Soru oruc hakinda

brunettella

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mart 2013
1.309
371
323
Almanya
Benim kucuk bir sorum olucak,
Adetim gelicekti bu aralari
Suan kahverengi akintim geldi cok hafif
Neyapmaliyim sizce niyetliyimde, orucumu bozsami? Ama tam adet kani degil.. Kanmi dglmi bilemiyorum

Eger ogle ezanindan sonra olduysa bozulmuyor diger gunler tutulmuyor diye biliyorum

"Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene..."

Fetva verecek durumda değilim elbette.
Bu konuda bildiğim ve uyguladığım ise adet halinin, rahatsızlık hali olarak kabul edildiğidir.
Kadınlar dilerlerse bu dönemde oruçlarını bırakabilir daha sonra borçlarını öderler.
Bu dönemi eziyetsiz, sorunsuz geçirenler ise dilerlerse oruçlarını tutmaya devam edebilirler.

Son düzenleme:

bende bunun mantığını soracaktım adetken neden oruç tutulmaz diye bu cevap mantıklı geldi bana

bende bunun mantığını soracaktım adetken neden oruç tutulmaz diye bu cevap mantıklı geldi bana

http://www.fetvameclisi.com/fetva-adetli-kadinin-namaz-ve-orucu-31342.html

Biz böyle iman ettik.

Bize ogretilenlerden ve cevremde sordugum hocalarin yanitlarini goze alarak bildiklerimi aktarmak isterim.
Oruc tuttugunuz gun içerisinde adetiniz gelirse o gun yine de iftari beklemeli ama daha sonra kaza etmeli. Ayrica ibadetlerde boy abdesti gerekli oldugu icin adetli iken oruc tutulmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…