Elektronik Ev Aletleri Sony mi Fuji mi ? Kızlar lütfen yardımcı olun geri almıyorlar

Pirasa7675

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2011
617
2
96
Merhaba dün sony nin bir fotoğraf makinasını aldım. 16 megapiksel lik, ama iğrenç ötesi bir çekimi var !!
diğer markaların mg li düşük olduğu olduğu halde daha iyi net çekiyor.
Dükkanda sadece fujifilm ve sony kalmış yalnız fujinin kaç mg olduğunu bilmiyorum..
Sizce ne yapmalıyım .. Geri de veremiyorum almıyorlar daha dün aldım kavga ettim değiştirmiyolardı bile!!
Offf hayatmda ilk kez alıcam o da berbat oldu :43:
Şimdi benm sorum size fuji mi daha kalitelidir yoksa sony mi ?:50:

kızlar lütfen yardımcı olacak biri yok mu yarın gidip değiştirmem lazım :14:

Sony pek çok üründe iyi bir marka ama fotoğraf makinesinde nasıl bilmiyorum.Tüketici derneklerine başvurabilirsin.

Berbat ötesi çekimden kastın nedir? Yani hangi makinelere göre kıyaslıyorsun. Bu modellerden prof çekimler beklemiyorsun sanırım :).

Berbat ötesi çekimden kastın nedir? Yani hangi makinelere göre kıyaslıyorsun. Bu modellerden prof çekimler beklemiyorsun sanırım :).

hayır elimde alman bir marka 10 mp foto makinası vardı gayet iyi çekiyordu yüzünüzdeki gözeneklere kadar.
Ama bu 16 mp olmasına rağmen yakınlaştrdğmda bozuk bir görüntü bulanık hiç net değil anlatabiliyormuyum :44:

hayır elimde alman bir marka 10 mp foto makinası vardı gayet iyi çekiyordu yüzünüzdeki gözeneklere kadar.
Ama bu 16 mp olmasına rağmen yakınlaştrdğmda bozuk bir görüntü bulanık hiç net değil anlatabiliyormuyum :44:

Bu fotoğraf makinelerinin bir sürü ayarı var aslında. Mesela benim makinemi aldığımda da düşük boyutla kalitesiz çekim yapıyordu fakat boyutu büyük bir hafıza kartıyla yüksek kaliteli çekmesini ayarlayabildiğim bir bölümü vardı. Resimler doğal olarak daha detaylı ama büyük boyutlu oluyordu. Ayarlarında kaliteyle ilgili bir bölüm varsa kurcala istersen. Yok her şeyi hallettim yine de kalitesiz diyorsan ürünü geri verme hakkın var. Biraz tehtidvari konuşursan zaten uzatmadan geri alıyorlar.

Ben şuanda canonla yada kodakla kıyaslamıyorum
Grundig ti galiba markası 10 mp ti..
Sony olmasına rağmen ve 16 mp olmasına rağmen neden berbat bir çekimi var:44:

Bu fotoğraf makinelerinin bir sürü ayarı var aslında. Mesela benim makinemi aldığımda da düşük boyutla kalitesiz çekim yapıyordu fakat boyutu büyük bir hafıza kartıyla yüksek kaliteli çekmesini ayarlayabildiğim bir bölümü vardı. Resimler doğal olarak daha detaylı ama büyük boyutlu oluyordu. Ayarlarında kaliteyle ilgili bir bölüm varsa kurcala istersen. Yok her şeyi hallettim yine de kalitesiz diyorsan ürünü geri verme hakkın var. Biraz tehtidvari konuşursan zaten uzatmadan geri alıyorlar.

Fotoğrafçıya gittim işte bugün gerçekten verdiğin paraya değmez dedi..
560 ın üzerinee koy az daha pro. al dedi
sony de bence problem var :50:
bakalm yarın gidicem değiştirirsem değiştiricem olmadı iade edicem

Benim makinemde sony. Ben cok memnunum..
Makinem?
$sony-a230-test.webp

deneme cekimlerim..
$DSC00293.webp

$DSC00427.webp

$_DSC9154.webp

$DSC09793.webp

$menekse.webp

Son düzenleme:
Büyük bir ticari satış taktiği..
Ben de çok anlamam ama araştırdığım kadarı ile fotoğraf makinesi alınırken en büyük yanılgı bu megapiksel olayı.
Sanki lensten bile daha önemli gibi sunuluyor.

Makinenin 16 mp olması "10 mp lik bir makineden iyidir" anlamına gelmiyor ki.

"Güzel veya net çeker" demek değil megapiksel, daha büyük çeker.. (tam olarak öyle değil ama böyle tarifi daha kolay)
Yani sizin bilgisayarda güzel görmeniz ya da kağıt üzerine baskı yapmanız için 5-6 mp çekim yeterlidir.

Ama "resmi çekerim oradan da küçücük bir parçayı keserim, kullanırım" diyorsanız ya da "benim çektiğim resim ile bir binaya poster basılacak" diyorsanız daha fazla mp. lik makine alın.

