Sonumuz çok yakın

kaynana yanında kalınıyor diye neden beşiğinizi gidip almadınız.ya da bu kadar hevesliyken neden ana kucağını,pusetini almadınız.beraber yaşasanızda bunlar bebek için gerekli.gidip doğumdan önce alsaydınız.ayrı eve çıkınca farklı olmayacak değil mi bu eşyalar.üstelikte var olanı görümcen de alamayacaktı o zaman:34:

Çünkü esim ev cikicak sabret burda koyacak yer yok diye almaya yanaşmadı ve bende ikna edemeden kızım dogdu

İnsan aynı evde yaşadığı annesiyle kardeşleriylede anlaşamıyor tartışıyor yeri gelince.Tabi kayınvalideyle görümceylede ters düşmek tartışmak normal.Ama tabi insan kendi ailesiyle aynı sorunları yaşasa bu kadar dert etmiyor çünkü kendi canı..

Ev ev üstüne olmuyor evet..İlk hatanızı aynı evi kabul etmekle yapmışsınız siz..Lahusasınız hassassınız bunu ne kayınvalideniz ne görümceniz gün gelir anneniz bile düşünmez..Sizden hep beklentiler olacaktır sizin halinizin olmadığı durumlar olacaktır.Sürtüşeceksiniz.Hep aynı şeyler aslında...

Görümcenizin bebeğiniz için aldığı eşyalara tepkinizi anlıyamadım aslında..Oda hala bir yerde durumuda iyiyse yeğenine bişeyler almak istemiştir.Bende halayım yeğenimin tüm ihtiyaçlarını ben görmüştüm zamanında.Eğerki yeğenimin beğendiği şeylerse aldım ama annesi babasının beğendiklerinden ziyade kendi beğendiklerimi aldım.Çünkü onlar benim hediyelerim..Kullanmak yada kullanmamak onların bileceği şeydi ama demekki beğendiler kullandılar..Bende her gördüğüm beğendiğimi aldım yeğenime..Bu konuda haklısınız diyemiyecem lahusa olmanıza buna bağlı hassaslığınıza veriyorum..

İnşallah tez zamanda eviniz çıkar ve istediğiniz hayatı kurarsınız.Allah bebeğinizi size bağışlasın

Nisanliyken hersey çok farklıydı esimin babası ona birlikte oturalım bı sene sonra biz emekli olup gidicez turkiyeye dedi Burdada ev çıkması çok zor sıraya girirlermiş oyuuzden esim bana durumu anlatınca tamam dedim bende
Gorumceminde aldığı hediyelere gelince ben hediye almasın gibi bise demedim düşünmesinde aldığı kıyarsınız falan onlara buarsa demedim ama poşetini ana kucağını ben beğenmiştim onları almak istiyorum konusmamizdada geçmişti beğendik alcaz ins yakın zamanda demiştim onada sanki ben hiç bise söylememizin gibi alması beni sınırlandırdı bende halayım arkadaslar halası aldı diye kızıyorum sanmayın annemlerde söyledi beşik alıp göndermeyi düşünüyoruz olur mü dedi bende hayır kendi zevkimize göre begenip alicaz anne demiştim başka seyler alın siz demiştim bilmem yeterince acikmiyim

Bütün bunları görmezden gelsem peki ya arkamdan söylenenler bunları duya duya aman neyse diyebilirmisiniz siz yada kim diyebilir ki 2 senedir bütün bu karışmalara laf çakmalara göz yumdum kendi evimde is yapmayan ben kayınvalidemin evinde herseye kostüm bütün bunların karşılığı arkamdan atmalarımı olacak yaslarının adamı olup büyüklüklerini gösterselerdi daha fazlasını yapardım inanın şimdi yapmiyomuyum hayır yapıyorum yine kızım uyuyunca yemekti temizliğin bı ucundan tutuyorum peki bunlara karşılık bu mü
Çok mü şey istiyorum annesi olarak kızımın eşyalarını dizmek konusunda aslında biliyomusunuz gorumceminde kv minde herseye benim yerime karar vermek istemeleri beni deli eden benimde aklım fikrim var konuşabiliyorum çok şükür kararlarımıza verebiliyorum esim bana soru sorar ben cevap vermeden kv cevap verir bütün bunlar tek basına küçük ama birleştiğinde kocaman oluyolar arkadasım İnan bana

Ben boşverin demedim, boşvermek o kadar kolay değildir hiçbirimiz için.
Sadece olumlu yönlerini görmeye çalışın kısa bir süre diyorum,kendiniz-bebeğiniz, yuvanız için.

