Sonuna kadar okuyup yardımcı olur musunuz

UluTurk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2017
64
7
1
Merhaba. Ortaokul 7e gidiyorum. Burada bir kaç konu daha açmıştım. Durumu ailemle konuştuysam da pek fayda alamadım. Ben ilkokuldan beridir dışlanıyordum aynı şey ortaokulda da devam etti . Zorbalık görüyorum aynı zamanda fiziksel zorbalıktı. Yaşıtlarıma göre büyük gözüküyordum 164 boyunda, 50 kilodaydım. Yaşıtlarımla da anlaşamazdım . Bu zorbalık olayıda psikolojik olarak beni etkiledi. Ergen psikiyatristine gittim. Post-travmatik stres bozukluğu , anksiyete bozukluğu ve depresyon tanısı koydu. Bir de ilaç yazdı. Psikoterapi görmedim. Bunun yanında kendime zarar veriyordum(jiletliyordum) , intihar düşüncelerim var. Sık sık fiziksel kavgalara giriyordum. Sınıf değiştirdim. 25 gün devamsızlığım oldu . şu sıralar hala gitmek istemiyorum ve devamsızlık yaptığım oluyor. Yaşıtlarımla asla anlaşamıyorum. İlaçlar etki etmedi ve doktora iyiyim diyerek yalan söyledim. İlaçları da izinsiz bir şekilde bıraktım. sigara kullanmaya başladım bir ara, bağımlı değilim ve şu sıralar içmiyorum. Ancak ne zaman öfkelensem ya da canımı bir şey sıksa çareyi onda görüyorum. Şuan tek büyük sıkıntım okul , bir gün gidip bir gün gitmiyorum. Kendimi berbat hissediyorum ve yarın da gitmek istemiyorum. Arkadaş edinemiyorum çünkü anlaşamıyorum asla . Aynı zamanda duygularımı hissetmiyorum , yüzüm komik bir olayda bile donuk bir şekilde , sesim her an monoton . Bu yüzden sınıftakiler garipsiyor , yanıma kimse yaklaşmıyor. Öfkeleniyorum sürekli . doktora gitmem de herhangi bir fayda etmedi. Ne yapacağımı bilmiyorum senelerdir bu durumdayım. Böyle bir durumda ne yapmam gerek ? ne tavsiye verirsiniz ? Durumumu bilen bir öğretmen var , ona ne şekilde anlatmalıyım?ne demeliyim?

Zorbalık neden görüyosun?
Tektaraflı bi takıntıları yoktur diye düşünüyorum eğer öyleyse rehber öğretmenle görüş.

Jiletmiş intiharmış aman!!!

Çok gençsin yüzünde donuk olsun boşver daha havalı :)

Bir kere kesinlikle bir daha herhangi bir yerini jiletleme asla o izler geçmez öbür boyu vicdan azabı duyarsın.Ayrıca 164 çok uzun bir boy değil sen kendini olduğundan farklı algılama.Kimseye kendini sevdirmek zorunda değilsin mutluluğu kendinde ara

Kuzum ya daha cok küçüksün cok mutlu olucagın daha nice günlerin olucak.. Lutfen doktora ne sıkıntın varsa anlat iyi değilsen iyi değilim de bundan çekinme bu utanılacak bişey değil her zaman iyi olmak zorunda değiliz buradaki konulara göz atmıssındır mutlaka.. Herkes cok sıkıntılardan gecebiliyor ve bu ayıp değil öğretmenine yakın gördüğün kişilerle dertleşmekten cekinme.. Özelliklede doktorundan.. emin ol aşabilirsin.

Her şey kendi elinde,soyle düşün etrafında sana senin gibi davranan birini ister miydin? Ailene bu kötülüğü yapma zorla olsa gülümse zamanla alışırsın,ne yasarsan yasa mutlu olmaya bak,ikinci bir şans yok,herkesin kendine göre dertleri var. Asla anlasamiyorum diyerek kendini soyutlama,senin payın büyük bu durumda kendine saygı duy ,sev diğerleri hallolur Allah in izniyle.

