sorun bende mi acaba

zannetmiyorum
çünkü onlarla işimiz kalmadı canım
patlamaz
ay bi de balın aklıma geldi
..........................
bayramda onlara gitmiştik
ilk iki gün olnlardaydık
doğal olarak ben 3. gün kahvaltı yapmadan annemlere gitmek istedim.
dediki ne acaleniz var mesaiyeyemi yetişiyorsunuz
ve hiçbişi diyemedim
ayy baştan böle ezdirmeme lazım kendimi dimi kızlar
keşeke orda bi laf söleseydim diyorum hep
......................................
neyse demekki ben abartmıyormuşum bu olayı
teşekkür ederim kızlar yazdıklarınız için

bende bunlarin aynisini yasadim canim ondan biliyorum.evlendikten sonra kayinvalidem olacakla yasadik 3 ay sonra bizi kovdular. ev duzduk kimse yardim etmedi. birde utanmadan dugunde taktiklari takilari geri istediler benden. bizim onlara borcumuz varmis bana dugun yaptiklari icin.

ben kayınvalidemlerle çok iyi anlaşırım. onlardan böyle bir şey görmediğim için hayretle okuyorum.

3. gün olmuş hala sizi göndermeyecek annenlere.
hep bana..... hep bana.......

bende bunlarin aynisini yasadim canim ondan biliyorum.evlendikten sonra kayinvalidem olacakla yasadik 3 ay sonra bizi kovdular. ev duzduk kimse yardim etmedi. birde utanmadan dugunde taktiklari takilari geri istediler benden. bizim onlara borcumuz varmis bana dugun yaptiklari icin.

ben kayınvalidemlerle çok iyi anlaşırım. onlardan böyle bir şey görmediğim için hayretle okuyorum.

allah bozmasin canim. bende boyle kayinvalideleri iyi olanlara sasiriyorum. ohaoldumsmile

zannetmiyorum
çünkü onlarla işimiz kalmadı canım
patlamaz
ay bi de balın aklıma geldi
..........................
bayramda onlara gitmiştik
ilk iki gün olnlardaydık
doğal olarak ben 3. gün kahvaltı yapmadan annemlere gitmek istedim.
dediki ne acaleniz var mesaiyeyemi yetişiyorsunuz
ve hiçbişi diyemedim
ayy baştan böle ezdirmeme lazım kendimi dimi kızlar
keşeke orda bi laf söleseydim diyorum hep
......................................
neyse demekki ben abartmıyormuşum bu olayı
teşekkür ederim kızlar yazdıklarınız için

evet canim orda bisey soylemen lazimdi. yani kirmadan guzelce soyleseydin keske. cunku inan sustukca daha cok eziyorlar bizleri.

canım madem eşinle aran iyi bu konuları hiç düşünme bile
kim ne yaparsa kendine yapar canım.onlarda kendi değerlerini düşürdüler senin gözünde işte
hiç eskiyi düşünüpte canını sıkma huzurunu kaçırmayerimseniben

canım düşünme başka yolu yok.
emin ol senden daha kötü durumda olanları var.
bana hiç bişey yapmadılar 3 bilezik taktılar okadar. 4,5 milyarı görmedim bile
düşün eve bi iğne almadılar. geldiler düğünde oynadılar gittiler. davul isteriz dediler parasını babam verdi ellerini ceplerine sokadılar.
düşünme boşver bende çok taktım kafaya ama onlar utansın onlar üzülsün. ben aramıyorum telefona beni isterse konuşuyorum gayet mesafeleyim. sende böyle yap ve yuvanda huzurlu olmaya bak. gerisi boş.
onlardan gelecek hayır hiç gelmesin... ben böyle daha mutluyum yapıp biz yaptık diyemiyorlar en azından
bana hiç bişey söylemeye hakları yok.

canım düşünme başka yolu yok.
emin ol senden daha kötü durumda olanları var.
bana hiç bişey yapmadılar 3 bilezik taktılar okadar. 4,5 milyarı görmedim bile
düşün eve bi iğne almadılar. geldiler düğünde oynadılar gittiler. davul isteriz dediler parasını babam verdi ellerini ceplerine sokadılar.
düşünme boşver bende çok taktım kafaya ama onlar utansın onlar üzülsün. ben aramıyorum telefona beni isterse konuşuyorum gayet mesafeleyim. sende böyle yap ve yuvanda huzurlu olmaya bak. gerisi boş.
onlardan gelecek hayır hiç gelmesin... ben böyle daha mutluyum yapıp biz yaptık diyemiyorlar en azından
bana hiç bişey söylemeye hakları yok.

