Bu kaynanalar oğullarının ayrı bi ailesi olduğunu , başka bi kadını sevdiklerini ne zaman kabullenecekler acaba ? Böyle konuları okuyunca sinirlerim acayip bozuluyor. Çocuk gibi fotoğraftan sizi kesmek nedir ya :/ Sizde kaynananızı kesin fotoğraftan onun görmesini sağlayın bakalım hoşuna gidecek mi .
Ne manyaklar var yaaalt tarafı bir resim sizi yırtmışta ne olmuş onun inadına eşinize daha çok sarılın samimi olun ki anlasın resimden yırtıp atmakla eline birşey geçmeyeceğini
ya öyle çirkef çaçaron bir gelin olsa el üstünde tutulur zaten bacım bunlar hep yüzümüzün yumuşaklığından
yok canım onu demedim sen kaynanana okadar değer veririsin..yapacak bir şey yok..rahmetli kayınvalidemde eşimin bana sevgisini çekememezlik yapmıştı..bazen oluyor böyle şeyler..oğlullarını kimseye vermesinler ..
=)
Çaçaron gelinin gerekli olduğu zamanlar : Kocasının ailesinin lafıyla hareket ettiği, bencil, kötü karakterli olduğu, evlilik sorumluluğu almayı bilmediği, evliliği 3. karakterler yüzünden tehlikeye attığı vs. vs. vb. durumlarda "Güçlü ve kuvvetli görüneceği bir alt temel mutlaka inşa ederek" gereklidir... Hakkını korumak ve evliliğini kurtarmak eşine değil, diline ve maalesef kendi hayatına düşmüştür çünkü...
Yumuşak huylu gelinin gerekli olduğu zamanlar : Eşinin kendi tarafını tuttuğu, evliliğin 3. kişiler tarafından tehlikeye atılmadığı, evlilik sorumluluğunun bilincinde olan olgun bir erkek ile evli olduğu zamanlar. Tersi olursa "Haklı iken haksız duruma düşülür çünkü"... Birlikte kurdukları sağlam yuva herkesi dize getirebilir...
Bazı ayrımları iyi yapmamız lazım...
Elbette bu benim naçizane yorumum...
Sizler elbette kendi hayatlarınız için mutlaka daha iyisini bilirsiniz,
Büyük, büyüklüğünü bilecek.. Kim ne yazarsa yazsın..
İstenmiyor olabilirsiniz, kötü karakterli, soğuk, hazır cevap ve hatta hatta agresif karakterli dahi olabilirsiniz. Bunların hepsi sizde mevcut olsaydı bile, büyük dediğimiz insanların, tıpkı eskiler gibi, mesafe denilen güzel olguyu kullanarak sizi, gençliğinizden ötürü affedip, cahilliklerimizden (gençlikten kaynaklanan) ötürü tatlılıkla karşılayıp varsa gerekli insani eğitimlerimizi tamamlaması gerekirdi... Başka bir aileden, dolayısıyla başka bir hikayeden geliyor gelinler.. Başka eğitimlerle, sıkıntılarla harmanlanmış.. Üstelik tecrübesizler, isyankarlar çoğunlukla ve kayınvalidelere karşı ön yargılılar... Ve görüyorum ki artık haklılar da...
Oğlunu evlendiren kayınvalide "Gelinlik" giymiş gibi ilk geceden kaprise ve rekabete başlarsa, daha hayat yolunda çok toy olan kızlar da bazen haddini bildiriverirler insana.. Gelin kötü dememek lazım... Gelin kötü olabilir, önemli olan kayınvalide olarak senin ne kadar "büyük ve olgun" olduğun...
Seni tenzih ederek yazıyorum tüm bunları... Konun üzerinden, en kötü ihtimale göre... Kesinlikle şahsın ile ilgisi yok...
Onun olamadığını sen yapabilirsin... Arada kocaman bir mesafe ile mutlaka, olabileceğin en iyi insan ol... Kayınpederine karşı, eşinin diğer akrabalarına karşı... İçinde ki iyiliği göster onun çevresine... Başkaları anlatsın kayınvalidene senin gibi bir gelini olduğu için kayınvalidenin ne kadar şanslı olduğunu.. Umarım sonunda pişman olacaktır... Böyle hikayeler hepimizin çevresinde var.. Yeter ki ona kendini ezdirme, yüz göz olma, laf dalaşına girme, eşine annesini çekiştirme... İnşallah kazanan sen olacaksın...
ne kayinvalideler var be pesh..
ya gercekten cok cocukca hareket etmis kv..gucu ona yetmis napsin garip...gucu yetseydi ogluyla kendi evlenirdi herhalde
salla gitsin...bundan sonra haftada 1 kezde gitmezsin olur biter...
Benim kayınvalidem annem gibidir beni çok sever bende onu severim öper sarılır bende hergün ararım . Buraya kadar iyi ama içim çok huzursuz çünkü kayınvalidem ailenin hepsini yönetmeye alışmış eşini oğullarını hep yönlendirmiş onlarda ona uymuşlar. Bende bozmuyum dedim ama diğer iki eltimden isteyemediği herşeyi bana yüklemeye başladı. Bayramda gittim iflahım kurudu sabak 6.30 kalkıyolar zaten,kızım onu yap,bunu yıka şunu düzelt böyle davran şunu yap. en son cinsel hayata bile tavsiyeler vermeye başladı. eşime söylediğimde kırılıyor sen kırmadan ona anlat yönetilmeyi sevmediğini diyor. ne yapacağım bilemedim.Çünkü ilerde sen bana bakarsın diye büyüğüm tabiki ama böyle her yaptığıma karışırsa tutamıycam kendimi diye korkuyorum
ya öyle çirkef çaçaron bir gelin olsa el üstünde tutulur zaten bacım bunlar hep yüzümüzün yumuşaklığından
Haklısın Canım ama söyleyemiyosun işte eşim bi kaç kere söyledi karışma diye ama onu ciddiye almadı yine devam ediyor. Gelinim değilmi istediğimi derim diyor ben diycem mecburen kırmadan nasıl bana karışma diycem kesinlikle bilemiyorum çünkü sert söylemeyince ciddiye almıyor devam ediyor
Sizi annesiyle iyi iliski kurmaniz icin "zorlamiyor" ise bence ustunde durmaniza degmez...aynen ole ama napım esımde pek anacı bısey desem kavga etsem benı sever tamam ama anasına laf ettırmez zaten karakter olarakta ole yapım yok kavga etmeyı beceremem kı ben
şuan merak ettiğim şey torunu olunca onun resmini koyacak bir yerlere... bence koymayacak bahse giren...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?