• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorun anneannem .

Maşallah babana valla dilimi ısırayım :)
Annem diyo anneannen 30 yaşında da böyleydi şimdi böyle olması tuhaf değil diyo .
Sorumluluk vermeye çalışıyoruz .
Mesela geçende oda dağınık full onun eşyaları anneanne hadi gel toparlayalım seninle , eşyalarını kaldır ortada durmasın dedim 'tamam' dedi sonra yatışa devam . O eşyalar hala olduğu yerde duruyor .
Annemin evlenmesini istememe sebebinin çoğu da zaten şuanki rahatlıktan kaynaklı .
Annem giderse bende evlenince herşey ona kalacak .
Yapamaz biliyo o yüzden .
Bi de ölüm korkusu var diye düşünüyorum .
Ölüm korkusu olan insan hayatına daha 4 elle sarılmaz, daha coşkulu ve deneyimlemeye açık olmaz mı?
Günahını almayayım ama anneanneniz işin kolayını bulmuş gibime geliyor.:KK45:
Size yaşlıyım, iyi değilim vs derken keyfine bakıyor, biliyor ki kıyamayacaksınız ve zaten yardımcı olacaksınız her şeyine.
Kebap hayat vallahi, ellerinden öperim teyzemin.:rolleyes:
Yaşlı değil çünkü, yaşlı göstermeye çalışıyor kendini.
Annenizin babanızdan genç yaşta boşanması da ekmeğine yağ sürmüş resmen tontonun.
Bence annenizi kısmeti olursa evlenmesi konusunda cesaretlendirin.
Bu hayata bir kere geliyoruz, annemiz dahi olsa ne yapacak diye düşünmeden kendi yolumuzu çizmeliyiz.
Anneanneniz evladını kendine hizmet etsin, işini görsün diye doğurmadığını elbet anlar bir gün.
Yapamaz diye bir şey yok, iş başa düşünce öyle bir yapar ki...
Hele bir kadından bahsediyoruz, zamanında evlenmiş çocuklarına bakmış, ev idare etmiş 63 yaşında bir kadından.
Çocuklar büyüyünce sadece kafa iznine ayrılmış o kadar, izin bitsin, sahalara dönsün artık.

Bahsettiğin kişi anneannen ve 25 yaşına kadar Annenle yanında sizinle olmuş. Yazık üzücü sozlerin yıllar sonra sen de yaslanacaksin

Annen çok gençmiş. İnşallah güzel bir evlilik kurar yeniden. Bu durumda anneanenin kaprislerine göre hareket etmek anlamsız. Yakın otururlar ve annen gider gelir yemeğine işine destek olur. Yapacak başka bir şey yok. 45 yaş hayattan umudunu kesip hastabakıcı gibi yaşamak için çok genç bir yaş.

Son düzenleme:
Bahsettiğin kişi anneannen ve 25 yaşına kadar Annenle yanında sizinle olmuş. Yazık üzücü sozlerin yıllar sonra sen de yaslanacaksin
Ben kötü bi kelime kullanmadım ki .
Tam tersi ne yapmalıyız diye konu açtım .
Evet bizimle oldu aama biz yük olmadık hiç Annem hep çalıştı benim masraflarım için . Evin işini , yemeğini yaptı önüne koydu önünden kaldırdı .

Ölüm korkusu olan insan hayatına daha 4 elle sarılmaz, daha coşkulu ve deneyimlemeye açık olmaz mı?
Günahını almayayım ama anneanneniz işin kolayını bulmuş gibime geliyor.:KK45:
Size yaşlıyım, iyi değilim vs derken keyfine bakıyor, biliyor ki kıyamayacaksınız ve zaten yardımcı olacaksınız her şeyine.
Kebap hayat vallahi, ellerinden öperim teyzemin.:rolleyes:
Yaşlı değil çünkü, yaşlı göstermeye çalışıyor kendini.
Annenizin babanızdan genç yaşta boşanması da ekmeğine yağ sürmüş resmen tontonun.
Bence annenizi kısmeti olursa evlenmesi konusunda cesaretlendirin.
Bu hayata bir kere geliyoruz, annemiz dahi olsa ne yapacak diye düşünmeden kendi yolumuzu çizmeliyiz.
Anneanneniz evladını kendine hizmet etsin, işini görsün diye doğurmadığını elbet anlar bir gün.
Yapamaz diye bir şey yok, iş başa düşünce öyle bir yapar ki...
Hele bir kadından bahsediyoruz, zamanında evlenmiş çocuklarına bakmış, ev idare etmiş 63 yaşında bir kadından.
Çocuklar büyüyünce sadece kafa iznine ayrılmış o kadar, izin bitsin, sahalara dönsün artık.
Doğru haklısın valla çok güzel yazmışsın .
Ben zaten anneme karışmam evlenirse yeterki mutlu olsun :)

