sorumsuz nasıl olunur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nastasya flipovna

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
3.435
9.510
358
arkadaşlar kendimden nefret etmeye başladım.Ben asla düşünmeden sorumsuzca davranamıyorum.beni bir şeyler tutuyor sürekli böyle olunca da kendimi hiçbir istediğimi gerçekleştirmezken buluyorum.ömrüm böyle geçecek galiba.kısaca anlatayım eşimde bende çalışıyoruz.ama eşim maaşının büyük bir bölümünü kendi kişisel ihtiyaçlarına harcadı yani takside bağladı maaşını ve onun maaşından aylık ancak girerse 400 tl gibi bir para giriyor eve.onun dışında evin tüm giderlerini karşılayan benim.

Ne zaman gene sorumsuz bir harcama yapsa bende o anda karar alıyorum bende şunu yapacağım neden erteliyorum ki diye düşünüyorum.ama o gün gelince bir türlü elim gitmiyor çünkü geçinememekten korkuyorum.eşimle ne zaman konuşsam bu konuyu "ben insan değil miyim, o kadar çalışıyorum istediklerimi yapamayacak mıyım?" diyor.ama bende insanım kendime harcadığım tek kuruşum yok ki zaten kalmıyor elimde.

bugünde yine ev kirasını kenara ayırmıştım gidip yatırayım diye, eşim işten geldiği gibi annesini çok özlediğini yanına gideceğini söyledi, bende parasını almış herhalde diye düşünüp tamam git gel bakalım dedim.annesi iki saat uzakta bir yerde yaşıyor ve on gün önce görüştüler.dün telde konuşmuşlardı sesini duyunca özlemiş.neyse bu kirayı aldı bende sorun çıkardım kira ne olacak bayramda gitseydin diye ama "ben sana bir şekilde ödemesini bilirim bu parayı" deyip trip atıp çıktı.

banada bu sorumsuz yaşamanın sırrını öğretin lütfen.yine karar aldım ama biliyorum ki gene uygulamaya koyamayacağım.

sen neden kendinden nefret ediyorsun? En azından biriniz sorumluluk sahibi.
Keşke bizde de bi taraf senin gibi olsa :)
Maaş günü eşimle gözlerimiz dönüyor. Sonra 3 hafta açlık.

Sorumsuz olmak iyi bir şey değil ama
o erkek olduğu halde kişisel harcamalar yapıyor ve eve para ayırmıyorsa
sen neden kendini yıpratıyorsun da kendine hiç harcama yapmıyorsun ki
kendine yazık değil mi ?

annemi de mi göremeyeceğim ben insan değilmiyim diyor birde.şaka gibi
o zaman diğer ihtiyaçlarından daha doğrusu kişisel zevklerinden kısacaktı
eve gereken parayı ayıracak kalırsa öyle annesini görecekti
sorumsuz ya
en sinir olduğum şey sorumsuzluktur

annemi de mi göremeyeceğim ben insan değilmiyim diyor birde.şaka gibi
hayat felsefen "önce kendim" olursa bu sorumsuz kocadan da bu saçma evlilikten de kurtulursun. ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin annenin evine mutlu mesut yaşarsın

Benim merak ettiğim özel değilse ne gibi bir ihtiyacını taksite bağladı da maaşından sadece 400tl kalıyor? Ve bu kaç ay sürecek? Uzun yıllar süren ilişkilerde çiftler farkında olmadan birbirine benzemeye başlar derler. Ama sen bu adama benzeme Allah aşkına.

evin geçimine ayıracağınız parayı bankada hesap açıın kendı adınıza bırıktırın
madem ıvır zıvıra para harcamak ıstemıyor gelecegınızden endişe duyuyorsunuz
kıyıya köseye eşinizden gizli para koyun
10 gun evvel anesini gördü ise
kira için ayırdıgınız parayı alıp gtmesi cidden cok garip
kaç senelık evlıısnız

eşinizin maası ne kadar aylık 400 tl eve sokuyor
gerı kalan ile ne yapıyor

sizin maaşiniz nedir
siz de bu kadar para katın eve , para ne oldu derse ev için harcıyorum dersınız ,hersey cok pahalı vs dersınız
sıkın kendınızı kirayi ödemeleri siz düşünmeyın

benim eşim eskiden ilk evlendıgımızde düşünmeden alısverıs yapardı
yani bencilce değil yine ikimiz için evimiz için
bana pahalı hediyeler alırdı sürekli, kendi begendiği seylerı de almak ısterdı
markete bır yollasam 20 tl lik birsey için 200 tl harcar gelirdi

