Sonunda Boşanıyoruumm!!!!

Neden bu kadar uzun bu süreç peki

Malesef bürokrasi.
Yakın arkadaşım boşandı.
300 günlük süre var mesela yeniden evlenmek için.
Onu mahkemeye başvurup kaldırabiliyorsunuz.
4-5 bin civarı tutuyor.
Ama soyadı için malesef bişey yapamıyorlar.
Arkadaşım işe girecekti çok uğraştı.
Ama mahkeme açılamıyor dedi avukatı.

Bu süreci hızlandırma gibi bir şansımız var mı mesela temyize çıkmak istemediğimizi falan dilekçe ile sunsak ?
Temyiz hakkı olmaması gerekir zaten anlaşmalı boşanmada diye düşünüyorum. Kararın yazılıp tebliğ edilmesi süreci bizde 1 ay sürmüştü. Bulunduğunuz yerin mahkeme yoğunluğuna göre de değişebilir belki.

Tamamen bulunduğunuz yerin iş yoğunluğuyla ilgilidir. Gerekceli karari beraber elden teslim alirsaniz ve aynı anda istinaf dilekçesi verirseniz temyize gitmemesi için işlemler daha kolay hallolur. Kararı aldıktan iki üç gün sonra nüfusa işlenir ve soyadınıza kavuşursunuz. Genelde karar 15 gün sürüyor ama İstanbul gibi yoğun illerde daha fazla olabilir. Genelde kalemden sizi yönlendiriyorlar. Hakkınızda hayırlısı olsun.

umarım her şey gönlünüzce olur.
yeni hayatınıza hoşgeldiniz diyelim
umarım bir gün bende buraya boşandım ve kurtuldum diye başlık açabilirim en kısa zamanda

hayırlı olsun yeni hayatınız şimdiden :) benim de anlaşmalı boşanmaydı 1 ay içinde kesinleşti karar.

Kararın yazıldığı günü takip edip tebliğleri elden alıp aynı gün ikiniz de istinaftan feragat dilekçesi verirseniz en hızlı şekilde kesinleşir. Benim boşanmamda 15 gün sürdü. Nufusa hemen o anda müzekkere yolladı katip gözümün önünde. Ama kimlik değiştirmem uzun sürdü çünkü 2 ay sonrasına kadar boş randevu günü bulamadım

Bu süreci hızlandırma gibi bir şansımız var mı mesela temyize çıkmak istemediğimizi falan dilekçe ile sunsak ?
Gerekçeli karar yazıldıktan sonra hemen temyizden feragat dilekçesi verirseniz , süreç biraZ daha hızlanır. Aksi takdirde temyiz süresinin dolması beklenir. Ancak karşı tarafında vermesi lazım .

Gerekçeli karar yazıldıktan sonra hemen temyizden feragat dilekçesi verirseniz , süreç biraZ daha hızlanır. Aksi takdirde temyiz süresinin dolması beklenir. Ancak karşı tarafında vermesi lazım .
Gerekçeli kararı ne zaman yazıyorlar peki ?
Hemen dava bitince mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…