bunu düşünmeyen insan yoktur sanırım :)Merhaba arkadaşlar,konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum.Bu aralar hayatın anlamını sorguluyorum.Doğmadan önce var mıydık,öldükten sonra ne olacak?Hiç bir şey de olmayabilir mi?Dindar insanlar beni eleştirecek belki ama,ben de müslüman kimliği ile yaşayan ve hayatı sorgulayan insanım.Gidenlerden haber yok,dönen yok.Olsa ne olurdu?Olmaması daha mı iyi?
Eğer ahiret diye bir şey yoksa ne diye yaratıldık?Varsa nasıl bir yer?Ebedi cennet de bir cehennem değil mi?
Offf bunaldım bu aralar...Cevap bulamasam da beni ikna eden bir şeyler arıyorum.
Bilim açıkçası bu sorulara olumlu yanıtlar vermiyor gibi.Ama diğer alanların da felsefe,din vs gibi somut kanıtları yok...
Yani kafam çok karışık...Yaşamak güzel ama anlamlı olursa daha güzel..İnsan olmak çok zormuş...
Size kuran meali ve tefsirini öneriyorum...Merhaba arkadaşlar,konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum.Bu aralar hayatın anlamını sorguluyorum.Doğmadan önce var mıydık,öldükten sonra ne olacak?Hiç bir şey de olmayabilir mi?Dindar insanlar beni eleştirecek belki ama,ben de müslüman kimliği ile yaşayan ve hayatı sorgulayan insanım.Gidenlerden haber yok,dönen yok.Olsa ne olurdu?Olmaması daha mı iyi?
Eğer ahiret diye bir şey yoksa ne diye yaratıldık?Varsa nasıl bir yer?Ebedi cennet de bir cehennem değil mi?
Offf bunaldım bu aralar...Cevap bulamasam da beni ikna eden bir şeyler arıyorum.
Bilim açıkçası bu sorulara olumlu yanıtlar vermiyor gibi.Ama diğer alanların da felsefe,din vs gibi somut kanıtları yok...
Yani kafam çok karışık...Yaşamak güzel ama anlamlı olursa daha güzel..İnsan olmak çok zormuş...
Bazı ayetler kafamı çok karıştırıyor.Tanrı varsa(var olmasını diliyorum)O’nun gönderdiği kitaba inanırım..Size kuran meali ve tefsirini öneriyorum...
Dini bir konu açmadım.Bir eleştiri yapmadım..Düşüncelermi açıkladım.Fikir istedim..Hepsi bu..Sinirlenmeyin.Dini konu yasak bunu bilin . Öncelikle müslüman diyorsunuz ama Allah varsa hâşâ tanrı varsa diyorsunuz umarım vardır diyorsunuz bu kadar tereddütle Müslümanım diyor musunuz. Siz şüphelisiniz şu an lütfen araştırin. Ayrıca ayetleri de şecerek İslam'dan bana ters geldi şüphe ediyorum diyemezsiniz ki. Recm ayeti var evet. Ama müslüman olmanıza engel olan ne. Lütfen o kadar hoca varken dinlemek yerine böyle konu açmayın.
Konumu iyi okursanız ne demek istediğimi anlarsınız?Allah var mi diyorsun ama muslumanim diyorsun o nasil oluyor. Kuran da tefsirlerini iyice arastirman gerek. Genelde bu kafa karisikligi bilgisizlikten oluyor. seytanin vesveseleri canim..
Okudum konunu anladimKonumu iyi okursanız ne demek istediğimi anlarsınız
Hanımefendi sen din arayışı içindesin . Allah hâşâ varsa,yoksa diyorsun bu dini konu değil de ne. Sakinim böyle konularda çok tepki gördüm o yüzden tepkim. Ayrıca gerçekten hiç dinleyeceğiniz bir hoca bir YouTube da biri yokmu şüphenizi götürecek. Burda cennet varsa yoksa bir mi diyorsunuz. Evet cennet var somut delil Kuranı kerim. Okursanız sizde rahat edersiniz hem. Allah birdir ve tektir. Ve vardır. Tanrı demek hoş değildir. Allah celle celaluh deriz. Çünkü Tanrı tapilan herşeyi kapsar. Allah azze ve celle deriz bu yüzden.Dini bir konu açmadım.Bir eleştiri yapmadım..Düşüncelermi açıkladım.Fikir istedim..Hepsi bu..Sinirlenmeyin.
