• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sonunda kocam da cinnet geçirdi :(

Allah yardımcınız olsun öncelikle.
Eşiniz haklı değil ama 10 aydır sabretmiş bir yerden patlak vereceği belliydi zaten bu şekilde olmasa daha iyiolurdu ama..
Benim kızım 10 ay boyunca asla gece uyumadı asla!!!
Ve uyumadığı gibi sabaha kadar ağlıyordu hiç durmadan akşam 7 oldumu başlıyordu bas bas bağırmaya kolikti yani.
Gündüzde sürekli bir mızmızlık hali vardı. Hiç durmazdı.
Zaten doğduğundan beri hastalıklarımız bitmedi ki, ilk 17 gün o dikişlerimle günde 2 kez sarılık diye kan değerlerine baktırmak için hastahaneye gidiyordum.
Sezeryanlıydım ama yatak yüzü görmedim.
O bitti hastanede üşüttüler 8 gece broanşitten hastanede yattık.
O da bitti ameliyat oldu.
Sürekli ağlıyordu hiç susmuyordu her gittiğim ortamda herkes yüzüme karşı bana acıdığını söylüyordu.
Sonra bir gün kadın doğuma kontrole gitmiştim doktorumuz aa bu benim kızımmı dedi kucağına aldı o kadar sakinleşti ki birden ben hayret ettim.
Ne olursa olsun sakin ol o senin negatif enerjini hissediyor o yüzden sürekli böyle dedi.
Çok zor ama sakin olmayı başarınca kızımda sakinleşiyor.
Şimdi kızım 18 aylık bazen oyuna öyle bir dalıyor ki 1 saat çıtı çıkmıyor ama hala bazen arada eskigünlere dönüyoruz.
Sizde sakin olmaya çalışın anne karnında bile bebekler annenin stresini hisseder birde ben stresli bir gebelik yaşadım stres altına geçirilen gebeliklerde bebekler doğunca daha huysuz daha sinirli oluyormuş. Doğruymuş!

Çocuğunuzu neden doktora götürmediniz diyecektim ki bir mesajınızı okudum. Daha önceden olan bir olayı örnek göstermişsiniz. Çok afedersiniz ama ne olursa olsun götürmeliydiniz. Kafa travmaları öyle 1-2 saatte ortaya çıkan sonuçların dışında da komplikasyonlar geliştirebilir. Bence hemen götürüp bir baktırın. Çünkü yüksekten düşmüş ve kafasını vurmuş.
Sonra, bebeğiniz 10 aylıkmış, yani anne sütünün yerine telafi edici gıdalar alıyor artık. İlk 6 ay olsa tamam diyeceğim. Ama hem bebeğiniz hem kendiniz hemde evliliğiniz için bir psikiyatra görünme zamanınız gelmişde geçiyor bile. Bakın durumunuz artık bırakın evliliğinizi bebeğinize zarar vermeye başlamış. Böyle giderse bebeğiniz daha fazla hasar görecek.

of ya çok iyi anlıyorum seni.benim de 1 yaşında bi oğlum var ve de çok yaramaz.şimdi yürüyor ve hep arkasındayım bütün gün ayakta.okuldayken annem bakıyor diye bizimle.uyuması da ayrı sorun yarım saat ağlıyo yarım saat sallanıyo ve yanından ayrıldığın gibi uyanıyo.Allahtan annem uyutuyo yoksa bitmiştim.ama annemde çıldırmış durumda.sabah papaz olduk yine.2 kadın bir çcukla başedemedil.eşimse ayrı bir felakeet!yalvarıyoum ki ilgilensin 5 dk geçiyo yere koyup gidiyo.bütün gün pc başında.umursamaz...
Yani canım kadın olmak zor, destek lazım.senin eşin duyarlı yine gelip yıkamış, bence konuşsan eşinle bi de psikolojik destek daha ii olacaktır.