..................
ewet haklsıın arakadaşım
en azından bişi sölemeye hakları yok ben yaptım gibileriyle
fakat işte insanoğluyuz takıyoruz böle şeyleri ne yazıkki

Bence abartıyorsun....
Eşine bi sorunun yokmuş.. eee ne den huzursuzuk olsun ki.. 2 günde bir de telefonda bi nasılsın iyimizsin demek mi zor geliyor....
Ayrıca ds hiçbişey yapmamış değiller 4-5 milyar bi vermişler bi de 1 milyar daha vermişler.. Daha ne olsun???? Yani 6 milyara illaki bişeyler yapılırdı yani....
Biz evlenirken ne mi verdiler????
2bavul eşimin kıyafeti, hatta çoğu gömlek kravatına kayınpeder el koymuş, bunları sen giymezsin ben alayım diye.... 1 yorgan 2 nevresim takımı....
Kayınpederin taktığı bileziği eşim alıp verdi... Görümcemi taktığı bileziği eşim alıp verdi..
Nişada 1 set 5 bilezik takıldı 1 set 4 bileziği eşim aldı, 5 e ben kendim amamladım, kendi ailee karşı mahçup olmasın diye....
Düğünde 1 set alındı eşim aldı.... 5 bileziği aileme çaktırmadan sanki 5 bilezik daha almışlar gibi yaptım, halbuki alınmadı....
Buzolabı TVyi flört ederken ben taksitle aldım, o ara eşim ev için kredi çekmişti onu ödüyordu... Nişandan sonra çamaşır bulaşık minifırın mikrodalgayı ben aldım.... Evlenene kadar taksidini 6 ayda bitirdim....abak çanalar tencere taalar iğneden ipliğe herşeyi ben maaşıla ve ailemin katkılarıyla hiç borçsuz aldım.... Yatak odasını benim ailem aldı....
Evlendiğimizde tek borcumuz koltuk ve yemek takımının taksitleriydi, onları da beraber ödedik....
Gelinlik için 1500 bütçe ayırmıştı eşim... ben 1600e anlaştım 100ünü cebimden ödedim, gelinlik ayakkabımı ben kendim aldım.... Kına kıyafetimi annem kendisi dikti..
Eşimin hakkını yemem asla, hiçbirşeyimi eksik etmedi, herşeyin en güzelini en mükemmelini yaşadık..
Ama ailesinin 3 kuruş katkısı olmadı, katkısını geçtim taktıkları bileziği bile eşim alıp ellerine verdi....
Aramızda 15-20 dk mesafe var haftanın 2 günü gider hal hatırlarını sorarım, kayınpederim hariç tüm görümcelerim kayınlarım eltilerimi çok severim... Mesafeli ama sevgi dolu karşılıklı anlayış içinde ilişkilerimiz var.... Kimse kimsenin özeline gereksiz müdahele yapmaz, ama gerektiğinde de herkes birbirine destektir....
Ama kayınpederi sevmem çünkü bencil biri 900 maaş alıp kira mira ödememesine rağmen çocuklarından ne koparsam kardır modunda.... Sevmem, kızarım, ama gider elini öperim, telefonda hal hatır sorarım....
Kötü bir tabir olacak ama eşeğin hatrı yoksa sahibinin vardır diye bi laf var..
kayınpederi günahım kadar sevmem, ama eşimi çok severim, onun babasıdır, ne saygımdan ne hizmetimden kusur etmem....

Kısaca şöyle özetleyeceğim durumumu.
Evleneli 10 ay oluyor.Aİlelerden uzakta yaşıyoruz.benim sorunum her iki günde bir eşimin ailesiyel telde konuşmaktan sıkıldım.yani içimden gelmiyor.önceleri özellikle nişanlılık devresinde hiç böle değildim.heer ikisini de çok seviyordum.ama düğün zamanı beni hayal kırıklığına uğrattılar.Durumları pek ii değil ve ben bunu hiç sorun etmöedim.ellerinden geleni yaparlar nasıls adedim.Nişanda bir bilezik takıldı.aile arasında küçük bir nişan yaptık ve bu benim hiç umrumda olmadı. bana o zaman dedilerki şimdi elimden bişi gelmiyo düğün zamanında ben bunların altında kalmam kızım.dediğim gibi hiç takmadım bile kafama.Düğün zamanı geldi çattı.takılar alınacak artık.bana benim 4.5 milyar param var oana göre harcayın.ister hepsine bilezik alın ister set siz bilirisiniz.ben şok oldum tabi.çünkü eşyaların alımı paylaşılmıştı ve onlar sadece misafir odası almışlardı.yine sesimi çıkarmadım.onalrın payına tv ve gelinlik kınalık düşmüştü ayrıca. onlar içinde bize 1000 l,ra verdiler.bunla alın,halısı perdesi kınalık gelinlik falan filan.çok bozuldum ama ses etmedim onlara.uzun lafın kısası o paranın üstüne biraz da biz kredi çektik ve eksiklilkleri tamamladık.ama ben o zamandan beri soğudum. Bir de bizim düğünden bir ay sonra arabalarını yenilediler.iyce bozuldum ve yine hiçbişi sölemedim ne eşime ne onlara.ama işte dedğim gibi şimdi soğudum.
napıcam ben arkadaşlar.
acaba sorun bende mi???

