Sorulara cevap arıyorum siz olsanız ne dersiniz?

Merhaba arkadaşlar...
Beni tanıyanlar bilir.. cocuk özlemi ile yasıyorum...
5 yıldır olmuyor.. 7 yıllık evliyim..
Herşeyimiz tamam ama bebek eksik dolayısı ile üstümüze cok geliyorlar.. özellikle de benim.. eşime fazla soran olmuyor..
Beni her gittiğim yerde sıkıştırıyorlar...
Çok üzülüyorum.. diyecek bişey bulamıyorum.. yalnizlastim kimse ile görüşmek istemiyorum..
Çoğu zaman bu benim özelim o konulara girmeyelim diyorum yok fayda etmiyor yine soru yağmuruna tutuyorlar?
Siz olsanız ne derdiniz susturmak için.. ben özelimi kimseye açmak istemiyorum..
Bu arada 1 negatif tüp bebek deneyimim var..
Haziranda dondurulmuş embriyolarım var onlarla 2. Tüp bebek tedavisine başlayacağız nasipse... önerilerinizi bekliyorum nasıl sustururum bu insanları..

Direk ve net olarak karşımdaki insanlara şunu söylerdim:

Çocuk düşünmüyoruz... Eşim de ben de şu an da böyle bir düşüncemiz yok...
Keser atardım.

Gün gelip hayırlısı ile bebeğiniz olduğunda da diyeceğiniz tek şey "kısmet işte, biz düşünmedik ama Allah nasib etti" dersiniz olur biter.

En temiz çözüm bu.
Konu dallanıp budaklandıkça sorular artar, can sıkan insanların sayısı da çoğalır.
Siz de zaten bu özel konuları paylaşmak istemiyorsunuz, en net çözüm bu olacaktır.

Rabbim hayırlısı ile evlat sahibi olmanızı nasib etsin.

Haklısınız ama taktir edersiniz ki zamanla insanın Piskolojisi alt üst oluyor tam aman salla moduna geçiyorum bir densizin biri gelip yine alt üst ediyor hayatımı... kimse beni anlamıyor zor durumdayım.. ortamlara gireceğim zaman karnım ağrıyor midem bulanıyor korkum yüzümden hiç iyi değilim artık...

Bu sekilde bebegin olacagi varsa, olmaz. Bu kadar stress yapma. Onlar sanki kim oluyor. "Cok istiyorsaniz, kendiniz bir tane daha yapin, bana sormayin artik" diye konuyu kapat.

Burdada çok konu açiyorsun. Hayatin tek amaci bebek olmasin. Ilerde hamile kalirsan, hele dogumdan sonra çok agir bir lohusa depresyonu yasarsin. Duygusal olarak herseyi algilamakta, yer vermekte zorlanirsin.

Evet bebek istegini anliyorum fakat kulukça makinesi degilsin. Kimseye dogurganligini ispat etmek zorunda hiç degilsin. Kafani dagitmaya bak. Bir ise gir, bir kursa katil, farkli insanlar ile görüs. Bu yasadigin senin kusurun degil. Kusurlu degilsin. Eninde sonunda bebegin olacak iste, stress yapmayi birak.

Herkese soruyorlar ayni sorulari. Boyle dusunun. Cocuk isteyene istemeyene olana olmayana. Ablamin 20 yildir olmuyor hala soruyorlar.

Bende bebek için tedavi görüyorum ve çevremde ki herkes bunu biliyor çünkü bu utanılacak bir durum değil ki ben anlattığım için de kimse de sorma gereği duymuyor kafam rahat tavsiye ederim.

Nasip kismet dedim birine..
Allah isterse nasip eder kalbine o isteği de verir dedim..
Allah herkese verse sana vermez dedi bana eve geldim çok ağladım...
(Bunu demesinin sebebi çocuklara yaklaşmıyorum başkasının çocuğunu sevemiyorum.. elim ayağım dolanıyor nasıl seveceğimi bilemiyorum hepsi o anda bana bakıyor..) kimse derdimi bilmiyor bilmeden yargılıyor...
Allahım ya ne gereksiz insanlar var ,söylediği lafa bak çıkarın öyle insanları hayatınızdan, Allah da ona soruyordu zaten kime vereyim de tövbe ya

