah yardimciniz olsun. Emege saygi kalmamis maalesef. Birde sizin kendi isyeriniz oldugu icin millet sizi zengin saniyor herhalde. Bizim türk toplumumuzda var bu maalesef

Allah yardimciniz olsun. Emege saygi kalmamis maalesef. Birde sizin kendi isyeriniz oldugu icin millet sizi zengin saniyor herhalde. Bizim türk toplumumuzda var bu maalesef

Çok şükür halimize 3 tane çocuk büyütüyoruz mesleğimiz sayesinde. Dükkan bizim değil kiracıyız hatrı sayılır da kira ödüyoruz.Amin Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Eskiden biri birşey tamir etti mi yada birşey Dedi mi herkes saygı duyardı tüketim toplumu olduk maalesef arkadaşların da dediği gibi. İşin erbabı değil de herkes her işi yapar oldu ondan hiçbir mesleğe saygı kalmadı maaleaef. Geçen gün bir eleman alalım dedik bize diyor ki lcd televizyonu göstererek,ben bunu dokunmatiğe çeviririm :KK53: buzdolabı klima elektrik elektronik her türlü tamir yaparım. Herşeyi bilen hiçbir şeyi bilmiyor demektir zaten .

Sözüm meclisten dışarı, her usta da usta değil maalesef.
Söyleyeceklerim yanlış anlaşılsın istemem, sadece konunuz için farklı bir bakış olsun istiyorum, yoksa "Emeği küçümsemek" gibi bi eğilimi de var insanımızın dediğiniz gibi.

Eşimde tutkulu bir tamir etme huyu var, hatta buraya açtığım konulardan biridir de bu.
Her şeyi tamir etsin, normal çalışanı bozsun, açsın içini baksın, öğrensin, yine tamir etsin... Ve bunu gerçekten başarıyor da, arada hurda ettiği bazı aletler olsa da.

Çok kızıyordum önceleri, gerçi hala ara ara kızıyorum ve diyorum "Bırak işin ustası yapsın" diye ama görüyorum ki, (çoğunlukla bu böyle) tamir işinden anlamayınca, ya da parçaları, fiyatlarını az çok bilmeyince, karşınızdaki tamirci de işten anlamadığınızı fark ederse, ayakta kırk kazık yiyorsunuz.

Biz her tamirde, her yeni bir bilgi öncesi bu kazıkları yedik... Çoook hikayemiz var bu konuda.
"Tamirci" dendi mi, artık bir adım geri duruyor, her hareketini, teklifini vb. irdeliyoruz, ciddi piyasa araştırması yapıyoruz.
Özetle mesleğinizi bitiren sorunlar sadece kılı kırk yaran ya da emeği küçümseyen müşteriler değil, aslında biraz da mesleğini adam gibi yapmayan meslektaşlarınız ve onlar yüzünden genel bir tepki görüyor olmanız.

Üstüme alınmadım çünkü forum ortamında bile sizli bizli konuşan azınlaktanım mesajlarıma biraz bakarsanız Nasıl biri olduğum hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.Bençm şikayetin alışveriş yapmamalarından değil ki sonuçta dediğim gibi bir ürün başka bir yerde daha ucuZsa tabii ki uygun fiyatlı yerden alınır ben de aynısını yapıyorum ama el emeği birşey için fiyatı beğenmeme tartışma çıkaracak şekilde kışkırtıcı sözler söylemelerine iki tane malzeme değişiyorsunuz vs demelerine üzülüyorum sadece yine yaptırmasınlar ama bence böyle polemiklere emeğimi küçümsemelerine gerek yok diyorum sadece.
Yok ben anladım sizi. Karşı çıkmıyorum, aksine hak veriyorum. Belki anlatamamışımdır kendimi...
El emeği çoğu insanın gözünde sadece dantel ya da ayakkabı gibi görülen, giyilen şeyler. Bilgisayarın içi vs maalesef el emeğine girmiyor nazarlarında. Madem öyle al yenisini değil mi? O da yok. Zor.

