Sonunda Bıktırdılar..Yeter ya YETER..!!!

Aşağı inmemelerinin sebebi sizden çekiniyor olabilirlermi?

hayır mümkün değil çekinseler hakaret boyutunda konuşmazlar..Benim de bir annem babam var aile ne demek biliyorum..

emin olun k.v. tavırlarından bir tek ben rahatsız değilim kendi oğulları da görüyor biliyor..Annem seninle uğraşıyor salla gitsin diyor ama olmuyor işte..Her gün yüzyüze..

Arkadaşlar sanki böyle herkes ben torunlarını esirgiyormuşum gibi algılamış..Ben Allah'tan korkarım kul hakkından korkarım..Rabbim hepimizin kalbindekini bizden çok daha iyi biliyor..Farklı algılanmak istemem elbette eleştiri yorum öneri hepsine açığım ama farklı bir boyuta taşımayın..Eğer ben esirgesem göstermesem şimdiye kadar çoktan yapardım..

Ya da oğlumun günlüğüne her birşeyi tek tek yazardım..Ama yazmadım çünkü etkilemek istemem çocuğumu..

Siz benim kayınvalidemi tanısanız ki bunu yakınen tanıyanlar hatta amcasının kızı gelinleri bizzat söylüyor Allah sana yardım etsin der benim için gece gündüz dua edersiniz..

Kadının derdi ne torunu ne başka bir şey tek şey benim gitmem ki eşime dedim boşanalım olmuyor huzur bulamayacağız diye..EŞim annemi hasta olarak düşün ve sabret ne yapalım düzelmiyor diyor..

Rabbim herkesi ayrı ayrı imtahan ediyor biliyorum..Benim imtahanım da kayınvalidem bunu eşim de söylüyor..Rabbim eşim ile çocuğum ile imtahan etmesin inşallah..

Ama gerçekten zor..Hayat bekar iken güzelmiş sorumluluk sahibi olmadan iyiymiş..Elbette evli olmak da mükemmel ama size sürekli hayatı zehir etmeye çalışan birileri olunca pek de keyif alamıyorsunuz..

Biliyorum size ne var ki diyorsunuz ama öyle olmuyor her gün görmek zorundasınız ve eşinizin ailesi..öyle kolay olmuyor malesef..

Elbette ki tek sorun bu mesele değil..Yaşanmışlıklar maalesef yıpratıyor insanı..

Allah sabir versin sana.

Klasik knana taktikleri bunlar.

Masum, gariban gorunerek alttan olaylari alevleme

Sen cildirincada bakiin bana neler yapiyor diye etrafa acindirma, seninaksiz duruma dusurme

Bende dustum boyle birkac kez tongaya

Taktikci ol tatlim sende alttan alevle, esedosta garibani oyna

Gicik oluyorum boylelerine

Allah razı olsun anlayan birinin olması güzel..

İşte bende onu yapamıyorum olan ne ise onu söylüyorum..Yani nasıl hissediyorsam öyleyim kızgınsam yüzüme yansır yalandan masum bir tebessüm yapamıyorum..

Geçen gün köyden geldiler köy dediğimde gebze de bahçeleri var..yarım saat sürmüyor..Açtım kapıyı sesleri gelince bir şeyler söyledim k.v. arkasına bile bakmadı..Akşam eşim ile çıktık selamünaleykümmmmm ne var ne yok buralarda dedi gülerek eşimle göz göze geldik şok olduk ikimizde..eşime söyledim böyle yaptı diye..

Benim de yüzüm değişti doğal olarak keşke bende oynayabilsemm

öfkeyle hep yapmayacağım etmeyeceğim diyorum ama yine dayanamıyorum..az önce çıktım yukarı beni görünce yüzünde alaycı bir gülümse oldu vişne reçeli yapmıltım bir kavonoz çıkardım bu defa tuttu sanırım dedi o ne dedi reçel dedim elimden aldı gitti mutfağa arkasını dönüp..konuşma tenezzülünde bile bulunmadı..