Herkesin sınavı farkLı işte..
HerŞeyin hayırLısını istiCeksin die bOşuna dememişLer..ßazısının çocuğu oLmaz ..bazısınında oLur adama cinnet geÇirttirir işte..
Oyüzden diLekLerimizin sonuna her zaMAn '' hayırLısı ise ! '' sözünü getirMeyi unutMayaLım..
GüzeLim senin tek iLacın ßoL boL kuran okucaksın dua ediceksin..
ßiLmiorum hamiLeyken okudunmu ama bebek ana rahmine düştüğü andan itibaren seninLe yaşio ne kadar Çok kuran okursan ne kadar çok ALLah keLamı ediLen yerLerde buLunursan ne kadar sakin huzurLu ortamLarda olursan çocukda okadar ahLakLı oLuor..ne kadar stresLi agresif oLursanda bu ona geÇior..
Ama eĞer bunLArı yapMAdıysan şu andan itibarende de yapabiLirsin..
Çocuğuna nazar duaLArı faLan okuyup üfLE..
Sıkıntı gideriCi ewe ferahLık veren bir sürü sure var..
MeseLa bi ewde her gün bi yasin okunması Lazım faziLetLeri Çoktur..
Sonra yanında sesLi kuran oku o da dinLesin onLArda feyz aLır çünkü..
ßoL boL dua et ! Her konuda..
ßi de içinde NaMaz ve Kuran oLan evde Şüphesiz Huzur daha Çok oLur !..
ßir sıkıntın oLduğu zaMan çaresini sıKıntıyı verenden istiCeksin..ALLah yardımCn oLsun..

Arkadaşım keşke senin bebeğin benim olsaydı da varsın hep ağlasaydı ben çocukluğumdan beri hep bir bebeğe hasretimdir kardeş istedim kısmet olmadı annem düşürdü bidahada olmadı, çocuk istedim 2 senedir bişey yok, bayramdan sonra hsg, aşılama bir sürü sıkıntı, acı, masraf, stres bizi bekliyo kimbilir daha ne kadar süre çekeceğim bu acıları...
Keşke rabbim banada bi an önce verse inanki en yaramazına razıyım yeterki sağlıklı olsun.
Sende bebeğinin kıymetini bil canım sıkılsanda bunalsanda şükret ya hiç olmasaydı? Hemde allah sana bir erkek evlat vermiş hala dünyanın birçok yerinde erkek bebeği olmadığı için itilip kakılan, bilmem kaçıncı doğumunda ölen insanlar var bide bu yönden düşün...

Canım sakın ol bebegınle konusurken guzel guzel konus sakın sakın davran bebekler annelerının ne durumda olduklarını hıssedermıs o yuzden onunla ıletısımde ıken butun kafandakı olumsuzlukları yok et kısa bı surelıgınede olsa bebegıne bebek cayı kullan o onu rahatlatır dusunu aldır sonra ılık bı rezene cayı yada gece cayı al ver ıcsın sakınlesır erkek bebekler kız bebeklere bakarak daha huysuz oluyor oda gaz problemlerındne dolayı derdı doktorumuz belkı gaz sıkıntısı vardır altını acın hava alsın olmadı havalar guzel arabası varsa koyun arabasına dısarı en ufagından ekmek almaya cıkın degısıklık sakınlestırı bebegı parka goturun anlamaz 10 aylık bebek parkatn ama ordakı cocukları gorunce rahatlar heyecan yapar sıze tavsıyem yıne bıtkısel caylar kullanın kendınızede bebegınızede ben kızımda kendıme papatya cayı rezene cayı kullanırdım rahatlatıcı ozellıgı olan caylrı kullanın kızımada gece cayı kulanırdım rezene cayı kulanırdım ardada bı dıs donemımızde anason cayı kulanırdımkı rahatlatır bebegı

oğlum 20 kızım 16 yaşında 2 çocuğumuda tek başıma ve bunalımdaydım büyütürken eşim sürekli işdeydi o günlerim hiç geçmiyecek sanıyordum ama şimdi ogünlerin bir daha geri gelmeyeceğini düşünüp üzülüyorum çünkü çok gözümde büyütüyordum o sorumluluk ağır geliyordu zevk alamıyordum yaşamdan her anlarından tat al evlatlarının çünkü çok çabuk büyüyorlar heleki sakın şiddet uygulama sesini yükseltme yavruna anne sütünden daha önemli sevgi ilaca başlaman gerekli sanırım ben ilaçlara başladıktan sonra çocuklarıma faydalı anne olabilmiştim

offff ya okurken yüreğim cızzz etti. Ne sana ne eşine üzüldüm. tek üzüldüğüm o masum bebeğin oldu.
Yazık çocuğa ya. Sen ağlıyor diye tek bırakıyorsun, allah yine korumuş. Ama olan bebeğe olmuş. Ne çok canı acımıştır. Ama senin yapacağın ilk şey alıp taksiye atlayıp doktora götürmekti. Onun daha kafası ne ki.
Eşin gelmiş. Oda iş yüzünden çocuğu çıplacık kaç dakika tutmuş köpüklü köpüklü. Üşümüştür.
Diyorum ya dikkatimi çeken şey sadece bebeğine olanlar oldu. Cidden halen içim sızlıyor.