Hiç olaya tamirci açısındam bakmamıştım. Sizde hallıymışsınız gerçekten. Ben tamire para vermeyim diye internetten elektronik aletleri açmayı öğrenip kendim tamir etmeye çalışan bir tipim. Halbuki sizlerinde para kazanmaya ihtiyacı var cebimizden çalmıyorsunuzya emeğinizin karşılığını alıyorsunuz. Bakış açım değişti...

Ay canım ben de memurum. Bize de gelip maaşını ben ödüyorum diye dayılanıyorlar. Kpss den aldığım puanın 10da 1ini alamayacak tipler ama havalar bin beş yüz...

Sizi tenzih ederek yazıyorum ama bazı tamirciler de bilhassa doğru düzgün yapmıyorlar işlerini ki ürün tekrar bozulsun tekrar tamire gelsin. Müşterinin de esnafın da iyisi-kötüsü var işte maalesef.

Esnaf olmak kolay değil.
Allahım yardımcınız olsun inşallah.
Hele ki bu kadar marka çeşitliliğinin arasında tam bir tüketim çılgınlığı var,ben de dahil.
İnsanlar pek bir şey tamir bile ettirmiyorlar artık,yeniliyorlar ürünlerini diye görüyorum.

Hemfikirim. .

Çok şükür halimize 3 tane çocuk büyütüyoruz mesleğimiz sayesinde. Dükkan bizim değil kiracıyız hatrı sayılır da kira ödüyoruz.Amin Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Eskiden biri birşey tamir etti mi yada birşey Dedi mi herkes saygı duyardı tüketim toplumu olduk maalesef arkadaşların da dediği gibi. İşin erbabı değil de herkes her işi yapar oldu ondan hiçbir mesleğe saygı kalmadı maaleaef. Geçen gün bir eleman alalım dedik bize diyor ki lcd televizyonu göstererek,ben bunu dokunmatiğe çeviririm :KK53: buzdolabı klima elektrik elektronik her türlü tamir yaparım. Herşeyi bilen hiçbir şeyi bilmiyor demektir zaten .

Aynen öyle hayret nasil insanlar atip tutuyor... bir insanin eline ne kadar geciyorsa okadar da gidiyor. Ben cocuguma bakiyordum esim calisiyordu para azdi. Bende merdiven silmeye basladim birazcik daha para olsun hafifletsin diye ama yok olmuyor gene de gidiyor. Mesela ayakkabicilar önceden ne emekle yapilirdi nasil tamir edilirdi simdi ayakkabilar fabrikalarda yapiliyor ve eskiyince cöpe atiliyor hic bir seyin kiymeti kalmadi bu zamanda

Sözüm meclisten dışarı, her usta da usta değil maalesef.
Söyleyeceklerim yanlış anlaşılsın istemem, sadece konunuz için farklı bir bakış olsun istiyorum, yoksa "Emeği küçümsemek" gibi bi eğilimi de var insanımızın dediğiniz gibi.

Eşimde tutkulu bir tamir etme huyu var, hatta buraya açtığım konulardan biridir de bu.
Her şeyi tamir etsin, normal çalışanı bozsun, açsın içini baksın, öğrensin, yine tamir etsin... Ve bunu gerçekten başarıyor da, arada hurda ettiği bazı aletler olsa da.

Çok kızıyordum önceleri, gerçi hala ara ara kızıyorum ve diyorum "Bırak işin ustası yapsın" diye ama görüyorum ki, (çoğunlukla bu böyle) tamir işinden anlamayınca, ya da parçaları, fiyatlarını az çok bilmeyince, karşınızdaki tamirci de işten anlamadığınızı fark ederse, ayakta kırk kazık yiyorsunuz.