Benim makinem de 10 megapiksel ama hafızada çok yer kapladıkları ve aşırı büyük boyutta resimleri tekrar küçültmem gerektiği için ayarlarda 5 mp. e ayarlayıp öyle çekiyorum. Farkını bana tek bir ev kullanıcısı bile gösteremez. (bu işin profesyonelleri ve grafikerleri bilemem)

Kabaca -
eski foto büyüklüğünde çıktılar için 3 - 4
a4 boyutunda çıktılar için - 5-6
a5 boyutunda çıktılar için - 7-8
yeter de artar bile.

bu sebepten 8 mp lik bir makine gerçekten iyi ise 16 mp lik bir makineye tercih edilebilir.
(google da "megapiksel önemli mi" gibi aratın güzel yazılar bulursunuz)
bir tanesi şu: Megapiksel Efsanesi!! | UTKU KAYNAR

Sony mi Fuji mi sorusuna ise her zaman için markaları değil modelleri kıyaslamak gerekir ama o işten anlamıyorum ve o modelleri bilmiyorum.

Muhtemelen otomatik ayarda çekim yapmıştır. Ayarlarını kurcalayıp denedin mi?
evet bütün ayarlarını karıştırdım hatta fotoğrafçıda karıştırdı ama aynı :50:
Büyük bir ticari satış taktiği..
Ben de çok anlamam ama araştırdığım kadarı ile fotoğraf makinesi alınırken en büyük yanılgı bu megapiksel olayı.
Sanki lensten bile daha önemli gibi sunuluyor.

Makinenin 16 mp olması "10 mp lik bir makineden iyidir" anlamına gelmiyor ki.

"Güzel veya net çeker" demek değil megapiksel, daha büyük çeker.. (tam olarak öyle değil ama böyle tarifi daha kolay)
Yani sizin bilgisayarda güzel görmeniz ya da kağıt üzerine baskı yapmanız için 5-6 mp çekim yeterlidir.

Ama "resmi çekerim oradan da küçücük bir parçayı keserim, kullanırım" diyorsanız ya da "benim çektiğim resim ile bir binaya poster basılacak" diyorsanız daha fazla mp. lik makine alın.

Benim makinem de 10 megapiksel ama hafızada çok yer kapladıkları ve aşırı büyük boyutta resimleri tekrar küçültmem gerektiği için ayarlarda 5 mp. e ayarlayıp öyle çekiyorum. Farkını bana tek bir ev kullanıcısı bile gösteremez. (bu işin profesyonelleri ve grafikerleri bilemem)

Kabaca -
eski foto büyüklüğünde çıktılar için 3 - 4
a4 boyutunda çıktılar için - 5-6
a5 boyutunda çıktılar için - 7-8
yeter de artar bile.

bu sebepten 8 mp lik bir makine gerçekten iyi ise 16 mp lik bir makineye tercih edilebilir.
(google da "megapiksel önemli mi" gibi aratın güzel yazılar bulursunuz)
bir tanesi şu: Megapiksel Efsanesi!! | UTKU KAYNAR

Sony mi Fuji mi sorusuna ise her zaman için markaları değil modelleri kıyaslamak gerekir ama o işten anlamıyorum ve o modelleri bilmiyorum.
Peki lens iyi mi kötü mü nasıl anlıcaz bunu birde araştırayım teşekkür ederim ...

Peki lens iyi mi kötü mü nasıl anlıcaz bunu birde araştırayım teşekkür ederim ...

Ya aslında şu var, benim 5 sene önceki nokia telefonum 3.2 mp di, ondan 4 yıl sonra aldığım yine nokia 3,2 makineden o kadar güzel ve net çekiyordu ki. İlkinde lensler için carl zeiss yazıyordu. Ben bu farkı ona bağlıyordum. carl zeiss bu işin piri bildiğim kadarı ile. (tabi bu konuda bir şey bilmediğimi yine tekrarlayayım)

Ama şimdi ekşi sözlükte carl zeiss başlığına baktım "sony cybershot serisi de bu lensleri kullanır" yazıyor. Belki sizin sony de iyi lenslidir.

Ben de bir tane casio exilim var çok az kullanılmış. Nereyi çeksem sanki aşırı flaş var ya da spot ışık tutulmuş gibi parlatıyor. Her türlü ayarı denedim değişmedi.

Yani çekim kalitesi ile ilgili çok değişik etkenler olabilir. Bilenler daha iyi anlatır.

kızlar değiştirdim CANON EOS 1100D aldım sizce nasıl ? bana çekimleri iyi gibi geldi biraz karışık hiç kullanmadım gerçi

kızlar değiştirdim CANON EOS 1100D aldım sizce nasıl ? bana çekimleri iyi gibi geldi biraz karışık hiç kullanmadım gerçi

sony'den kat kat ıyı tabıkı.fotografcılıga giriş sevıyesı ıcın guzel bı makınedır.12 megapiksel ozellıkte.ve senı tatmin edecegıne emınım.hayırlı olsunnnnnnn bol bol foto cek bızde bakalım:51:

sony'den kat kat ıyı tabıkı.fotografcılıga giriş sevıyesı ıcın guzel bı makınedır.12 megapiksel ozellıkte.ve senı tatmin edecegıne emınım.hayırlı olsunnnnnnn bol bol foto cek bızde bakalım:51:

ehehe teşekkür ederimmm :1: inşallah güzel bir çekimi vardırrr daha elime geçmedi cuma günü gelecek :1:

Back
X