O kadar şey anlatmışsın. Ama hiç ailenden bahsetmemişsin.. Sen bunları yaşarken, ailen ne diyor bu durumuna?
Doktor depresyon dedi ve önemli birşey olmadığını söyledi. Ailem ilaçları düzenli kullanmamı söylüyor ve geçici bir şey olduğunu söylüyor. Zaten ailem sınıf değiştir ama kendimi hala kötü hissediyorum . herhangi bir gelişme kaydetmedim.

Dalga geçme olayı eski sınıfımda oluyordu . ancak sınıf değiştirdiğim halde hala kötü hissediyorum ve okula gidemiyorum. Dalga geçmelerinin sebeplerini bilmiyorum, sessizdim sadece bir kaç arkadaşım vardı o kadar. Dalga geçtiklerinde umursamazdım ancak yanıma gelip bunu tekrarlarlardı sürekli. Rehberlikle görüşmüştüm , sınıf değiştirdim. ancak hala ruhen kötüyüm.

Destek almalısın.. İlaçlarını da düzenli kullanmalısın.
Sınıf değil de, bence sen okulu değiştir..
Arkadaş ortamını, çevreni değiştir..
Yeniden başla hayatına..
Bak herşeyin farkındasın.. Buraya konu açtığına göre sende bu durumdan hoşnut değilsin..
İlgi alanı duyduğun; spor, müzik, tiyatro, drama, dans gibi kurslara katıl..
Ailenden, çevrenden destek al..
Bütün kötü alışkanlıklarını bırak..
Hatta ailenle konuş, semt değiştirin.
Psikologdan yardım al.. Gerekirse, hastanede yat..

Neden dalga geçiyolar tatlım?
Dışgörünüşün için mi ? Bak ben 4.5. sınıfta senin boyundaydım 28 yaşındayım hala o bıydayım.

10 yaşında çocuk için çok uzundum kısa diye önüme geçen arkadaşların bi kısmı dev gibi oldu ben hala aynı :)

Boymuş saçmış ciktmiş sakın kafaya takma hergün güzelleşiyosun tadını çıkart

Derslerine çalış başarısız olursan bugünler geri gelmez dönüşü olmayan zamanlardasın

Daha once ki konunu okudum... kızkardeşin için yardım istemissin ama yukarıdaki tabloyu cizmissin. Yardım etmek isteyenlere de şöyle yaptık, böyle yapıyor diye çaba harcayan, kardeşi için çırpınan bir abla rolü oynamışsin !! O mu gerçek,bu mu??

Sorun boyum değil , kendimi sürekli berbat hissediyorum. İlaçlar da hiçbir işe yaramıyor. Kendimi her ne kadar teselli etsem de toparlayamıyorum kendimi.

Bu gerçek , diğer konuda yaşımı belirtmedim

Yavrum bu kadar küçük yaşta nasıl bu kadar dertler edinebildin kendine. Biraz hobiler edinsen. Bir müzik aleti çal muhakkak. Ebru kursuna git. Suya işlemek rahatlatır. Etamin işleme, takı tasarımı, yağlı boya neye elin yatkınsa ve neyi seviyorsan onunla uğraş. Kitap oku bol bol. Okçuluk kursları var ne bileyim tekwando olur, yüzme olur. Sporla enerjini boşaltıp elisleriyle kafanı dinlendir biraz.
Ayrıca o jiletleme işini bırak lütfen Allah korusun damarına felan gelir. Ayrıca büyüyüp o kollarına baktıkça bunları niye yapmışım diye kızıp duracaksın kendine. Yazık canına.

Bence; sırf sınıf arkadaşların seninle dalga geçti diye; okuldan uzaklaşacağını ve depresyona gireceğini sanmıyorum..
Muhakkak bunun bir öncesinde vardır..
Ailen ile aran nasıl? Annenle, babanla. Varsa; kardeşlerinle...
Annenle herşeyi konuşabiliyor musun? Derdini anlatıyor musun?
Seni dinliyorlar mı? Sana değer veriyorlar mı?

Kendini sakın bir daha jiletleme.
Ömür boyu vucudunda tasıyorsun, insanlar görmesin diye saklamaya calısıyorsun. Benimkiler hala gecmedi ve gecmeyecek malesef dönüşü yok.
Sırf boyun ve donuk oldugun için mi dalga geciyorlar?