63 yaş ne ki, yaşlılık mı?
Hiç de sağlıklı olmayan 62 yaşındaki babam, her sabah çıkar çarşı pazar gezmeye.
Günde ortalama 8-10 km yürür, özellikle en uzaktaki markete gider gezme olsun diye.
Evin bütün alınacak götürülecek, fatura, tadilat işlerini o halleder.
Yaşlıyım deyip çekilmez köşeye, aksine oturdukça yaşlanır insan.
Arkadaşlarıyla görüşür haftada 3 gün, bazen oyuna gider.
Hiç işi olmadığında ise şehirde hiç gitmediği semtlere giderek, oraları görür, etkinlikleri takip eder.
Evde kalan zamanının neredeyse tamamını da kitap okuyarak geçirir, günde 1 kitap bitirir.
Odasını toplar, bulaşıkları makinaya yerleştirir.
Şimdi yeni yeni yemek yapmaya merak sardı, öğreneceğim ben bu işi diyor.
Evde annem babam ve ablam beraber yaşıyorlar bu arada.
Buna rağmen kimseye yük olmadan, kendi kendimi idame ettirebilmeliyim diyor ve yapıyor.
Biz gittiğimizde damadına ve kızına mükellef masa kurup çayımıza kuruyemişimize kadar hizmet ediyor tonton babam.:KK45:

Sizin anneanneniz ise bir kadın olarak nasıl bu hale gelmiş, anlamadım.
Belki işini yapmasanız ya da sorumluluk verseniz bir şekilde hayata tutunmaya çalışır.
Ben de böyle yaşasam evimdeki evladım evlenip gitsin istemem.
Kim yapacak tonla işi sonuçta değil mi?
Onu bu psikolojiden çıkarıp, evde bireysel yaşama dönün.
Herkes kendi işini yaparsa belki üzerindeki 'yaşlılık' sendromundan çıkar.
Bravo ne şanslısınız, ideal baba, ideal eş, ideal dede, ideal abi, ideal evlat resmen kendisi. :D

Annen çok gençmiş. İnşallah güzel bir evlilik kurar yeniden. Bu durumda ananenin kaprislerine göre hareket etmek anlamsız. Yakın otururlarken ve annen gider gelir yemeğine işine destek olur. Yapacak başka bir şey yok. 45 yaş hayattan umudunu kesip hastabakıcı gibi yaşamak için çok genç bir yaş.
Bende böyle düşünüyorum .
Kucağında bi çocukla 21 yaşında o üzüntüleri çekmek zaten yeterince zordur .
Ömür boyu böyle olmasını istemem bende .

Bravo ne şanslısınız, ideal baba, ideal eş, ideal dede, ideal abi, ideal evlat resmen kendisi. :KK70:
Bunların hepsi emeklilikten sonra oldu ama.:KK45:
Görevdeyken evde susuzluktan ölse, kalkıp da bir bardak su almazdı.
Ne zaman annemle ev arkadaşı oldular, güzel annem postasını koydu babama.
Bu yaşına kadar sen evde yoktun, artık ben gezip tozup hayatımı yaşayacağım, işlerini kendin yap, benden 50 yaşından sonra hizmet bekleme dedi ve böylece babam aranılan erkek oldu.:KK70:
Her başarılı bir erkeğin arkasında gerçekten bir kadın var.

Bunların hepsi emeklilikten sonra oldu ama.:KK45:
Görevdeyken evde susuzluktan ölse, kalkıp da bir bardak su almazdı.
Ne zaman annemle ev arkadaşı oldular, güzel annem postasını koydu babama.
Bu yaşına kadar sen evde yoktun, artık ben gezip tozup hayatımı yaşayacağım, işlerini kendin yap, benden 50 yaşından sonra hizmet bekleme dedi ve böylece babam aranılan erkek oldu.:KK70:
Her başarılı bir erkeğin arkasında gerçekten bir kadın var.
:KK53::KK53:

Ananenize ruh sagligi karamsarliktan kurtulma pozitif dusunce videolari izlettin siz izleyin dinlerken kendine pay cikaracaktir yazik yaslilik onun getirdigi bunalim.yalniz kalma korlusu olum korkusu ise yaramazlik hissi hatta hepai hepsi olabilir

Ananenizin hayati rutine girmis.Kendi de bunalmis ama anlayamiyor.TV da ne izler?Onlari falan degistirin bence.Odalari degistirin , esyalarin yerini degistirin.Biraz duzeni degissin mutlaka farkli bi tepki gosterecektir.

O da evlensin amaa o zaman sesi çıkmaz.. iyi becerikli bi dedecik olursa ananene bakar işte.. istemem yan cebime koy bence ananenin durumu o yüzden başta yok dese de kabul eder bence..

