Sorum anneleree

bendimm

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
5.473
9.995
448
İstanbul
:KK15::KK15:Anneler merhaba. Kasimin ikisinde 5. Ayina girecek bi bebem var. Sorum su ki, evde ne zaman tv acsak donup izliyor. Elinde olsa 360 derece donecek o kafa. Ben zaten butun gun tv izlemiyorum.
Esim gelince haberleri aciyor onu bile purdikkat izliyor. İcimize sinmiyor tabi daha cookk kucuk. Oyun halisinda oynamak varken tv ye bakmasi.
Haberleri bile telefondan izliyor mecbur :confused:
Sizinkiler de boyle miydi. Nasil cozum buldunuz.
İzlet bisey olmaz disinda yorumlari bekliyorum. :KK15:

2 yaşına kadar o uyanikken tv acmadik cunku bakiyordu, sadece anlik dikkatini dagitabiliyorduk onun disinda sesli hareketli goruntuler ilgisini cektigi icin ekrana takiliyordu.

Izletmiceksiniz. Cok hızlı gecisler oldugu icin bu kadar kucuk cocuklarin algılarini bozabiliyor. Hatta beyin kimyasini bozup sara hastaligina yol acabiliyomus. Uyurken izlemeye gayret edin.

Benim bebe nerdeyse doğduğu günden beri bıraksan izleyecek..ilgisini dağıtıyorum oyuncak konuşma meme vs.4kasımda üç aylik olacak o da

2 yaşına kadar tv yi hiç açık görmedi diyebilirim .2 yaşından sonra günde 5-10 dk enfazla. Şimdi 3 yaşında tv acık olsa da dönüp bakmaz. İçerik olarak ne izlerse izlesin babay tv vs de olsa tv saniyede 24 karegörüntü yansıtır bebeklerin beyni sünger gibi okareleri kaydeder ve asıl olması gereken bağlantılar oluşmaz yada geç oluşur. İzlettim bişey olmadı diyenlere bakmayın çünkü izletmeseydi ne fark olucaktı bilemiyorlar bişey olmadı diye kendilerini rahatlatıyorlar.

:KK15::KK15:Anneler merhaba. Kasimin ikisinde 5. Ayina girecek bi bebem var. Sorum su ki, evde ne zaman tv acsak donup izliyor. Elinde olsa 360 derece donecek o kafa. Ben zaten butun gun tv izlemiyorum.
Esim gelince haberleri aciyor onu bile purdikkat izliyor. İcimize sinmiyor tabi daha cookk kucuk. Oyun halisinda oynamak varken tv ye bakmasi.
Haberleri bile telefondan izliyor mecbur :confused:
Sizinkiler de boyle miydi. Nasil cozum buldunuz.
İzlet bisey olmaz disinda yorumlari bekliyorum. :KK15:

Aman diyeyim sakin. Otizm tehlikesi var. Pur dikkat izlemesi cok tehlikeli. Sen de fark etmissin garipligi zaten. Onun bulunduğu odada tv yi anlayana kadar yani onun canlı olmayacağını kavrayan kadar tv kesinlikle açmayın. Gerekirse siz de izlemeyin. Ozellikle reklamlar. Renkli hareketli müzikli vs olduğu için çok ilgisini çekiyor.

Bebeğinizi etken yatırsanız daha iyi olur, benim oğlum florasan ışıktan bile rahatsız olurdu, o aylarda 8 gibi yatırırdım, ben de ara ara onun yanında ara ara salonda vakit geçirirdim.

Zaten tv 2yaşını bitirene kadar hızlı geçişlerden dolayı sağlıklı değil hele hele pür dikkat izliyorsa mutlaka uzak tutun,
Çocuklara bildikleri şeyleri biz öğretiyoruz, bizim evimizde tv hiç açılmazdı oğlum okadar alışmamıştı ki gittiğimiz misafirliklerde bile ilgisini çekmiyordu, hala daha fazla merakı yok 3,5yaşına geldi çizgi filmin tvden olabileceğini yeni yeni kuzenlerinden öğreniyor :anneadayı:

2 yaşına kadar tv yi hiç açık görmedi diyebilirim .2 yaşından sonra günde 5-10 dk enfazla. Şimdi 3 yaşında tv acık olsa da dönüp bakmaz. İçerik olarak ne izlerse izlesin babay tv vs de olsa tv saniyede 24 karegörüntü yansıtır bebeklerin beyni sünger gibi okareleri kaydeder ve asıl olması gereken bağlantılar oluşmaz yada geç oluşur. İzlettim bişey olmadı diyenlere bakmayın çünkü izletmeseydi ne fark olucaktı bilemiyorlar bişey olmadı diye kendilerini rahatlatıyorlar.
Kesinlikle oyle.. Kuzenim ben izletiyordum izleye izleye uyuyordu, yakindan izlemesin yeter dedi. Ben sok :oha:
Hic acmiyorum butun gun anca soyle internetten muzik aciyorum ama tv kapali oluyor yani siyah ekran. Yada telden aciyorum. Esim cocuk belgeseli acti bi kere. Ama o da iyi degil.. Bi daha da acmadik zaten.
Abartiyor muyum acaba diyordum. Ama icim rahatladi dogru olani yapiyormusum. Tesekkurler.

Sanirin bütün bebekler öyle renkler sesler ilgilerini cekiyor tek care tv yi kapatmak baska cözüm yok

Ya buarada bisey daha sorucam. Dogru olmadigini biliyorum ama ne fark oluyor izleyen bebekle, izlemeyen arasinda. Merak ettim mesela gozle gorulur ne oluyor. Sonradan tv ye duskunluk yada konsantre eksikligi vs mi..

Çok. Çok çok normal. Hepsi öyle. En iyisi açmıycaksın tv yi

Ya buarada bisey daha sorucam. Dogru olmadigini biliyorum ama ne fark oluyor izleyen bebekle, izlemeyen arasinda. Merak ettim mesela gozle gorulur ne oluyor. Sonradan tv ye duskunluk yada konsantre eksikligi vs mi..

Ben doktordeğilim tıbbi olarak açıklama yapamam ama bu konuda üniversitede okurken, radyo tv sinema mezunuyum, bütün hocalarımız çocuklara 3 yaşından önce izletilmemesi gerektiğini özellikle söylerdi bu saniyede 24 kare olmasından dolayı. Yetişkin bile uzun süre tv seyrederse beyni farklı çalışmaya başlar ki çocukların hele bebeklerin beyni çok daha hassas

Ben doktordeğilim tıbbi olarak açıklama yapamam ama bu konuda üniversitede okurken, radyo tv sinema mezunuyum, bütün hocalarımız çocuklara 3 yaşından önce izletilmemesi gerektiğini özellikle söylerdi bu saniyede 24 kare olmasından dolayı. Yetişkin bile uzun süre tv seyrederse beyni farklı çalışmaya başlar ki çocukların hele bebeklerin beyni çok daha hassas
Tesekkur ederim artik telden ninni actigimda bile telefonu ters ceviriyorum. O kucucuk telefon ekranina bile kilitleniyor. Hicc acmiyoruz tv.

Tesekkur ederim artik telden ninni actigimda bile telefonu ters ceviriyorum. O kucucuk telefon ekranina bile kilitleniyor. Hicc acmiyoruz tv.
Lütfen sakın çoçuğunuza tv izletmeyin ben çok değil ama bşraz izlettim şu an atipik otizmle savaşıyoruz. Şakın bu kötülüğü çocuğunuza yapmayın sadece otizm olarakta değil tv izleyen çocuk herşeyden önce asosyal oluyor

Back
X