Sonunda doğurdum ama.....

Herkesin bünyesi farklı ama genel olarak durumunuz normal. Benim 2.sezeryanım ve aradan 4 ay geçmesine rağmen bazen sızlıyor. Komple iyileşme süreci zaten aylar alıyor onun için merak etmeyin günden güne daha iyi olacaksınız.

Dua edin de anneniz yaninizda. Ben bir hafta hastaneden cikamamistim ve de eve gelince yalnizdim. Yani anne yardimi denen sey cok ama cok faydali olabilir. Inanin halinize sükredin ben ücüncü gün aglaya aglaya kalkiyordum günde bir iki kez zorla. Bir ay neredeyse kambur yürüdüm. Ve de her yataktan kalkisimda birkac saniye nefes alamiyordum. Bu saydiklarim yasadiklarimin cok azi.
Simdi bakiyorum hastanede sezeryan olanlar ikinci günü bile oturuyorlar falan inanamiyorum. Ben oturamiyordum bile.Vucudumun yarisiyla diger yarisinin baglantisi yoktu sanki.
Her bünye farkli. Benimki de böyle. Simdi yine sezeryan olacgaim ama üzmek istemiyorum bu sefer kendimi. Napalim bünyem böyle. Insallah daha cabuk toparlanirim.
Tuvaletimi bile yapamiyordum düsünün yürümeyi hoplamayi. Yani idrarimi yapamadigim icin hemsireler bir aletle almislardi icimden.
Hastanede cektigim sanciyi sana anlatamam sirf bu tuvalet meselesi yüzünden.
Sükret haline. Daha da sayabilirim. Insallah ikincisi rahat gecer. Ne yapalim geciyor o günler ama bunlari yasarken hele ki sana muhtac bir bebek varken ve yalnizken gercekten zor oluyor. Dua edin bana da ikincisi rahat gecsin.
Cnm rabbime çk şükür annem yanımda hep şükrederim,bebeğimde sağlıklı zaten iyi olmayı ona daha çok faydalı olabilmek adına istiyorum.sende benim gbi geç iyileşmişsin,bünye evet biraz hassas sanırım ben kürtaj oldgmda bile geç iyi olmuştum.Rabbim size ikincisinde kolay doğmlar nasip etsin

Herkesin bünyesi farklı ama genel olarak durumunuz normal. Benim 2.sezeryanım ve aradan 4 ay geçmesine rağmen bazen sızlıyor. Komple iyileşme süreci zaten aylar alıyor onun için merak etmeyin günden güne daha iyi olacaksınız.
Teşekkürler umarım dediğinz gbi olur

Rabbim.hepimize yardımcı olsun inşaallah sende biran önce sağlığına kavuşup bebeğin le rahatça ilgilenebilirsin ama gerçekten çok zor ya bunları düşündükçe aglayasim geliyo annem gelemez eminim kayinvalidem çocuğu alıp gidicek ona kalsa bana hayatta bakmaz eminim adım kadar
Canım üzüldüm adına ama Allah mutlaka kolaylığını verecektir dua edicem

Kızlar selam herkese;
Ben problemli iki gebelikten sonra,sağlıkla bebeğimi 3.de kucağıma aldım şükürler olsun 7 kasımda sezeryanla....
Ama gelin görün ki ,ağrım acım olmasada hala dikişler kasılıyor hala rahatca oturup kalkamıyorum ,bebeğim ağlayınca kucağımda pozisyon değiştirince iç dikişlerde kasılma ve acı oluyo.iki haftayı geçti bnlar normal mi?
Doktorum herşey normal biraz zaman gerekli dedi.
Ama bebeğime hala bakamamak beni mahvediyor.Annem olmasa neyapcaktım bilmiyorum.
İyileşme bukadar geç mi oluyor :KK43:
Pskolojim bozuldu ya.
Ben tam 1 ay yattim desem yeridir. Ailemin yanindaydim. Onlar bebegimi veriyorlardi emziriyordum. Zor iyilestim. Biraz sabretmelisin.