Biz her tamirde, her yeni bir bilgi öncesi bu kazıkları yedik... Çoook hikayemiz var bu konuda.
"Tamirci" dendi mi, artık bir adım geri duruyor, her hareketini, teklifini vb. irdeliyoruz, ciddi piyasa araştırması yapıyoruz.
Özetle mesleğinizi bitiren sorunlar sadece kılı kırk yaran ya da emeği küçümseyen müşteriler değil, aslında biraz da mesleğini adam gibi yapmayan meslektaşlarınız ve onlar yüzünden genel bir tepki görüyor olmanız.

Haklısınız. Ama bir konuda yanılıyor olabilirsiniz.Gerçekten bu işi layıkıyla yapan ve eğitimini almış kişiler mi bu kişiler?Hiç sanmıyorum . Tamircilerin de çoğunluğu çekirdekten yetişme oluyorlar tabii onların da emeklerini yok saymak gibi olmasın . Ama bir tamiri yapıp ötekini yapamadıklarından dolayı bari müşterisini bulmuşken abartayım modunda olanlar var. Eleştirmek istemiyorum kimseyi ama Bi 10 TL bilgisayar arıza tespiti için alınır mesela. Bazı müşteriler diyor ki e ne yaptın? Bazı arızalarıntespit etmek gerçwkten hem yorucu hem de gerçek bir bilgi birikimi gerektirir o kadar parçanın sağlam olup olmadığını yada hangi parçaların bozul olduğunu tespit ettiysem 10 lira almak hakkımdır diye düşünüyorum müşteri isterse yaptırsın isterse yaptırmasın. Formatı 25 liraya atıyorum mesela isterse müşteri kendi yapabiliyorsa yapsın yada komşunun oğluna yaptırsın herkesin kendi tercihi ama bana geldiğinde sorunsuz kullanabileceği şekilde donanımlar ve programlar olmak üzere yüklemesini yaparım yedeği varsa alırım benim iki saatime mal olur ve bedeli 25 TL. Bence makul bir fiyat ama belki çok görenler vardır onların da kendi görüşleri. Çünkü iş sırasında bazen öyle problem çıkıyor ki 2 saatte dediğim işi 4 saatte dahi bitiremiyorum yani sadece CD'yi tak yükle geç gibi birşey değil. Ama hiç kimsenin yapamayacağı kadar zor va bir il de değil. Dediğim gibi tercih meselesi.

Mesela ben çok düşkünüm saçımı filan kendim boyarım kahküllerimi kendim keserim hatta saçımın kırıklarını bile kendim alırım yamuk yumuk da olsa zaten düz değil saçım sorun yok ama gidip de hiçbir kuaföre iki makas atıyorsun da ne kadar para alıyorsun senin yaptığın işi ben yıllardır yapıyorum demem diyemem.bir kuaför kadar profesyonel yapamam çünkü ben tabii parasında da değilim bazı arkadaşlar demişler tamiri seviyoruz biz kendimiz yaparız diye çok da güzel birşey merak duygusu ben de bu tarz şeyler merak eder kendi üzerimde denerim boyaları saçı şöyle kesersem Nasıl olur vsyi ama hiç kimseyi de kırmam.

