sonradan gelen lohusa depresyonu

Hadi için rahatlasin KV eltini sevmiyor ve cekiniyor zugurt tesellisi gibi oldu

Lohusa depresyonu mu yoksa eltinin doğumuyla beraber kıyasa girmek mi bunun adı bilmem
Ama bence eltin doğrusunu yapıyo, bi çekinceleri var her dk doluşamıyorlar
Yalnız yeni doğan bebek görmeye gidilir hele de babaanneyse, 15 gün gitmemekte saçma bebek küçük diye
Sizinkilerin bi ayarı yok galiba, sende her şeyi abartıp eltinde epey geri durmuşlar
Ortası karardır herşeyin bence

Olan olmuş aynı şeyleri kafanda kurma
Bundan sonra eltini örnek al
Arka oda da emzir, zaten emzirirken oda kilitlenir dank diye de girilmez böylece

8 ay kadar gec kalmışsın
kimseye bişey söyle olan olmuş artık

Bence de lohusalık geç dank etmiş, ben bu kıskanma hissini ilk 4-5 gün yaşadım. Kv herşeyi yapmaya çalışıyordu biliyorum iyi niyetten ama farkında olmadan benim bebeğime alışmama izin vermiyordu. Kıskanıp eşime annene söyle ben birşey yaparken müdahele etmesin yoksa ben alışamam falan dedim. O da konuşmuş kadın haklısın deyip gitmişti. Ama lohusalığın vermiş olduğu durumdu benimki. Üzüldüm sonradan ama kırmadım en azındna onu alttan aldım, eşim kendi görüşü gibi söyledi beni katmadan. Ama biraz abartmıştı gerçekten.

2-3 ay sonra kv'ye gidince alsa da kızı ben biraz rahat etsem diye bakıyordum. Birileri alsa ilgilense ben uyusam diyordum. Yani annem, kv, ablamlar, görümcem alsın da kim alırsa alsın. Çünkü dinlenme ihtiyacı ve onlara olan güvenim. Konu komşuya vermiyordum sonuçta. Kızımı da hiç sakınmadım, hasta olmuştu annem ona rağmen severdi dur sevme git demedim. Görümcem ise senin eltin gibi hatta daha beterdi. Kimseye eletmez, sakınır, alır gider odasına vs vs. İkimizde aynı ay doğum yaptık ama onu kendime örnek almadım hiç çünkü o görümcem, ben benim. Bu kadar basit.

İşte senin sorunun eltim böyle yapıyor ben neden yapmadım demen. Evet asıl sıkıntı bu çünkü eltinde sen gibi yapsa umursamayacaktın ama şimdi görünce kendini sorgulamaya başladın. Eltinin karakteri ayrı, senin ayrı. O öyle yaptı, sen başka yaptın. Eltinin davranışları doğru, benimki yanlış demen çok gereksiz. Bence boşuna geçmişi deşiyorsun önüne bak, boşver eltin napıyorsa yapsın.

Emzirmem icin bana vermezlerdi ki..ben odaya gidip gogsumu acana kadar kucaklarinda tutup anca oyle verirlerdi. Bitene kadar da ya basimda bekliyolardi yada 5 dk bir geliyolardi. Ya anlatsam roman olur boyle sacma sapan hareketler. Bunun adi torun sevgisi degil ya. Baska bisey. Dogru eltimi pek sevmez cekinir de biraz. Ama bana yaptiklari da sevgisinden degil bence beni ciddiye almadiginda. 3 yillik evliyim hic ters bisey dememisimdir. Yumusak basliyim diye tepeme ciktilar diyebilirim. Eltim kendi vermediginden degil. Canina minnet yeterki biri alsin cocugu diye bekliyor ama onunkine de kimse dokunmuyo. Hatta haftasonu ikimozde ordaydik yine herkes benim bebegimin ustune usustu. Onun ki kucaginda bi kosede oturdular. Ben anlamiyorum benim oglum kamu malimi. Cok mu gurbuz dayanikli filan duruyor.

Bence geç gen lohusa sendromu değil bildiğin yeni doğum yapmış eltiyi kıskanma ya da imrenme sendromu seninkisi.

bak 8 ay geçmiş olan olmuş biten bitmiş ahlanip vahlanmak yerine şimdiden sonrasına odaklan. eltin ile kendini kıyaslama.