Sorununuz tamamen maddi, yani 4,5 milyar param var yerine 14,5 milyar param var deseydi bugün belki 2 değil 3 kere arardınız.

Açıkcası kendi ailesiyle yada eşinin ailesiyle araya parayı koyanları hiç anlamıyorum.

Sorduğunuz için yazayım, evet sorun sizde.

Bence abartıyorsun....
Eşine bi sorunun yokmuş.. eee ne den huzursuzuk olsun ki.. 2 günde bir de telefonda bi nasılsın iyimizsin demek mi zor geliyor....
Ayrıca ds hiçbişey yapmamış değiller 4-5 milyar bi vermişler bi de 1 milyar daha vermişler.. Daha ne olsun???? Yani 6 milyara illaki bişeyler yapılırdı yani....
Biz evlenirken ne mi verdiler????
2bavul eşimin kıyafeti, hatta çoğu gömlek kravatına kayınpeder el koymuş, bunları sen giymezsin ben alayım diye.... 1 yorgan 2 nevresim takımı....
Kayınpederin taktığı bileziği eşim alıp verdi... Görümcemi taktığı bileziği eşim alıp verdi..
Nişada 1 set 5 bilezik takıldı 1 set 4 bileziği eşim aldı, 5 e ben kendim amamladım, kendi ailee karşı mahçup olmasın diye....
Düğünde 1 set alındı eşim aldı.... 5 bileziği aileme çaktırmadan sanki 5 bilezik daha almışlar gibi yaptım, halbuki alınmadı....
Buzolabı TVyi flört ederken ben taksitle aldım, o ara eşim ev için kredi çekmişti onu ödüyordu... Nişandan sonra çamaşır bulaşık minifırın mikrodalgayı ben aldım.... Evlenene kadar taksidini 6 ayda bitirdim....abak çanalar tencere taalar iğneden ipliğe herşeyi ben maaşıla ve ailemin katkılarıyla hiç borçsuz aldım.... Yatak odasını benim ailem aldı....
Evlendiğimizde tek borcumuz koltuk ve yemek takımının taksitleriydi, onları da beraber ödedik....
Gelinlik için 1500 bütçe ayırmıştı eşim... ben 1600e anlaştım 100ünü cebimden ödedim, gelinlik ayakkabımı ben kendim aldım.... Kına kıyafetimi annem kendisi dikti..
Eşimin hakkını yemem asla, hiçbirşeyimi eksik etmedi, herşeyin en güzelini en mükemmelini yaşadık..
Ama ailesinin 3 kuruş katkısı olmadı, katkısını geçtim taktıkları bileziği bile eşim alıp ellerine verdi....
Aramızda 15-20 dk mesafe var haftanın 2 günü gider hal hatırlarını sorarım, kayınpederim hariç tüm görümcelerim kayınlarım eltilerimi çok severim... Mesafeli ama sevgi dolu karşılıklı anlayış içinde ilişkilerimiz var.... Kimse kimsenin özeline gereksiz müdahele yapmaz, ama gerektiğinde de herkes birbirine destektir....
Ama kayınpederi sevmem çünkü bencil biri 900 maaş alıp kira mira ödememesine rağmen çocuklarından ne koparsam kardır modunda.... Sevmem, kızarım, ama gider elini öperim, telefonda hal hatır sorarım....
Kötü bir tabir olacak ama eşeğin hatrı yoksa sahibinin vardır diye bi laf var..
kayınpederi günahım kadar sevmem, ama eşimi çok severim, onun babasıdır, ne saygımdan ne hizmetimden kusur etmem....

valla ne diyim takdir ettim seni
ama insana koyuyo bazı şeyler
bende zaten eşimin hatrı olduğu için onlara ve ya eşime bu konularla ilgili tek kelime etmiş değilim
ama içimde işte
saygısızlık ta etrmedim şimdiye kadar
ama insanın içinden gelmeyince yapmacılıkla nereye kadar giderki,bu durum üzüzyor beni sadece

Sorununuz tamamen maddi, yani 4,5 milyar param var yerine 14,5 milyar param var deseydi bugün belki 2 değil 3 kere arardınız.

