sorun bende mi acaba

Bence yanlış yere odaklanmış kalmışız. Olay tamamen maddiyatmış gibi görünüyor halbuki öyle değil. Bu insanlar onlar yardım etse de etmese de, zaten hayatlarını kurmuşlar, eksik ya ada fazla. Herkes herşeyi tam olarak evlenecek, bunun içinde senelerce bekleyecek diye birşey yok. Eksiklerinin hesabını da başkasına soracak değil elbette. Burada ki durum , tavırdan duyulan rahatsızlıktır. Ben hiç zannetmiyorum ki bu insanlar, oğulları evlenirken yok yok diyip durup, 1 ay sonra son model bir araba almasalar sıkıntı olmayacaktı. Varsa da insan bazı şeyleri üstlenmiyorsa, ( miktar 5-6 herneyse) yok yok diyip duruyorsa, bence işin içinde çok ta iyi niyet yok. Mecburlar mı değiller, herkes kuruyor hayatını yaşıyor birşekilde. ınsanın zoruna giden, öyle iyi görünüyorlar ki, öyle yanınızda görünüyorlar ki, ama hiç değiller. Sadece görüntüde iyi olmak, rol yapmak ve bunu bilmek, insana sevgi kazandırmıyor. Hem ayrıca eminim başka sıkıntılarda vardır ortada.100 milyar verselerdi, 5 kere aramak zahmet olmayacakmıydı, yine olacaktı. Arada doğru bir orantı yok yani.

Eee yardım etmişler zaten 5-6 milyar kadar vermişler.. Demekki bütçeleri o kadardı...
Hiç bişey yapmamış değiler ki..
Kii yapmasalar ile ne olur ki.. Yapmamışlar..
Herşeyimiz bvar dedi arkadaş, demekki eşi bişeyini eksik etmemiş.. Evet borçla harçlsa olmuş ama bi şekilde olmuş yani....
15 değil 5 verdiler diye de 2 günde bir aramak zul gelmemeli evlatlara...

ay siz beni anlamamkata ısrarlısınız heralde
hiçbişeyim eksik değil çok şükür ama kendi babam yaptı ok?
ne mecburiyeti vardıki
o da beni okuttu büyüttü besledi
ben bişeyden mahrumn kalıp içimde kalmasın diye yaptı
sorun onların yapmaması değil
eşime sen şimdi bize yardım et düğününü ben yapcam deyipki biz iki sene nişanlı kaldık o süre zarfınf-da parasını biriktirebilirdi ama yapmadı yine verdi ben hiçbişi demedim .nasılsa alltta kalmaz diye çünkü söylemler o yöndeydi .
zamanı gelince de bundan başka param yok demsi oanada ok dedim
olsun önemli değilk
ama düğünden bir ay sonra arabasını değiştirmesi işte benim bam telime bastı yani
kayınpederimi de kayınvalide mi severim
yalnız özellikle son zamnalarda şöle düşünmeye başladım
bunlar bana normalde değer vermiyolarmı acaba
sadece ilelerine geldiği gibi mi davranıyolar
bu düşünceleri atmak istiyorum kafamdan anlayacağınız
bu konuda haklımıyım haksızmıyım bilmiyorum.
ayrıca arkadaşlar nişan için de hiç para harcamamışlaradı işte o zaman deddiki kayınpederim sana karşı mahcubum düğünde telafi edicem bunu

Bence yanlış yere odaklanmış kalmışız. Olay tamamen maddiyatmış gibi görünüyor halbuki öyle değil. Bu insanlar onlar yardım etse de etmese de, zaten hayatlarını kurmuşlar, eksik ya ada fazla. Herkes herşeyi tam olarak evlenecek, bunun içinde senelerce bekleyecek diye birşey yok. Eksiklerinin hesabını da başkasına soracak değil elbette. Burada ki durum , tavırdan duyulan rahatsızlıktır. Ben hiç zannetmiyorum ki bu insanlar, oğulları evlenirken yok yok diyip durup, 1 ay sonra son model bir araba almasalar sıkıntı olmayacaktı. Varsa da insan bazı şeyleri üstlenmiyorsa, ( miktar 5-6 herneyse) yok yok diyip duruyorsa, bence işin içinde çok ta iyi niyet yok. Mecburlar mı değiller, herkes kuruyor hayatını yaşıyor birşekilde. İnsanın zoruna giden, öyle iyi görünüyorlar ki, öyle yanınızda görünüyorlar ki, ama hiç değiller. Sadece görüntüde iyi olmak, rol yapmak ve bunu bilmek, insana sevgi kazandırmıyor. Hem ayrıca eminim başka sıkıntılarda vardır ortada.100 milyar verselerdi, 5 kere aramak zahmet olmayacakmıydı, yine olacaktı. Arada doğru bir orantı yok yani.
işte anlatmak istediğim tam anlamıyla buydu
teşekkürler arkadaşım