şu an duygusalsınız yazdıklarım hoşunuza gitmeyebilir, canınızı sıkarsam kusura bakmayın ama yazmadan duramayacağım

eltiniz doğum yaptıktan sonra kıyaslamaya girip yeni yeni kafanıza dank eden bu gerçekler hakkında ağlayıp sızlamanızın bir anlamı yok. baştan nasıl başlarsa öyle gider. durumu değiştirmek istiyorsanız kademe kademe sizi rahatsız eden davranışları kendinizden ve bebeğinizden uzak tutmaya çalışın.

anne olmak kolay değil anlıyorum ilk günlerdeki pasifliğinizi ama ben de eltiniz gibi ilk günden çocuğum ve kendim için hangi durumu yaşamak istiyorsam ona göre mücadele verdim. evimde kimse kalmadı ben baktım ilk günden beri, aylarca kayınvalidem altını bile değiştirmemişti bebeğimin...
her ne kadar fiziksel anlamda bu izolasyon zorlasa da sonra çok rahat ettim.
baştan bazı şeyleri yapmayıp sonra neden böyle diye sızlanmayın çünkü şikayet etmek durumu değiştirmez.
sizinkisi geç lohusa depresyonu değil, eltiyle kıyaslayıp aklınızın başınıza gelmesi...

Kusura bakma ama yumuşak başlı olmak ayrı bişey
Göğsünü açmana kadar beklemeleri ayrı, ben çekinirdim ve herkesin içinde göğsümü açmazdım
Gider evladımı alır başka odada kendim emziririm onların vermesini beklemem
Annesi bensem en çok söz hakkı benim olmalı, eşimden bile çok hatta. Kayınvalide filan daha da sonra gelir

Haklisiniz disardan okusam bende klasik elti kiskancligi diye dusunurdum. Ama durum inanin oyle degil. Bugunler de zaten biraz gergin oldugum icin konuyu yeni actim. Ama bu konu zaten bi kac aydir yani tamamen dogum sancilarini atlatip geriye donup bakmaya basladigimdan beri var ve esimle de paylasiyordum zaten. Yani ben saniyordum ki bunlar bebek gormemis o yuzden boyleler obur bebek gelince beni biraz rahat birakorlar sanmistim. Ama kimse eltime dokunmazken beni hergun arayip gelmiyomusunuz bebegi ozledik resim at goruntulu ara konusalim vs vs bi dk rahat birakmiyolar. Yani bende mi bi sorun var
Gelemeyiz bebekle zor oluyor siz gelin vs vs diye kibarca reddediyorum ama yine de hergun taciz.bi de gittigimizde de rahat birakmaz. Onu yedir bunu giydir. Uykisi geldi diyorum yok uyumasin oturuyo iste bilmemne. Bugun oglen aramis bebek napiyo diyo bende uyuttum simdi uyuyo dedim. Aa niyeki diyo yani boyle bi soru mi var. Cok bunaldim. Keske baska sehirde otirsaydim.

Belki çocuğunuzun olmasına veya doğmasına henüz hazır değildiniz ve doğumdan sonra ne yapacağınızı bilemediniz. Sonuçta ilk doğumunuz ve daha önce deneyimlediğiniz birşey değil. Bu yüzden kendinizi çok suçlamayın. O sizin çocuğunuz . İlk dönemler böyle geçebilir ama sonrasında elbette ki o sizin istekleriniz doğrultusunda büyüyecek. Ancak eşinizden hiç bahsetmemissiniz. Bence burda onun payı çok büyük. İlk başta aile büyükleri size yardım etmiş olabilirler ama artık bu sorumluluğu tek başınıza üstünüze almak istiyorsanız bunu bir şekilde belli edin ve herkesle paylaşın derim.

ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN DİYEYİM.
bastırılmış duyguların patlamasını yaşıyorsunuz.destek alabiliyorsanız alın çok işe yarayacak kv ve akılsızlara gelince sizin çocuğunuzu sevmişler Allah için ya da oyuncak gibi görmüşler eğlencelik.
bazen bilerek yapıyorlar sırf lohusa kadına eziyet. Yüce Yaradana havale edin düşünmemeye çalışın lütfen

eltin mesafeyi koymuş ondan çekiniyolar, sende mesafeyi koyup bundan sonrası için rahatlayabilirsin henüz geç değiln

hm. yok canım seni kısyanıyordur. yani senin çocuğunu senden kıskanıyor. birde bak bak gelin ben izin verirsem çocuğunu emzirebilir gibi bi imaj çizmiş aklınca yarım akıl otorite kurmaya çalışmış.sesini çıkartmadığın içindir büyük ihtimal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…