kızım 1,5 yaşına geldi. Ağladığında onu bırakıp diğer odaya geçecem o orda yırtacak kendini. Dayanamam valla. Ağlasa alırım koynuma koyar susturmaya çalışırdım. İş yemek yapmayı bırak. Tuvalete gidemez, akşam eşim gelene kadar yemek yiyemezdim. Ama çocuğumu bile bile ağlatmazdım.Onun gözünden yaş aksa benim ciğerim dağlanırdı.

Düşün birde benim eşim devamlı şehir dışında, ben tek bakıp büyüttüm diyebilirim. Akşam 11 e kadar. 11 de yattı mı mesaim bitiyordu diyebilirim. Eşimin işini bildiğimden herşeyini ayarlamaya gayret ettim. uykusunu yemesini vs. Herşeyi saatlidir. O yüzden şimdi, o öğlen uykusunda yemeğini yapar, temizliğimi yaparım. Sende saatli yapmaya alıştır. Uykusunu ayarla ki yemek saati de düzene giriyor böylece.

Bırak işi falan, yemeği falan. Bebeğinle ilgilen. O yatınca vur kafayı sende yat dinlen. Madem sinirlerin bu kadar yıprandı, 10 ay emzirmişsin. Yoksa ilaç kullanmazsan kendinede bebeğinede zarar vereceksin. Bırak emzirmeyi al ilaçlarını. Bugün çocuk düşer kafasını masaya çarpar, yarın Allah'ım korusun daha beter şeyler olur. Sen iyi olmalısın ki bebeğine iyi bir anne olasın, ona güzelce bakasın.

Ama bence zaman geçmeden şu çocuğu al götür hemen hastaneye. Bişeyi yok gibi gelir sana ama daha o çok ufak. Senin kafanı vurmanla onun vurması bir değil.
Ama nolur şu ufaklığa sinirlerini yansıtma. Bu günleri de geçecek. anneliğin en önemli özelliği sabırdır.

Son düzenleme:
İstese gelir diyosunuz ama geldiğinde bile sürekli telefonu çaldığına göre istese gelemezmiş.
Siz iş durumundan pek haberdar değilsiniz sanırım.
10 aylık bi bebek çok hareketli olur ve mama sandalyeleri gerçekten çok kıytırık şeyler.:31:
Bunalmanızı anlarım ama bebeğinize bağırmanızı anlayamam. İnsan istediği kadar sinirli olsun yüzüne baktığında kıyamıyo.:50:
Bişeyleri yeni kavradığı, farkettiği zamanlarda sürekli bağırma ve ağlama onda farklı davranışlara sebebiyet verebilir.
Açıkcası eşinizin sinirini cinnet seviyesinde görmedim anlattıklarınıza bakılırsa. Evet öfkelenmiş ve hiddetlenmiş. Ben de çok sinirlendiğimde telefonumu fırlatmıştım. Yaparız bazen böyle şeyler.
Çocuğunuzun o şekilde düşmesi eminim onu çok sinirlendirmiştir ve ilgili bi baba görüyorum ben.
Gelmiş yıkamış, ilgilenmiş.
Ek olarak çocuğunuz düştüğünde tedbir olarak doktora götürmenizde fayda var. Belirti veya kan olmasada sorunlar olabiliyor.
Geçmiş olsun..
Bundan sonra tekrarlanmaz inşAllah. :34:

canim benim bu tur seyler herkezin basina gelebilir...uzulme!! kac annenin basina geldi.. inan!
bebegin biraz huysuzda olabilir.. ben hergun boyle huysuz bebislerlede ugrasiyorum..
belki cocugun atesi vardir, dis cikariyordur. Hoslanmadigi bir sey yuzunden kezinlikle huysuzlaniyordur.. onu anlamayada calis.. ne konusa biliyor, ne derdini anlatiyor..
tabiki aglayarak ilgiyi uztune cekmeye calisiyor.. bagzen bebekler kendi aglayis seslerindende hoslanip bagira bilirler..yada merakdan yapa bilirler..

