Sonu boşanma olacak ama gardımı nasıl almalıyım

kendi çocuklarına "al piçlerini git" diyen mahluk size mi insaf eder? yazık değil mi o minnacıkların böyle aşağılık bir adamla aynı evde yaşamalarına. akılları ermeye de başlamıştır artık. huzursuzluğu da, sizin üzüntülerinizi de, babalarının onlara tavırlarını da hissederler, ezilirler, hayatları boyunca taşırlar o izleri. ne için peki? hiç değmez. aileniz destek olur elbet, inanmıyorum ben sizi ortada bırakacaklarına ama destek görmezseniz de işe başlayın, yavrularınızı da kreşe verin. evet kazandığınız kreşe gider ama huzurunuz olur. belki nafaka da alırsınız. gerçi adam çalışmıyorum diye çamura yatacak bir pisliğe benziyor ama parasızlık zamanla hallolur da huzursuzluk için sizin birşeyler yapmanız gerek gibi. Allah yardımcınız olsun.

Merhaba kızlar
Ara sıra takip ediyorum ve yardımlaşmalarınız bakış açılarınız benim için önemli.
Evliyim 2 küçük çocuğum var;evliyim ama yalnızım.
Kocam ailesinden gelire sahip olduğu için evin giderleri ve çocuk masrafları oradan karşılanıyor.ekstra çalışıp bir iş yapmıyor 9 yıllık evliyiz.
Ben yaklaşık 6 yıl önce iyi olan mesleğimi bıraktım ve çocuklarıma bakmaya başladım.iyi bir anne olduğum söylenir yanımda baba faktörü de olmayınca her şeyi tek başına yapıyoruz çocuklarla ve artık bu biZim rutinimiz.
Yeme içme okul uyku ödev gezme tozma çocukların hep bende
Kocam uyduruktan babasının firmada gündüzleri vakit geçirip geceleri en iyi ihtimalle iki gecede bir dışarda içki yemek erkek erkeğe kahve ortamı bitmiyor.ailesi ile yakın oturuyoruz.
Üzerimize hiç bir şey yok.
Ne kocalık ne babalık görevini yerine getirmez çocuklarda ona karşı soğuktur bana aşırı düşkünler.
İyi kötü konuştum kavga ettim şiddet gördüm çocukların gözü önünde defalarca gran değişmedi.
Bana sürekli beğenmiyorsan defol git diyor
Annesi ile konustum erkekdir alttan al ve oğlunun kötü huyu yokmuş idare etmemi istedi.
Kendi ailemle konustım kendin ettin kendin buldum diyorlar kaçtığım için
Ve ben yatılı bakıcı muamelesi görmekten eşimle hiç bir paylaşamamaktan duygusal olarak bıktım.yoğun stres ve üzüntü içerisindeyim her gün aynı.yaşım geçiyor ama adam aynı işe başlamak istiyorm tüm sorumluluk bende oldugundan kendisi yada ailesi hiç bir şekilde destek olmuyor
O hep yorgun hep hava almaya ihtiyacı olan ama ben gittiği yerden konum gönderen dışarıya karşı hali vakti yerinde aracı evi olan biriyim ama işin iç yönü bu anlattıklarım.
Aşağılamaları ve üzerimdeki sorumluluklardan özgüvenim azaldı.kendileri insanların yüzüne gülüp kimseyle kötü olmayıp ama beni hor gören bir aile yapısına sahipler.
Bana tavsiyelerinizi dinlemek isterim çıkmazda gibiyim

Canim öncelikle duygusal olarak beklentilerini sıfırla. Hiç bir beklenti girme. Yani sen zaten bu adamla bosqnmayi dusunuyorsun ee cocuklar sende kalacak. Dolayisiyla ayni hayata devam edeceksin. Oyle dusun bosanmis ama adam hala rve gelip gidiyor gibi. Neyse bu seni psikolojik olarak rahatlatır umarım.