Hanımlar merhaba,o kadar doluyum ki bu konuda anlatamam.Eşimle firmamız var meslektaşız eşimin meslekteki okul da dahil olmak üzere 24. yılı benimse 14. Ve hala da kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz kendi adıma bu sene ygsye girerek yönetim bilişim sistemleri bölümünü kazandım o doğrultuda devam etmeyi planlıyorum.Her zaman olmasa da müşterilerimizden "iki vida sıkıyorsunuz neden o kadar para alıyorsunuz" yada "sadece elektriği gelmiyor 5-10 liraya tamir ederseniz yaptırayım" tarzı cümleler duyuyorum.Bazen iyice çıkışanlar oluyor anlam veremiyorum ben de tutumluyumdur alacağım ürünün fiyatı internetten ve çevremdeki mağazalardan vs araştırırım ve en uygun bana hangisi gelecekse ordan alışverişimi yaparım.Ama yüzüme "iki vida sıkıyorsunuz" yada "şunun şurası değişecek" tarzı bilmiş cümleler duyunca moralim çok bozuluyor.İnsanların emeğe hiç saygısı kalmamış cidden.Bunu her gün yaşayarak görüyorum.Sonra diyorlar ki tamirclik neden öldü.İnsanların kaç yıllık emeklerine,bilgi birikimine bakılmaksızın "5 liraya olursa yaptırırım" diyen kafa neyi kafası?Kendileri yapabiliyorlarsa buyursunlar ama yapamıyorlarsa o zaman mecbur bu işi bilen birilerine yaptırmaları gerekiyor.Yapılan işi küçümsemeleri beni en çok üzen.Eşim bazen 21-22ye kadar serviste oluyor tanıdık müşterilerimiz oluyor mesela,adamcağız daha akşam yemeğini yememiş işleri bitireyim diye o kadar saat müşterinin işiyle uğraşmış,müşteri çıkışta "bi borcumuz var mı?" diye soruyor.Yani,aslında bir borcumuz yok da ben usülen sorayım demek istiyor.Bu adam evinden eşinden çocuklarından yemeğinden rahatından niye ayrılsın peki pardon da?

Onu geçtim bir de çevredeki çok bilmişlerden bıktım artık.Siz diyorsunuz burası arızalı diyor ki komşunun oğlu şurası arızalıdır dedi vs.Yada diyorum mesela format atılacak bilgisayarınıza bana diyor ki "Ben attım olmadı ama" bir kullanıcı olarak neyi nasıl yaptığınızı ben nasıl bilebilirim ben bu sorunu söylediğim şekilde çözmeyi planlıyorum ,çözülmezse benim sorunum farklı alternatifler getiririm tabii ki.Bunca yıllık okul hayatı,çalışma hayatı,edinilen tecrübe komşunun oğlunun söylediği karşısında koca bir sıfır olarak kalıyor.Güven yoksa zaten niye bize getiriyorlar onu da anlamış değilim.Biz 14 yıldır aynı yerimizdeyiz bugüne kadar kimseyi kazıklamadık işimizi doğru düzgün yaptık kimseyi kandırmadık sanırım bundan kaynaklanıyor herşey...

Olayları tam bilmediğiniz için ordan burdan anlatmış olabilirim kusura bakmayın ama sizinle paylaşmak istedim.Çok şükür ki kendi işimizde çalışıyoruz işimi de çok seviyorum fakat maalesef bazı insanların görüşleri,insanlara tepeden bakmaları değişmiyor maalesef..
Arkadaşım hemen hemen her meslekte karşılaşılıyor bu tiplerle. Ben de öğretmenim eğitimle alakasi olmayan hatta egitimini bile tamamlamamis kimi kendini bilmez veli karsimiza dikilip hocaam onu oyle degil de boyle yapsaniz tarzı cumleler kuruyorlar. Tabi ben bosuna okudum onca sene hem madem daha iyi ogretebiliyorsun cocuguna gonderme okula, evde ogret kendi kendine.
Anasinin evde 1 tanesini bile zaptedemedigi 30 - 40 cocuga bogaz patlatmakla geciyor zamanimiz ama ogretmenler cok kazanıyor oluyor. Yahu daha fazlasını bile hak ediyoruz; seni, doktoru, savcıyı, bakanlari kim yetiştirdi?
Ayy valla ben de bir anda bosalttim nefretimi dolmusum:(