Arkanızdan söylenilenleri ise kimden duyuyorsanız o kişiyle ilişkinizi kesin ve k.validenizle, görümcenize bunları duyduğunuzu çok üzüldüğünüzü söyleyin.

Nasılsa bir süre sonra taşınacaksınız o evden inşaallah. Az daha sabredin.
Ne kadar çok düşünürseniz o kadar çok dolarsınız, o kadar çok mutsuz olursunuz ve o kadar çok mutsuz edersiniz.
Hiç kolay değili farkındayım ama huzurunuz için..

Ben boşverin demedim, boşvermek o kadar kolay değildir hiçbirimiz için.
Sadece olumlu yönlerini görmeye çalışın kısa bir süre diyorum,kendiniz-bebeğiniz, yuvanız için.

Arkanızdan söylenilenleri ise kimden duyuyorsanız o kişiyle ilişkinizi kesin ve k.validenizle, görümcenize bunları duyduğunuzu çok üzüldüğünüzü söyleyin.

Nasılsa bir süre sonra taşınacaksınız o evden inşaallah. Az daha sabredin.
Ne kadar çok düşünürseniz o kadar çok dolarsınız, o kadar çok mutsuz olursunuz ve o kadar çok mutsuz edersiniz.
Hiç kolay değili farkındayım ama huzurunuz için..

Desteginiz ve sözleriniz için teşekkür ederim gercekten... Bebeğim için bütün bu tavsiyelerinizi denicem onun kadar kıymetli değil hicbirsey.. çok zor umarım bu Günleri atlatabiliriz kizimla arkamdan söylediklerini duyduğumu onlara nasıl söyleyebilirim zamanı geldiginde bendemi laf cakiym yoksa açık açık söyleyim mı sence

Hayırlısıyla doğumunuzu yapmış,prensesinizi kucağınıza almışsınız.Allah uzun ömürler versin kızınıza.
Aynı evde yaşamanın zorluklarını Türk halkı olarak hepimiz az çok biliyoruz.Kendinizce çok haklısınız.
Fakat bile isteye bir araya gelindi sanırım..Klasik bir tavsiye,işede yaramaz belki ama,keşke en baştan aynı evde oturmasaydınız.
Benim sinirlendiğim ve sizi çok iyi anladığım şey görümcenizin sizin en güzel,en masum heveslerinizi elinizden alması.
Kendi çocuklarına karıştırmayıp,daha lohusa olan bir kadının en masum zevklerini elinden alması çok bencil ve düşüncesizce bir davranış.
Lafta ne söylesek boş,görümcenizin aldıklarını 'istemiyorum' deseniz siz suçlu çıkacaksınız.
'görümce iyilik yapıyor,gelinin yaptığına bak' diyip laf sahibi olacaklar şüphesiz..
Keşke,keşke,keşke en başından tavrınızı koysaydınız.Az çok huylarını biliyorsunuzdur..
Mesela,'kızımın herşeyini kendim seçeceğim' falan diye uyarsaydınız..vs
Artık olan olmuş diyelim,en azından kızınız sağ salim kucağınızda.
Bundan sonrası için biraz daha açık gözlü olup,kimseyi hayatınıza karıştırmamayı deneyin.
Allah çok mutlu etsin.Üzülmeyin,kızınızı emzirirken ağlamayın.
Şöyle düşünün ona bakarken,'bir bebeğe sahip olamayan aileler var,ama benim şu anda kucağımda bir prenses var,Hamd olsun Allah ım.Bugünlerede şükür deyin ve gelecekte kızınıza herşeyini kendi zevkinizle yapmanın tesellisini edinin.

Ne güzel yazmışsınız teşekkürler gercekten icimde hiç bir kötü düşünce yoktu halası almasın babanesi almasın falan değil derdim masum ca kızımın eşyalarını odasını duzenlicektim ve o gelene kadar gelip gidip bakicaktim saçma geliyo belki kimisine ama mutlu olma kaynagimdi bütün hamileliğim boyunca hayal ettim ama olmadı iste ...
Kizimla oldugum için mutluyum bebeğim sağlıklı herseyden önemli bu biliyorum çok şükür yinede çok şükür bu sabrın ve bekleyişin karşılığını verir ins Rabbim