Herkesin vucut yapisi farklidir.
Demek ki senin vucudun biraz daha geç toparlanacak.
Bunun sezeryanla normalle hic alakasi yok.
Normal dogurup 40i cikana kadar dikis acisi ceken de var sezeryandan sonra bi gece hastanede yapip eve gelince her işini kendi yapan da var.
Eger doktor normal diyorsa biraz daha bekle. Zaten bebegine kendin bakacaksin her zaman iyilesene kadar annen baksin. Kafana takma bunlari.
Ben eve gelince kendi isimi üçüncü gun yapmaya basladim ama ilk gunden bebegime kendim baktim. 1 haftadan sonra artik herseyi kendim yapabilecek durumdaydim.

Eli agir insan igne yapsa duramazsin.eli hafif sezeryan yapsa agrin cok olmaz.gecmis olsun 40 gun tadini cikar lohusaligin.annecigin yaninda ne guzel.hic takma kafana biseyi.sag salim kavustun ya bebisine.o kadar olur.agir kaldirma ani hareket etme dinlen.bebisini benim icin kokla

Herkesin vucut yapisi farklidir.
Demek ki senin vucudun biraz daha geç toparlanacak.
Bunun sezeryanla normalle hic alakasi yok.
Normal dogurup 40i cikana kadar dikis acisi ceken de var sezeryandan sonra bi gece hastanede yapip eve gelince her işini kendi yapan da var.
Eger doktor normal diyorsa biraz daha bekle. Zaten bebegine kendin bakacaksin her zaman iyilesene kadar annen baksin. Kafana takma bunlari.
Ben eve gelince kendi isimi üçüncü gun yapmaya basladim ama ilk gunden bebegime kendim baktim. 1 haftadan sonra artik herseyi kendim yapabilecek durumdaydim.
Senin adına sevindim ,inşAllah bende bi an önce toparlanırım :(

Eli agir insan igne yapsa duramazsin.eli hafif sezeryan yapsa agrin cok olmaz.gecmis olsun 40 gun tadini cikar lohusaligin.annecigin yaninda ne guzel.hic takma kafana biseyi.sag salim kavustun ya bebisine.o kadar olur.agir kaldirma ani hareket etme dinlen.bebisini benim icin kokla
Ah canım sağolasın , Allah razı olsun kokladım bile..işte insan bi an önce bebeğinin evirip çevirebilmek istio.olacak inşAllah:dua:

Bende sezeryanla doğum yaptım normal bence ilk bebeğimde hemen ayağa kalktım ve çabuk toparlandım ama ikincisi fenaydı kırkım çıkana kadar dışı iyileşmişti ama iç kaslar acıyordu hareket ederken

Kızlar selam herkese;
Ben problemli iki gebelikten sonra,sağlıkla bebeğimi 3.de kucağıma aldım şükürler olsun 7 kasımda sezeryanla....
Ama gelin görün ki ,ağrım acım olmasada hala dikişler kasılıyor hala rahatca oturup kalkamıyorum ,bebeğim ağlayınca kucağımda pozisyon değiştirince iç dikişlerde kasılma ve acı oluyo.iki haftayı geçti bnlar normal mi?
Doktorum herşey normal biraz zaman gerekli dedi.
Ama bebeğime hala bakamamak beni mahvediyor.Annem olmasa neyapcaktım bilmiyorum.
İyileşme bukadar geç mi oluyor :KK43:
Pskolojim bozuldu ya.
Her bünyenin ameliyata verdiği tepki ve iyileşme süreci farklıdır. Kimseyle kendizi kıyaslamayın.
Ağrınız azalmassa tabiki doktorunuzla görüşün.