Avukat bu onunla bir konuş. Sanırım tüp mal varlığı ailenin üstüne. Dolayısıyla bu arkadaş hem calismiyor hem de üzerine bir şey yoksa maddi olarak bir şeyler elde etmen çok zor.

Ama Türk kadını kendi harcligindan biriktirir arttırır bir şeyler yapar. Sana önerim hazır kocada sermaye para varken annen veya kardeşin adına bir dükkan acman. Orada calismaya başlaman. Yanına yardimci 2 kişiyi falan tutarsin. Onlar çalışır sen başlarında durursun. Sonra da dükkan belli bir karlılığı ulaştığında artık baş tekmeyi kicina canım. Oradan yürürsun artıkm

Size tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki çocuklar olmasa üstümdeki kıyafetle arkama bile bakmadan giderim.iyi bir mesleğim var uzun zaman ara vermiş olsam da ortalama bir ünvanla başlayıp hayatımı idame ettirebilirim.
Yolda görsem selam vermeyeceğim yapıya sahip kendisi ve ailesi o derece görgüsüz ve cahiller

Ee madem mesleğin var iyi kolay iş bulabilirim diyorsun. Herkes çalışan anne çocukları yuvaya ver. Kendi annen gelsin baksın veya bakici tut sen ise başla. Niye duruyorsun ki?

Yeniden calisma hayatina adaptebolmaktan korkuyorsunuz bence. Cocuklariniz krese gidebilir, dogumdan uc ay sonra isbasi apan anneler var, mecburlar. Cocuklarin baska insanlarla tanismasi onlara iyi gelecektir eger bosanirsaniz da onlarin atlatmasi daha kolay olacaktir. Siz de iş hayatina atilinca eminim kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.
Bir sure kendinizi toparlar, yeterli duruma ulasinca da davayi acarsiniz.
Tabi benim fikrim uzman birinden aailecek yardim almaniz oncelikle.

Tek başına evlilik olmaz. Paylaşım yok ve evini otel, eşini de hizmetçi ve dadı gibi gören klasik bir erkek. Çocuklar kreşe gidecek çağdalar. Zaten bu yaştan sonra da arkadaş ararlar. Bu sizin için iyi bir fırsat. İşe başlamanız için. Böylece kafanızı dağıtırsınız. Tüm koşulları ayarlayıp biraz zaman geçince de boşanmak en mantıklısı, eğer evliliğini kurtarmak için çaba harcamıyorsa. Tek taraflı çaba olmaz çünkü.

Yapacağın ilk şey iyi bir iş bulmak, iş bulunca çocuklar için kreş tarzı bir yer ayarla, her şeyi garantiye al sonra da boşa adamı gitsin.

Kendine güvenin azalır tabi, böyle bir ortamda en dirayetli kadın bile bunalır, ama çalışmaya başla ve kendi ayakların üzerinde dur bak her şey daha iyi olacak. Anladığım kadarıyla mesleğin de var. Bu adamı boşar tazminat da alırsın bir güzel.

Dediğim gibi önce iyi bir iş bul, sonra iyi bir kreş, sonra da iyi bir boşanma avukatı....

cocuklarını kreşe verip
bir iş bakın kendinize çalışın birikim yapınca
boşanıp hayatınıza devam edersiniz
bu arada eşinizin yüzüne de gülin ki
bir şey sezinlemesin
evdeyken ona mutlu olduğunuzu sezinleyin