Ne güzel yazmışsınız teşekkürler gercekten icimde hiç bir kötü düşünce yoktu halası almasın babanesi almasın falan değil derdim masum ca kızımın eşyalarını odasını duzenlicektim ve o gelene kadar gelip gidip bakicaktim saçma geliyo belki kimisine ama mutlu olma kaynagimdi bütün hamileliğim boyunca hayal ettim ama olmadı iste ...
Kizimla oldugum için mutluyum bebeğim sağlıklı herseyden önemli bu biliyorum çok şükür yinede çok şükür bu sabrın ve bekleyişin karşılığını verir ins Rabbim

Hala ileriki dönemlerde alır alacağını ne almak istiyorsa.
Fakat bebeğin ilk eşyalarını anne baba düzmek ister.
Eğer durum müsait değilse,ve iyilik edip aileler tarafından almak isteniyorsa ne biliyim,ya anneyide yanında götürmeleri gerekir.
Bu anneye saygıdır,annenin gitme şansı yoksa alınacak hediyenin rengi şekli sorulur,ne biliyim gönül alınır.
Ne güzel 'ben halayım,hediye alıyorum,istediğimi alırım' mantığı çok bencilce.
Bu ilk eşyalar büyük hevestir,sonrasında alınacak şeyler zaten gönülden koptuğu şekilde gelir.Hediyedir..ama kaş yaparken göz çıkarmamak lazım.

Bende halayım,ama yeğenimin annesi babası tüm eksiğini sessizce tamamladı.
Hoş tamamlamasaydı,benimde imkanım olup almak isteseydim bunu bebeğin annesi ile yapardım.
Birlikte gider alış verişi yapardık..Mecburi gidememe söz konusuysa ne bileyim,resmini çekerdim alacaklarımın.
Beğendin mi?diye sorardım en azından..

Artık kızınız sizinle ona daha bir sürü şey alacaksınız..Hem ilk alınanlar çabuk rafa kalkıyor;)
Böyle düşünün,siz uzun süre kullanılacak şeyleri kendiniz zevkinizle alırsınız.Üzülme lütfen..Çok iyi anlıyorum seni.

not:Doğuma kadar birşeyleri tamamlayamadığınızı yeni fark ettiğim için o konuda pek bir şey söylenmesi zor.Biraz aksamalar olmuş belli.

Son düzenleme:
Biraz önyargılı davranıyorsunuz gibi geldi bana.
Görümcenizin yaptığı bir jest bana göre,sizi bir masraftan kurtarmış.Anakucağı ve puset için ayırdığınız parayla çocuğunuzun başka ihtiyaçlarını kendi zevkinize göre karşılarsınız.
Beşik olayında da kızmanız gereken kişi kayınvalideniz değil ,eşiniz.Eşiniz size 9 ay boyunca beşiği aldırtmayıp,annesiyle gidip almış.

Arkamdan laf söylemerine sinir oluyorum demişsiniz,ve eklemişsiniz ''çocuğu onlara vermediğim için yemek yapmıyorum''.Ben yemek yapmamanıza değil ama çocuğu onlara vermemenize takıldım.Aynı evin içinde insanlar torunlarını yanında siz olmadan sevemiyorlarmı?Eğer öyle ise söylenmekte çok haklı olduklarını düşünüyorum.

Görümcenizin ,bebeğinizin fotoğraflarını göndermesine gelince ,bana çok doğal geldi.Benim etrafımdaki bütün insanlar,teyze olarak,dayı olarak veya hala olarak,yiğenlerinin fotoğraflarını anneye sormadan sevdiklerine gönderirler zaten.Bunun sakıncasını anlamadım.

canım bence eşinin değil senin sesini çıkarman lazım bir yanlış varsa üslubunca söyleyeceksin bırak gücenen gücensin darılan darılsın sen evine yuvana bak çocuklarına bak illaki kavga ederek söyle menede gerek yok ciddi bir ses tonuyla ve o anda cevap vermelisin ne kendi başını ağrıt nede kocanın onun başı ağrısın....

Biraz önyargılı davranıyorsunuz gibi geldi bana.
Görümcenizin yaptığı bir jest bana göre,sizi bir masraftan kurtarmış.Anakucağı ve puset için ayırdığınız parayla çocuğunuzun başka ihtiyaçlarını kendi zevkinize göre karşılarsınız.
Beşik olayında da kızmanız gereken kişi kayınvalideniz değil ,eşiniz.Eşiniz size 9 ay boyunca beşiği aldırtmayıp,annesiyle gidip almış.

