• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorun anneannem .

Shanna

Bana yeni düşmanlar lazım , eskileri hayranım oldu
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2013
5.186
3.410
248
Arkadaşlar benim annemle babam ayrı 23 yıldan beri falan . Biz anneannem , annem ben yaşıyoruz evde .
Anneannem 63 yaşında gayet sağlıklı tek sorunu canının sıkılması olan biri .
Kendini bütün insanlardan soyutladı , herkes ona kötülük yapıyor vs . 7/24 canı sıkılıyor .
Misal sabah kalkıyoruz o gün annem ben gayet neşeliyiz . Anneannem kalkar kalkmaz off çok sıkılıyorum çok bunaldım ne olacak bilmem , ölücem mi kanser miyim bilmem deyip bizim tüm moralimizi bozuyor .Sürekli düşünüyor yatıp öylece .
Bunları geçtim aşırı dağınık :( Evin bazı yerlerinde misafir odasında bile iç çamaşırı var mesela .
Kahve içer o fincanları annem almasa günlerce evde öyle durur .
Annem ve ben olmasak bu ev çöp eve döner vallahi .
Ben 25 yaşındayım yakın zamanda evlenicem . Annemde 45 yaşında 21 yaşında dul kalmış bi kadın .
Ben evlenince karşısına düzgün biri çıkarsa evlenmek istiyor .
Ama anneannem kesinlikle karşı bu duruma .
Evlenme boşver biz iyiyiz böyle kimseyi başıma musallat etme derdinde .
Yani annemle bi ömür böyle yaşayıp gitmek tek hayali .
Annen evlenirse onu alsın yanına demeyin hayatta gelmez çünkü rahat edemez .
Eğer annem evlenmeye kalkarsa anneannem bize dünyayı dar eder .
Sizce ne yapmalıyım ?

Anneanne de bi koca bulun yazık kadın ne yapsın yanlız başına :KK69:
İlahi hiç gülesim yoktu :D
Kimseyi istemiyor ki
Eve misafir gelse onu istemez , teyzeme bile gelen kadınlara ne laflar söylemiş teyzem dedi ama inkar ediyo ben demedim öyle bir şey diye

dinç sağlıklıysa o da evlensin.
sarın bi dedenin başına.
emeklisi vardır ne de olsa bi alan bulunur:KK8:
bilgilerini gizlice esra erola yolla:KK53:

Anneniz istiyorsa evlenmeli,annesini de yakınında bir eve taşınabilir.Yaşı tek kalmaya müsait bir yaş.

dinç sağlıklıysa o da evlensin.
sarın bi dedenin başına.
emeklisi vardır ne de olsa bi alan bulunur:KK8:
bilgilerini gizlice esra erola yolla:KK53:
Anneannemin kendine hayrı yok o dedeye hiçten bakamaz :D
Diyorum ya koca gün öylece yatıp çok sıkılıyorum diyo sadece

genelde yaşlılar bi şeye kafayı takarlar.
ne biliym çicek, evcil hayvan vs.
yok mu bi ilgi alanı?

Anneniz istiyorsa evlenmeli,annesini de yakınında bir eve taşınabilir.Yaşı tek kalmaya müsait bir yaş.
Annem de kendine göre haklı .
21 yaşında boşanmak çok zordur mutlaka .
Beni evlendirince düzgün biri çıkınca istiyor tabi ki ama anneannemi düşünüyor hep.
Çünkü anneannem anneme sürekli evlenip ne yapacaksın boşver başa bela evlilik güzel bişey değil deyip duruyor .
Taşınmaz anneannem . Yepyeni evi var üst kat komşudan hoşlanmamış diye taşınmadı öylece bomboş duruyor ev

Annen baya genç bi kadın. Tabi evlensin. Yaşlıları çok fazla takmamak gerekiyo bazen. Birde benzetmek gibi olmasın benim ananem de hep yatardı. Sadece tuvalete ve yemeğe kalkardı sağlıklıyken. Sonrasında hareketsizlikten felç oldu

genelde yaşlılar bi şeye kafayı takarlar.
ne biliym çicek, evcil hayvan vs.
yok mu bi ilgi alanı?
Vallahi hiç bir şeyi sevmiyor ki
Kedi alayım dedim hem ilgilenirsin hem sevgi veririz diye . Yok pis olur , kokar istemem sakın alma dedi .
Tek istediği kimse ona dokunmasın öylece yatsın uyusun , uyansın , düşünsün .

