- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
- Konu Sahibi tacsizprenses
-
Madem eşinle akşamları yolluyorsun, o zaman bu tür laflarına aldırmamaya çalış. Aranızda problemler olmuş bu yüzden iletişim kopukluğunuz var ve bu yüzden kasıtlı yaptığını düşünüyorlar. Eşin onların bu laflarına bakıp seninle kavga etmediği sürece aldırma.
Aynı binada yaşamak çok zordur. Eğer yaşamak zorundaysan onların her davranışına lafına anlamlar yüklemeyeceksin yoksa kafayı sıyırırsın, görmemeye çalış. Laf çarptıklarında savun kendini. Ne sen onları değiştirebilirsin ne de onlar seni...
Canım sen hiç sıkma canını. Yolun bir olsada evin ayrı hiç değilse. Sen kendi ailene oğluna ve eşine odaklan.
arada fırsat verseler huzurlu olacağız inşallah..
Kayınvalidem hiç taktir etmez..Herşeyin en doğrusunu o bilir..Kimse benden habersiz burnunun ucunu uzatmasın ben ben ben diyen biri inan çok zor bir insan..
Benimki böyle değil ama var böyle tanıdığım kaynanalar..
Belki yanında oturuyor olsaydım bende aynı derdi çekebilirdim bilmiyorum. Aynı şehirdeyiz ama uzak oturuyoruz, gittiğimizde o bize gelin gibi hizmet ediyor. Çok şükür iyiyiz yani :) ama inatçıdır, sinirlidir.
Benim yapmam gereken politik olmak eşimle iyi olabilmek için onlarlada iyi olmalıyım. Sürtüşme yaratacak bir ortamı yaratmam. 8 yıldır bu şekilde geçinir gideriz :) illaki fikir ayrılıkları olur ama nasıl uzlaşacağını bilmek lazım.
dediğim dedik insanlar egosu yüksek insanlar onlar ile iş ortamında da evdede ailede de başetmek biraz zor oluyor.
Sizin kayınvalide de bu cinsten galiba, bu tür insanları ancak takdir ederek ve överek gönüllerini kazanabilirsiniz.
Bu da kişilik meselesi yapabilirseniz..
Maaşallah diyeyim o zaman :))
Uzak olmanın verdiği en güzel avantaj sürekli yüz yüze olunca insan sabretmekten susmaktan yoruluyor..
Malesef evet(( Ya onu da yapıyorum herşey güzel 1 hafta 10 gün ama sonra birden dengeler değişiyor ne oluyor anlamıyorum durduk yerde laf sokmalar..Oğluma yasakladığım şeyleri yedirmeye çalışmak vs. vs. ya iyiyken yapmıyor soruyor bana ama aklından bir anda ne geçiyor bilmiyorum değişiyor inatlaşıyor..İnan kaldıramıyorum bazen..
ya ben şu aynı apartmanda yaşamayı kabul edip arada sorunlar çıktığı halde yinede aynı binada yada beraber oturanlara şaşırıyorum.arkadaşım ve komşumun kızı kaynanasınla aynı binadalar.arkadaşım bana efsun sen nasıl eşini ayrı oturmaya farklı mahallede oturmaya ikna ettin dedi.bende eşimde çok dipdibe olmak istemiyoruz dedim.sende eşine söyle altlı üstlü oturmak istemiyorum de dedim.yok olmaz oturduğumuz ev miraz kalacak bize dedi.çıkarsak diğer çocukları paylaşır dedi..sorduğun sorunun cevabı bu işte dedim onlardan beklenti içinde olursan mecbur kalırsın oturmaya dedim.komşumun kızıda aynı dairede beraber oturuyor. oda ne güzel sen ayrısın karışanın görüşenin yok dedi.ayrı ev tutun ozaman dedim.yokkkk ayrılamam çocuklarımın paket paket bezlerini alıyorlar.mamalarını,kıyafetlerini en marka kaliteli alıyorlar dedi. a'dan tut z'ye herşeylerini alıyorlar çıkarsam eski ilgiyi göstermezler dedi.arkadaşıma şok oldum ayrı komşumun kızına ayrı şok oldum.aslında ikisinin kocasıda iyi işlerde çalışıyor.
Nazar boncuğu için teşekkür ederim :) şimdilik iyiyiz yarının garantisi yok.
ikili ilişkilerde de, yaşamın her anında da beklentilerimiz ne kadar yüksek ise o kadar hayal kırıklığına uğrarız. Bu durumda böyle kayınvalidende kendi annenin davranışlarını ve sevgisini ararsan sonuç hayal kırıklığı olur. hiç olmaz ki.. Bu kadından beklentilerini düşür ve kendi bebeğin ve eşinin mutluluğunu düşün arkadaşım.
sevgilerlee...
efsun arkadaşım senin anlattıklarından yola çıkarak konuşuyorum..Benim maddi kaygılarım yok Rabbim rızk verir helal çalışırsak Ki şükürler olsun durumumda iyi kredi biraz zorladı zorluyor ama olsun..şükürler olsun halimize..
Geçen ay çok sıkıştık..Ama yine kapılarına gidip ne ekmek dedim ne para dedim..Rabbim dedirtmesin de..Ama ben mal gelecek diye ihtiyaçlarımı karşılayacaklar diye minnetli ekmek yemeyi göze alamam..Rabbim sağ elimi sol elime muhtaç etmesin..Rabbim kendinen başka kimseye el açtırmasın..
amin allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin.ben genelleme olarak düşüncemi yazdım.şahsen sizin adınıza yorum yapmadım.konuyu görünce o kişilerden örnek vereyim dedim.yani böyle düşünüpte oturan insanlarda var.o kişiler beni çok şaşırttı hem ayrılmak istiyorlar hemde değil.inşallah sizde evinizi biraz uzaklara çekip huzura kavuşursunuz.yoksa dipdibe çok zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?