• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorumsuz Erkek...

degerlim25

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2013
24
2
18
Zonguldak
Merhaba kızlar.Direkt konuya giriyorum.. 5 yılık bir ilişkimiz var. Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Erkek arkadaşım artık evlilik konusunda sabırsız davranıyor. Okuldan hemen sonra evlilik istiyor ama ben bu konuda çok stres yaptım. Onu seviyorum onunla bi gelecek istiyorum ama erkek arkadaşım benden bi iki yaş büyük bi insan olmasına rağmen sorumluluk sahibi bir insan değil. Düzenli bir işi ve geliri henüz yok, sigorta konusun da da sıkıntılıyız. Evliliği bu kadar istiyor olmasına rağmen bugüne kadar yapmış olduğu herhangi bir birikimi yok :50: Ailesi kirada oturuyor. Şuanda çalışıyor fakat aldığı maaşı kendisine ve ailesine kıtı kıtına yetiştiriyor.Yeri geliyor birlikte vakit dahii geçiremiyoruz. Uzaktayız yanıma gelemediği oluyor.Aramızda senin benim param mevzusu olmadığından yeri geliyor almış olduğum öğrenim kredisini birlikte harcıyoruz. Yeri geliyor bana yardım ediyor ama az geliri olup ailesine de yardım ettiği için sıkıntı çekebiliyorum. Konu şuan tamamen maddiyat olarak görünüyor belki ama, şuanı değil geleceğimizi düşüyorum. İleride kira fatura vs.. bunlar gözardı edilmeyecek şeyler. Sonuçta aile olmak istiyoruz. Onunla ayrılmak yerine ona yardımcı olmak istiyorum. Evlilik altyapısını iyi kurmak istiyorum.:45: Gururunu kırmadan konuşup bu eksiklikleri tamamlamak istiyorum. Bugüne kadar çok defa da anlatmaya çalıştım ama ilerleme kaydedemedim. Ailevi konudan rahat olduğu için belkide böyle bilemiyorum. Şimdi mi aklına geldi bunları sorun ediyorsun derseniz eğer ben ayrılmak kaçmak yerine onun yanında olup bu durumu aşmak istiyorum. Zaman geçtikçe bende mantık ağır basıyor, ama ondan da vazgeçmek istemiyorum. Bu yaştan sonra onu zorla sorumluluk sahibi bir insan yapamam biliyorum ama onu bu sorumluluğa nasıl itebilirim onurunu ve gururunu incitmeden. Bu konuda tecrübeleri olan yada böyle bişey yaşayıp bunu aşabilenler varsa lütfen yardımcı olabilirler mi. Evlilik ciddiyetine büründükçe strese giriyorum onu sevdiğim için bende herşeyden çok istiyorum ama tek eksiklik bu bunuda ortadan kaldırıp yada min. indirip birazda olsa rahatlamak istiyorum. Anlıcağınız yukarı tükürsem bıyık, aşağı tükürsem sakal misali. Acil acil yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkür ederim..:44:

Hiç acele etmeye gerek yok..
Bu zamanda geçinmek çok zor ..
Sorumsuz biri için hayat şartları çok ağır gelebiliyor..
Her işi yaparım sana bakarım diyen biri, bir süre sonra işi tembelliğe vurup pişman olabiliyor..
Yani kısacası aşkla karın doymuyor..
Mantıklı düşünüyorsunuz..

Eğer sizinle gelecek için planlar yapıyorsa ve bu evlilik kararında kesin ise, okul bittikten bir süre sonra bir yada iki sene içinde elinden gelenin fazlasını yapar,işe girer vs. O zaman evliliği tam anlamıyla düşünebilirsiniz..
Ve sizi kaybetmekten korkan biri , biraz olsun dişini sizin için biraz sıkar bir iki sene daha bekler..

Hiç acele etmeye gerek yok..
Bu zamanda geçinmek çok zor ..
Sorumsuz biri için hayat şartları çok ağır gelebiliyor..
Her işi yaparım sana bakarım diyen biri, bir süre sonra işi tembelliğe vurup pişman olabiliyor..
Yani kısacası aşkla karın doymuyor..
Mantıklı düşünüyorsunuz..