Eşim için çaba sarf etmeye çalışıyorum ama her defasında arkasını dönüp gidiyor bende kendimi salak gibi hissediyorum..

Bu bir gerçek karşınızdakinin anladığı kadarsınız..Ötesi yok ben iyi niyetli gidiyorum o ohh bak nasıl oğluma söyleyince geldi diye düşünüp alaycı bir gülümseme oluşuyor yüzünde..

Rabbime sığınıyorum o kadının beyninde ki kötü düşüncelerden..

boşver takma canım kaynanan ister yüzüne baksın ister bakmasın sen çocuğunu arada yukarı çıkar biraz yanlarında dur sonra indir en azından torunumuzu göstermiyor gibi bir bahaneleri kalmaz.zor bir durum ama ne yapacaksın cahil anlayışsız insan çok maalesef kadınlara da idare etmek kalıyor.bir de imkanın varsa ayrı otur aile apartmanında böyle sıkıntılar mutlaka oluyor biraz mesafe her zaman için iyidir

Allah yardımcın olsun..kötü ınsanlarla bas etmek zor onemlı olan esının senı savunması arkanda durması

sanırım öyle olacak en azından yüzüme de bakmasa dili de olamaz bu konuda olur yani de en azından benim cevabım olur..

şuan kredi ödememiz var 4 sene pek de mümkün değil (

Allah yardımcın olsun..kötü ınsanlarla bas etmek zor onemlı olan esının senı savunması arkanda durması

Geç olsa da duruyor buna da şükür diyorum..

Allah razı olsun..Annesi ile baş edemiyor ona da diyecek bir şey bulamıyorum artık..

Beni en çok üzen kayınpederim de öyle davranması karısını çok iyi biliyor beni de ama izinden sonra düzelir herhalde şimdi bütün bir gün k.v. benim için kötü konuşuyor etkiliyor biliyorum kayınbiraderim söylüyor..

Geçenler de yenge anlamıyorum ki senin gibi birine niye böyle yapıyorlar diye söyledi..

Bütün Ramazan boyunca dua ettim K.v. kalbindeki çirkinlikler yüzüne diline vursun diye..

Çok şükür Rabbim dualarımı kabul ediyor..Bugün eşim ile ailesi gebzede ki köye gittiler bahçe var sebze toplamaya..Bende geç gelirler yorgun olurlar diye yemek yaptım..Eşim geldiğinde sordu bize kadar mı çok mu yaptın dedi çok yaptım dedim..Çağırayım dedi..K.v. söylemiş ben yaparım yemeğimi demiş..Sonra kayınbiraderim bizi bu akşam için yukarı çağırmış..

Eşim gidelim mi dedi yanlış anlama ama istemiyorum dedim kadın yüzümü görmek istemiyor niye inadına gideyim ki dedim..Sonra da kızma ama geçen sene sahura iftara çağırıyorlardı bu sene 1 defa bile çağırmadı gerisini sen anla hayatım dedim..Tamam dedi..Geçen sene bende sahura alıyordum bu sene 2 defa yemeğe aldım ancak..

Sonra eşim evden çıkarken k.v. sanki biz doyuramıyoruz demiş..Bunun öncesinde eşim kayınbiraderime yengen bir sürü yemek yapmış evde yeriz demiş..sonra kayınvalidem de homurdanarak böyle söylemiş işte..Eşim çok çağırmak istemedim söyledim gelin diye dedim çok da illa gelin demek istemedim dedi..Kendi görüp duyar inşallah ben söyleyince farklı oluyor kendi görünce daha farklı..

eğer imkanınız varsa evinizi taşıyın...aynı apartmanda oturunca böyle problemlerin sonu gelmez malasef.Allah yardımcınız olsun.

çOK istiyorum ama maalesef şuan mümkün değil kredi ödüyoruz ( Eve sonu yok kesinlikle yok Benim K.v. memuniyetsiz biridir zaten hele ben hiç memnun edemem zaten sevilmediğim için..Ne yaparsam yapayım yaranamıyorum bir yerden sonra da bir şey bir bardak su vermek gelmiyor içimden..Yine Allah korkusu var işte Allah rızası için eşimin rızası için yapmaya çalışıyorum..

