Sorarım size..?

Sen kendini seviyorsun çünkü

Bunun için bilmem kaç km öteye gitmem gerekiyor özeller var ama recep ivedikin de dediği gibi o kadar parayi versem yine psikoljim bozulcak
E negüzel o kaç km öteye gitmek sizin evden çıkmanıza sebep olacak. Çıkın çıkın gidin.

Her sabah erken uyanip saglikli bir kahvaltidan sonra disariya yuruyuse cikmasini oneririm. Evde oturmaktan sacmaliyor insan. Yemek de onlardan birisi

Çocukken sizinle nasıl konuşulurdu?

Senli benli filan pek değer goremedim ailemden hele kız çocuğu olunca pek kâleye almıyorlar ne hissediyorsun ne düşünüyorsun kimse merak etmiyor

Danimarkali bir yazarda okumuştum ve bence çok doğru: "Çocuklarımız la nasıl konuşuyorsak, bu ilerde iç sesleri olur". evinde yeterli kadar ilgi ve sevgi görmeyen çocuk 0-1 hayata başlıyor. Cünkü kendine değer vermenin ve öz sevgi ve saygıdan bi haber büyüyor ve hayatı boyunca bunu tamir edemese eksik hissediyor. Siz doğduğunuzdan (hatta anne karnındayken) günden itibaren değerliydiniz. Maalesef bunu size söyleyen ve gösteren biri olmamış etrafınızda. Kendinizden nefret etmenizin size herhangi bir faydası yok. Zamanında elinizde olan imkanlarla ve bakış açınızla zararlı kararlar almış olabilirsiniz. Ama artık bilinçlenmeye başlamışsıniz. Kendinizi yerden yere vurmak yerine affedip kucaklamaya çalışın. Siz gayet kendinize yeni yol çizebilirsiniz. Ama bunun için önce elinizdeki kendinize doğru tuttuğunuz o bıçağı bir bırakın. Değerlisiniz bunu unutmayın

kendini niye sevmiyorsun
Çünkü kizginim zamanında nasıl bu kadar akılsız davrandim neden bu kadar safim diye kiziyorum yani yaşadığım onca olumsuz şeyde en çok kendimi sucluyorum neden basarisizim filan demekki ben şöyle bi insanım diyorum ve kendime olan inancımi yitirdim ..kendimi niye seveyim ki

tek hata yapan sen misin? fazla mükemmeliyetçi düşünüyosun bence aklına gelcek herkes hata yapıyor buyuklu kucuklu, onemli olan ders cıkarabilmek

TLC kanalında ağır yaşamlar adlı program var, orda çocuklukta yaşamış oldukları problemler yüzünden 300+ kilo alıp neredeyse ölme noktasına gelen insanlar var. Doktorun her zaman dediği şey çocukluklarında çözemedikleri şeyler yüzünden böyle kilo aldıkları. İlk önce iç huzurunu bulmak zorundasın daha sonra eminim yemeyerek,spor yaparak ,en önemlisi kendine inanarak ve severek kilo vereceksindir.

Bende çocukluk dönemlerinden kaynaklanan sorunlarim yüzünden sosyal fobi ve güvensizlik yaşiyorum sık sık, o yüzden kişisel gelişim kitaplari çok okurum. Farkli ve eski bir yöntem var, Ben belgeselini görmüştüm EFT diye bir yöntem, 'beynine format at' kitabinda da denk geldim. Duygusal özgürleşme tekniği, kendinizle yüzleşme gibi. Bi araştirabilirsiniz. Tabi profesyonel yardim almak şart ama benim buna cesaret edebilmem çok uzun sürmüştü umarim siz daha cesur davranir hayatinizin kontrolünü kendi ellerinize alabilirsiniz.

Psikologa gitmem cok zor her acidan..kisisel gelisim kitapların öyle çok çok faydasi oluyor mu bazen dusunuyorum alsam mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…