sorun bende mi acaba

kadalin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2010
27
0
86
İstanbul
Kısaca şöyle özetleyeceğim durumumu.
Evleneli 10 ay oluyor.Aİlelerden uzakta yaşıyoruz.benim sorunum her iki günde bir eşimin ailesiyel telde konuşmaktan sıkıldım.yani içimden gelmiyor.önceleri özellikle nişanlılık devresinde hiç böle değildim.heer ikisini de çok seviyordum.ama düğün zamanı beni hayal kırıklığına uğrattılar.Durumları pek ii değil ve ben bunu hiç sorun etmöedim.ellerinden geleni yaparlar nasıls adedim.Nişanda bir bilezik takıldı.aile arasında küçük bir nişan yaptık ve bu benim hiç umrumda olmadı. bana o zaman dedilerki şimdi elimden bişi gelmiyo düğün zamanında ben bunların altında kalmam kızım.dediğim gibi hiç takmadım bile kafama.Düğün zamanı geldi çattı.takılar alınacak artık.bana benim 4.5 milyar param var oana göre harcayın.ister hepsine bilezik alın ister set siz bilirisiniz.ben şok oldum tabi.çünkü eşyaların alımı paylaşılmıştı ve onlar sadece misafir odası almışlardı.yine sesimi çıkarmadım.onalrın payına tv ve gelinlik kınalık düşmüştü ayrıca. onlar içinde bize 1000 l,ra verdiler.bunla alın,halısı perdesi kınalık gelinlik falan filan.çok bozuldum ama ses etmedim onlara.uzun lafın kısası o paranın üstüne biraz da biz kredi çektik ve eksiklilkleri tamamladık.ama ben o zamandan beri soğudum. Bir de bizim düğünden bir ay sonra arabalarını yenilediler.iyce bozuldum ve yine hiçbişi sölemedim ne eşime ne onlara.ama işte dedğim gibi şimdi soğudum.
napıcam ben arkadaşlar.
acaba sorun bende mi???

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende olsam görüşmek istemem ki şuandada görüşmüyorum zaten kayınvalidemle.Herşeyi ikimiz yapmaya çalışıyoruz düğün yapıcaz umurlarına bile değil..Boşver sende takma kafana mecbur olmadıkçada arama.Oda anlasın bazı şeyleri bence.

Sorun sende değil, nefret ediyorum bu olaylardan, oğlunun evliliğine para harcıyacak insanlar ya evinin eşyalarını yenililyor yada ev araba alıyor para yok diyede çıkıyorlar kenara, ama bunlar hayatları boyunca karşılarına çıkacak haberleri yok, düğün zamanı masraftan kurtuldum zannediyorlar ama ömrü boyunca o gelin bunu unutmayacak ve içinde hep kalacak, sana durumumu anlatmıycam neredeyse aynı olayları yaşadım unutmadım ama unuttum gibi yapıyorum o kadar.

Sende 2 güne bir görüşme haftada bir görüş bahane uydur ki anlasınlar yeri gelincede lafını sok.

insan görüşmek istemiyor haklısın bizde o devirlerden geçtik ama boşver allaha havale et gitsin. benim 8 tane bileziğim vardı herşeyimiz almıştım ailemde yatak odamı istediğim ürünü aldı felan. bizimde 6000 tl var ne halt ederseniz edin demiş eşimin ailesi. tabi eşimde bana bunu anlattı bizde eşyalarımı uygun fiyata aldık hatta gelinliğimi bile 2. el hemde kiraladık ne yapalım para yok. ilk 1 sene çok borç ödedik. kaynanam herşeyimi en iyisinden aldım demiş kayınpederim benim ve ailemin aldıkalrını millete hepsini ben aldım kız tarafı bişey yapmadı demiş. duyunca şok oldum eşime söylediğimde boşver dedi. hep kavga hep kavga. napcan eşin iyi olsunda boşver gerisini onlar ne alırlarsa alsınlar sen kendi yuvana bak. bizde çok çile çektik ama şimdi arabamızda var evimizde şükürler olsun.

eşimde hiçbir şey demedi.
hatta ikimizde hayırlı olsun dedik.
hatta kızlar ben eşime bile hiçbişi demedim.onun üzülmemesi için.
konuşmak gelmiyor içimden elşim onları arayınca ister istemez suratım düşüyorr.ama zorunlu olduüum için kırgınlığımı şimdiye kadar hiç belli etmeden konuşuyorum
eşim benim aileme karşı inanılmaz iyidir.
sanırım karşıt bir durum olşumasın diye böle yapıyorum.ayrıca eşim 5 yıl boyunca kazancının ayrısını ailesine vermiş biri.ama şimdi kaldık borçlarla.ikimizde çalışıyoruz fakat anca yatiyor.bende bu duruma gıcık oluyorum ve obnalrı sorumlu tutuyorum ister istemez
ama dediğim gibi kendi kendime oluyo tabi bu
kimseyle paylaşmadan.

canım bende aşağı yukarı aynı şeyleri yaşadım. kaynanadan değil görümce ve eltiden çektim.
ama ben hep eşimle konuştum susmadım. eşim artık onlarla görüştürmüyo beni. 1 ayı geçti hiç biriyle görüşmüyorum onlarda beni aramıyolar. kafam rahat.

