3te eve geldi eşim.önce konuşmadım hiç
akşam üzeri birşey olmamış gibi davranmaya ,konuşmaya çalıştı.kısa cevaplar vererek konuşuyorum şimdilik. dışarı çıkartayım sizi hava alalım dedi.çıktık . oturup konuştuk yarım saat. bayramdan sonra doktora gidiyorum. önümüzdeki 1 hafta içinde günde 1, 2 günde 1, 3 günde 1 şeklinde emzirerek emzirme dönemini bitiriyorum.ilaçlarımı kullanıyorum.
eşim 8 e kadar bebekle ilgilenince bana hak vermiş.bebek ağlarken , canım oğlum neyin var bebeğim diye sevip sakinleştirmeye çalışsa da onun bile sinirlerinin gerildiğini anlattı.
bizim bebeğin rutininden az çok bahsedeyim size
gece 3 kere uyanır normalde. 1-2 kere gider geliriz idare etmeye çalışırız. susmaz yatağa aramıza alırız. sabah 6-6,5 gibi uyanır.yarım saat debelenip mızmızlanıp durur.mecbur yataktan düşmesin diye sürekli tetikte kollarız. bazen önceki gün çok yorgun olunca sabah hiiiç dinlenememiş oluyorum.ha uyumuşum ha uyumamışım. güne 1-0 yenik başlıyorum.
huysuz olunca mecbur kalkarız falan... onu bir odada bırakma şansım yok. bırakın arkamı dönmeyi, geri geri bile gitmeye çalışsam hemen basıyor yaygarayı.salonda oyuncaklarıyla oynasın diye bırakıyorum oyun parkına.ceeeee oynaya oynaya ancak bi koşu odasından emziğini alıp gelebiliyorum.5 sn...
tuvalete gitmemden nefret ediyor. kucağımda gidiyorum mecbur. ya da taaaaa eşim gelene kadar gidemiyorum.yemek yapamıyorum. yerde durmaz. yürütecinde durmaz.kucakta , her şeye atlar. hiç birşey yaptırmaz. evi bile temizleyemiyorum. elektrik süpürgesi fön makinesi gibi seslerden korkar çünkü. bunlara ait korkulacak bir şey de yaşamadı aslında önceden :S akşam olmaya başlayınca daha bir huysuzlanır. zaten gün boyu mızmızlanmış olur. uykusu gelir ama uyumamak için herşeyi yapar.yatağına yatırırım taklalar atar yuvarlanır ağlar. ayağımda sallarım yana atar kendini. hamağına atarım aşağı sarkar

(((( bazen düşünüyorum sağır olsaydım belki herşey çok daha kolay olurdu mızmızlanma duymayınca :S
bunları eşime anlattığımda anlamıyor doğal olarak. sanki çoook basit bir şeymiş ama ben çok rahat adammışım da yapmıyormuşum gibi geliyor ona. çok birşey istemiyormuş kendisi... yemek kokusu gelen temiz düzenli bir ev. güleryüzlü bir eş.
birşeyler vermeden almak Allaha mahsus...
evde sigara içirtmiyorum.doğal olarak,bebek var. o da işyerinde çayla içiyo. sigara diye gitti saat 09:30da. saate bakın. hala yok.iş yerinde geyik yapıyor. şimdi hala kocama hak veriyormusunuz. bu durumda olmamdaki en büyük sorumlu aslında kocam sanırım.