Arkamdan laf söylemerine sinir oluyorum demişsiniz,ve eklemişsiniz ''çocuğu onlara vermediğim için yemek yapmıyorum''.Ben yemek yapmamanıza değil ama çocuğu onlara vermemenize takıldım.Aynı evin içinde insanlar torunlarını yanında siz olmadan sevemiyorlarmı?Eğer öyle ise söylenmekte çok haklı olduklarını düşünüyorum.

Görümcenizin ,bebeğinizin fotoğraflarını göndermesine gelince ,bana çok doğal geldi.Benim etrafımdaki bütün insanlar,teyze olarak,dayı olarak veya hala olarak,yiğenlerinin fotoğraflarını anneye sormadan sevdiklerine gönderirler zaten.Bunun sakıncasını anlamadım.

Arkadasım sanırım dikkatli okumadın esim beşiği annesiyle değil arkadaşıyla aldı...
Bebeği vermiyorum demedim torunlarını onlardan saklıdan değilim bebeğim daha 1 aylık zamanını emmekle geçirdiği bı donemde emerken uyuyan bir bebek emmiyo yada uyumuyosa ağlamadan çok durmuyo böyle bı durumda kv bebeğime yetmiyor dolayısıyla onunla ilgilenmem gerekiyor... Onun istegi cocuk bu ağlar diyo ve benim başka bişeyler ilgilenmemi istiyo kusura bakmasın kimse birilerinin gönlü olcak diye cocuğumu aglatamam...
Benim beğendiğim ve Alicam ben beğendim dediğim birşeyin gidip baskası tarafından beni hiçe sayarak alması benim hoşuma gitmiyor başka seyleri ben değil amcası dayısı halası teyzesi alsın ben Alican dediysem sormadan almaları kim olursa olsun canımı sikar
Fotograflara Gelince çevrenizde ki insanlar bu durumu normal karsilayabilirler ama benim hassas oldugum konulardan biri

Hala ileriki dönemlerde alır alacağını ne almak istiyorsa.
Fakat bebeğin ilk eşyalarını anne baba düzmek ister.
Eğer durum müsait değilse,ve iyilik edip aileler tarafından almak isteniyorsa ne biliyim,ya anneyide yanında götürmeleri gerekir.
Bu anneye saygıdır,annenin gitme şansı yoksa alınacak hediyenin rengi şekli sorulur,ne biliyim gönül alınır.
Ne güzel 'ben halayım,hediye alıyorum,istediğimi alırım' mantığı çok bencilce.
Bu ilk eşyalar büyük hevestir,sonrasında alınacak şeyler zaten gönülden koptuğu şekilde gelir.Hediyedir..ama kaş yaparken göz çıkarmamak lazım.
Bende halayım,ama yeğenimin annesi babası tüm eksiğini sessizce tamamladı.
Hoş tamamlamasaydı,benimde imkanım olup almak isteseydim bunu bebeğin annesi ile yapardım.
Birlikte gider alış verişi yapardık..Mecburi gidememe söz konusuysa ne bileyim,resmini çekerdim alacaklarımın.
Beğendin mi?diye sorardım en azından..
Artık kızınız sizinle ona daha bir sürü şey alacaksınız..Hem ilk alınanlar çabuk rafa kalkıyor;)
Böyle düşünün,siz uzun süre kullanılacak şeyleri kendiniz zevkinizle alırsınız.Üzülme lütfen..Çok iyi anlıyorum seni.
not:Doğuma kadar birşeyleri tamamlayamadığınızı yeni fark ettiğim için o konuda pek bir şey söylenmesi zor.Biraz aksamalar olmuş belli.

Beni anlamana sevindim İnan teşekkürler sözlerin icimi ferahlatti... Kızım benimle evet ama bunlar içimden hiç cikmicak... O eşyaları her gördüğümde yaşananlar veliden aklıma

canım bence eşinin değil senin sesini çıkarman lazım bir yanlış varsa üslubunca söyleyeceksin bırak gücenen gücensin darılan darılsın sen evine yuvana bak çocuklarına bak illaki kavga ederek söyle menede gerek yok ciddi bir ses tonuyla ve o anda cevap vermelisin ne kendi başını ağrıt nede kocanın onun başı ağrısın....

