Sonunda Cinnet Geçirttiler.

Asabisirin22

80lerin sonu 90ların başı :/
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
1.352
886
358
Evimizde 2 balkon var birini ardiye gibi kullanıcaz birini de oturmak için kullanacağız ve sene başından beri cam balkon yaptırmayı düşünüyorduk en sonunda karar verdik fiyatta anlaştık ölçüler alındı ancak iş takmaya gelince bizi 10 gün süründürdüler. ha bugün ha yarın derken geçen cuma geleceklerdi akşama kadar bekledik resmen evde kilitli kaldık gelecekler diye gene gelmediler.

Cumartesiye kaldı iş diye haber verdiler bizde yine ses çıkarmadık sonunda cumartesi akşam 4 te geldiler montaja eve lambur lumbur ayakkabılarıyla daldılar ben yine sessiz kaldım ki işlerini adam akıllı yapsınlar birde bir kuruş pazarlığa girişmedik hevesleri kaçmasın sonuçta demirbaş bi iş yapılıyor hassas konu cam balkon yapımı.

Neyse evde yanlız kalmayım diye kayınvalidemleride çağırmıştık 2 gün onlarda esir oldu bizimle resmen. neyse konuyu dağıtmayayım montajı yaptılar 4 saat gibi bir sürede ama bir baktım tavanla profil arasında 4 cm kadar bir açıklık var. ben sanıyorum ki herşeyi bitirip gidecekler bunlar toplanmaya başladı " abla iş yarına kaldı" dedi adam. " erken gelin o zaman bi pazarı var eşimin hemde sizin gününüzde ziyan olmasın" dedim ama 1 gibi anca geliriz dedi yine....

neyse pazar oldu kuzenim bizde saat olmuş öğlen 2...
arıyoruz adamları nerde kaldınız diye 1 saate ordayız abi diyolar.
saat oldu 3 buçuk... yine arıyoruz profil kestiriyoruz abi gelicez 1 saate...
saat oldu 5....
aradık yine "evden çıkıcaz günümüzü yediniz dedik" , " abi dükkanın anahtarı yok yarın gelelim diyorlar... "
çıldırdık resmen ya dalga geçiyorlar resmen.
kuzenim " kardeşim gelmeyecekseniz dürüstce söyleyin biz şehir dışına çıkıcaz 15 güne kadar da dönmeyiz bende kendi ustama yaptırırım eksikleri " dedi. adam da tamam dedi.
para mevzusuna gelince de yarısı peşin yarısı taksitle diye anlaşmıştık ama yine yan çiziyorlar abiyle konuştuk peşin demişti bize diye. abin kim ben anlaştım adamlarla halbuki özellikle taksit yapıyormusunuz diye sormuştum.

son olarak ta bu sabah aramadan geldiler kapıya. bende açıkcası açmadım artık sinirim bozuldu çünkü 10 gündür burnumuzdan getirdiler. zaten 1000 tl verdik işide yarım yamalak yaptılar camları açamıyoruz üstümüze düşüyolar bir çok şey eksik kısacası.

buradan çıkardığım tecrübeyi özetleyeyim
1- evinize birşey yaptırırken kesinlikle paranın büyük kısmını peşin vermeyin.
2- yazılı evrak almadan iş yaptırmayın

bu işin devamını nasıl getirmemizi tavsiye edersiniz ?

Adamlara yaptırıp işi bitirelim mi yoksa o adamlarla hiç uğraşmadan başka ustamı bulalım.
paranla madur olmak bu sanırım. çok sinirim bozuldu artık evime sokmak bile istemiyorum bu adamları.

kusura bakmayın çok uzun oldu konum :(

Ayy adamlara sopa gerekmis ne sinir oldum hee bu nedir canim cagirin bitirsinler hic para vermeyin mükemmel yapana kadar sonrada para yok yarin veririz falan diye diye bi hafta surundurun onlari sizde :)

Evimizde 2 balkon var birini ardiye gibi kullanıcaz birini de oturmak için kullanacağız ve sene başından beri cam balkon yaptırmayı düşünüyorduk en sonunda karar verdik fiyatta anlaştık ölçüler alındı ancak iş takmaya gelince bizi 10 gün süründürdüler. ha bugün ha yarın derken geçen cuma geleceklerdi akşama kadar bekledik resmen evde kilitli kaldık gelecekler diye gene gelmediler.

Cumartesiye kaldı iş diye haber verdiler bizde yine ses çıkarmadık sonunda cumartesi akşam 4 te geldiler montaja eve lambur lumbur ayakkabılarıyla daldılar ben yine sessiz kaldım ki işlerini adam akıllı yapsınlar birde bir kuruş pazarlığa girişmedik hevesleri kaçmasın sonuçta demirbaş bi iş yapılıyor hassas konu cam balkon yapımı.