Belki kucagada alisdirmis olabilirsin..? bu arada cocugu yemek masasinda kezinlikle yakin oturtma yoksa yine duser.. sandalye masadan baya bir mesafe olmazsi gerekiyor.. bacaklarini masaya yaklasdirdiginda ayaklari.. masaya deymemeli.. cunku bu yasdaki cocuklar artik cok guclu.. masaya ayaklarina destek verip itiyorlar kednilerini sandalyeyle bu durumda pattt yere yapisiyorlar.. bu bir cok kisinin basina geliyor. Ve cocugun ne kadar guclu, yada agir bilmiyorum ama belki artik sandalyeyi degisdirmen gereke bilir.. yada bebek salyesini artik hic kulanmamanda gereke bilir. Ayrica masada uzun bir sure cocugu oturtma.. sikilir ve bu yuzdende bagirir.. onun sabri 5 dakikada olabilir, 30 dakikada.. zaten 20/30 dakikadan fazlada bence cocuk zor artik dayanir..

cani cok sikilan cocukda olabilir.. sahsen oyleyse.. ozaman bol bol fakit ayiracaksin cocuguna. Unutma bu tur yasdaki cocuklar coooooook kiza herseyi yapmayi severler.. sen kitabi mesella acmadan onlar bir bakarsin bitirip kapatmis. Nerdeyse bukadar kiza.
birde bahcen varsa.. gunluk temiz havada alsin..

Bir sene icinde inan cok rahatlarsin... size bvol bol sabir diliyorum.. ve anlayis:) Belki cocugunuzun davranisi siz hemen kendinizi toplayacaksinizdir insallah!

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu çok eski konu..Belki konu sahibi yok aramızda ama yazmadan durumadım.

Eşinizin tlf.da öyle davranmasının nedeni sizin çocuğu o şekilde bırakmanız ve 10 aydır geçirdiğiniz sinir krizleri.

Tepkisini ve sinirini karşıdaki adamdan ve tlf.dan çıkarmış, patlama noktası yaşamış. Yoksa sinirli olduğundan değil belli ki.

Konu çok eski konu..Belki konu sahibi yok aramızda ama yazmadan durumadım.

Eşinizin tlf.da öyle davranmasının nedeni sizin çocuğu o şekilde bırakmanız ve 10 aydır geçirdiğiniz sinir krizleri.

Tepkisini ve sinirini karşıdaki adamdan ve tlf.dan çıkarmış, patlama noktası yaşamış. Yoksa sinirli olduğundan değil belli ki.

dogru ya baya eskiymis...ama adam Allahdan sinirini kadindan degil tel.den cikarmis...:)

Sanada yazık esinede..Bebegini saglıgı icin onun iyiligi icin emziriyorsun ama emin ol senin ruh saglıgına kavusman sakin ve daha iyi bir anne olabilmen bebegin icin daha saglıklı olcaga benziyor..

:) hepinize ilginiz için teşekkür ederim.
olayın üstünden aylar geçti. bebeğim kocamaaaan bir sıpacık oldu. antidepresan kullanıyorum ve sinirlerimi aldırmış gibiyim :)
yalnız benim afacan tam bir Bambam oldu. ev bir savaş alanı.ev hiçbir zaman toplu değil.evde asla yemek pişmez.ütü yapılmaz.yataklar yapılmaz.görüntü hala bana batsa da bir anda boşverip gidiyorum.ne ben ne babamız tam olarak mutlu ama en azından bebeğimiz huzurlu, mutlu.

bunları okuyunca ablam geldi aklıma...o da öyleydi, doğurduğu ilk oğlundan sonra feci depresyona girmişti, zaten çok aşırı sinirli bir yapısı vardı, Allahtan bizde kalıyordu...
çocuk ilk üç ayda sürekli ağlıyordu gazdan, ağladığında ablamın sinirleri altüst oluyordu bağırıyordu, bir hışımla odaya girerdi bebeği bize bırakır giderdi yatmaya, bizde artık sabahlara kadar vardiyalı çalışırdık sallardık yeğenimi annemle :1: kendisi de anti-depresan aldı sonradan...şimdi durumu iyi çok şükür...bu olaylar nadir değil kesinlikle...sadece icabına bakmak lazım...

Son düzenleme:
Bebeği eğitebiliyorsunuz ama bire yere kadar. Karakteri böyle olunca müdahale etsenizde boş o bildiğini yapmaya devam eder. Sorunları aştığınıza sevindim. Allah uzun ömürler versin bebişinize.

Back
X