Ah bana söylese direk annesine söylüyor yada esim isterken esimi arıyor... Ama soylicem okadar üzüldüm ki hayaller kurdum surda sunu gördüm alırım onu şuraya koyarım falan hep benim moralimi bozdular birazda onlar anlasın sıktıklarını

Bugün güzel bir cumartesi diye kalktığım yatağıma daha çok geçmeden aglayarak geri dondüm hersey okadar biriktiki nokta kadar şey bile beni tasiriyor artık sorun parayla herseyi cozebildigini ve herseyi yanliz kendinin bildigini zanneden görümcem ve sesi çıkmayan beni anlamayan esim hamile oldugum günden beri ev çıksın diye umud ediyorum evim olsun bebeğimin beşiğini aliym duzenliyim kızıma güzel bı oda hazırlama hayalim vardı ilk bebeğim heves ediyorum aslında esim ev ha çıktı ha vukudan derken ben dogum yaptım kv ile oturuyorum oda küçük biz zor sığıyoruz bekle dedi esim bende hep dogum yaklaştı bari bı beşik alalım diye didindim durdum kendi basıma velhasil kızım doğdu yavrumun yatacagi beşiği bile yoktu bı hafta sonra ben çıkamadığım için esim arkadaşıyla gidip beşik aldı neyse dedim gönlüme kustum diğer eşyalarını alırım kendi zevkime göre dedim bu seferde görümcem çıktı biz
begenip alırız evin çıkmasını bekliyoruz abla dediğim halde gidip ana kucağı oyun minderi gibi bise puset kendi kafasına göre almış bunu duyunca çıldırdım esime söyledim ben kendi cocuğumun eşyalarını beğenip almanın zevkini yasayamicakmiyim diye ben napiym almış dedi yarı siritarak sabır dedim bugün sabah o eşyalar geldi bu sefer esimin babası başladı halası düşünür alır size bise bırakmaz nası iyi hala falan görümcem gecende bize sormadan baskalarına kızımın resimlerini göndermiş postayla binada deli oldum nasıl bı sormaz benim kızım hakkında nasıl böyle danışmadan hareket eder diye esim haklısını dedi sadece kendi cocuklarına laf söyleyince esime sen karışma diyo kendi ama bize gelince yaptıkları düşünceli oluyo ve ben artık dayanamıyorum kv yemek yapmıyorum diye laf söylüyor doğumdan önce evdeki her ise koşardim dogum yaptıgım gün camları silmiştim bunun üzerine sancı tutmuştu şimdi hem bebeğe hem islere yetişemiyorumkızımı ona vermediğim için isler ona kalıyor ve arkamdan ben duya duya söylüyor artık onlarla aynı yerde nefes almak bile istemiyorum kararım ne mı suan içimden gecen tek şey esimle konuşmak ve eğer ev olmuyosa benimde olmayacağımı söylemek belki size basit bı neden gelcek ama başka çarem yok ki beni bu duruma o yitti ne kızımın eşyalarını hazirlayabildim kendi zevkime göre ne kendime ait bı evim var nede huzurum kızımı emzirirken ağlamak kızım uyurken ağlamak bütün gün yapabildiğim tek şey kendimi tutamıyorum çünkü... İstediklerimin hiç biri olmuyor gecen esime dayanamıyorum evi yapmicaksan ben gidicem annemin yanına evi yapınca söylersin dedim tek basına git dedi bana gülerek aklında saka yaptı bende bu cocuğun kime ihtiyacı olduğunun ikimizde farkindayiz dedim bise demedi kızımı bana karsı kullanma onu hiç birakmiyacagimi biliyosun dedim bende... Şimdi gitti telefonunu parasını kartlarını almadan gitti

Kırmızıyla işaretlediğim yerde kızımı onlara vermediğim için demişsiniz,ben de yorumumu ona göre yaptım.
Benim almak istediğim eşyaları başkalarının alması ve fotoğraf meselesi benim hoşuma gitmiyor demişsiniz.Bu bir bahane değil bana göre,o zaman bu insanlar ne yaparlarsa yapsınlar size yaranamayacaklar.İyi birşey yapmak istediklerinde bile sizin hoşunuza gitmiyor çünkü.
Burda sizi yermek niyetinde değilim.Takıldığınız olayları birde onların tarafından görmeye çalışırsanız daha mutlu bir yaşantınız olur.Benim çocuklarımın oda takımlarını annem,pusetlerini kayınvalidem aldı,bende seçmek isterdim çocuğumun oda takımını ama anneme bozulmak aklıma bile gelmedi.Daha ne yapsın kadıncağız dedim.

