Canım benim üzülme nolur... Diğer konularını okudumda 1 kez boşanma eşiğinden dönmüşsünüz zaten ve o zaman verdiği sözleri tutmayıp yine bu durumlara gelmişsiniz zaten bu saatten sonra iyice yıpranmış oluyor evliliğiniz bi değişmede olmadığına göre sanırım bu karar sizin için daha hayırlı olcak.
Ailelerin çoğu malesef sorunlu şu dünyada en mutlu çiftler kimsesiz olanlardır sanırım aile akraba karışan kimse olmasa daha çok birbirlerine bağlanır çiftler ama tabiki aileler atılamaz silinemez keşke anlayışlı olabilseler bıraksalar herkes hayatını yaşasa ama nerdeee... Gerçekten çok çirkeflikler yapmışlar henüz çocuğun yokken yaşında gençken ayrılman daha iyi olacak sanırım gerçi burda biçok kişi 3 senede anca oturuyo evlilikler diyolar ben henüz 2,5 yıllık evliyim ve ailesel sorunlarımız onlar yaşadıkça devam edecek eşim seninki gibi aileci olsa sanırım bende düşünürdüm ayrılmayı ama bereket onları takmıyor bende pek görüşmüyorum bu yüzden sorun olmuyo ama o kadar iftiralar kullanmaya çalışmalarda olmadı hiç bizimkiler daha basit konular. Öncesindede sorunlar yaşayıp barıştığın ve hala düzelme olmadığı için biraz daha boşanmandan yanayım ama tabiki hayat senin bu karar kolay verilmiyo üye olmadan öncede burda okurdum aldatılıyo şiddet görüyo evden kovuluyo boşan o zaman diyolar itiraz ediyo yada biraz tavır yap diyolar yok barışcam diyo bence kimse ezdirmemeli kendini ya çocuğun olsaydı o zaman hergün ondan bi parçayı görüp daha zor unutacaktın daha yolun başındasın madem böyle bi karar verdin en az üzüntüyle atlatmaya çalış kafana takma evliykende mutsuz olduğun gelsin aklına ama bundan sonra daha iyi olacaktır herşey zamanla herşey değişir herşey unutulur ama barışmak istiyosanda şartların ağır olsun mesela ailenin yanına izmire taşınabilirsiniz ben hiç görüşmicem artık desende onlar oğullarını doldurup huzurunu yine bozarlar çünkü asıl sorun eşin aile olmayı eş olmayı kavrayamamış hala anne baba etkisinde kalıyo onuda biraz uzak tutabilsen zamanla görürdü belki farkı ama taşınmak şart sanırım hakkında hayırlısı olsun...
Öncelikle çok geçmiş olsun.Bundan sonrası için dilerim hayat sana hakettiğin mutluluğu versin.
Hep derim insan ilişkilerinde bazen hayata devam edebilmek için gidebilmek,vazgeçebilmek gerek.
Ben yaşadıklarının altında ezilmemiş,yaşından çok daha büyük olgunluk taşıyan güçlü bir kadın gördüm.
Şu an hissettiklerin de gayet insani,gayet normal duygular.
Hayal kırıklığın öyle taze ki,zamanla hafifliycek.
Ailelerimiz bu hayatta ki en büyük şansımız,iyi ki varlar.
Ve ailenin desteği ile sandığından daha çabuk sarılacak yaraların.
İzi mutlaka kalır ama sen o kabuk bağlamış acıyla yaşamasını öğreniceksin.
seni haketmeyen,ailenin fedakarlıklarının muhatabı asla olmayan insanlar için yapabileceğin en güzel şeyi yapmışsın.
Kendini sakın suçlama,hata falan yapmadın.
Herkes ailesinden aldığı terbiye ve ahlak ile kendisine yakışanı yapar.
Hep derlerdi ya öğretmenlerimiz''sizler ailelerinizin aynasısınız''diye
Evliliklerde de durum böyle malesef,sadece bir adamla değil bir aile ile de evleniyoruz.
Ve asla kendi ailemizde gördüğümüz incelikleri,hoşlukları karşı taraf da bulamıyoruz.
İstisnalar hariç tabi.salt kötü niyet diyemem genele bakınca ama olmuyor işte,
başka başka hayatlar,bambaşka yaşanmışlıklar.Bir olmuyor hiç bir düzen.
Önemli olan da bu değilmiydi ki''Farklılıklar arasında ki uyumu yakalayabilmek''
keşke her zaman,her evlilik de bu mümkün olabilse.
yine hep söylediğim klasik bir cümle ile bitireyim.
''İnsanlar mutlu olmak için bir araya gelirlermiş,
Ve yine mutlu olmak için ayrılırlarmış...''
Önce ki konularını biliyorum,yorum yapmak bugüne kısmetmiş.
Kesinlikle çok doğru bir karar,hayırlısı olsun.
Dilerim ailen ve senin için her şey güzel olur.
Diğer konu başlıklarından da anladığım kadarıyla evlenip direkt yurtdışına gitmişsiniz ve türkiyeye dönünce eşinin ota b.ka karışan, müdahil tipteki ailesi mahfetmiş evliliğinizi. Muhtemelen daha başlarda ne halt oldukları bellidir de sen nasılsa uzak olcaz diyip görmezden gelmişsinidir, düğünle, evlilikle ilgili taleplerin olmamıştır, çünkü sen eşyanın malın mülkün çetelesini tutacak, 5 takım çatal kaşığının yanında çay süzgecini bile eşinin ailesinden bekleyecek tarz bir insan değilsindir. Ama türkiyeye dönünce "gerçek" akrabalık ilişkileri başlamıştır ve artık o oğul yeniden " evlat " olduğunu hatırlamış, o ana baba da yeniden ebeyen olduklarını. Hayatınızın her detayını bilmek isteyenler anası babası olsa bile sana batmıştır, seni bunaltmıştır.Telefonlaşma ve gelip gitme sıklığı artıkkça sen de o yurtdışındaki başbaşalığı ve kendi başına buyrukluğu özlemişsindir. Bir de o hiç başlamadığın ya da ara verdiğin muhtemelen iyi bir kariyer olunca ortada - ya da olmayınca- ve beyefendinin hayatında hiçbir şey eksilmeyince, bozulmayınca, feda eden sen olunca, hayata ara veren sen olunca, buna rağmen kıymet bilinmeyince sen de yorulmuşsundur, bıkmışsındır artık. O kadar tanıdık ki bu hikaye, sanki sadece yayınevi farkı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?