Vallahi hiç bir şeyi sevmiyor ki
Kedi alayım dedim hem ilgilenirsin hem sevgi veririz diye . Yok pis olur , kokar istemem sakın alma dedi .
Tek istediği kimse ona dokunmasın öylece yatsın uyusun , uyansın , düşünsün .

burcu ne dicem ama... muhtemelen ekinler ekilirken ya da koyunlar yavrularken falan doğmuştur.:KK53:
ona feci benzeyen bi yakınım var da.:KK53:
merak ettim.
bu tip insanlar genelde çok konuşur.
konuşmadığı zaman da düşünür ve depresif takılır
ara da bi dinleyip terapi etseniz.

Annen baya genç bi kadın. Tabi evlensin. Yaşlıları çok fazla takmamak gerekiyo bazen. Birde benzetmek gibi olmasın benim ananem de hep yatardı. Sadece tuvalete ve yemeğe kalkardı sağlıklıyken. Sonrasında hareketsizlikten felç oldu
Evet genç tabi ki . Onunda hakkı var sevmeye sevilmeye . Kadının ömrü geçti çalış ev temizle yemek yap , anneannemle uğraş böyle geçti yılları :(
Teyzemle bende söyledik hareket etmek iyidir vücut için . Kendine oyalanacak bişeyler bul en azından kendi dağınıklarını topla diye . Dedi ki 'bana biri fena kötülük yapmış ondan ben böyleyim halim yok olsa yapmaz mıyım siz bana inanmıyosunuz' dedi .

burcu ne dicem ama... muhtemelen ekinler ekilirken ya da koyunlar yavrularken falan doğmuştur.:KK53:
ona feci benzeyen bi yakınım var da.:KK53:
merak ettim.
bu tip insanlar genelde çok konuşur.
konuşmadığı zaman da düşünür ve depresif takılır
ara da bi dinleyip terapi etseniz.
Burcu koç :D
Eskiden çok konuşurdu ama son yıllarda özellikle pek konuşmuyor .
Dinliyoruz mesela soruyorum nasılsın nasıl oldun diye son 3 senedir hiç değişmeyen cevap 'çok sıkıntım var hiç iyi değilim'
Onu terapi ederken ben bunalıma giriyorum bu seferde

63 yaş ne ki, yaşlılık mı?
Hiç de sağlıklı olmayan 62 yaşındaki babam, her sabah çıkar çarşı pazar gezmeye.
Günde ortalama 8-10 km yürür, özellikle en uzaktaki markete gider gezme olsun diye.
Evin bütün alınacak götürülecek, fatura, tadilat işlerini o halleder.
Yaşlıyım deyip çekilmez köşeye, aksine oturdukça yaşlanır insan.
Arkadaşlarıyla görüşür haftada 3 gün, bazen oyuna gider.
Hiç işi olmadığında ise şehirde hiç gitmediği semtlere giderek, oraları görür, etkinlikleri takip eder.
Evde kalan zamanının neredeyse tamamını da kitap okuyarak geçirir, günde 1 kitap bitirir.
Odasını toplar, bulaşıkları makinaya yerleştirir.
Şimdi yeni yeni yemek yapmaya merak sardı, öğreneceğim ben bu işi diyor.
Evde annem babam ve ablam beraber yaşıyorlar bu arada.
Buna rağmen kimseye yük olmadan, kendi kendimi idame ettirebilmeliyim diyor ve yapıyor.
Biz gittiğimizde damadına ve kızına mükellef masa kurup çayımıza kuruyemişimize kadar hizmet ediyor tonton babam.:KK45:

Sizin anneanneniz ise bir kadın olarak nasıl bu hale gelmiş, anlamadım.
Belki işini yapmasanız ya da sorumluluk verseniz bir şekilde hayata tutunmaya çalışır.
Ben de böyle yaşasam evimdeki evladım evlenip gitsin istemem.
Kim yapacak tonla işi sonuçta değil mi?
Onu bu psikolojiden çıkarıp, evde bireysel yaşama dönün.
Herkes kendi işini yaparsa belki üzerindeki 'yaşlılık' sendromundan çıkar.