Kız anneanneler genelde böyle napsın o da yalnız kalmaktan korkuyo.Teyzem evlendiğinde ananem 20 yaş birden çöktü alışmıştılar birbirlerine.10 yıldır bıkmadan sitem eder.Bizde sürekli ziyaret ederiz,yalnız bırakmamaya çalışırız,bazen yatıya alırız ayy kıyamam o tontişlere:-)

Bence anneannenizin iç huzuru da yok gibi. Hani mutsuzluk tatmin olamama gibi bir durumu var
Keşke ibadetlerini falan yerine getirse belki iç huzuru olur.
Yataktan kalkınca hemen mutsuz oluyorsa birşeyler kendisinde eksik demektir.

Ben anneannene bir kedi al onunla oyalansın.
Benım babaannm 85 yaşında tek başına yaşıyor maşallahh :nazar:

Arkadaşlar benim annemle babam ayrı 23 yıldan beri falan . Biz anneannem , annem ben yaşıyoruz evde .
Anneannem 63 yaşında gayet sağlıklı tek sorunu canının sıkılması olan biri .
Kendini bütün insanlardan soyutladı , herkes ona kötülük yapıyor vs . 7/24 canı sıkılıyor .
Misal sabah kalkıyoruz o gün annem ben gayet neşeliyiz . Anneannem kalkar kalkmaz off çok sıkılıyorum çok bunaldım ne olacak bilmem , ölücem mi kanser miyim bilmem deyip bizim tüm moralimizi bozuyor .Sürekli düşünüyor yatıp öylece .
Bunları geçtim aşırı dağınık :KK43: Evin bazı yerlerinde misafir odasında bile iç çamaşırı var mesela .
Kahve içer o fincanları annem almasa günlerce evde öyle durur .
Annem ve ben olmasak bu ev çöp eve döner vallahi .
Ben 25 yaşındayım yakın zamanda evlenicem . Annemde 45 yaşında 21 yaşında dul kalmış bi kadın .
Ben evlenince karşısına düzgün biri çıkarsa evlenmek istiyor .
Ama anneannem kesinlikle karşı bu duruma .
Evlenme boşver biz iyiyiz böyle kimseyi başıma musallat etme derdinde .
Yani annemle bi ömür böyle yaşayıp gitmek tek hayali .
Annen evlenirse onu alsın yanına demeyin hayatta gelmez çünkü rahat edemez .
Eğer annem evlenmeye kalkarsa anneannem bize dünyayı dar eder .
Sizce ne yapmalıyım ?
tatlım sen dün gece sevgilim beni terk etti, 9 yıllık ilişkim bitti diye konu açmamış mıydın
demek barıştınız ve evleniyorsunuz
tebrikler.

tatlım sen dün gece sevgilim beni terk etti, 9 yıllık ilişkim bitti diye konu açmamış mıydın
demek barıştınız ve evleniyorsunuz
tebrikler.
Yok hayır canım ayrılma olayı bu konuyu açtıktan sonra oldu , bu konuyu açtığımda gayet iyiydik .

Bir bakima benzer yanlarımiz var sizinle.ben 26 yasindayim, daha yeni evliyim.3 ay oncesine kadar 66 yasindaki ananem ve 46 yasindaki annemle beraber yasiyordum, bir de erkek kardeşimle, ama o 9 aydir askerde. Ananem zamaninda cok aktif eli ayagi tutan her seye yetisen biriydi.cok hasta bakti sulalede, kardesimle bize de o bakti annem yillardir calisiyor. Biz kucuklukten beri ananemin evindeyiz. Fakat bir suredir saglik sorunlari yasiyor.kimi zaman hastaneye yatip tedavi olması gerekiyor.bu sebeple uzunca bir suredir moral olarak coj kotu.artik o eski neseli aktif kadin gitti, eve kapanmanin getirdigi mutsuzlukla herkese saran biri oldu cikti.cok kirici konusabiliyor.annem elinden geleni yapip evin yukunu ustlenmis durumda her anlamda.ama devamli bize bakip durdugu icib hayatini yasayamadigini ve su andaki saglik sorunlarinin da bu yuzden oldugunu iddia ediyor. Eski halinden bunhaline gelen ve yardimsiz evden cikamayan biri icin belki cok da tuhaf degil bu ruh hali.ama ben de anneme cok yzuluyorum.o da gencecik yasi da dul kaldi iki cocukla ve hep calisti hem evde hem disarda.bazen o da isyan ediyor.bnmki de annemin evlenmesine direk olarak karsi cikmasa da o hata bi kere yapilir vs diyor.istemiyor hic.sanirim bu tepkilerinin bu halinin altinda yatan en buyuk sebep ölüm korkusu.sizinki onceden de tembelmis oyle demissin ama yas ilerledikçe olum.korkusunun baslamasiyla iyice saliyorlar.

Back
X