yok arkadaşım sorun sene değil eşinın ailesınde aramak ıstemıyosan arama erkeste oluyor öle...
bende bazı seylerden çok soğudum hem düğünde yardım etmedıler emde dügünde takılan paradan bi mıktar aldılar şimdede türkıyedekı evımde kalıyolar gelde soğumaaa......

seninkiler sana iyi yardım etmiş benim eşimin ailesi 1 kuruş dahi yardım etmediler üstelik durumları da gayet iyiydi. yardım etmiyolar diye hiç laf etmedim kimseye müdana etmeden yaptık herşeyimizi. ama ben iş saygısızlık terbiyesizlik boyutuna gelince sildim. attım döktüm eteğimdeki taşları. susmadım eşime her fırsatta söyledim içimdekileri. 10 aydır hiç görüşmüyoruz kafamız rahat. sen de görüşme içinden gelmiyosa yapmacık olacağına uzak dur miden bulanmasın

anlasilmayan su;ailesi yardim ederiz demis..yoksa para verdim dugunum yapilmaliydi degil olay..tabikide aileye verecegiz bende veriyorum,esimde veriyor.kimsenin kimseden beklentisi yok..biz kendimiz gitmiyoruz neredeyse her sene y.disi tatiline,ozel iht.larina kadar yardimci oluyoruz.ortada bi soz var ve gerektigi gibi tutulmamis.

sonuçta içinde para var.Arkadaşla parayla ilgili kısımdan şikayetçi.Bu siizn isteğinizle yaptığınız bir destek.Kimse zorlayamaz zaten.

Arkadaşın konusuda istekle alakalı.Ailenin durumu varda yapmıyorsada suçlayamaz kimse.Demekki istememiş, demekki paraları var kendimi borca sokmayım demişler.Sonuçta aile borçla yaşayacak oğulla gelinde ama borçları var bir maaişımız onların olsun mu diyecek ? Çok az insan der bunu.

Söz verme mevzuunda da olabilir.Vermiş ama tutamamış.Söz verildiği an yapabileceklerini sanmışlar yapamamışlar, hepimziin sıkıntılı zamanları olmuyor mu? Demekki düğün vakti imkanları azaldı, olamaz mı ? Herkes bizler kadar düşünemeyebilir.Sözler belkide değerli değildir onların kitabında.

Durumu denkleştirmek için demiyorum, zaten denkte değil ama benim eşimin aileside düğünü yaparız dedi.Bababm sıkıntılısınız olmasın demesine rağmen yok onlara borç ödetmeyiz biz deselerde 16 milyar + öğrenim kredisi borcum vardı üstlendiğimiz.Üstünede kayınvalidem sen ne ödedin neye sıkılyosun dedi, ki maaşımım yarıdan fazlası borca gidiyordu.

Ne yani şimdi söz verip yapmadı diye düşman mı olayım ? Yada yaptığımı inar ettiler diye rest mi çekeyim.O utansın banane.Eşimin ailesi bunları yapmadığı gibi de terbiyesizlikleri hat safhadaydı.Bunları içimde büyütüp fesatlık soksaydım iş değişirdi.