Eğer sizinle gelecek için planlar yapıyorsa ve bu evlilik kararında kesin ise, okul bittikten bir süre sonra bir yada iki sene içinde elinden gelenin fazlasını yapar,işe girer vs. O zaman evliliği tam anlamıyla düşünebilirsiniz..
Ve sizi kaybetmekten korkan biri , biraz olsun dişini sizin için biraz sıkar bir iki sene daha bekler..

Gerçekten çok güzel söylemişsiniz kendimi, derdimi anlatabildiğimi daha iyi anladım yorumunuzla. peki ona bu konuda kendimi nasıl anlatabilirim yani sonuçta erkek ve böyle durumlarda hassas olabiliyorlar. Bu konuda ona nasıl davranmam gerekir yani sürekli üstüne mi gitmeliyim yoksa sadece söyleyip geçmeli miyim bilemiyorum

Ailenizin her seyin hemen hemen garantiye alinmadan bu islere cok sicak bakmayacagini, kendinizi garantiye alinca ancak bu konularin acilabilecegini, dolayisiyla islerin, sigortalarin, yani yasanacak hayatin genel hatlarinin belirledikten sonra bunlari aileniz ile konusabileceginizi, sonradan yipranmaktansa basta yipranip sonra rahat etmenin daha akillica oldugunu anlatin...
Huy cok fazla degismez ne yazik ki, size dusen onu gitmesi gerektigi tarafa yoneltmek...

Gerçekten çok güzel söylemişsiniz kendimi, derdimi anlatabildiğimi daha iyi anladım yorumunuzla. peki ona bu konuda kendimi nasıl anlatabilirim yani sonuçta erkek ve böyle durumlarda hassas olabiliyorlar. Bu konuda ona nasıl davranmam gerekir yani sürekli üstüne mi gitmeliyim yoksa sadece söyleyip geçmeli miyim bilemiyorum

Aranız da söz var mı ..
Bu evreyi sözlü veya nişanlı şekilde geçirseniz olur mu..

Ben yerinizde olsaydım, alırdım karşıma ciddi bir şekilde açık açık konuşurdum..
İleride ne senin bizim için sıkıntıya düşmeni istemem.
Bir sorun olduğunda napacağız ne edeceğiz nasıl ödeyeceğiz gibi dertlerle ne sen üzül isterim ne de kendimi sıkmak isterim..
Ben seni seviyorum, bu evlilik doğru zamanda gerçekleşirse bizim açımızdan daha iyi olur..
Mutlu bir hayat için önce çabalamamız gerek, çabaladıktan sonra hayırlısıyla evleniriz derdim..

Bunun onu düşünmesi gerekir aslında..
Yani erkek sonuçta..
Etrafta görüyorsunuzdur insanlar zar zor ay sonunu getiriyor..Masraflar , ihtiyaçlar, gelirler, giderler derken insan bu durumun sıkıntılardan bunalır hale geliyor..
Böyle olmaktansa işini gücünü sağlama alır, temeli oluşturduktan sonra evliliği gerçekleştirmek daha mantıklı kaçar bence..

Hakkınızda hayırlısı olsun..

Bu adam sorumsuz değil bence sadece maddi durumu kötü
Çalışıyor ve ailesi geçinemediği için yardım etmek zorunda
Ailesi kiranda oturduğundan yetişmiyor ve o da mecburen yardım ediyor bu durumda birikim yapamaz ki

Sorumsuz diyebilmek için bence erken değil mi? Çalıştığı bir işi varmış. Sürekli iş değiştirip başka işe mi giriyor?
Erkek arkadaşının babasının veya başka birinin maaşı var mı yoksa sadece o mu bakıyor eve?

Endişelenmekte haklısın akıllı ve mantıklı insan gelecek endişesi yaşar. Eğer maaşı yetmiyorsa daha iyi maaşlı bir iş aramasını ileride ikinizin de zorluk çekeceğinizi söyleyebilirsin.
Erkekler sadece istedikleri anda istediklerini yapmak isterler ilerisini gerisini pek düşünmezler. Ona nişan, düğün hazırlıklarının bile çok büyük masraf olduğunu anlatabilirsin. Birikim yapmadan böyle bir işe girişmenin sizi çok yoracağını ve yıpratacağını anlat.

Back
X