Kırmızıyla işaretlediğim yerde kızımı onlara vermediğim için demişsiniz,ben de yorumumu ona göre yaptım.
Benim almak istediğim eşyaları başkalarının alması ve fotoğraf meselesi benim hoşuma gitmiyor demişsiniz.Bu bir bahane değil bana göre,o zaman bu insanlar ne yaparlarsa yapsınlar size yaranamayacaklar.İyi birşey yapmak istediklerinde bile sizin hoşunuza gitmiyor çünkü.
Burda sizi yermek niyetinde değilim.Takıldığınız olayları birde onların tarafından görmeye çalışırsanız daha mutlu bir yaşantınız olur.Benim çocuklarımın oda takımlarını annem,pusetlerini kayınvalidem aldı,bende seçmek isterdim çocuğumun oda takımını ama anneme bozulmak aklıma bile gelmedi.Daha ne yapsın kadıncağız dedim.

Ama ben beğendiğimi ve yakın zamanda alacağımızı söylemiştim bunun üzerine gidip sanki ben bunu söylememisim gibi alması canımı sıktı tskler yorumlarınız için

Arkadasım sanırım dikkatli okumadın esim beşiği annesiyle değil arkadaşıyla aldı...
Bebeği vermiyorum demedim torunlarını onlardan saklıdan değilim bebeğim daha 1 aylık zamanını emmekle geçirdiği bı donemde emerken uyuyan bir bebek emmiyo yada uyumuyosa ağlamadan çok durmuyo böyle bı durumda kv bebeğime yetmiyor dolayısıyla onunla ilgilenmem gerekiyor... Onun istegi cocuk bu ağlar diyo ve benim başka bişeyler ilgilenmemi istiyo kusura bakmasın kimse birilerinin gönlü olcak diye cocuğumu aglatamam...
Benim beğendiğim ve Alicam ben beğendim dediğim birşeyin gidip baskası tarafından beni hiçe sayarak alması benim hoşuma gitmiyor başka seyleri ben değil amcası dayısı halası teyzesi alsın ben Alican dediysem sormadan almaları kim olursa olsun canımı sikar
Fotograflara Gelince çevrenizde ki insanlar bu durumu normal karsilayabilirler ama benim hassas oldugum konulardan biri

Esinizde bütün suc... Siz hamileyken,. yani bu 9 ay icerisinde bebek besigi alamadiniz.. Esiniz arkadaslariyla gidip bir besik almis onuda begenmemissiniz.. Görümceniz eksik gördügü icin bir jest yapmak istemis onuda begenmemissiniz.. Hatta fotograflar paylasilmis ona bile kizmissiniz..

Bence sorununuz ne biliyormusunuz ? Dikkate alinmamak ,söz gecirememek.... :ssz::ssz::ssz: Bunun sorumlusu ne görümceniz ne de K.v.. Tek sorumlu esiniz...

Son düzenleme:
Canım, sen hangi akla hizmet camları siliyorsun son gün? Neden bu kadar kendini zorluyorsun ki? Yazık günah, ya silerken sadece içeriden siliyor bile olsan başın dönse, düşsen ne yapacaktın? Onlar sana nasıl müsade ediyorlar?
Şimdi yardım edemediğin için kendini sıkıyorsun, birazda onlar çabalasınlar...Keşke eşinle daha önceden gidip beğendiğin şeyleri alsaydın. Eşin sana ev sözü verdiyse mutlaka olacaktır, yoksa söz vermezdi diye düşün, şimdi de hassassın, sen sadece çocuğunla ilgilen, evdeki işlerde de kesinlikle ağır işler yapmayaya çalış. Umarım ailenin yanına gitmene gerek kalmaz, ama kısa süreli biraz annemin yanına gitmek istiyorum diye başını dinlemek için gidebilirsin. Bebişinle mutlu ol işşallah...