Konu sahibi arkadaşım, haddimi aşmak istemem ama şimdi biz sana sorun sende yada değil desek ne değişecek ? Boşun takılıp üzülme.Bende çok takıp üzüldüm ama yersiz olduğunu gördüm, kimse üzülmüyo ki sana.Görüşmek istemiyosanda görüşmezsin, özgürsün ama yinede içini doldurma..

neyse kızlar teşekkür ederim hepinize
en iyisi bir kere daha denemek
iyi düşünmek,yine eskisi gibi düşünmek yani
kötü niyetleri yoktur diye bakmak olaya
sonuçta önümüzde uzuzn yıllar var
bakarım bana değer vermediklerini gerçekten hissedersem o zaman koyarım mesafemi
ben yine arayıp sorayım,zor gelmesin bunu yapmak bana

neyse kızlar teşekkür ederim hepinize
en iyisi bir kere daha denemek
iyi düşünmek,yine eskisi gibi düşünmek yani
kötü niyetleri yoktur diye bakmak olaya
sonuçta önümüzde uzuzn yıllar var
bakarım bana değer vermediklerini gerçekten hissedersem o zaman koyarım mesafemi
ben yine arayıp sorayım,zor gelmesin bunu yapmak bana

Sevmek zorunda değilsin arkadaşım, ama sınırını koruyarak ta olsa görüş tabi ki. Bize düşen bu. Boşver huzurunu bozma kimse için, öyle böyle kurmuşsunuz yuvanızı işte, takılma artık. Ben ilk başlarda bu hatayı çok yaptım, onlara kızıp eşime çok yansıttım, şimdi diyorum banane , kim ne yaparsa kendine yapar. Sınırlı muhabbetle, arar konuşurum. Senin hayatına çok müdahele etmedikleri sürece , çok ta sıkıntı yapma.

QUOTE=kadalin;12539185]ay siz beni anlamamkata ısrarlısınız heralde
ne mecburiyeti vardıki
eşime sen şimdi bize yardım et düğününü ben yapcam deyipki biz iki sene nişanlı kaldık o süre zarfınf-da parasını biriktirebilirdi ama yapmadı yine verdi ben hiçbişi demedim .nasılsa alltta kalmaz diye çünkü söylemler o yöndeydi .
olsun önemli değilk
ama düğünden bir ay sonra arabasını değiştirmesi işte benim bam telime bastı yani
ayrıca arkadaşlar nişan için de hiç para harcamamışlaradı işte o zaman deddiki kayınpederim sana karşı mahcubum düğünde telafi edicem bunu[/QUOTE]

Evet sizi anlayamayacğım, mesela niye bana sinirlenip isyan ettiğinizi de anlamıyorum....
Ben sizi yanlış anlamıyorum, gayet doğru anıyorum...
Ama eşiniz para biriktirmemiş ailesine para göndermiş.... Ee bugün evlenir yarın evlenir, insanlar da belli ki harcamışlar.. Eşiniz kendi biriktirseydi madem... ben aileye para teslim edip ben biriktiremem siz biriktirin demeyi de mantıklı bulmuyorum...
Evlenme yolunda adım atmış olan biri parasını biriktirir, ben biriktiremiyorum al sen biriktir demez...
Ben bunu söylemeye çalışıyorum..
Hiçbişeyiniz eksik olmamış hepsini babanız yapmiş, yapasaymış, yaptırmasaydınız...
Borç harç senet sepet alsaydınız, eşiniz de evliliğin ev kurmanın sormluluğunu alsaydı....

Benim de hiçbr eksiği olmadı, ama eşimin ailesinden de 3 kuruş gelmedi, ü kuruşu geçtm bir toplu iğnelerini görmedim....
Ama buna karşılık, benim yatakodamı babam aldı, tüm mutfak ıvır zırvırlarımı bardak çanaklarımı babam aldı....
Nevresimiden yatak örtüsüne leğeninden kına kıyafetine kadar ailem aldı... Bazılarını benim onlara verdiğim paraları biriktirerek aldılar bir kısmını kendi ceplerinden....
Benim ailem benim için yaptı ne yaptıysa...Onun ailesi benim ailem kadar düşünceli değildi..
Aynı şekilde senin eşinin aiesi de senin ailen kadar düşünceli değilmiş....
Artık evlendiniz, mutlumusunuz?? Evet se cevabı sennkiler bişey yapmadı benmkiler bunu yaptı diye karşılaştırmaya girmenin bir anlamı yok....
Bizimkiler herşeyi yaptılar onlar hergün aranmayı hakediyor, sizinkiler 6 milyar verdi onları haftada bir arayalım gibi bir karşılaştırma bana göre garip....