Merhaba arkadaşlar...
Herşeyimiz tamam ama bebek eksik dolayısı ile üstümüze cok geliyorlar.. özellikle de benim.. eşime fazla soran olmuyor..
Çok üzülüyorum.. diyecek bişey bulamıyorum.. yalnizlastim kimse ile görüşmek istemiyorum..
Çoğu zaman bu benim özelim o konulara girmeyelim diyorum yok fayda etmiyor yine soru yağmuruna tutuyorlar?
Siz olsanız ne derdiniz susturmak için.. ben özelimi kimseye açmak istemiyorum..
Haziranda dondurulmuş embriyolarım var onlarla 2. Tüp bebek tedavisine başlayacağız nasipse... önerilerinizi bekliyorum nasıl sustururum bu insanları..
Sizin cocuk yok diye konusuyorlar ya benmde evladim var ilkokula baslicak niye baska yapmiyon olmuyomu diye sorup sikistiriyolar nereye gitsem.sanki benm yavrum evlat degil ikinci cocuk olunca duble anne mi olucam ne olucak yani insanlari anlamiyorum gercekten.allah sizinde gonlunuz gore versin kimseyi evlatsz birakmasn

Merhaba arkadaşlar...
Bize de çok yapardilar biz düşünmüyoruz diyoduk konuyu kestirip atardık erkeklere pek soramiyolar baskı yapamıyorlar hep hanımlara . Rabbim inşallah sağlıkla sıhhatle meleginizi size nasip eder.

İnşallah gönlünüze göre olur her şey demeye geldim

Ayni olayi yasiyoruz 😏 banada ayni sorular yoneltiliyor baskı altinda hissediyo insan kendini.. ama ne desek susmuyolar malesef olan bizim psikolojimize oluyor. Sanki olunca onlar bakacak

Ayni olayi yasiyoruz 😏 banada ayni sorular yoneltiliyor baskı altinda hissediyo insan kendini.. ama ne desek susmuyolar malesef olan bizim psikolojimize oluyor. Sanki olunca onlar bakacak

Malesef canım anca yaşayan anlar bunu.. Bi yere gitmeye korkar oldum allah sonumuzu hayır etsin inşallah

Merhaba arkadaşlar...

Ben olsam öyle vicdansız kişilerle tüm bağları koparırdım fakat illa ki arada görüşmek zorunda kalıyorsam da o insanları inançlarından vururdum.
Mesela, Allah herkese çocuk vermez diyen densiz ve hadsiz kişiye; evet herkese nasip olmaz. Ama bence çocuk nasip olanlarda haddi aşmamalı. Allah büyük konuşanları, kibirli konuşanları sevmez. Mazallah verdiği gibi alabilir de diye şak diye cevap verirdim.Sonunda da insan hayatta ah almamalı, kimin ahı tutar belli olmaz canım diye de eklerdim.
Emin olun inanç çoğu insanın bam telidir. O karşıdaki hadsiz kişi bile mesajı alır. Büyük ihtimal ah almaktan korkacağı için ağzını sizin karşınızda kapalı tutar.
Bence karşınızdaki kişi özellikle de inanç konularında hassasiyet sahibi (!) (hassasiyet sahibi insanlar nasıl bu kadar haddi aşarak konuşur o da ayrı muamma ama neyse) ise bam teline basın.
Mesajı alıp susacaktır.
Bu arada umarım Allah gönlünüze göre verir, sizin de evladınız olur.:dua:

Umutsuz olmayın, olumlu düşünün.

Merhaba arkadaşlar...
Gerçekten çeneleri kapansın istiyorsanız acıkca olmuyor deniyoruz bekliyoruz daha fazla sorup durmayın diyin.Bu sekilde en fazla bir kaç gün arkanızdan konusurlar bir daha da sormazlar. Onların duymak istediği zaten olmuyor lafı. Ne yazık ki boyle acımasızlar

Merhaba arkadaşlar...
Aynı şeyi ben de yaşadım
Becerip de bir çocuk yapamadın diyen mi ararsın
İşyerime gelen kazık kadar adamların
Bak sen şimdi istemezsin ama ilerde yasından dolayı olmaz denmesini mi
Yoksa siz ne zaman tam aile olacaksınız denmesini mi
İnsanların densiz konuşmaları bitmıyor
Ben de 5 sene üzerine hamile kaldim
Tüp bebek bebeğim
Şimdi de kızın olacağı çok belli
Hamilelik sana hiç yaramamış çok çirkinlesmıssın , hamilelik seni çok bozmuş diyenler var
Hatta hemen ikinciyi yap diyenler var
Şuanda sıkıntılı hamilelik geçiriyorum Doğuma kadar yatmam gerekecekmiş
Ben doğrana kadar gezdim diyenler var