Burcu koç :KK70:
Eskiden çok konuşurdu ama son yıllarda özellikle pek konuşmuyor .
Dinliyoruz mesela soruyorum nasılsın nasıl oldun diye son 3 senedir hiç değişmeyen cevap 'çok sıkıntım var hiç iyi değilim'
Onu terapi ederken ben bunalıma giriyorum bu seferde

neden iyi değilsin deyince ne diyo?
yani kendinizi kaptırmadan, dışardan bi gözle ona yardım etseniz, hem vicdanınız rahatlar hem de ona faydası olur.
çünkü insanlar değişmiyo o yaşta, zararı aza çekmek en iysi oyüzden.

63 yaş ne ki, yaşlılık mı?
Hiç de sağlıklı olmayan 62 yaşındaki babam, her sabah çıkar çarşı pazar gezmeye.
Günde ortalama 8-10 km yürür, özellikle en uzaktaki markete gider gezme olsun diye.
Evin bütün alınacak götürülecek, fatura, tadilat işlerini o halleder.
Yaşlıyım deyip çekilmez köşeye, aksine oturdukça yaşlanır insan.
Arkadaşlarıyla görüşür haftada 3 gün, bazen oyuna gider.
Hiç işi olmadığında ise şehirde hiç gitmediği semtlere giderek, oraları görür, etkinlikleri takip eder.
Evde kalan zamanının neredeyse tamamını da kitap okuyarak geçirir, günde 1 kitap bitirir.
Odasını toplar, bulaşıkları makinaya yerleştirir.
Şimdi yeni yeni yemek yapmaya merak sardı, öğreneceğim ben bu işi diyor.
Evde annem babam ve ablamla beraber yaşıyorlar bu arada.
Buna rağmen kimseye yük olmadan, kendi kendimi idame ettirebilmeliyim diyor ve yapıyor.
Biz gittiğimizde damadına ve kızına mükellef masa kurup çayımıza kuruyemişimize kadar hizmet ediyor tonton babam.:KK45:

Sizin anneanneniz ise bir kadın olarak nasıl bu hale gelmiş, anlamadım.
Belki işini yapmasanız ya da sorumluluk verseniz bir şekilde hayata tutunmaya çalışır.
Ben de böyle yaşasam evimdeki evladım evlenip gitsin istemem.
Kim yapacak tonla işi sonuçta değil mi?
Onu bu psikolojiden çıkarıp, evde bireysel yaşama dönün.
Herkes kendi işini yaparsa belki üzerindeki 'yaşlılık' sendromundan çıkar.
Maşallah babana valla dilimi ısırayım :)
Annem diyo anneannen 30 yaşında da böyleydi şimdi böyle olması tuhaf değil diyo .
Sorumluluk vermeye çalışıyoruz .
Mesela geçende oda dağınık full onun eşyaları anneanne hadi gel toparlayalım seninle , eşyalarını kaldır ortada durmasın dedim 'tamam' dedi sonra yatışa devam . O eşyalar hala olduğu yerde duruyor .
Annemin evlenmesini istememe sebebinin çoğu da zaten şuanki rahatlıktan kaynaklı .
Annem giderse bende evlenince herşey ona kalacak .
Yapamaz biliyo o yüzden .
Bi de ölüm korkusu var diye düşünüyorum .

neden iyi değilsin deyince ne diyo?
yani kendinizi kaptırmadan, dışardan bi gözle ona yardım etseniz, hem vicdanınız rahatlar hem de ona faydası olur.
çünkü insanlar değişmiyo o yaşta, zararı aza çekmek en iysi oyüzden.
Biri bana çok fena kötülük yapmış ondan böyleyim içim skılıyor diyo .
Başka bişey bilmiyo zaten .
Kim sana ne yapsın niye uğraşsın diyorum 'var yapan biri demek ki ' diyo .
Mesela dolaşmaya çıkıyoruz hadi sende gel hava al diyoruz hiç halim yok diyo .
Yemek tuzlu geliyo diyo ki 'acaba benim beynimde tümör mü var yemekler tuzlu geliyo ' :/

63 yaş artık orta yaş sayılıyor nerdeyse. Bi el işi falan da mı yapmıyor, benim rahmetli babaannem de anneannem de hiç boş durmazlardı. Babaannem seksen küsür yaşında vefat etti, yarım bıraktığı örgüleri vardı.

Back
X