şuanda bu harcamaları yapamıyor , dikkat edıyor
ben yavas yavas kendımı evin gecımındeki sorumlulugumdan cekıyor gbi yaptım
suanda tüm sorumluluk onda
eve ne kadar para harcandıgının farkında
ve ne kadar gereksız harcama yaparsa o kadar zorlanacagının da farkında

şaka gbi ama eşimle para bırıktırmeye bıle basladık

Bunun adı sorumsuzluk değil ki, yaşamın keyfini çıkarmak.
Biri de benim yerime her şeyi düşünse, maddi olarak karşılasa hayatıma bakarım.
Hatayı başta yapmışsınız, bence ortak hesap açarak her ay ikiniz aynı miktarı ev gideri için oraya aktarmalısınız.

Benim merak ettiğim özel değilse ne gibi bir ihtiyacını taksite bağladı da maaşından sadece 400tl kalıyor? Ve bu kaç ay sürecek? Uzun yıllar süren ilişkilerde çiftler farkında olmadan birbirine benzemeye başlar derler. Ama sen bu adama benzeme Allah aşkına.
600 tl oğluna araba aldı onu ödüyor, geçen yıl aldığı teli beğenmedi tekrar almış geçende 250'de onun için veriyor, kıyafet, tablet vs gibi şeyler aldı350 bunlara gidiyor.zaten aldığı maaş 2100 gibi bir şey.eve kalan 400 nafakadan sonra.ki ben gene bir şekilde çekeceğim bitecek dedim ama inanın biri bitse gidip başka bir takside bulaşıyor ve annesinin acelesi yoktu bence.

evin geçimine ayıracağınız parayı bankada hesap açıın kendı adınıza bırıktırın
madem ıvır zıvıra para harcamak ıstemıyor gelecegınızden endişe duyuyorsunuz
kıyıya köseye eşinizden gizli para koyun
10 gun evvel anesini gördü ise
kira için ayırdıgınız parayı alıp gtmesi cidden cok garip
kaç senelık evlıısnız

eşinizin maası ne kadar aylık 400 tl eve sokuyor
gerı kalan ile ne yapıyor

sizin maaşiniz nedir
siz de bu kadar para katın eve , para ne oldu derse ev için harcıyorum dersınız ,hersey cok pahalı vs dersınız
sıkın kendınızı kirayi ödemeleri siz düşünmeyın

benim eşim eskiden ilk evlendıgımızde düşünmeden alısverıs yapardı
yani bencilce değil yine ikimiz için evimiz için
bana pahalı hediyeler alırdı sürekli, kendi begendiği seylerı de almak ısterdı
markete bır yollasam 20 tl lik birsey için 200 tl harcar gelirdi

şuanda bu harcamaları yapamıyor , dikkat edıyor
ben yavas yavas kendımı evin gecımındeki sorumlulugumdan cekıyor gbi yaptım
suanda tüm sorumluluk onda
eve ne kadar para harcandıgının farkında
ve ne kadar gereksız harcama yaparsa o kadar zorlanacagının da farkında

şaka gbi ama eşimle para bırıktırmeye bıle basladık
benimki de 2000 keara para atamam eve ancak yetiyorum

600 tl oğluna araba aldı onu ödüyor, geçen yıl aldığı teli beğenmedi tekrar almış geçende 250'de onun için veriyor, kıyafet, tablet vs gibi şeyler aldı350 bunlara gidiyor.zaten aldığı maaş 2100 gibi bir şey.eve kalan 400 nafakadan sonra.ki ben gene bir şekilde çekeceğim bitecek dedim ama inanın biri bitse gidip başka bir takside bulaşıyor ve annesinin acelesi yoktu bence.
Bu durumda ne denir bilemedim. Galiba oğlundan ayrı diye bu şekilde boşluğu doldurduğunu filan düşünüyor. Ama ayrı bir evi,yuvası olduğunu unutmuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X