Açıkcası kendi ailesiyle yada eşinin ailesiyle araya parayı koyanları hiç anlamıyorum.

Sorduğunuz için yazayım, evet sorun sizde.

ii de maddiyat olmadan ne yapılıyorki
ben bazı şeylerin tek taraflı olmaından dolayı soğudum zaten
vaadedilip yapılmayanlar yani
ayrıca eşim 5 sene maaşının yarısını ailesine vermiş
düğün sizden demiş ama noldu
vaadedilen hiçbişi olmadı
umarım anlamışsınızdır derdimi

ii de maddiyat olmadan ne yapılıyorki
ben bazı şeylerin tek taraflı olmaından dolayı soğudum zaten
vaadedilip yapılmayanlar yani
ayrıca eşim 5 sene maaşının yarısını ailesine vermiş
düğün sizden demiş ama noldu
vaadedilen hiçbişi olmadı
umarım anlamışsınızdır derdimi

Sanırım sizde çalışıyorsunuz. Memur yazdığına göre. Şöyle izah edeyim. Eşiniz öksüz yetim olsaydı ne olacaktı ailesi olmasaydı ne olacaktı. Para verecek ailesi yok diye evlenmeyecek miydiniz ? Hayır evlenirdiniz herşeyide paşa paşa kendiniz yapardınız.

LCD almazsınız tüplü TV alırsınız, no frost almazsınız normal buzdolabı alırsınız, 1600 W elektirk süpürgesi almazsınız 1000 W alırsınız. Ama bunların hepsini sevgiyle, emekle, taksitle sizler alırsınız.

Kız yada erkek için - anne para ver, baba para ver evleneceğim - demek ancak ayakları üzerinde duramayan işi gücü geliri olmayan kişiler içindir.

2 kişi çalışıyorsa yuvalarını o bunu aldı , bu şunu aldı diye sinir harbi içerisinde kurmak yerine sevgiyle ama imkan elverdiğince kurmaları daha anlamlıdır.

Herşey bir anda olmasın, herşey zamanla olsun.

Anlatabildim umarım.

siz anlamadınız beni
herşeyimiz var çok şükür
ama babam yaptı çoğunu
üstünü de biz yaptık
işte ben bu durumu içime sindiremiyorum

Ben hak veriyorum sana. ınsan başta evlenirken, hiç önyargıyla evlenmiyor, hatta yazdığınız gibi seviyorda. Ama sonra uzakta olduğunuz halde, tuhaf şeylerle karşılaşıyorsunuz. Size zerre kadar yardım etmeyen insanlar, sizin hayatınızda söz hakkı almaya ısrarla devam ediyor. Çalışıp ,çalışmamanızdan, bir yere gidip gitmemenizden, ondan bundan, hem de oğluna bu konuları tek başına konuşma gereği hissediyor. Burada gelini nerede adam yerine koyuyor ve bu konularda ne kadar söz hakkı var, orası tartışılır. ıstesen de, istemesen de, soğuyorsun. Hatta soğuduğun için kendini suçlu da hissediyorsun, çünkü böyle hissetmek ağır geliyor, böyle olsun istemiyorsun. Ama oluyor işte ve 2 güne bir telefonda konuşmak bile , yaz tatilinde 1 hafta görmek bile istemyorsun. Malesef istemiyorsun. Bu da bir duygu ve durup dururken olmuyor.

Maddi konuya gelince, tabi ki kimse kimseden birşey beklemiyor. Biz de herşeyimizi borçla aldık, ödedik. Bu konuda asla kırılmam ben, ama nasıl geçindiğimizi düşünmeden abuk subuk konuşulduğu zaman benimde canım sıkılır. Ayrıca arkadaş yardım etmemelerine kırılmamış, yoksa zaten yoktur. Ama yok yok diyipte, evladında kısıpta sonra araba almanında anlamı yok bence. Yok demesinler de, yardımda etmesinler.

valla ne diyim takdir ettim seni
ama insana koyuyo bazı şeyler
bende zaten eşimin hatrı olduğu için onlara ve ya eşime bu konularla ilgili tek kelime etmiş değilim
ama içimde işte
saygısızlık ta etrmedim şimdiye kadar
ama insanın içinden gelmeyince yapmacılıkla nereye kadar giderki,bu durum üzüzyor beni sadece