Anlayanlardan makul cevaplar alıyorum.Anlamayanlar direk eleştir yağmuruna tutuyor.insanlar ne okuduklarını anlıyorlar belkide ben kendimi nerede yanlış ifade ettim diye sizin düşünmeniz gerekiyordur
Hanımefendi sen din arayışı içindesin . Allah hâşâ varsa,yoksa diyorsun bu dini konu değil de ne. Sakinim böyle konularda çok tepki gördüm o yüzden tepkim. Ayrıca gerçekten hiç dinleyeceğiniz bir hoca bir YouTube da biri yokmu şüphenizi götürecek. Burda cennet varsa yoksa bir mi diyorsunuz. Evet cennet var somut delil Kuranı kerim. Okursanız sizde rahat edersiniz hem. Allah birdir ve tektir. Ve vardır. Tanrı demek hoş değildir. Allah celle celaluh deriz. Çünkü Tanrı tapilan herşeyi kapsar. Allah azze ve celle deriz bu yüzden.
İnanmak istiyorum.Sorgulaman iyi bir şey bence doğruyu da görmeni sağlayacaktır. Senin içine ne siniyorsa ona inanmalısın. Kimse sana bak allah var bu da kanıtı bak hristiyanlık gerçek bu da kanıtı diyemez. Zaten gerçek bir kanıt olsa herkes bunlara şüphesiz inanır. Adı üstünde inanç. Yani kesinliği belli değil siz öyle olduğuna inanırsınız sadece. Bu yüzden bir inancın gerçek olduğu kanıtlamaz. Sadece gerçek olmadığı kanıtlanabilir. Çelişkiler, yanlışlarla vb.
Merhaba arkadaşlar,konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum.Bu aralar hayatın anlamını sorguluyorum.Doğmadan önce var mıydık,öldükten sonra ne olacak?Hiç bir şey de olmayabilir mi?Dindar insanlar beni eleştirecek belki ama,ben de müslüman kimliği ile yaşayan ve hayatı sorgulayan insanım.Gidenlerden haber yok,dönen yok.Olsa ne olurdu?Olmaması daha mı iyi?
Merhaba arkadaşlar,konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum.Bu aralar hayatın anlamını sorguluyorum.Doğmadan önce var mıydık,öldükten sonra ne olacak?Hiç bir şey de olmayabilir mi?Dindar insanlar beni eleştirecek belki ama,ben de müslüman kimliği ile yaşayan ve hayatı sorgulayan insanım.Gidenlerden haber yok,dönen yok.Olsa ne olurdu?Olmaması daha mı iyi?
Bu konu için burası pek doğru bir adres olmayabilir. O yüzden her türlü kaynağı okumanizi tavsiye ederim. Bol bol okuma yapın. Kuran'i da tefsir değil birebir çeviri şeklinde okuyun. Yaşar Nuri 'nin meallerini oneririm özellikle indiriliş sırasına göre olanı. Sosyal platformlarda sorgulayan sayfalar var oradaki tartışmalara katilabilirsiniz birçok paylaşım yapılıyor. Ben de Müslümanım ancak benim de kafama yatmayan birçok şey var. Cevaplarını bulur muyum bilemiyorum.Merhaba arkadaşlar,konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum.Bu aralar hayatın anlamını sorguluyorum.Doğmadan önce var mıydık,öldükten sonra ne olacak?Hiç bir şey de olmayabilir mi?Dindar insanlar beni eleştirecek belki ama,ben de müslüman kimliği ile yaşayan ve hayatı sorgulayan insanım.Gidenlerden haber yok,dönen yok.Olsa ne olurdu?Olmaması daha mı iyi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?