Sorulara cevap arıyorum siz olsanız ne dersiniz?

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.793
15.488
408
Merhaba arkadaşlar...
Beni tanıyanlar bilir.. cocuk özlemi ile yasıyorum...
5 yıldır olmuyor.. 7 yıllık evliyim..
Herşeyimiz tamam ama bebek eksik dolayısı ile üstümüze cok geliyorlar.. özellikle de benim.. eşime fazla soran olmuyor..
Beni her gittiğim yerde sıkıştırıyorlar...
Çok üzülüyorum.. diyecek bişey bulamıyorum.. yalnizlastim kimse ile görüşmek istemiyorum..
Çoğu zaman bu benim özelim o konulara girmeyelim diyorum yok fayda etmiyor yine soru yağmuruna tutuyorlar?
Siz olsanız ne derdiniz susturmak için.. ben özelimi kimseye açmak istemiyorum..
Bu arada 1 negatif tüp bebek deneyimim var..
Haziranda dondurulmuş embriyolarım var onlarla 2. Tüp bebek tedavisine başlayacağız nasipse... önerilerinizi bekliyorum nasıl sustururum bu insanları..

Merhaba arkadaşlar...
Beni tanıyanlar bilir.. cocuk özlemi ile yasıyorum...
5 yıldır olmuyor.. 7 yıllık evliyim..
Herşeyimiz tamam ama bebek eksik dolayısı ile üstümüze cok geliyorlar.. özellikle de benim.. eşime fazla soran olmuyor..
Beni her gittiğim yerde sıkıştırıyorlar...
Çok üzülüyorum.. diyecek bişey bulamıyorum.. yalnizlastim kimse ile görüşmek istemiyorum..
Çoğu zaman bu benim özelim o konulara girmeyelim diyorum yok fayda etmiyor yine soru yağmuruna tutuyorlar?
Siz olsanız ne derdiniz susturmak için.. ben özelimi kimseye açmak istemiyorum..
Bu arada 1 negatif tüp bebek deneyimim var..
Haziranda dondurulmuş embriyolarım var onlarla 2. Tüp bebek tedavisine başlayacağız nasipse... önerilerinizi bekliyorum nasıl sustururum bu insanları..
Peki bunları biliyorlar mı canım yani tüp bebek falan yaptırdıgını

Bebek düşünmüyorum şimdilik böyle iyiyiz, erken yaşta rahatımı bozamam; ilerleyen yıllarda düşünürüz diyin. Bebek yapanların hali ortada, düzenimin alt üst olmasını istemiyorum şeklinde de ekleyebilirsiniz.

Issız bu olayı çok fazla icsellestiriyorsun farkında mısın ?
Her konun bebek ve turevleri.
Anlıyorum seni zor dönemler ama ille de açıklama yapmak zorunda degilsin.
Hayırlısı de gec.
Soran da olursa cevap verme hayırlısı de kapat.
İnsanlar 7/24 saat ne zaman çocuğunun olacağı konusunda soru sorup durmuyor değil mi ?
Kendini çok fazla mahvediyorsun.
Hele bu halini insanlara da çok fazla yansitiyorsan doğal olarak dikkat çekiyorsundur.
Kendini kusurlu gibi görmeyi bırak öncelikle.
Ayşe Fatma şunu sordu bunu dedi demeyi de.
Az sosyalleş diyorum .
Kendini aşırı onemse.
İnsanlarla gorusmemek gibi bir durumun varsa ki aile bu sonuçta illaki ortamlarda denk geliyorsundur.
Diyecek tek şey hayırlısı konuyu kapatalım de bitir.
Ya da ben fazla gamsizim sanirim.
Bilemiyorum.

Tez zamanda hayırlı evlatlar nasip olsun inşallah 🥰
Bizim insanımız valla hiç bişeyle tatmin olmaz
Bekar olursun yokmu biri derler evlenirsin çocuk yokmu olur çocuk 2. Ne zaman yapacaksın aman geç kalma derler asla susturamazsınız güçlü olmaya çalışın
Kendini bilen zaten sormaz

“Nasip” ya da “kısmet” diyordum ve susuyordum sorduklarında, ayrıntıya girmiyordum. Zor bir süreç, çok iyi anlıyorum. İnşallah hayırlısıyla, sağlıkla siz de evlat sahibi olursunuz.

Hayırlısı de gec.
İnsanlar 7/24 saat ne zaman çocuğunun olacağı konusunda soru sorup durmuyor değil mi ?
Hele bu halini insanlara da çok fazla yansitiyorsan doğal olarak dikkat çekiyorsundur.
Az sosyalleş diyorum .
Kendini aşırı onemse.
İnsanlarla gorusmemek gibi bir durumun varsa ki aile bu sonuçta illaki ortamlarda denk geliyorsundur.
Bilemiyorum.

Haklısınız ama taktir edersiniz ki zamanla insanın Piskolojisi alt üst oluyor tam aman salla moduna geçiyorum bir densizin biri gelip yine alt üst ediyor hayatımı... kimse beni anlamıyor zor durumdayım.. ortamlara gireceğim zaman karnım ağrıyor midem bulanıyor korkum yüzümden hiç iyi değilim artık...

Insallah en kisa zamanda hamile kalirsin, saglik sihhatle evladina kavusursun canim.

Ben sahsen derdimi cok icimde tutamiyorum, buyuk ihtimalle anlatirdim yani derdimi yakin cevreme. Onlar daha hassas yaklasirdi bu sayede bana o konularda.
Her insan derdini paylasmak istemeyebilir, ama nebilim, sanki dertler paylastikca azaliyor..