Haklısınız. Ama bir konuda yanılıyor olabilirsiniz.Gerçekten bu işi layıkıyla yapan ve eğitimini almış kişiler mi bu kişiler?Hiç sanmıyorum . Tamircilerin de çoğunluğu çekirdekten yetişme oluyorlar tabii onların da emeklerini yok saymak gibi olmasın . Ama bir tamiri yapıp ötekini yapamadıklarından dolayı bari müşterisini bulmuşken abartayım modunda olanlar var. Eleştirmek istemiyorum kimseyi ama Bi 10 TL bilgisayar arıza tespiti için alınır mesela. Bazı müşteriler diyor ki e ne yaptın? Bazı arızalarıntespit etmek gerçwkten hem yorucu hem de gerçek bir bilgi birikimi gerektirir o kadar parçanın sağlam olup olmadığını yada hangi parçaların bozul olduğunu tespit ettiysem 10 lira almak hakkımdır diye düşünüyorum müşteri isterse yaptırsın isterse yaptırmasın. Formatı 25 liraya atıyorum mesela isterse müşteri kendi yapabiliyorsa yapsın yada komşunun oğluna yaptırsın herkesin kendi tercihi ama bana geldiğinde sorunsuz kullanabileceği şekilde donanımlar ve programlar olmak üzere yüklemesini yaparım yedeği varsa alırım benim iki saatime mal olur ve bedeli 25 TL. Bence makul bir fiyat ama belki çok görenler vardır onların da kendi görüşleri. Çünkü iş sırasında bazen öyle problem çıkıyor ki 2 saatte dediğim işi 4 saatte dahi bitiremiyorum yani sadece CD'yi tak yükle geç gibi birşey değil. Ama hiç kimsenin yapamayacağı kadar zor va bir il de değil. Dediğim gibi tercih meselesi.

Mesela ben çok düşkünüm saçımı filan kendim boyarım kahküllerimi kendim keserim hatta saçımın kırıklarını bile kendim alırım yamuk yumuk da olsa zaten düz değil saçım sorun yok ama gidip de hiçbir kuaföre iki makas atıyorsun da ne kadar para alıyorsun senin yaptığın işi ben yıllardır yapıyorum demem diyemem.bir kuaför kadar profesyonel yapamam çünkü ben tabii parasında da değilim bazı arkadaşlar demişler tamiri seviyoruz biz kendimiz yaparız diye çok da güzel birşey merak duygusu ben de bu tarz şeyler merak eder kendi üzerimde denerim boyaları saçı şöyle kesersem Nasıl olur vsyi ama hiç kimseyi de kırmam.

Anlıyorum, dediğim gibi, biraz da farklı bir bakış olması açısından yazdım konunuza.
Pc işlerine yabancı değiliz biz de karı-koca ve hatta bu işin ülkemizde fazlasıyla illegal ilerlediğinin de farkındayız.
Misal, tek kez satın alınan bir programı kaç kişiye kuruyorlar, ya da net üzerinden crack alıp bir demoyu full sürüm haline getiriyorlar, işin bir de bu yüzü var. Esasen full bir antivir kuracaksanız, 25 liradan fazlasını almanız lazım düşününce, kişi için programı da satın almanız gerekiyor değil mi? Ama bizim millet buna gelmez, çünkü programı alınıp-satılan bir şey gibi bile görmez.

Aynı durum sanat için de var... Ismarlama bir tablo yaptırır, tabloda ölümüne pazarlık yapılır. "Boyası, tuvali kaça ki bunun?" hesabı, çizeni, yeteneği, emeği hiçe sayılır. Sizinki de bu hesap biraz.

Ama işte, diğer yorumumda belirttiğim genellemeye de maruz kalıyorsunuz.
Bu aslında her meslek için var, meslek önyargıları...