ılk zamanlar insanın o kadar zoruna gidiyor ki seni çok iyi anlıyorum.Sen yine dua et en azından 4,5 lardan bahsediyorsun bizimkiler bir tane mendil bile almadılar bırak bana kendi evladına bile almadı eşim evlenirken sadece üstündekilerle geldi düşün sadece misafir gibi gelip gittiler eşim biz nişanlıyken takıların hepsini yaptı koydu bir kenara sonra düğünde taktı birde utanmadan oğullarının yaptığı bilezikleri kendileri takmak istediler ama yok öyle şey taktırtmadım Şimdi düşününce iyikide hiç bir şey yapmamışlar diyorum çünkü hiç bir şeyde söz hakkına sahip değiller benim gözümde

olanları düşünmemekten başka çaren yok.
eşinlede bir problemin yok.sık görüşmezsin sende.
bazı ailelerde çocuğumdan ne koparsam diye bakıyorlar.

herkeste aynı dert desenize arkadaşlar
ama bu durum beni çok üzüyor
yine eskisi gibi hissetmek istiyorum onlaar karşı ama olmuyor
onlara gitmek falan istemiyorum
yaz tailinde napcam onu düşünüyorum

onların bu yaptıklarından sonra eskisi gibi hissetmen bence zor.
bir kere kırılınca tamiri olmuyor.
yaz tatilinde ne olacak

mecbur memeleket gidicez
mecbur onlardada kalmam gerekecek
ama işte benim iç.imden gelmiyor
rahat hissetmiyoprum kendimi onalrın yannda
ya kızlar anlatsam anlatılacak çok şey var
kınalığımı bile kendi kredi kartımla aldım
elalaem laf etmesin diye makyaj takımları falan fiklan aldım hep kendim onalr aldılar dedim herkese
tabi annem babam dışındaki herkese
babam hep boş ver dedi
ne istediysem en iyisini aldı
bir kına gecesi yaptı düğün gibi mevlütlü yemekli sırf içimde bişiler kalmasın diye
ama noluyo şimdi ayn kefede oluyolar
hatta erkeğin ailesi daha fazla söz hakkına sahipmiş gibi oluyo bizim toplumuzda
ben buna izin vermem ama, bi laf söleler canım sıkılır

sorun sende deil canim. o ailede. yaw oglunu evlendiriyorsun herseyini ortaya dokmen lazim ne var ne yok vermen lazim. ama yok 1 kurus fazla gidecek diye korkuyorlar. birde sanki size inat olsun diye araba aliyorlar. neden esine soylemiyosun kizar diye mi korkuyosun? bence kayinvalideni fazla arama iyice alisirsa kotu olur sonrada niye armadin felan diye laf sokmaya baslar. birde arada bir laf arasinda soyle bilsin kaynanan. yok hep byle susarsan ezerler seni

Neredeyse ben yazdım gibi hissettim. Kırıldıktan sonra insana 2 gün arayla konuşmak bile yük geliyor gerçekten malesef. Hele de yaz tatilini düşününce insan gitmek istemiyor. Bunları bende hissediyorum malesef. Ama içimden atmaya çalışıyorum. Boşver sende 2 günde bir havadan sudan konuş, geçiştir. Yapacak birşey yok. Sevmek zorunda değilsin sonuçta ama sevdiğimiz insanın ailesi işte, onlar bizi, biz onları idare etmek durumundayız. Allahtan ki uzakmışsınız, iyi tarafından bakmaya çalış. ınsanın içinden kolay kola çıkmıyor bazı şeyler. Sınırını koru yeter.

sorun sende deil canim. o ailede. yaw oglunu evlendiriyorsun herseyini ortaya dokmen lazim ne var ne yok vermen lazim. ama yok 1 kurus fazla gidecek diye korkuyorlar. birde sanki size inat olsun diye araba aliyorlar. neden esine soylemiyosun kizar diye mi korkuyosun? bence kayinvalideni fazla arama iyice alisirsa kotu olur sonrada niye armadin felan diye laf sokmaya baslar. birde arada bir laf arasinda soyle bilsin kaynanan. yok hep byle susarsan ezerler seni

akasiacım bende bunu anlamıyorum. çocuk senin çocuğunun. evlendiriyorsun ne mutlu sana
değilmi. elinde ne var ne yok vermen lazım bencede ama bazıları öyle işte.para gidecek diye ödleri kopuyor.

eşim bana kızmaz ama üzüzlür
o da biliyor ailesinin durumunu
zaten düğün öncesi hep dedi ezilmiş hissediyorum kendimi sana karşı diye
ben onu mahçup etmemek için açmıyorum
ama ister istemez en küçük bişiyde onlar yüzünden bu durumda olduğum akıoma gliyor ve agresifleşiyorum
bu durumu yenmem lazım yoksa bir ömür böle geçmez
ben laf söleyemem çünkü sölersem ipleri koparmam lazım
onu da yapamam

akasiacım bende bunu anlamıyorum. çocuk senin çocuğunun. evlendiriyorsun ne mutlu sana
değilmi. elinde ne var ne yok vermen lazım bencede ama bazıları öyle işte.para gidecek diye ödleri kopuyor.
bende bunlarin aynisini yasadim canim ondan biliyorum.evlendikten sonra kayinvalidem olacakla yasadik 3 ay sonra bizi kovdular. ev duzduk kimse yardim etmedi. birde utanmadan dugunde taktiklari takilari geri istediler benden. bizim onlara borcumuz varmis bana dugun yaptiklari icin.
eşim bana kızmaz ama üzüzlür
o da biliyor ailesinin durumunu
zaten düğün öncesi hep dedi ezilmiş hissediyorum kendimi sana karşı diye
ben onu mahçup etmemek için açmıyorum
ama ister istemez en küçük bişiyde onlar yüzünden bu durumda olduğum akıoma gliyor ve agresifleşiyorum
bu durumu yenmem lazım yoksa bir ömür böle geçmez
ben laf söleyemem çünkü sölersem ipleri koparmam lazım
onu da yapamam

o zaman canim bos ver sen bisey soyleme madem esin herseyin farkinda oda yakinda patlar.

Back
X