Hayırlısı de gec.
Az sosyalleş diyorum .
Kendini aşırı onemse.
Bilemiyorum.
Ben de evliyken çocuğum olmuyordu.
Şimdi düşününce en ufak bir şeyi bile çok büyüttüğümü fark ediyorum.
Ama inanın insanlar da hiç masum değil.
Dua etmelerine bile sinir oluyordum . Acıyor gibi geliyorlardı.
Hele bir tane tanıdığımızın çocuğu olmuştu . Görmeye gitmiştik .Kızın annesi sürekli bana bebeği gösterip Allah her kula nasip etmez demişti.Gelin de buna üzülmeyin ?

Maalesef çok berbat bir toplumuz.

Ya bana da 2 .çocuğu ne zaman yapacaksın dediklerinde çocuğum olmuyor diyorum :)
Konu kapanmiyorsa da hayırlısı diyorum halbuki olmadığından değil yapmak istemiyorum .
Ay ne bileyim ya bence çok fazla kafaya takıyorsun be güzelim az relaks diyorum ben.
Ozelini illaki sen konuşmasında hal hareket ve tavirlarinla çok şey anlatiyorsundur. Malum insanlarda meraklı Melahat detaya inmeyi sever ama iş sende bitiyor.
Ciddiyim bak sosyalleşme konusunda.
Seni ne mutlu eder mesela ?
Düşün taşın uygulamaya gec.

Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama 7 yıllık evlilikte ailelere dahi durumu açmamak zor değil mi? Güvendiğiniz aile bireyleri ile paylaşıp en azından içinizi dökebilirsiniz. Uzun yollardır evli ve 35 yaş üstü olan arkadaşlarımdan çocuk sahibi olmayanlar var ama konuyu asla açmam. Paylaşmak istese paylaşırdı zaten. Niyeti iyi olan kişi de böyle düşünür, halinde tavrında değişiklik olmaz. Size ima ediyorlar mı yoksa siz de üzerinize alınıyor olabilir misiniz? Siz de yapmışsınız bu durumlarda da çevreye pek anlatılmaz. Ama güvendiğiniz aile bireyi ya da yakın arkadaşla dertleşebilirisiniz.

Ben de evliyken çocuğum olmuyordu.
Şimdi düşününce en ufak bir şeyi bile çok büyüttüğümü fark ediyorum.
Ama inanın insanlar da hiç masum değil.
Dua etmelerine bile sinir oluyordum . Acıyor gibi geliyorlardı.
Hele bir tane tanıdığımızın çocuğu olmuştu . Görmeye gitmiştik .Kızın annesi sürekli bana bebeği gösterip Allah her kula nasip etmez demişti.Gelin de buna üzülmeyin ?

Maalesef çok berbat bir toplumuz.
Canım benim biliyorum inan.
Ama yaş kemale erdikce önemsiz olduğunu insan farkediyor.
Patavatsızlik diz boyu ama bunu senin ne kadar taktiğin muhim.

Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama 7 yıllık evlilikte ailelere dahi durumu açmamak zor değil mi? Güvendiğiniz aile bireyleri ile paylaşıp en azından içinizi dökebilirsiniz. Uzun yollardır evli ve 35 yaş üstü olan arkadaşlarımdan çocuk sahibi olmayanlar var ama konuyu asla açmam. Paylaşmak istese paylaşırdı zaten. Niyeti iyi olan kişi de böyle düşünür, halinde tavrında değişiklik olmaz. Size ima ediyorlar mı yoksa siz de üzerinize alınıyor olabilir misiniz? Siz de yapmışsınız bu durumlarda da çevreye pek anlatılmaz. Ama güvendiğiniz aile bireyi ya da yakın arkadaşla dertleşebilirisiniz.

Sadece bir arkadaşım biliyor bide anne ile babalar başka hiç kimse bilmiyor ..
Ben sevmem özelimi anlatmayı çünkü 1 kişi bildimi herkes duyuyor... benim hayatım bende kalmalı...

Canım benim biliyorum inan.
Ama yaş kemale erdikce önemsiz olduğunu insan farkediyor.
Patavatsızlik diz boyu ama bunu senin ne kadar taktiğin muhim.
Haklısınız aslında takmamak lazım.
Ama işte tüm odak şu an bebek üzerinde olduğu için birisi iyi bir şey dese bile konu sahibi anlamayacaktır.
Bakın size de 2. çocuk baskısı varmış..
Ben anlamıyorum bunu yapanlar hemcins olacak bir de .

Haklısınız ama taktir edersiniz ki zamanla insanın Piskolojisi alt üst oluyor tam aman salla moduna geçiyorum bir densizin biri gelip yine alt üst ediyor hayatımı... kimse beni anlamıyor zor durumdayım.. ortamlara gireceğim zaman karnım ağrıyor midem bulanıyor korkum yüzümden hiç iyi değilim artık...
Ay canım kimse anlamaz zaten seni .
Kendimizi bile anlamadığımız donemlerimiz olmuyor mu?
Müsade etme sana bunu yapmalarına.
Sorunlara uzun uzadiya açıklama yapmak zorunda degilsin.
Hayırlısı de gec.
Baktın ki susmuyor ver ayari.
Üzme kendini lutfen.
Ortamlara girmek istemiyorsan git eşinle ortamlara ak canim.
Ye, iç ,gez, sic mantığı vardır ya hani.
Kendini sev, kendine vakit ayir.

Back
X