Tamircilik oldu mu ya Kalbimizde yasiyor :) Saka bir yana tamircilik neden ölsün ki. Randevu ile calisiyor benim iletisim kurmak durumunda oldugum tüm tamirciler. Misal evde elektrik prizleri yerinden cikti. Kizimiz var 2 yasinda bir telas icinde bunlari yerine sokabilecek birini aramaya calistik. Bulamadim 3. Kiside nihayet randevu aldik. 2 priz cikmisti. Is 5 dk surdu. 50 tl aldi gitti. Mevzu cocuk oldugu icin bizde mevzuya yabanci oldugumuz icin 100 de alsa 150 de alsa sorgulamayacaktik. Sonra oyle kotu yapmis ki tekrar cikti. Bu sefer esim yapti. O ds 5 dk yapti Buna 50 tl aldi ya helal etmiyorum dedi.Ki fakite fukaraya gozukapali paralar veren gonlu bana gore gayet bol bir adamdir. Ama o 50 tl zoruna gitti. Adam muhtemelen salaklar bi prizi takamamis diye dusundu :) ve parasini aldi gitti. Gunde 50 tl kazanirsaniz ayda 1500 tl eder. Bunu da belirteyim. Tamirciye isimiz hep kriz anlarinda duser tamirciler de bunu firsata cevirir. Bizde pazarlik yaparız olayin ozu bu. Evet istisnalar vardir isinizi hakir goren isi bedavaya getirmek isteyenler onlarda toplumun icinde varolan insanlar yapacsk bisey yok. Bende memurum guvenlik sikintisi olan bir kurumdayim vatandaşın ekrana bakmasi yasak bir arkadasimla kurum uzerinden mesajlasma agi ile vatandasin verilerini kontrol ettiriyorum sohbet ediyorsun isi uzatiyorsun o yuzden ekrana baktirmiyorsun diyor :) Der insan bu bin cesit cahili gorgusuzu her turlusu var ne yapayim ? Bir esnaf icin asiri duygusalsiniz ve isinizin hepimizin isleri gibi bir is oldugunu kabullenmeniz gerekiyor. Bir cerrah havasi sezinlemedim degil. Yani yaptiginiz ise fazla misyon yukluyorsunuz. Evet elbette onemlidir hakir gormemek gerekir ama o da bir meslek neticede.

2 vida sıkıyorsun diyen neden kendi sıkamıyor acaba? Önemli olan 2 vida sıkmak da değil, hangi vidayi sıkacaginı bilmek.. Hiç canını sıkma valla, bana da mesleğimle ilgili bir sürü şey söylüyorlar. Bence pek çok kişi de mesleği ile ilgili bu tarz yorumlar alıyordur. Karşıdan her şey kolay görünüyor bazı insanlara.. Madem basit kendi yapsın, he yapamam diyorsa da boş boş konuşmasın.

forumda görmüyor musunuz insanlar sağlıkla alakalı konularda bile o doktor bilememiş senin tanın şu diyorlar neredeyse. adam klavyeden tanı koyuyor siz düşünün. ben de doktor olarak örnek vereyim size hasta google dan yalan yanlış okuyup geliyor sonra 2 saat onun okuduklarını konuşuyoruz. google dan kendine tanı koyup o tanıda ısrar edenler mi dersiniz komşum şu testi de yaptır dedi diye test yaptırmaya ısrar edenler mi. toplum böyle . en kötüsü de okumuş cahiller . laf anlatamıyorsunuz.

Bence güven kalmadı insanlara. Sözüm meclisten dışarı atıyorum bilgisayar bozuldu,servise götürdün,o adam seni gayet kazıklayabiliyor (yaşadım biliyorum) 1 sene önce televizyon içinde benzerini yaşadım,bana tv'nin kendi sesi gelmiyor bozulmuş deyip,ek bir aparat sattılar,uydu alıcısını değiştirirken sonra baska bir teknik ekip geldiğinde o aparatın aslında gereksiz,hiçbir şekilde işe yaramayan bir parça olduğunu söyleyip gayette çıkarttı kurulum yapan adamlar,televizyonunuzda sorun yok dedi ve çalışıyor hala televizyon. Sizi tenzih ediyorum ama cidden böyle olaylarda var,biz anlamıyoruz sorun nedir,neden kaynaklanır,nasıl çözülür,doğal olarak tamam diyoruz ama adam gereksiz bir kablo için para alıyor,1 sene sonra başka bir kurulumda anlaşılıyor işe yaramadiğı. Böylede ahlaksız insanlar var piyasada.
Ha borcum varmı diye sormak çok itici,ona hiç girmiyorum,hiçbirşey yapmasa adam yol geliyor,vaktini harcıyor,tanıdıkta olsa ödeme yapılmalı.