Kendinizi kurtarmak istemezseniz kimse size yardım edemez.
Doktora iyiyim diyerek başınızdan savmak ya da ilaçları kafanıza estiği şekilde kullanıp bırakmak tedavi değildir.
En baştan iyi bir doktora gidip tedaviyi aksatmadan almanız lazım.
Sıkıntı çevrede değil çünkü sıkıntı sizin olayları ele alış biçiminizde.
Bir abla olarak rica ediyorum en kısa zamanda doktora gidin ve doktorunuza karşı şeffaf olun.
Şimdi amannn ne olacak gibi görünür ama birkaç yıl sonra bir de bakarsınız ki her şey için çok geç.

Eskiden başka bir yerde oturuyorduk , silah sesleri vardı serseri doluydu mahalle. Kendimi tehlikede hissederdim. Doktor , annemi kaybetme korkum olduğunu da söylerdi. Küçükken abimden sürekli hakaret işitirdim. Ayrıca daha bu yaşlarda yapmamam gereken şeyleri yaptım. bir kaç sene önce sanaldan bir erkek mahrem fotoğraflar istedi. bu şekilde terbiyesizce bir şey yaptım. Bu sene de doktora gittim ancak herhangi bir gelişme olmadı. Doktorun tek tavsiyesi , ilaç ve hobi edinmemdi. Ancak hobi edinsem de , kitap okusamda bu ruh halinden çıkamadım . Yaşıtlarımdan sadece fiziki olarak olgun değil davranış olarak da olgun hissediyorum. Yaptığım ahlaksız ve yanlış davranışlar çok , biliyorum. Doktor erkeklerle konuşuyor musun dediğinde söyleyemedim, doktorum da erkekti , rahat olamadım. Aynı zamanda erkek kuzenimin saçımı okşaması , okulda 2 erkeğin üstüme yürümesi ve ben tepki verince kalçama tekme atması gibi rahatsız edici davranışlar yaşadım. sık sık fiziksel kavgalara girdim. Bir ara evde kendimi boğmaya çalıştım , damarıma jileti bastırarak kestim. ardından sigaraya başladım. Doktoruma bunların çoğuna bunları anlatamadım. Herşeyi anlatamıyorum aileme ama onlar elinden geldiğince desteklemeye çalışıyorlar.

Eskiden başka bir yerde oturuyorduk , silah sesleri vardı serseri doluydu mahalle. Kendimi tehlikede hissederdim. Doktor , annemi kaybetme korkum olduğunu da söylerdi. Küçükken abimden sürekli hakaret işitirdim. Ayrıca daha bu yaşlarda yapmamam gereken şeyleri yaptım. bir kaç sene önce sanaldan bir erkek mahrem fotoğraflar istedi. bu şekilde terbiyesizce bir şey yaptım. Bu sene de doktora gittim ancak herhangi bir gelişme olmadı. Doktorun tek tavsiyesi , ilaç ve hobi edinmemdi. Ancak hobi edinsem de , kitap okusamda bu ruh halinden çıkamadım . Yaşıtlarımdan sadece fiziki olarak olgun değil davranış olarak da olgun hissediyorum. Yaptığım ahlaksız ve yanlış davranışlar çok , biliyorum. Doktor erkeklerle konuşuyor musun dediğinde söyleyemedim, doktorum da erkekti , rahat olamadım. Aynı zamanda erkek kuzenimin saçımı okşaması , okulda 2 erkeğin üstüme yürümesi ve ben tepki verince kalçama tekme atması gibi rahatsız edici davranışlar yaşadım. sık sık fiziksel kavgalara girdim. Bir ara evde kendimi boğmaya çalıştım , damarıma jileti bastırarak kestim. ardından sigaraya başladım. Doktoruma bunların çoğuna bunları anlatamadım. Herşeyi anlatamıyorum aileme ama onlar elinden geldiğince desteklemeye çalışıyorlar. Sırf fiziki görüntümden dolayı dalga geçmiyorlardı , yakınlaşmaya çalışıyorlardı sanırım çünkü fazlasıyla sessizdim ve kimseyle iletişim kurmuyordum. tepki vermemi istiyorlardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…