Sorumsuz eski eş kizlar ne yapayim?

Ayda bir iki izin alabilirsiniz çalıştıgınız yerden.. nafakayı tabi alın ama 2000 nafaka da yetmez yani.. illa ki çalışmak şart.. cocugun egitim hayatı başlayacak sonuçta..
Nafaka 2000 degil 1000 tl .o sadece kurnazlik edip arkadasini aklinca yolmuş ona yollattirmis 2 aylik. Calisacagim tabiki de Allah im nasip ederse

Tesekkurler. Ancak soyle bir durum var yuzlerce insan diger fotumlara da giriyorlar neler neler okudum valla bu devede kulak bence umursamamanin daha sert hali anlamina geliyor .tabi sizin gorusunuz saygi duyarim

Nafaka 2000 degil 1000 tl .o sadece kurnazlik edip arkadasini aklinca yolmuş ona yollattirmis 2 aylik. Calisacagim tabiki de Allah im nasip ederse
1000 de olsa 2000 de olsa yeterli degil hele okula gidecek bir çocuk için.. nafakayı elbette alın sonucta cocugu tek başına yapmadınız, ama işe de girmeniz lazım hem daha rahat yaşamak icin hem azda olsa kötü gün için birikim yapmak icin..

Konunuzda haklı olabilirsiniz ama üslubunuz çok itici. Eski eşinize de bu şekilde yaklaşıyorsanız size dalga geçerek cevap vermesi çok normal. Babası olarak nafakasını ödemek zorunda tabii ama yetmiyorsa annesi olarak sizde çalışmalısınız. Mayısa kadar daha 10 sene var, daha erkene alın çalışma işini. Çocuğunuzun sağlık sorunu mayısdan sonra bitecekmi.

+++
Ben olsam hacizle alırdım nafakayı

Hic de normal degil hanim efendi nasil yaklasayim beni 1 tl bile cebime almadan magdur eden birisine canim eski esim lutfen cocugumuzun hakkini gonderir misin yalvaririm mi demeliyim? Itici size gore itici ,benim neler yasadigimi bilmiyorsunuz. Ayrica da mayisa 10 sene yok evet mayistan sonra bitmese de azalma durumu var hastaligjnin. okula alisma surecinde şu an sabahları zorlaniyor ayrilmakta. Alisirsa dedesi getirip götürür. Daha cok ayrinti var ama siz bu sekilde dusunmek istiyorsaniz dusunun

Bu begenmedim ifadesi birakanlar. Sizleri seviyorum ve sizin icin birazcik iyi niyet diliyorum.

Özel hayatınızda da bu üslubu kullanıyorsanız eşinizin sizi ciddiye almaması çok normal. Bu üslubu kullanmanıza rağmen kimse size “iyi niyet” dilekleri iletmezken, siz de haddinizi aşacak cümleler kurmayın bence.

Çocuğunuz için üzüldüm, geçmiş olsun, umarım sağlığına kavuşur tez zamanda.

İgrenc üslubunuz var. Eski esi aramaniza g3rek uok birikmis nafaka alacaginiz carsa icraya koyun .
Igrenc diyene bak igrenc derken senin uslubun ne oluyor canim.illa banlatacaksiniz degil mi tamam banlatin ben bana duzgunce cevap veren arkadaslara sevgilerimi yolluyorum ve de Rabbim sizlerden uzak eylesin boyle dertleri diyorum. Geri kalanlara diyecek sozum yok. Benim icin konu burada kapanmıştır. Sevgiler
Bundan boyle mesajlara cevap vermiyorum sevgili hanimlar

Adı üstünde ESKİ eş, sizi neden düşünmek zorunda olsun. Çocuğunu düşünüp onun nafakasını ödemek zorunda birtek. Okula alışma süresi en fazla 1-2 hafta sürer. Herkes işini gücünü bıraksın ozaman çocuğu kreşe alışana kadar gitmesin, öyle birşey mümkünmü. Babası nerde bu çocuğun birazda o getirsin alıştırsın, sizde daha erken işe girin eski eşin yollacağı veya yollamadığı paraya minnet etmeyin.