Merhaba kızlar
Ara sıra takip ediyorum ve yardımlaşmalarınız bakış açılarınız benim için önemli.
Kocam ailesinden gelire sahip olduğu için evin giderleri ve çocuk masrafları oradan karşılanıyor.ekstra çalışıp bir iş yapmıyor 9 yıllık evliyiz.
Ben yaklaşık 6 yıl önce iyi olan mesleğimi bıraktım ve çocuklarıma bakmaya başladım.iyi bir anne olduğum söylenir yanımda baba faktörü de olmayınca her şeyi tek başına yapıyoruz çocuklarla ve artık bu biZim rutinimiz.
Kocam uyduruktan babasının firmada gündüzleri vakit geçirip geceleri en iyi ihtimalle iki gecede bir dışarda içki yemek erkek erkeğe kahve ortamı bitmiyor.ailesi ile yakın oturuyoruz.
Ne kocalık ne babalık görevini yerine getirmez çocuklarda ona karşı soğuktur bana aşırı düşkünler.
İyi kötü konuştum kavga ettim şiddet gördüm çocukların gözü önünde defalarca gran değişmedi.
Annesi ile konustum erkekdir alttan al ve oğlunun kötü huyu yokmuş idare etmemi istedi.
Ve ben yatılı bakıcı muamelesi görmekten eşimle hiç bir paylaşamamaktan duygusal olarak bıktım.yoğun stres ve üzüntü içerisindeyim her gün aynı.yaşım geçiyor ama adam aynı işe başlamak istiyorm tüm sorumluluk bende oldugundan kendisi yada ailesi hiç bir şekilde destek olmuyor
O hep yorgun hep hava almaya ihtiyacı olan ama ben gittiği yerden konum gönderen dışarıya karşı hali vakti yerinde aracı evi olan biriyim ama işin iç yönü bu anlattıklarım.
Aşağılamaları ve üzerimdeki sorumluluklardan özgüvenim azaldı.kendileri insanların yüzüne gülüp kimseyle kötü olmayıp ama beni hor gören bir aile yapısına sahipler.
Peki sevgiliyken nasildiniz.Yaa bende ilerde s
Merhaba kızlar
Bende galiba ilerode boyle olucam.cunku biz daha sevgiliyken okadar odun ki

Size tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki çocuklar olmasa üstümdeki kıyafetle arkama bile bakmadan giderim.iyi bir mesleğim var uzun zaman ara vermiş olsam da ortalama bir ünvanla başlayıp hayatımı idame ettirebilirim.
Yolda görsem selam vermeyeceğim yapıya sahip kendisi ve ailesi o derece görgüsüz ve cahiller
Cok mu sevdiniz anlamadiniz mi boyle oldugunu

yazdıklarınız bir arkadaşımı hatırlattı bana
onunda 2 çocuğu, kocanız gibi bir kocası ve eşinin zengin ailesi vardı.
Arkadaşımın iyi bir eğitimi ve mesleği olmadığı için geçinecek kadar çalışabileceği bir işi yoktu.
Mütevazi baba evine döndü, yaklaşık 1 yıl kaldıktan sonra eşine geri döndü.
Çocuklarım için dedi ama, bana göre mücadele etmek istemedi kolayı seçti.

Siz güçlü aklı başında birine benziyorsunuz, öncelikle iş hayatına dönmenizi ve ona göre planlar yaparak çocuklarınız için kendiniz için en doğrusunu seçmenizi diliyorum.

Peki sevgiliyken nasildiniz.Yaa bende ilerde s

Bende galiba ilerode boyle olucam.cunku biz daha sevgiliyken okadar odun ki
Malesef ben çok aşıktık sevgiliyken ve gözüm kör dü ama aile yapısı dışında adam aynıydı ben çocuk gibi şımartıp her dediğine evet dediğim için sıkıntıyı farkedemedim.anladım ki hep veren isteyen ben olmuşum o hiç çaba harcamamış evlendikten sonra anladım

Kreşe başlattım devam ediyorlar
Sırada benim işim ve birikimin olacak
Üzerimize hiç bir şey yok ama ailesi tarafından embesil olarak görüldüğü için ihtiyaçlar karşılanıyor ev araba lüks denecek tarzda kıyafetler markalı sanıyor ki bunu bana bir tek o sağlayabilir ya da bunlar olmazsa ben mütevazi şekilde yaşayamam.
Ben ki ihtiyaç dışında alışveriş yapmayı sevmeyen sürekli hesap kitap yapan bir insanım kendisi savurgan ve parayı güç olarak kullanan biri

