Gelinliğinizi çooook beğendiğimi söylemeliyim. Gerçekten düğünlerde alışılageldik gelinliklerden çok farklı,çok asil,çok şık olmuş.
Bir de ben de fransız danteli gelinliklere ayrı bir hayranlık duyuyorum. Açıkçası sizin gelinliğinizin dikim olduğunu duyunca ben de bu tarz bir gelinlik diktirme konusunda cesaretlendim. Çünkü internetten uzun araştırmalar yaptım ve birçok kişinin bu tarz gelinliklerde hüsrana uğradığını okudum. Eğer Bursa'da bu işi hakkıyla yapacak bir moda evi bulursam,dikim yaptıracağım.
Mutluluklar dilerim
Canım birşey sormak istiyorum en altta gelinliğin göğüs kısmını çekmişsin ya onun altından iç çamaşırın mı görünüyo yoksa o straplezden dönme bir gelinlik olduğu için mi o kadar bariz? Ben o şekilde görünmesini istemiyorum o zaman ne yapmalıyım? Sen deneyimlisin benimle bilgilerini paylaşırsan sevinirim.
canım eğer bütçen 1500 TL ise, zaten gerçek fransız danteliyle kollu gelinlik diktirmen pek memnun değil. hani az dantel kullanılacak bir model istesen, gelinlikçi elinde daha önce diktiği gelinliklerden fransız danteli kullanarak yapabilir, ama bir sorman lazım. fransız danteli olmasa da bütçen dahilinde güzel duracak danteller bulabilirsin, listene aldığın gelinlikçilerde dantelleri sorarsın, gösterirler.
tafta konusuna gelince. açıkçası, taftaların ayrıntısını bilmiyorum, ama tahminim sentetik olmasıyla ipekli olması gibi farkları olabilir. ben kendi gelinliğimde ipek organze kullanmıştım, ipekli olmayan mat organzenin de görüntü olarak çok farkı olmadığını düşünüyorum. yani keşke şu olabilseydi dediğin bir fark olacağını sanmıyorum. benim kumaşlarda genel kriterim, kumaşın parlak olmamasıdır. parlak kumaşlar bana hep kalitesiz ve sentetik olduklarını düşündürür. tabi parlaklıktan kastım üzerindeki işlemeler değil, kumaşın kendisinin "plastik" hissi vermesiyle alakalı.
ayrıca taftaya benzer şantuk isimli bir kumaş var. onun çok buruştuğunu söylüyorlar. uzak durmanı öneririm. yani kumaşını seçerken mümkün olduğunca az kırışmasını istediğini de söyleyebilirsin.
gelelim modele. canım, bu konuda içini rahatlatamayacağım. çünkü, hangisini alırsan al, aklın diğerinde kalacaktır. bir tanesinde karar vermen gereken çok önemli bir karar olduğu için, insan ruhu malesef bu şekilde hissediyorben de aynı ikilemleri yaşadım. daha önce de yazmıştım aslında, gelinliğim dikilirken çok uzun bir süre tül etekli olmaması konusunda pişmalık yaşadım, arada kaldım. malesef biz gelinler bu hisle yaşamayı öğrenmeliyiz. içinden birine illa ki daha çok kanın ısınacaktır, onda karar kıl ve diğerlerini düşünmemeye çalış...
ümraniye-kadıköy arasındaki fiyat farkı gelinliklerin kalite farkından dolayıdır. çünkü aynı kalitede kumaşlarla sorduğumda bana aşağı yukarı aynı fiyatları vermişlerdi iki semtte de. bir de ümraniyede hangi caddede gezdiğin önemli. alemdağ caddesi, aksi yöne akan alttaki caddeden biraz daha pahalı
canım benim gelinliğimin kalıbı straples. bu çekimlerde ışıktan dolayı kalıp belli olmuş, aslında 2 kat streç astarım var. ama düğün fotoğraflarıma bakarsan içindeki kalıbın görünmediğini görürsün.
http://www.kadinlarkulubu.com/albumler/476230-minenesin-dugunu.html
bu arada, ben de tam senin konuna cevap yazmıştım...
Tahmin etmiştim öyle olduğunu canım. Düğün fotoğraflarında hiç görünmüyor. O kalıp çok kalın ya rahatsız etmedimi seni? Eğilip kalkarken sıkıntı yaşadın mı? Bende denedim içinde nefes bile alamadım. Çok zordur herhalde onunla dolaşmak ama giyildiğinde mükemmel sonuç alınıyorSende tarz bir gelin olmuşsun canım inşallah bir ömür geçirirsin eşinle mutlu mesut. Allah nazarlardan korusun
gelinlik hayatımda giydiğim en rahatsız şeydi. gerçekten bir işkence, kimse kusuruma bakmasın. daha benimki kabarık değil artı düğünüm oyunlu olmadı. sadece yürümem, oturup kalkmam ve arabaya binmem gerekiyordu ama o ne zorluk ! hele ki arabaya binbir zahmetle sığdıktan sonra o korseyle nefes almak tam bir meydan okuma. ama bildiğim kadarıyla tüm gelinlikler korseli ve bayağı bir zorlayıp bizi içine yerleştiriyorlar zaten
İyi katlanmışsın canım gün boyu ona, kalıplı gelinlikte iç çamaşırı giymene gerek kalmıyo o kalınlıkta birşeyle bütün üst bedenin sarılıyo. İçinde nefes almadan durmak zorunda kalıyosun bütün gecen kabusa dönüyo birde kapalı olduğundan terden ölmüşsündür. Allahımmmm beni ne günler bekliyo :18: Kabarık olduğunda sanırsam daha çok zorluk çekçem ben. Prenses etek kullanılcak bu gelinlikte artık o gün sinirden patlarımGelin olmak zor iş desene Peki sen düğününü yemekli mi yaptın? Oyun yoktu demişsin çalgılı yapmadın herhalde. Okumalı mı oldu yoksa kokteyl tarzında mı? Bende çalgısız düşünüyorum o yüzden sordum.