Neyse evde yanlız kalmayım diye kayınvalidemleride çağırmıştık 2 gün onlarda esir oldu bizimle resmen. neyse konuyu dağıtmayayım montajı yaptılar 4 saat gibi bir sürede ama bir baktım tavanla profil arasında 4 cm kadar bir açıklık var. ben sanıyorum ki herşeyi bitirip gidecekler bunlar toplanmaya başladı " abla iş yarına kaldı" dedi adam. " erken gelin o zaman bi pazarı var eşimin hemde sizin gününüzde ziyan olmasın" dedim ama 1 gibi anca geliriz dedi yine....

neyse pazar oldu kuzenim bizde saat olmuş öğlen 2...
arıyoruz adamları nerde kaldınız diye 1 saate ordayız abi diyolar.
saat oldu 3 buçuk... yine arıyoruz profil kestiriyoruz abi gelicez 1 saate...
saat oldu 5....
aradık yine "evden çıkıcaz günümüzü yediniz dedik" , " abi dükkanın anahtarı yok yarın gelelim diyorlar... "
çıldırdık resmen ya dalga geçiyorlar resmen.
kuzenim " kardeşim gelmeyecekseniz dürüstce söyleyin biz şehir dışına çıkıcaz 15 güne kadar da dönmeyiz bende kendi ustama yaptırırım eksikleri " dedi. adam da tamam dedi.
para mevzusuna gelince de yarısı peşin yarısı taksitle diye anlaşmıştık ama yine yan çiziyorlar abiyle konuştuk peşin demişti bize diye. abin kim ben anlaştım adamlarla halbuki özellikle taksit yapıyormusunuz diye sormuştum.

son olarak ta bu sabah aramadan geldiler kapıya. bende açıkcası açmadım artık sinirim bozuldu çünkü 10 gündür burnumuzdan getirdiler. zaten 1000 tl verdik işide yarım yamalak yaptılar camları açamıyoruz üstümüze düşüyolar bir çok şey eksik kısacası.

buradan çıkardığım tecrübeyi özetleyeyim
1- evinize birşey yaptırırken kesinlikle paranın büyük kısmını peşin vermeyin.
2- yazılı evrak almadan iş yaptırmayın

bu işin devamını nasıl getirmemizi tavsiye edersiniz ?

Adamlara yaptırıp işi bitirelim mi yoksa o adamlarla hiç uğraşmadan başka ustamı bulalım.
paranla madur olmak bu sanırım. çok sinirim bozuldu artık evime sokmak bile istemiyorum bu adamları.

kusura bakmayın çok uzun oldu konum :KK43:
bunun cok benzerini fakat cok daha buyugunu yasadik kisa sure once. verilen meblaglar da sizinkinin cok cok ustunde fiyatlardi. en son bizi de sinur hastasi ettiler.birqkin yapmayin dedik. baska ustalar bulduk simdi tahminimizden de guzel oldu. demem o ki ayni adamlarla muhattap olmayin.bu saatten sonra dogru duzgun is cikaramazlar. hemen baska ustalar bulun

Madem bu kadar beklettiler brklettikleri anda baska ustayla anlassaydiniz keske is oldugu zaman gelmiolarda para icinmi geliolar kapiya kizmakra cok haklisiniz madem taksitle anlastiniz o şekilde odryin ve baska birini cagirin

zaten 1000 tl verdik adamları anlaştığımız gün açıkcada belirttim ki pazarlık yapmıyoruz işinizi titiz yapın. sanki adamlar inadına yapar gibi ha bugün ha yarın e benimde işlerim var evde kök salmak zorundamıyım her aradıklarında müsait olamam yani diken üstünde 10 gün bekledik.

o halde başka ustayla anlaşsak ve kalan parayı vermesek başımıza iş açılırmı hakka girmekte istemiyorum sonuçta onlarda ekmek parası peşinde ama madur ettiler yani çığrından çıktı iş.

isin su anki fotograflatini detaylica cekin. nerde hata varsa hepsini fotograflayin.ve kalan parayi tabi ki odemeyin. sizin istediginiz gibi yapamamislar cunku. taahhut ettikleri hizmeti vermedikleri icin odemenin tamamini yapmamaniz cok normal

isin su anki fotograflatini detaylica cekin. nerde hata varsa hepsini fotograflayin.ve kalan parayi tabi ki odemeyin. sizin istediginiz gibi yapamamislar cunku. taahhut ettikleri hizmeti vermedikleri icin odemenin tamamini yapmamaniz cok normal

sözleşme yaptınız mı bu önemli

sözleşme yapmadık dediğim gibi bir miktar nakit verdik kalanı da konuştuğumuz gibi taksit olacaktı ancak o konuda beni yalancı çıkarmaya çalştı peşin konuşmuştuk diye zaten artık işin devamı onlarla olmaz sanırım. fotoğraf çekicem mutlaka.
sadece para aldıklarına dair makbuz verdiler bize ki o da firma adı filan yazmayan bir makbuz basit bi para makbuzu

Akrabamız ev içine dolap yaptırdı.
Kapaklar yamuk falan bir sürü düzelmesi gelen hata vardı.
Adamı çağırdılar çağırdılar günlerce gelmedi.
Onlar da kalan parasını vermediler.

sözleşme yapılmadığı zaman ispatlamak zor olur ama tüketici mahkemeleri ekseriye tüketici lehine karar veriyorlar . Siz dava açacağınızı söyleyin belki yanlışlarını düzeltirler .

Back
X