Beni anlamana sevindim İnan teşekkürler sözlerin icimi ferahlatti... Kızım benimle evet ama bunlar içimden hiç cikmicak... O eşyaları her gördüğümde yaşananlar veliden aklıma
Canım bak kendimden örnek vereyim..
Tamam bebişimin ilk kıyafetlerini,karyolasını falan eşim ve ben beğendik aldık..ama mesela ben port bebesini,uyku setini,çarşafını falan kendim almak isterdim..ama annem hediye etmek istedi tamam güzel hevesi kalmasın dedik..Hem bizde başka masraflarını karşılarız falan dedik.Fakat sağolsun annem bir istediğim rengi modeli alıyorsa,ikincisinde renk sıkıntısı yaşadık.
Çok mu önemli?Evet iç güdüsel olarak önemli benim için.Ne biliyim annem bile almış olsa çocuğumun herşeyine ben karar verip,beğenip almak isterdim..ama Allah razı olsun büyük iyiliğini göz ardı edemem..ama ne yalan söyleyeyim senin yaşadığın sıkıntının benzerini yaşadım bi kaç gün önce.İnsan ister istemez alınıyor,hatta kıskanıyor bebişini herkesten..(kendi adıma en azından)
Diğer bir örnek,annemden bebişime minicik el örgüsü hatıra olarak yelek örmesini istedim,(kendim yapabilsem amenna)
Tarif ettim,ufak olsun,yeni doğan olsun vs..Fakat baktım ki,en az iki aylık bebeğin giyeceği tarzda örmüş.
Sağolsun gene birşeyler yapmış ama fikrime saygı duymadan!Bu insanı çok üzüyor işte.Gene çok üzüldüm,tek üzüldüğüm fikrime saygı duyulmaması..Yoksa ben bebeğime en güzel hazır yeleği alır giydiririm.

Sana son sözüm,böyle şeyleri eminim çoğu kişi yaşıyordur.Yalnız değilsin..
Lütfen bunları unut ve sadece bebeğine odaklan..ki sende öyle yapıyorsun.
Kayınvaliden istediği türküyü söylesin,çok iyi yapıyorsun aldırma..
Bebeğinin sana ihtiyacı var,ağlıyorsa keyiften değil ya.
O orda ağlarken sen iş mi yapacaksın,ne münasebet..Helal sana..!

beraber yasayacaginiz , özgüt kendinize ait kendi evinizin hanimi olacaginiz bir ev ortada yokken acele neydi neden evlendiniz
hadi evlendiniz tamam o sizin olmayan eve birde cocuk neden yapiyorsunuz madem ev cikacak vs
kusura bakmayin ama bunlari önceden düsünmeniz lazim
böyle erkekler neyine güvenip evleniyor anlamiyorum hayret

Esinizde bütün suc... Siz hamileyken,. yani bu 9 ay icerisinde bebek besigi alamadiniz.. Esiniz arkadaslariyla gidip bir besik almis onuda begenmemissiniz.. Görümceniz eksik gördügü icin bir jest yapmak istemis onuda begenmemissiniz.. Hatta fotograflar paylasilmis ona bile kizmissiniz..

Bence sorununuz ne biliyormusunuz ? Dikkate alinmamak ,söz gecirememek.... :ssz::ssz::ssz: Bunun sorumlusu ne görümceniz ne de K.v.. Tek sorumlu esiniz...

Beni dikkate alsınlar yada almasınlar ben nasıl esimin hatri için sabrettiysem onlarda benim düşüncelerime saygı gostermeliler birbirimizi sevmek zorunda değiliz ama madem ki aile olduk arada esim var saygı duymak zorundalar ama onlar birbirinin herseyine karışmaya laf söylemeye okadar alışmışlar ki kimse ben öyle düşünmüyorum diye birbirinin yüzüne hiç söylememiş hep arkadan

Canım, sen hangi akla hizmet camları siliyorsun son gün? Neden bu kadar kendini zorluyorsun ki? Yazık günah, ya silerken sadece içeriden siliyor bile olsan başın dönse, düşsen ne yapacaktın? Onlar sana nasıl müsade ediyorlar?
Şimdi yardım edemediğin için kendini sıkıyorsun, birazda onlar çabalasınlar...Keşke eşinle daha önceden gidip beğendiğin şeyleri alsaydın. Eşin sana ev sözü verdiyse mutlaka olacaktır, yoksa söz vermezdi diye düşün, şimdi de hassassın, sen sadece çocuğunla ilgilen, evdeki işlerde de kesinlikle ağır işler yapmayaya çalış. Umarım ailenin yanına gitmene gerek kalmaz, ama kısa süreli biraz annemin yanına gitmek istiyorum diye başını dinlemek için gidebilirsin. Bebişinle mutlu ol işşallah...[/

İste daha fazla konuşmasın diye kendimi ise verdim muhattab olmam en azından dedim.. Esime çok dedim gidip alalım dogum yaklaştı diye yer yok ev çıkacak yakında bekleyelim dedi bana kalsa coktan almıştım Saol tatlım sizlerde çok mutlu olun ins sevdiklerinizle