yazın provalarda çok terlerdim ama düğünüm 1 ekimde olduğu için terlemedim, ben de sıcaklarım diye düşünmüştüm ama gayet rahattım. gelinarabası olarak mercedes vito tarzı bir şey ayarlatmaya bak bence. benimki jeep olmasına rağmen sığamadım, rahatsızdı.
düğünüm yemekli oldu. program
klasik müzikle karşılama
nikah
kur'an ve dua
4-5 ilahi
4-5 türk sanat müziği
kum sanatı gösterisi
pasta
takı merasimi
sadece çekirdek aileler kalınca da 1-2 oyun ve gecenin en sonunda gelin-damat ilk dansı şeklindeydi.
kum sanatı gösterisi gecenin zirvesi oldu. sadece müzik çok yavan geçerdi. semazen de artık çok görüldü. ben veysel çelikdemiri davet ettim, fahiş bir fiyatı yok. istersen sitesinden ulaşabilirsin, gösterisinin sonunda gelin damadın ismini de yazıp imza atıyor, pek hoştu. çocuklar özellikle çok memnun oldular, toplaşıp nasıl yaptığına baktılar vs.
kızlar benim konumada cevap verin bakıp geçmeyin kararsız kaldım
http://www.kadinlarkulubu.com/gelinlik-modelleri/480250-kizlaaaar-gelinligim-nasil-relactive.html
bende grace kelly modeli gibi istiyorum üstünü aynı benzemiş duvanıda aynı başlıınıda aynı istiyorum ama duvağı yerlere kadar uzun istiyorum eteğini kabarık dantelli istiyorum senin diktirdiğin yer benim istediğim gibi yapabilir mi?seninki gayet başarılı olmuş üstü aynı benzemiş.Merhaba kızlar,
Gelinlik bölümünü takip edenler biliyordur, aylar önce gelinliğimi dikime verdim. Düğünüm hayırlısıyla 1 Ekim'de. Kilom değişmeyeceği için, aceleye gelmesin diye dikimine erken başladım ve istediğim yerlerde müdahale ederek uzun bir dikim süreci geçirdim. 23 şubatta ölçülerimi vererek başladığım maraton, bugün sona erdi nihayet
Başlıktan da anlaşılacağı üzere Grace Kelly'nin efsanevi gelinliğinden esinlendim. Yalnız eteği değiştirdim ve biraz daha hareketli bir etek modeli seçtim. Photoshopta yaptığım birleştirmeler sonucu ortaya bu model çıktı ve gelinlikçime götürdüm.
Gelinliğim Kadıköy Tunaliz Moda'da Filiz hanım ve ekibi tarafından dikildi. Kumaş olarak gerçek fransız danteli ve ipek organza seçtik. Dantelin altına likralı kumaştan astar kullanıldı. Astar kollarda bir kat, göğüs ve sırtta iki kat. Sırtta kullanılan düğmeler soyulma yapmasın diye plastik, önce ve kollardakiler ise gelinliğin kendi kumaşından basma düğme. İki numara tarlatan giyiyorum.
Başörtüsü olarak iki duvak tasarladım. Üstteki saçlarımı örtmek için pamuklu bir bone üstüne tutturuluyor. Kumaşı yine gelinlikte kullanılan ipek organza, çevresine dantel dilimi işlendi. Uzun duvağım ise tülden. Enseden tutturuluyor. Uzun duvaktan vazgeçemedim
Şunu belirtmek isterim ki, sülalemdeki ilk tesettürlü insanım ve bu da sülalemin kendilerinden birinde göreceği ilk tesettürlü gelinlik. Bu yüzden, normalde bu şekilde dar giymememe ve boynumu biraz da olsa göstermememe rağmen, gelinliğimde onların da gönlünü hoş tutabilmek için bazı ödünler vermek durumunda kaldım. Hani pelerinli vb. bir gelinlik giyinmem mümkün değildi. Çeşitli eleştirilecek yönlerin nedeni budur yani.
Allah herkese istediği gibi bir gelinlik giyinmeyi nasip etsin inşallah...
Bu arada kızlar, biraz delice bir teklifim var. Ben bu gelinlik işini, gelinlikçilerin havasını çok sevdim. Yani gelinliklerle hobi olarak haşır neşir olmayı isterimEğer, gelinlikçi, kumaş, model seçimi vb.de yanınızda gezecek taze tecrübeli birine ihtiyacınız olursa, özel mesaj atabilirsiniz. Home office çalıştığım için buna ayıracağım biraz boş vaktim olabilir. Birilerine yardımcı olursam ne mutlu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?