Ben anlamadım yarıya kadar okudum da, yazın hava 9 gece yarısı mı oluyor? Konunun başında 8-9 da diyor ama çocuklar zaten bu sıcakta 5 te evden çıkabiliyorlar. E malum okul vakti de degil, hadi şimdi 6-7 de eve gir demek o çocuğa alan sağlamamak, çocuğa haksızlık.
Çocuk parkı denmiş, çocuk parkları sanki ayrı bir alanda gibi.. e o da bir başkasının kapısının onu sonuçta :) Benim kapımın önünden gitsin de ne olursa olsun mantığı bu.
Yani mesele çocukların güvenliği falan degil.
Neyse saat 9 normaldir. 10 a kalıyor olduklarında artık geç olmuştur.
Bütün çocuklar ilk6 yaşında degil. 11-12 yaşındakine de çocuk diyoruz malum.. onun da oynamaya ihtiyacı var.
ben sokak için konuşmuyorum, güvenlik meselesini aileler nasıl çözer bilemem.
sitede yaşıyorum, içeri yabancı biri girme ihtimali Yok.
300 daire var, hemen birbirini tanır ve hemen herkes çocuklu aile.
6-7 yaşında falan göndermem, ama 10-12 yaşında olsa çocuğum aşağıda kendi oynayabilir.
Bizim sitenin ortasında basket potası da var, güneş altında oynanmayacağı için gençler 8-10 arası oynuyor, ve yankı yapıyor top sekme sesi.
E kışın 5-7 idi bu saat.. ama yazın yapacak çok bir şey Yok.
Kimse tek başına adada yaşamıyor. Abartılı olmadığı sürece herkes bir şeyleri tolere ediyor.
Başıboş bırakılan, saldım çayıra diye büyütülen çocuklardan bahsetmiyorum.
Aynı ailelerin sorumsuzlukları her alanda problem, aileleri eğitmekten başka çare Yok.
Ama 9 un gece yarısı olma meselesi ve bu denli rahatsızlık duyulmasını garipsedim