Bugün güzel bir cumartesi diye kalktığım yatağıma daha çok geçmeden aglayarak geri dondüm hersey okadar biriktiki nokta kadar şey bile beni tasiriyor artık sorun parayla herseyi cozebildigini ve herseyi yanliz kendinin bildigini zanneden görümcem ve sesi çıkmayan beni anlamayan esim hamile oldugum günden beri ev çıksın diye umud ediyorum evim olsun bebeğimin beşiğini aliym duzenliyim kızıma güzel bı oda hazırlama hayalim vardı ilk bebeğim heves ediyorum aslında esim ev ha çıktı ha vukudan derken ben dogum yaptım kv ile oturuyorum oda küçük biz zor sığıyoruz bekle dedi esim bende hep dogum yaklaştı bari bı beşik alalım diye didindim durdum kendi basıma velhasil kızım doğdu yavrumun yatacagi beşiği bile yoktu bı hafta sonra ben çıkamadığım için esim arkadaşıyla gidip beşik aldı neyse dedim gönlüme kustum diğer eşyalarını alırım kendi zevkime göre dedim bu seferde görümcem çıktı biz
begenip alırız evin çıkmasını bekliyoruz abla dediğim halde gidip ana kucağı oyun minderi gibi bise puset kendi kafasına göre almış bunu duyunca çıldırdım esime söyledim ben kendi cocuğumun eşyalarını beğenip almanın zevkini yasayamicakmiyim diye ben napiym almış dedi yarı siritarak sabır dedim bugün sabah o eşyalar geldi bu sefer esimin babası başladı halası düşünür alır size bise bırakmaz nası iyi hala falan görümcem gecende bize sormadan baskalarına kızımın resimlerini göndermiş postayla binada deli oldum nasıl bı sormaz benim kızım hakkında nasıl böyle danışmadan hareket eder diye esim haklısını dedi sadece kendi cocuklarına laf söyleyince esime sen karışma diyo kendi ama bize gelince yaptıkları düşünceli oluyo ve ben artık dayanamıyorum kv yemek yapmıyorum diye laf söylüyor doğumdan önce evdeki her ise koşardim dogum yaptıgım gün camları silmiştim bunun üzerine sancı tutmuştu şimdi hem bebeğe hem islere yetişemiyorum kızımı ona vermediğim için isler ona kalıyor ve arkamdan ben duya duya söylüyor artık onlarla aynı yerde nefes almak bile istemiyorum kararım ne mı suan içimden gecen tek şey esimle konuşmak ve eğer ev olmuyosa benimde olmayacağımı söylemek belki size basit bı neden gelcek ama başka çarem yok ki beni bu duruma o yitti ne kızımın eşyalarını hazirlayabildim kendi zevkime göre ne kendime ait bı evim var nede huzurum kızımı emzirirken ağlamak kızım uyurken ağlamak bütün gün yapabildiğim tek şey kendimi tutamıyorum çünkü... İstediklerimin hiç biri olmuyor gecen esime dayanamıyorum evi yapmicaksan ben gidicem annemin yanına evi yapınca söylersin dedim tek basına git dedi bana gülerek aklında saka yaptı bende bu cocuğun kime ihtiyacı olduğunun ikimizde farkindayiz dedim bise demedi kızımı bana karsı kullanma onu hiç birakmiyacagimi biliyosun dedim bende... Şimdi gitti telefonunu parasını kartlarını almadan gitti

Bak canım, şu iletinden anladığım kadarıyla sen görümcenle ve kayınvalidenle alakalı işine gelmeyen ya da problem olarak gördüğün, sıkıntı yaptığın herşeyi eşine anlatmışsın ve ondan yardım beklemişsin..

Diyorsun ki "doğum yaptığım gün camları silmiştim" Peki bunu yaparken ne bekliyordun? Ödül mü, iltifat mı?
Yapmasaydın..Deseydin ki "ben hamileyim, yapamam"

İstediğin ve istemediğin şeyleri direk olarak muhatap olanla konuşup halletmeye çalış bence..Kayınvaliden ve görümcene hoşlanmadığın şeyleri söyle..Onların seni beğenmeleri için hoşuna gitmeyen ve istemediğin şeyleri yapma..Hakkın al kısacası, vermelerini bekleme..Yoksa daha çok beklersin..

Back
X