Ya bu ese hak vermenize anlam veremiyorum ben de .adam borc takip ustune tehditle anlasmali bosnmaya zorlayip, daha neler.neler.cocugumun hakkini yiyip bitirmis onun hakkinda nasil iyi konusmami bekliyorsunuz? Haddimi asacak ne demisim.ya .inanamiyorum burada zaman harcadigima.
Cocugim icin guzel tememnnileriz icin tesekkurler. Sizlerden uzak olur insallah hastalik ,zor gercekten
Amin

Beni dusunsun demedim ki bana diyor ki yarin mahkeme var naparsan yap .ev yok para yok baba evi 1150 km uzaklikta . OOtobusparasi bile yok naparsaniz yapin diyor cocugum o zaman 4 yasinda daha. Cok sukur ki babam var geldi aldi bizi. Her cocuk ayni degil 1 2 hafta surmeyebilir.zaten yazdiklarimi okumadiginiz nasil belli adam 1 senede 1 kez geldi cocugu gormwye diyorum. Allah im ya darlandim.
Neyse iyi gunler diliyorum

Eşinize size yaptıkları için elbette hak vermiyorum, ama diyorum ki bu üslup ile konuşuyorsanız asla ciddiye almaz. Biraz daha sakin konuşabilirsiniz, doğru kelimeleri seçerek iletişim kurabilirsiniz. Aranızda ki iletişim de sağlıklı değil, buraya yazdığınız cümlelerde. İşe önce buradan başlayın bence, doğru iletişim ile çözülmeyecek problem yoktur.

Nafakayı ödemediğinde ona “şu masrafı bu mastafı” diye açıklamanıza bile gerek yok, aylık alacağınız ne ise, göndermediğinde yasal merciiler ile görüşürün, ama siz yüz göz olmuşsunuz adam da ciddiye almıyor. Aslında burda herkesin söylemek istediği o. Kimsenin size bir kastı yok yani.

Bilmiyorum anlatabildim mi?

Haydi kizlar bu basliga artik bakmiyorum camasirlar var temizlik var tobe bir daha buraya yazarsam .oraya yazma orada daha cok canini sikarlar .kotu yorum yapmak icin klavye basinda bekleyenler var demislerdi de yok ya hassas konularda yapmazlar herhalde demistim.e bilene danismak lazim dimi hadi byy⚘

Ben adamın yaptıkları doğru demiyorum, ama sizi bu şekilde ciddi almaz, almıyorda zaten.
Belliki psikolojiniz iyi değil.
Çocuğa üzüldüm. Allah şifasını versin.

Konu sahibi belli ki eşin sorumsuz. Yapmışsın bir hata çocuk yapmışsın. Nafaka anladığım kadarıyla 1000 tl. Adam 1 ay önce iki ayınki birden yatırmış 2000 olarak. Rahatsızsanız avukatınıza bildirin ona iletsin bir daha topluca yatırılmayacağını.

Bir de avukata danışın normalin dışında harcamalarda (çocuğunuzun hastalığı nedeniyle doktor masrafı) ve okul masrafında ek ödeme talep edilebiliyor mu diye. O sizi yönlendirir. Onun dışında adamla muhattap olmayın bence çünkü kumaşı belli yazdıklarınızdan.

Bunun dışında mümkünse yarı zamanlı çalışmaya çalışın. Mayısta tam zamanlıya geçersiniz çünkü ayda 1000 tl ile çocuk bakılamaz elbette. Yemesi anca karşılanır. Ama siz de 1000 tl çocuğa verirseniz fena olmaz. Nafaka artırımları maaşa göre oluyor ve çok artmıyor çünkü maalesef. Adam aklı başında biri olsa zaten nafakayı sallamaz direk okul, hastane masrafını istemeden ortak olur ama belli ki yapmayacak.

Ailenize katılıyorum ben. Boşanılmış, ilgisiz, sorumsuz ve belli ki saygısız bir adamdan( ve ailesinden de) çocuk için para istemeyi, para için de olsa muhatap olmayı, kendisinin "ben de ne zaman para isteyeceksin diye bekliyordum" gibi çirkin bir tavır ve cevabına neden olmanızı da maruz kalmanızı da doğru bulmuyorum

Çocuğunuza nafaka bağlanmış, bu elbette hakkı evladınızın. Ama bu şekilde değil. Ödemiyor ve aksatıyorsa yasal yollara başvurun. Elbette gerektikçe artırma talebinde de bulunun. Ama sadece yasal yollardan!

İşe girmeniz zaten ayrı bir konu. Elbette her kadının ayakları üstünde durabilmesi, kendisine ve çocuğuna daha güzel şartlarda bir hayat sunabilmesi için düzenli bir geliri olması gerektiği düşüncesindeyim her zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…