Ben yapmacıklık olsun diye yapmıyorum zaten... Sevek zornda değilim ama sevmiyorum da ama saygı gösteriyorum....
Sevmediğimi eşim de bilir, bazı konuşmalarda lafı geçer.... Hatta eşimin abileri ablaları hemen hemen hiçbiri sevmez babalarını, annelerine de çok çektirmiş, kendi en kalite takım elbiseleri alır en güzel yerlerde gezer yer içermiş... Eve de 3-5 kuruş bırakıp etli sütlü yemek olmayınca da ne yapıyosun paraları diye eşimin annesine kızarmış..
Sevmem, ama büyüğümdür, şimin babasıdır saygı duyarım... Halini hatrını sorarım ziyaretne giderim, görümcemde yer içer, genelde temizliğini de görümcem yapar ama arada gittiğimde etrafta bişey görürsem süpürür silerim....
Hatta görümcelerim bile aman boşver bırak ne hali varsa görsün derler.... ben yapım icabı hiç tanımadığım yolda gördüğüm br yaşlıya bile hürmet ederken eşimin babasına bana düğün yapmadı bana bilezik takmadı diye kinlenip diş bileyecek yapıda değilim....
Belki de yapı meselesidir, sizi anlamaya çalışıyorm ama anlayamıyorum, 3 günlük dünya işte... Atınları yanımızda kefenin cebine koyup götrmiycez ama bi süpürdüm diye, veya aradığımda allah razı olsun iyiyim dediğinde aldığım hayır duasını yanımda götürücem öbür tarafa....

keısnlıkle haklısın aynı duurmları bende yasadım sayılır..dugun ııcn bır kurus harcamadılar sadece beyaz esya aldılar gerı kalan esyalar bız aldık..duugnu dersenız esım kredı cektı ve hala bır kredı oduyoruz bırde dogunda takılan kuuck altınların hepsını aldılar yanı su an ne kadra konussamda gonlum cok kırık ve kayın babm erkeze ogluma nasıl dugun yaptım ..dıye soyluyormus cok sınır oluyorum..

Ben hak veriyorum sana. İnsan başta evlenirken, hiç önyargıyla evlenmiyor, hatta yazdığınız gibi seviyorda. Ama sonra uzakta olduğunuz halde, tuhaf şeylerle karşılaşıyorsunuz. Size zerre kadar yardım etmeyen insanlar, sizin hayatınızda söz hakkı almaya ısrarla devam ediyor. Çalışıp ,çalışmamanızdan, bir yere gidip gitmemenizden, ondan bundan, hem de oğluna bu konuları tek başına konuşma gereği hissediyor. Burada gelini nerede adam yerine koyuyor ve bu konularda ne kadar söz hakkı var, orası tartışılır. İstesen de, istemesen de, soğuyorsun. Hatta soğuduğun için kendini suçlu da hissediyorsun, çünkü böyle hissetmek ağır geliyor, böyle olsun istemiyorsun. Ama oluyor işte ve 2 güne bir telefonda konuşmak bile , yaz tatilinde 1 hafta görmek bile istemyorsun. Malesef istemiyorsun. Bu da bir duygu ve durup dururken olmuyor.

Maddi konuya gelince, tabi ki kimse kimseden birşey beklemiyor. Biz de herşeyimizi borçla aldık, ödedik. Bu konuda asla kırılmam ben, ama nasıl geçindiğimizi düşünmeden abuk subuk konuşulduğu zaman benimde canım sıkılır. Ayrıca arkadaş yardım etmemelerine kırılmamış, yoksa zaten yoktur. Ama yok yok diyipte, evladında kısıpta sonra araba almanında anlamı yok bence. Yok demesinler de, yardımda etmesinler.

............
derdimi tam anlamıyla anlamışsın arkadaşım
ama ben durumdan kurtulmak istiyorum
yine eskisi gibi hissetmek istiyorum
........................
deNİZBARIŞ
Arkadaşım benim derdim para pul altın falan filan değil
yoksa yoktur yetinmeyi bilirm
fazlasında gözüm yoktur
bana benim param bu kadar kızım denilip düğünden bir ay sonra alınana arama koydu zaten
nedeni de şu
el üstünde tutulup çok seviyomuş görünüyorlardı
böle olunca bana şöle geliyoki ağzıma bi parmak bal sürülmüş hep
yani aslında değer verilmiyormuş diye düşünüyorum artık

inan birçok kişi yaşıyor butür şeyleri
düşünmemeye çalış canım ya
inan üzülüyoruz tek kendimize yapıyoruz
herkes bildiği gibi yaşamaya devam ediyor
.

Back
X