Bende sezeryanla doğum yaptım normal bence ilk bebeğimde hemen ayağa kalktım ve çabuk toparlandım ama ikincisi fenaydı kırkım çıkana kadar dışı iyileşmişti ama iç kaslar acıyordu hareket ederken
Evet sanırım benimde geç iyileşecek gibi duruyor.

Her bünyenin ameliyata verdiği tepki ve iyileşme süreci farklıdır. Kimseyle kendizi kıyaslamayın.
Ağrınız azalmassa tabiki doktorunuzla görüşün.
Doktorum normal olabilir diyor açıkcası güveniyorm kendisine ama içimde rahat deil.ya enfeksiyon falan olduysam ondan iyileşmiyosa falan gibi saçma sapan düşüncelere takıldım.bir hafta sonrada aynı olursam kontrole gidicem

Aslında şöyle ,hakkını yemiyim doktorum çok başarılı bir doktor şükür bebeğimede önce Allahın sonra onun sayesinde kavuştum.ama el hafifliği denen bişey var sanırım.gerçi arkadaşım aynı doktora seseryan oldu,o 3günde hiç ameliyat olmamış gibiydi.zaten onun tavsiyesi ile ona gitmiştim.ben mi nazlıyım acaba hala eskiye dönemedim.inşAllah dediğiniz gibi bende en kısa zamanda normale dönerim.:dua:
Merak etme insan lohusayken psikolojik olarak da zorlanıyor tabi.hic eskisi gibi olamayacakmissin gibi geliyor insana ama bir bakmışsın eskisi gibi oluyorsun.

Doktorum normal olabilir diyor açıkcası güveniyorm kendisine ama içimde rahat deil.ya enfeksiyon falan olduysam ondan iyileşmiyosa falan gibi saçma sapan düşüncelere takıldım.bir hafta sonrada aynı olursam kontrole gidicem
Ben 1 hafta yardımla oturup kalktım yataktan kalkma olayı çok zordu. Sonra da öyle rahatça oturup kalkamadım. 15 günde daha iyiydim. Ama sızlama ancak geçiyor. Özellikle dikişin bittiği yerin sızlaması.
Bak benim 1 yıl oldu hala o bölgede az da olsa hissizlik var.
Çoğu kişi sezaryene rahat gözüyle bakıyor. Sezaryen bir karın ameliyatıdır. Sanıldığı kadarda konforlu değildir.
Etrafın daha toparlanmadın mı sözlerine kulak asmayın.
Ama içiniz rahat etsin doktora gidin

benimki 7 gün cok acılı 15 gün felan az acılı sürmüştü.
Valla benim hiç çok acılı olmadı.sıkıntım oturup kalkarken kasılması gerrilmesi ,bide bebeğimi kucağıma alınca bi süre sora böle karıncalanma hissi dikişlerin içinde.umarım bi an önce geçer

Ben 1 hafta yardımla oturup kalktım yataktan kalkma olayı çok zordu. Sonra da öyle rahatça oturup kalkamadım. 15 günde daha iyiydim. Ama sızlama ancak geçiyor. Özellikle dikişin bittiği yerin sızlaması.
Bak benim 1 yıl oldu hala o bölgede az da olsa hissizlik var.
Çoğu kişi sezaryene rahat gözüyle bakıyor. Sezaryen bir karın ameliyatıdır. Sanıldığı kadarda konforlu değildir.
Etrafın daha toparlanmadın mı sözlerine kulak asmayın.
Ama içiniz rahat etsin doktora gidin
Ah o etraf yokmu zaten.ben zaten üzülüyorum korkuyorum ,bide sen daha iyileşemedinmi diolar.sanki ben keyfi yakınıp sızlanıyorum gibi.aynen keyfi sezeryan oldum pişmanım ama karşı komşum normal doğum yaptı oda 20-25günde toparlandım diyor.dikişleri onunda acımış.of of Rabbim tüm doğum yapacakların yardmcısı olsun.

Back
X