Dün kayınpeder eşim ben oturup konuşuyoruz..Konu kayınbirader dalavereleri vs. .vs. ve düğün olayı..

Kayınpeder sıkıntılar olacak sana iş çok düşüyor dedi..Düğün kına vs. bir sorun oldu mu büyük gelin sensin sen ilgileneceksin sana patlayacağız dedi..Bende banane insanların hatasını bana ödetemezsin hiç karışmam ne düğününe ne alışverişe dedim..Karışma kızım dedi..Ama yine de sıkıntılar ile yüz göz olacaksın dedi..Beni ilgilendirmez dedim sen büyüksün dedi..Susacaksın bende sen de büyüksün bana susuyor musun bende susayım dedim elti ile aramızda ay farkı var kayınbirader ile de 1 yaş..Çoook büyüyüğüm demi..

Sinirimi bozdu sinirden ellerim buz gibi oldu baba bak ne hale getirdin beni 2 dk da ben kaldıramam dedim..Sakın bana onlar ile ilgili bağırıp çağırma dedim daha önce de yaptın biliyorsun valla zoruma gidiyor unutmuyorum dedim..E olacak bunlar yanlış ama dünyanın düzeni bu dedi..

bEN Dünyaya yeni düzen getiremem ama bunun içinde hayatımı karartamam ya zaten onlar yüzünden evimde huzur kalmadı..Banane ne halleri varsa benden evimden oğlumdan eşimden uzak görsünler..

Aralardaki mesajlarınızı okumadan önce "ne olacak bırakın bebeğinizi arada bir yarım saatliğine" diyecektim de sonra meselenin daha büyük olduğunu anladım. Siz kelime kelime hatırlıyorsunuz kayınvalidenizin, kayınbiraderinizin söylediklerini, yaptıklarını. Hiç unutmuyorsunuz, çetele tutuyorsunuz... Yani yaptıkları herşey üstüste geliyor sizin gözünüzde (size yaptıklarından çocupa yedirdikleri bala kadar hepsi aynı hikaye sizin için). Bu koşullar altında bence aynı apartmanda yaşamak sizin sinirlerinizi çok fazla bozacak gibi, kredi evi kiraya verin ve başka binaya gidin derim. Biraz mesafe koyarsanız çocuğunuzu bırakmak da getirmek de daha kolay olur. Böyle çok zorlanacaksınız, her şeyleri, her lafları, sessizlikleri bile batacak...

Ya da kalacaksanız da yapılanları zamanla unutmaya çalışın... Arada laf taşıyanlara da (kayınbiradermiş, yengeymiş) pek prim vermeyin o onu dedi bu bunu dedi diye... (bilerek veya bilmeyerek) Sizden de oraya taşıyıp aynı şeyleri onlara diyor olabilirler.

Maalesef büyük..

Çetele felan tuttuğum yok arkadaşım..Ben unutsam bile kayınvalidem olayları kendi aleyhine çevirerek çok güzel anlatır..

Mesela geçen sene kayınbirader kız arkadaşı ile tartışmış ayrılmışlar..Kolunu kesti tam 14 dikiş atıldı kayınvalidem ya kendi oğlu zor bela ikna edip götürdü eşim kalktı o hastanede iken sen beni söz alışverişinde istemedin dedi..Tövbe bismillah nerden çıktı anne sadece gecelik de çok ısrar edince ben istediğimi almak istiyorum dedim başladı saydırmaya..Hadi unut bakalım unutabilirsen..

Ev sadece bu var..Krediyi başka bir şey için çekti eşim iş kurmuştu..Şuan imkanım yok maalesef..

Kayınvalidem bir kaç gündür annesinde umreden geldi Anneanne.. 4 gün felan oldu kayınpeder kayınbiraderler bendeler yemek içmek..Az huzur gördüm ya dün eşime dedim annen gelmesin ben bakarım babana..Hiç değilse ellerine sağlık Allah razı olsun diyor gönlümü hoş tutuyor benim daha çok hizmet edesim geliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…