QUOTE=kadalin;12539185]ay siz beni anlamamkata ısrarlısınız heralde
hiçbişeyim eksik değil çok şükür ama kendi babam yaptı ok?
ne mecburiyeti vardıki
o da beni okuttu büyüttü besledi
ben bişeyden mahrumn kalıp içimde kalmasın diye yaptı
sorun onların yapmaması değil
eşime sen şimdi bize yardım et düğününü ben yapcam deyipki biz iki sene nişanlı kaldık o süre zarfınf-da parasını biriktirebilirdi ama yapmadı yine verdi ben hiçbişi demedim .nasılsa alltta kalmaz diye çünkü söylemler o yöndeydi .
zamanı gelince de bundan başka param yok demsi oanada ok dedim
olsun önemli değilk
ama düğünden bir ay sonra arabasını değiştirmesi işte benim bam telime bastı yani
kayınpederimi de kayınvalide mi severim
yalnız özellikle son zamnalarda şöle düşünmeye başladım
bunlar bana normalde değer vermiyolarmı acaba
sadece ilelerine geldiği gibi mi davranıyolar
bu düşünceleri atmak istiyorum kafamdan anlayacağınız
bu konuda haklımıyım haksızmıyım bilmiyorum.
ayrıca arkadaşlar nişan için de hiç para harcamamışlaradı işte o zaman deddiki kayınpederim sana karşı mahcubum düğünde telafi edicem bunu
Evet sizi anlayamayacğım, mesela niye bana sinirlenip isyan ettiğinizi de anlamıyorum....
Ben sizi yanlış anlamıyorum, gayet doğru anıyorum...
Ama eşiniz para biriktirmemiş ailesine para göndermiş.... Ee bugün evlenir yarın evlenir, insanlar da belli ki harcamışlar.. Eşiniz kendi biriktirseydi madem... ben aileye para teslim edip ben biriktiremem siz biriktirin demeyi de mantıklı bulmuyorum...
Evlenme yolunda adım atmış olan biri parasını biriktirir, ben biriktiremiyorum al sen biriktir demez...
Ben bunu söylemeye çalışıyorum..
Hiçbişeyiniz eksik olmamış hepsini babanız yapmiş, yapasaymış, yaptırmasaydınız...
Borç harç senet sepet alsaydınız, eşiniz de evliliğin ev kurmanın sormluluğunu alsaydı....
Benim de hiçbr eksiği olmadı, ama eşimin ailesinden de 3 kuruş gelmedi, ü kuruşu geçtm bir toplu iğnelerini görmedim....
Ama buna karşılık, benim yatakodamı babam aldı, tüm mutfak ıvır zırvırlarımı bardak çanaklarımı babam aldı....
Nevresimiden yatak örtüsüne leğeninden kına kıyafetine kadar ailem aldı... Bazılarını benim onlara verdiğim paraları biriktirerek aldılar bir kısmını kendi ceplerinden....
Benim ailem benim için yaptı ne yaptıysa...Onun ailesi benim ailem kadar düşünceli değildi..
Aynı şekilde senin eşinin aiesi de senin ailen kadar düşünceli değilmiş....
Artık evlendiniz, mutlumusunuz?? Evet se cevabı sennkiler bişey yapmadı benmkiler bunu yaptı diye karşılaştırmaya girmenin bir anlamı yok....
Bizimkiler herşeyi yaptılar onlar hergün aranmayı hakediyor, sizinkiler 6 milyar verdi onları haftada bir arayalım gibi bir karşılaştırma bana göre garip....
Bence kayınvalide kayınpeder diye önyargılar oluşturuyoruz....
YAşlı bi kapı komşun olsa, herhangi bir maddi çıkarın olmasa bile 2 günde bi kapıyı tıklatıp nasılsın iyimisin demezmisin??? Dersin, ee kayınvalide kayın peder olunca niye 2 günde bir aramak zor geliyor...
Benim demek istediğim bu...
Yani size hiçbişey yapmasalar dahi, hatta sizden harcamış olsalar dahi eşinizin annesi babasıdır, 2 günde bir aramak neden size bu kadar zul geliyor onu anlayamıyorum[/QUOTE]
denizbarış hemen hemen aynı durumdaymışız
senin yazdıklarında bana fikir verdi tabiki ama ben beni suçlamana kızdım açıkcası
neyse ben yolumu çizdim zaten
teşekkür ederim yine de sana
her ne kadar asla fikirlerine kabul etmesem de teşekürrler
uzatmanın anlamı yok daha fazla