Sonunda roaccutanena teslim oldum :( kusma dönemini nasıl hafif atlatirim. Bir yardimmm

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.549
2.977
333
Yoneticilerden ricam konumun bir süre tasinmamasi çünkü diğer forumlara tasidiginiz zaman sorunlarım çözümsüz kalıyor ve ben bu sitenin hiçbir yararını görmüyorum o zaman da. Lütfen bari 1-2 saat bekleyin

Soruma gelince artık antibiyotikler de fayda vermeyince kaçıp durduğum roaccutane hapını, doktorun 'bu sivilceler başka türlü gecmez 'demesesiyle dün itibariyle almış bulunuyorum. Dun ilk hapimi kullandım. Benim korktugum ise ben öğretmenim, okulun kapanmasına daha 1 ay var ve ondan sonra seminerler. Birinin beni sivilceli bir şekilde görmesine dayanamam sanırım
Benim sorum ise bu kusma denilen sivilce artışı dönemini nasıl hafif atlarım?
Bazıları kusma döneminde çok sivilce çıkarmıyor. Bunu kendileri mi sağlıyorlar yoksa bünye meselesi mi?

Doktor 20 mg ile başlattı. Sivilceler için nadixa verdi. Ve kuruluk için bazı kremler...
Sizin de önerileriniz varsa alabilirim. Lütfen şu kandil günü bu kardesinize Allah rızası için yardım edin

Herkese hayırlı kandiller.

Hafif atlatırsan kusma olmaz ki. Böyle çıban gibi 2 sivilcem çıkmıştı yanaklarımda millete bi türlü inandıramamıştım sivilce olduğuna Ben 6 ay düzenli bir şekilde kullandım geçti gitti şükür. Başlayıp yarıda kesersen direnç kazanır vücudun 2. kez daha uzun ve ağır dozlu kullanmak zorunda kalırsın. Ayrıca yaz dönemi kullanılması çok da iyi değil kabuklanma olacak cildin incelecek dışarıya çıktığın gibi lekelenme başlayacak.

Siz hafif atlatirsan demişsiniz. Ben de nasıl hafif atlatacagimi sordum sizlere. Üstelik yarıda bırakıcam falan demedim ki.

Siz kusma doneminde az mı sivilce çıkardınız ?

Siz hafif atlatirsan demişsiniz. Ben de nasıl hafif atlatacagimi sordum sizlere. Üstelik yarıda bırakıcam falan demedim ki.

Siz kusma doneminde az mı sivilce çıkardınız ?
Vücudunla alakalı bir şey hafif atlatmanın yolu , formülü varsa ben bilmiyorum çünkü hap alıyorsun direk vücudun tepkide bulunuyor. Sivilceli görünmeme dayanamam dediğin için yarıda kesersen kötü olur dedim, bana hala zombi gözlü diyenler var ( göz kuruluğu yapmıştı da ), hafif atlattım denemez yüzümde 2 sivilce aylarca kaldı dipli iltihaplı bir şeydi o bile yetti yani ,çevremde 5-6 kişi kullandı hiç birinde hafif atlatma dönemi olmadı. Ev arkadaşım yüzü iyileşmeye başlarken alması gereken tam dozu almadı 4 yıl sonra tekrar çıktı yüzünde. Şükür ben de öyle bir şey olmadı vaktinde alıp yediklerime içtiklerime dikkat ediyordum.

Keşke şimdi değilde eylül gibi filan başlasaydın yaz aylarında Dr lar önermiyorlar ben kullanmadım ama kullanacaktım doktorum kışın başlarız Dedi
Valla doktorum bişey olmaz yazın dedi. Zaten yaz olmasi işime geldi. Hem erteleyemem bir an önce kurtulmak istiyorum şu sivilcelerden. Zaten ramazanda hep evdeyim. Ramazandan sonra da ikindi vakutlerinde çıkarım artık bi güzel de kremlenirim. Bence siz de geciktirmeyin

Aynu okulda calisitigim arkadasim ekimden beri kullaniyor ki sarisin.Ciger gibi dudak,yuzle gezdi.Gecen yil da bende oyleydim hep...Sabredin.Cok yanlis bir zamanlama ayrica ilaca baslamak icin.Keske ekim kasimi bekleseymissiniz.

Madem bu sivilceler haska turlu gecmez demis 20 mg az.Cok fazla belli etmez kendini.

Ben kışın kullandım bir iki kez çıktım dışarıya 50 faktörlü güneş kremini de kullanmama rağmen çok güzel lekelerim oldu.

2 ay 20 mg sonra artiracakmis. Siz kusma dönemini kötü atlatmissiniz o zaman ya. Allahım ben öyle olmasam keşke yaa

Sivilceli görünmeye dayanamam demişsin ama zaten ciddi bir sivilce sorunun var ki bu ilacı kullanıyorsun, yani her gidene bu ilacı vermiyor doktorlar benim bildiğim, en son çare bu ilaç, kusma cok olursa rapor falan alır evde geçirirsin ama müdahale etme bence,iyice kussun cildin ama 50+ güneş kremi kullanmalısın, kullansan bile güneşle direk temas etme hatta telefonunun ekran parlaklığını bile en alt seviyeye indir, yazın değilde ekim gibi başlasaydın keske

Canım burada senin yapabileceğin hiçbir şey yok , çıkacağı varsa çıkar sen bunu engelleyemezsin. Ben dört sene önce kullandığımda bende çok korkmuştum kusma yaşıcam diye ama hiç öyle bir durum olmadı bende , herkeste olmuyor yani...

Bünye meselesi 7 ay kullandım kusma olmadı
çok yoğun sivilcelerim yoktu ama kafaya taktıkça çıkıyordu ergen gibi
7 ay sonunda tamamen kurtuldum
önemli bi tavsiye dudaklar çok kötü oluyor herşeyi denedim fayda yok taki arko kremi kullanana kadar
hani şu ski tüpte olan krem yurken hep baş ucumdaydı resmen yoğurt kıvamında bembeyaz olacak şekilde sürüyordum hatta burnumun içine bile bana çok iyi geldi tavsiye ederim

Sizler çok şanslıymissiniz. İnşallah bende de çok çıkmaz.

Çok kötü bi zamanda kullanmyaa başlamışsın yalnız. Bu ilacı kullanan çok ve burda da yazdığı gibi herkesin doktoru uyarmış güneşe karşı, sizinki bi şey olmaz demiş. Bence doktorunuzu bi daha araştırın.

Bende kusma dönemini fena geçirenlerdenim. Roaccutane dan bana kalan güneşte gözlerimi açamazcasına kuruluk. Sana tavsiyem göz ve dudak kuruluğuna gereğinden fazla önem ver ve asla güneşe çıkma. Okulda tenefüse bile çıkma, güneş lekesi geçmesi imkansıza yakın lekelerden.

Sivilceden degil, gunes lekelerinden kork sen.. yaz aylarini gecirip keske o zaman baslasaymissn.
Savunmasiz incecik bi deriyle geziceksin cunku. Coppertone spf 60 oneririm..
10yil kadar oldu ben de kullandim,dozaj asimindan dolayi biraktim.. hala sivilcelerim var..
Sadece o yangili siyah noktali aciyo duran kocaman bassiz sivilceli suratimi biraz daha duzeltti diyebilirm. Cildimde izler de kaldi ..ki hic de oynamadim sivilcelerimle..

Şimdi cildiniz nasıl? Sivilce çıkıyor mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…