Bence kayınvalide kayınpeder diye önyargılar oluşturuyoruz....
YAşlı bi kapı komşun olsa, herhangi bir maddi çıkarın olmasa bile 2 günde bi kapıyı tıklatıp nasılsın iyimisin demezmisin??? Dersin, ee kayınvalide kayın peder olunca niye 2 günde bir aramak zor geliyor...
Benim demek istediğim bu...
Yani size hiçbişey yapmasalar dahi, hatta sizden harcamış olsalar dahi eşinizin annesi babasıdır, 2 günde bir aramak neden size bu kadar zul geliyor onu anlayamıyorum

ya size düğünde fazla bişey yapmadılar diye böyle düşünmeniz ne ilginç.biz herşeyimizi eşimle ikimiz yaptık ama hala onun ailesini seviyor ve görüşüyorum... çok maddiyatçısınız bence... böyle ufak şeylere takılmayın en azından eşinizin mutluluğu için.

6000 tl mi verdiler, hadi yaaa..:1shok:
Ne güzel.yerimseniben.Bence 6000 + dasınız..sevinmek gerek, bunu hiç görmeyenler var..
CADIARZU

QUOTE=kadalin;12539185]ay siz beni anlamamkata ısrarlısınız heralde
ne mecburiyeti vardıki
olsun önemli değilk
ayrıca arkadaşlar nişan için de hiç para harcamamışlaradı işte o zaman deddiki kayınpederim sana karşı mahcubum düğünde telafi edicem bunu

Evet sizi anlayamayacğım, mesela niye bana sinirlenip isyan ettiğinizi de anlamıyorum....
Ben sizi yanlış anlamıyorum, gayet doğru anıyorum...
Ama eşiniz para biriktirmemiş ailesine para göndermiş.... Ee bugün evlenir yarın evlenir, insanlar da belli ki harcamışlar.. Eşiniz kendi biriktirseydi madem... ben aileye para teslim edip ben biriktiremem siz biriktirin demeyi de mantıklı bulmuyorum...
Evlenme yolunda adım atmış olan biri parasını biriktirir, ben biriktiremiyorum al sen biriktir demez...
Ben bunu söylemeye çalışıyorum..
Hiçbişeyiniz eksik olmamış hepsini babanız yapmiş, yapasaymış, yaptırmasaydınız...
Borç harç senet sepet alsaydınız, eşiniz de evliliğin ev kurmanın sormluluğunu alsaydı....

Benim de hiçbr eksiği olmadı, ama eşimin ailesinden de 3 kuruş gelmedi, ü kuruşu geçtm bir toplu iğnelerini görmedim....
Ama buna karşılık, benim yatakodamı babam aldı, tüm mutfak ıvır zırvırlarımı bardak çanaklarımı babam aldı....
Nevresimiden yatak örtüsüne leğeninden kına kıyafetine kadar ailem aldı... Bazılarını benim onlara verdiğim paraları biriktirerek aldılar bir kısmını kendi ceplerinden....
Benim ailem benim için yaptı ne yaptıysa...Onun ailesi benim ailem kadar düşünceli değildi..
Aynı şekilde senin eşinin aiesi de senin ailen kadar düşünceli değilmiş....
Artık evlendiniz, mutlumusunuz?? Evet se cevabı sennkiler bişey yapmadı benmkiler bunu yaptı diye karşılaştırmaya girmenin bir anlamı yok....
Bizimkiler herşeyi yaptılar onlar hergün aranmayı hakediyor, sizinkiler 6 milyar verdi onları haftada bir arayalım gibi bir karşılaştırma bana göre garip....

Bence kayınvalide kayınpeder diye önyargılar oluşturuyoruz....
YAşlı bi kapı komşun olsa, herhangi bir maddi çıkarın olmasa bile 2 günde bi kapıyı tıklatıp nasılsın iyimisin demezmisin??? Dersin, ee kayınvalide kayın peder olunca niye 2 günde bir aramak zor geliyor...
Benim demek istediğim bu...
Yani size hiçbişey yapmasalar dahi, hatta sizden harcamış olsalar dahi eşinizin annesi babasıdır, 2 günde bir aramak neden size bu kadar zul geliyor onu anlayamıyorum[/QUOTE]

denizbarış hemen hemen aynı durumdaymışız
senin yazdıklarında bana fikir verdi tabiki ama ben beni suçlamana kızdım açıkcası
neyse ben yolumu çizdim zaten
teşekkür ederim yine de sana
her ne kadar asla fikirlerine kabul etmesem de teşekürrler
uzatmanın anlamı yok daha fazla

Back
X