En başta bence gizli para biriktirmelisiniz. Yaşaö tarzınızdan vazgeçebilirseniz eğer yani türkiye şartlarına göre lüks olan hayatınızdan kendinizi de kurtarabilirsiniz. Çok detaylı da yazmak istemiyorum ne yapmak istediğinizi tam anlamadım yanlış birşey söyleyip kalp kırmak istemem

En başta bence gizli para biriktirmelisiniz. Yaşaö tarzınızdan vazgeçebilirseniz eğer yani türkiye şartlarına göre lüks olan hayatınızdan kendinizi de kurtarabilirsiniz. Çok detaylı da yazmak istemiyorum ne yapmak istediğinizi tam anlamadım yanlış birşey söyleyip kalp kırmak istemem
Ne yapmak istiyorum ruhumun esaretini kurtarmak özgüvenimi yeniden kazanmak ve sağlığımdan olmamalıyım tabi çocuklarda anlıyor ve görüyor tüm bunları psikolojileri daha fazla yara almadan yaşamak istiyorum sadece çocuklarımla
Bı sorumsuzluğunu ve yaşattıklarınıda ondan 5 kuruş almadan gitmek istemiyorum öde bir şeylerin bedelini ödemeli çocuklar için en azından ama para gücünü kullanıp çocukları almak isteyecektir canımı acıtmak için

Bu aşamada ilk önce kendinizi düşünmelisiniz. Afedersiniz ama kendi geçimini sağlayamayan başka yerden gelen babasından bile gelen para olsa zor. Önce kendiniz ne yapabileceğinizi düşünün. Farzedinki ev duman içinde önce kendi nefesinizi sağlamalısınız ki daha sonra çocuklara yardımcı olabilesiniz.
Sizi anlamaya çalışıyorum sadece.
Birde dava açınca zaten hakim evrak vs istiyor illa ki nafaka vermek zorunda. Ama bafaka bağlanıp ödemeyenler çok. Ssk ise maaşından kesiliyor ödemeyince o da yine bir süreç alıyor
Ben eşimin ikinci evliliğiyim. 300-400 arası çocuğuna para kesiliyor
Çocuk evimize geldiğinde yemek yemesini bir görseniz valla eşimin verdiği nafaka o çocuğun yemek parasına yetmiyordur
Allahtan annesi de çalışıyor da geçiniyorlar

Birde olayı hırsa çevirirseniz daha çok canınız yanar. Önemli olan arkaya bakmamak ve arkasına bakmayan afedersiniz ama ondan gelecek hiçbirşeye tama etmeyenler daha mutlu oluyorlar tabiki zor süreçler geçireceksiniz ama kendi hayatınız ailenizde söylemiş kendin ettin diye bende eşimle kendim evlendim. Ama herşey bizim elimizde vazeçerseniz kazanırsınız diye düşünüyorum ben

Merhaba kızlar

cocuklari krese yazdirip bir ise girin derim, geri mesleginize donun, bu adamdan size hayir olmaz.

Malesef ben çok aşıktık sevgiliyken ve gözüm kör dü ama aile yapısı dışında adam aynıydı ben çocuk gibi şımartıp her dediğine evet dediğim için sıkıntıyı farkedemedim.anladım ki hep veren isteyen ben olmuşum o hiç çaba harcamamış evlendikten sonra anladım
Canim bizim iliskimozde şuan ilgi yok bana sevgisini gosteriyo. peki ben niye devam ediyorum.benimle ciddi dusunuyo diye.Ama tabi evlilikte uzun sure istemiyo.Kufur ediyo bana.Askim falan hic demez zaten.kaybetme korkusu hiç yok.İleride evlenirsek mutsuz olmaktan korkuyorum bi yandan yalnizliktan korkuyorum

Back
X