Tamircilik oldu mu ya Kalbimizde yasiyor :) Saka bir yana tamircilik neden ölsün ki. Randevu ile calisiyor benim iletisim kurmak durumunda oldugum tüm tamirciler. Misal evde elektrik prizleri yerinden cikti. Kizimiz var 2 yasinda bir telas icinde bunlari yerine sokabilecek birini aramaya calistik. Bulamadim 3. Kiside nihayet randevu aldik. 2 priz cikmisti. Is 5 dk surdu. 50 tl aldi gitti. Mevzu cocuk oldugu icin bizde mevzuya yabanci oldugumuz icin 100 de alsa 150 de alsa sorgulamayacaktik. Sonra oyle kotu yapmis ki tekrar cikti. Bu sefer esim yapti. O ds 5 dk yapti Buna 50 tl aldi ya helal etmiyorum dedi.Ki fakite fukaraya gozukapali paralar veren gonlu bana gore gayet bol bir adamdir. Ama o 50 tl zoruna gitti. Adam muhtemelen salaklar bi prizi takamamis diye dusundu :) ve parasini aldi gitti. Gunde 50 tl kazanirsaniz ayda 1500 tl eder. Bunu da belirteyim. Tamirciye isimiz hep kriz anlarinda duser tamirciler de bunu firsata cevirir. Bizde pazarlik yaparız olayin ozu bu. Evet istisnalar vardir isinizi hakir goren isi bedavaya getirmek isteyenler onlarda toplumun icinde varolan insanlar yapacsk bisey yok. Bende memurum guvenlik sikintisi olan bir kurumdayim vatandaşın ekrana bakmasi yasak bir arkadasimla kurum uzerinden mesajlasma agi ile vatandasin verilerini kontrol ettiriyorum sohbet ediyorsun isi uzatiyorsun o yuzden ekrana baktirmiyorsun diyor :) Der insan bu bin cesit cahili gorgusuzu her turlusu var ne yapayim ? Bir esnaf icin asiri duygusalsiniz ve isinizin hepimizin isleri gibi bir is oldugunu kabullenmeniz gerekiyor. Bir cerrah havasi sezinlemedim degil. Yani yaptiginiz ise fazla misyon yukluyorsunuz. Evet elbette onemlidir hakir gormemek gerekir ama o da bir meslek neticede.

Hesabı neden yaptınız acaba? Hani her halükarda asgari ücretten fazla alıyorsunuz diye mi? Bizim sadece o kadar kiramız var 3 ayda bir ödediğimiz stopajımız var iş arabamız hafif ticari araç her dönem normal binek arabadan daha fazla vergisi oluyor ,fatura kesiyoruz,vs. Bence hiç hesap işletine girmeyelim çünkü benim bahsetmek istediğim sadece emeğe saygısızlıktı bu işi her ne kadar geçinmek için yapsak da saygı olayı apayrı birşey. Esnaf olmak için uygun biri olmayabilirim haklısınız eşimle meslektaş olduğumuz için farklı bir yerde çalışmayı düşünmedim.esnaf olacağımı zaten hiç düşünmemiştim ama üç küçük çocuğum var iyi ki de böyle olmuş diyorum çünkü ihtiyaçları olduğunda Evimiz de yakın hemen koşturabiliyorum yanlarına mesela memur olsaydım Böyle bir şansım olmayacaktı. Her iş alanında bu tarz şeylerin yaşandığının farkındayım acaba internetin hayatımıza girmesiyle herkes herşeye vakıf oldu bilgilere çabuk ulaşabiliyoruz onunla mı alakası var hepimizin yaşadıklarının ?

Back
X