İnsanların ağzından güzel bir söz malesef cıkmıyor
Ben hiç cevap vermiyorum insanlara
Sen de öyle yap
Vardır bir zamanı
İnsallah 2 . De sana tutunacak bebeğin
Allahım emeklerini boşa çıkarmasın

Ben dan dun konuşamam önüme gelene cevap yapıştıramam. Ama herkesin bir sabır taşı var. O taş çatladığı zaman bizim gibi insanlar akıl hastası olur. O yüzden kendi sınırlarımı biliyorum. Baktım ki karşımdaki artık dur dan yapma dan etme den anlamıyor o zaman bozarım. Eskiden yapamazdım. İnsanları severdim. Sonra farkettim ki herkes kendini çok seviyor. Benim kendime zorum ne ben de beni seviyorum ulen deyip Allah ne verdiyse yürümeye başladım ben de :sinirli: yok hala dan dun değilim kırmamaya çalışırım ama bu gibi hassas konularda boz arkadaşım. ben olsam konuyu yeniden açtıklarında ciddileşir (kesinlikle espriye vurmaz asla gülmez ve gülünmesine izin vermezdim) kendinizce yardımcı olmaya çalıştığınızı biliyorum ama bu bahsi tekrar ve tekrar ve tekrar konuşmak beni mutlu etmiyor. Kararıma saygı duyun ve konuyu kapatın lütfen derdim. Vallahi de derdim. Bozulurlarmış.Bozulsunlar. senin kalbinden ruhundan daha mı az yara alacaklar.

Merhaba arkadaşlar...
Vallah üstüne gelenleri bence en iyisi kimseye söylememektor bi süre numara yapmak daha iyidir bi süre daha düsünmüyoruz rahatlogimiza alistik deyip yalanlayin bu cocuk konusu pek acma taraftari degiliz deyip konuyu kapattirin ama gülerek üzüldügünüzü anlamadan, sakin kimsede söyleme tüp tedavisi olayi bu sürecte isterseniz kimseyle görüsmeyin malum stres yapmaniz yasak zamanin akisina birakin

Allah ne zaman nasip ederse o zaman deyin insanlar konuşur duymayin bile net olun susarlar:)

Bol bol dua edin. İNŞALLAH diger tedavin olumlu sonuçlanır. Problemi saklasak da saklamasak da üzerine geliyorlar insanın. Onlara ne ki?

Bizim de 4 yıl olmadı olmadığını bilen bir komşum hep iyi niyetle yaklaşırken, baktı beni üzemiyor, en sonunda beni azarlamıştı git tedavi ol artık bak tedaviye gidip şu x komşumuz hamile kaldı diye. Ben eve geldiğimde aglamak, isyan etmek yerine oturdum namazımı kıldım vaktini sana bıraktım Allahım dedim ve o an hamileymişim zaten. O komşu benimle o günden sonra görüşmedi.. Şu an utancından evinden bile çıkmıyor.

Kimseyi kaale almayın, tedaviye odaklanın, eşinize, evinize odaklanın... Hayırlı vakti bekleyin. Milletin sözüne baksak hepimiz deliririz sanırım.

'bende bilmiyorum canım birde Allah'a sor... hatta benim için birde Dua ediver zahmet olmazsa' deyiver.
insanlar evet ! patavatsız ve acımasız...

Bana sukurler olsun hic bu soru yoneltilmedi de verilecek tek cevap: Allah ne zaman nasip ederse o zaman bebegimiz olucak.Bunu soyleyip kestirip atmak.
Cocuklu ortamlara girip psikolojinin bozulmasi da tamamen senden kaynakli.Takinti haline getirince zaten birseyin olacagi varsa da zora giriyor.Bak haziranda transferin varmis.Sen psikolojik olarak kendini yuksek tutman gerekirken ,vucudunu olumlu olarak gelistirmen gerekirken ne dusuncelerdesin.Lutfen iyi dusun.

Back
X