• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sorum olacaktı kadınlar yardım !

bayanharika55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2013
40
12
88
yeni evliyim ilişkiye girerken bazı pozisyonlarda ve ileri çok gidildiğinde karnım ağrıyor..internetden bakındım endometriozis diye bi hastalık varmış blirtilerinin çok azı tutuyo (genel olanları adet de karın ağrısı falan) sanmıyorumki bu hastalık olsun..sizce sebep nolabilir napabilirim

yeni evliyim ilişkiye girerken bazı pozisyonlarda ve ileri çok gidildiğinde karnım ağrıyor..internetden bakındım endometriozis diye bi hastalık varmış blirtilerinin çok azı tutuyo (genel olanları adet de karın ağrısı falan) sanmıyorumki bu hastalık olsun..sizce sebep nolabilir napabilirim

ilişkiye alışkın olmadıgın için canım tamamen bundan bnmde olurdu zamanla alışınca hoşuna gıtmeye baslıycak merak etme....

bende de aynı sorun vardı.. adet dönemlerimde ağrılı geçiyordu endometrioma çıktı.. adetinde ağrı varsa bi doktora görünmende fayda var..

bende de aynı sorun vardı.. adet dönemlerimde ağrılı geçiyordu endometrioma çıktı.. adetinde ağrı varsa bi doktora görünmende fayda var..

teşekkür ederim peki ağır bi hastalıkmı tedavisi varmı şimdi nasılsın?
ya okudumda biraz kısırlık falanda diyo nasıl tedavı oldun iyimisin suan senin durumunu merak ediyorum inşallah bende de çıkmaz...

Son düzenleme:
benımde baslarda olmuştu sonra gectı.sonucta vücudunuz bır seye alışıyor.anlamıssınızdır.1 ay sonra geçmezse dok.gorunun.yada sımdı gıdın kafanız rahat etsın.

teşekkür ederim peki ağır bi hastalıkmı tedavisi varmı şimdi nasılsın?
ya okudumda biraz kısırlık falanda diyo nasıl tedavı oldun iyimisin suan senin durumunu merak ediyorum inşallah bende de çıkmaz...

başlarda adet sancılarım vardı ama maalesef bende önemsemediğim için gitmedim doktora.. ilişkide de alıştıkça öyle ciddi ağrılarım kalmadı.. ama çok rahat olmadığım zamanlarda yine bazı noktalarda ağrım oluyordu... doğum kontrol hapı ile korunduğum içinde büyük net bi kist oluşmamış.. ama adet ağrılarım giderek daha da arttı.. doktora gittim ama birşey bulamadılar.. bikaç doktor gezdim hatta.. sonra çocuk düşündük ama olmadı.. sonra iyi bir doktor buldum ve ilk muayenede endometrioma teşhisi koydu.. yani yumurtalıkların etrafında oluşmuş küçük kistler.. ama tam olarak gebeliğe engel değil dedi.. ama daha sonra bende kist oluşunca ve çocukda olmayınca iyice temizlemek için ameliyat önerdiler.. iyikide olmuşum meğersem endometriomanın son safhasına gelmişim ben.. kistler bağırsaklarıma kadar sıçramış.. ama bebeğimin olmamasının sebebi sol tüpümde su varmış.. şimdi adet sancım falan kalmadı.. bebek için ise beklemedeyiz..

korkulacak bir hastalık değil ama tedavi olunmaz ilerlerse başına iş açabiliyor.. o nedenle için rahat etmesi açısından iyi bir doktora gitmende fayda var.. haplada tedavi edilebiliyor çünkü.. ben uzun süredir bebek istediğim için ameliyat istedim.. umarım seninde böyle birşey değildir.. ama dediğim gibi korkmanada gerek yok..

bir hastalık olduğunu sanmıyorum eğer eşinin p.....si uzunsa ya da çok özür dileyerek söylüyorum sonuna kadar giriyorsa karnına değdiğini ve ağrıdığını hissediyorsundur..

anladım geçmiş olsun saolun ayrıntılı yzmışsınız adet sancım var ama çok yoğun değil o yüzden biraz içim rahat ama iyi bir doktor araştıracağım o zamana kadar biraz beklemiş olurum. fazla uzatmadan mutlaka kontrole giderim mesajınızla buna daha kesin karar verdim tekrar teşekkürler...

sadece sizin için değil genel olarak internetten teşhis koymayı seven bir toplumuz ancak internette yazdığınız aramalara göre çıkan sonuçlar bazen endişe verici halde alabilir, bunu yapmak yerine kadın doğumcunuza rutin kontrole gittiğinizde sebebini sorsanız çok daha kolay öğrenme şansınız olur.

Back
X