sorun bende mi acaba

Sorun sen de değil tabiki...

Sorun,bu sorunları çıkaranlarda.

Davanda sonuna kadar haklısın bacım.Ben olsam ben de bozulurdum tepkimi gösterirdim.

Madem düğün edeceklerdi o zaman gereken masrafı üstleneceklerdi.

Rahatsızsın bu kadar arana mesafeni koyarsın.

Hem 2 günde bir aramak zorunda değilsin,cılkı çıkmasın boşver.

Görüşme konusunda söz senin kimse zorla sevdiremez.
Ama maddi kısımlara gelince; Evlenen sizsiniz.Tamam anne baba yükümlüdür bazı şeyleri yapmaya ama yapmıyoprsada zorlayamazsınız.
İnsanlar bunları çok önemsiyor.İşiniz gücünüz varsa kendiniz yaparsınız zaten.Kimseyede laf ettirmezsiniz.
Bizde düğün borcumuzu baştan sona biz ödedik.
Banada sadece nişanda yaptığı bilezikler takıldı.
Kendimizin altınlarıyla yaptığımız bileziğide kardeşi taktı.
Babası mobilyaları alacaktı, mobilyacıda eşime rest çekti.
Boşver dedim biz öderiz.Yani onlar yapmadı diye düşman olmaya gerek.
Annesi 4 milyar para verdi ama başkasından borç aldık dediler, bizde onu ödedik.(annesine)
İlk başta çok kızdım, asıp kesmelerine rağmen ortada hiç birşey yoktu.
Haklarını yemeyim destekte oldular ama gerektiğinden az üzerlerine düşenleri yapmadılar tam olarak yani ama şimdi hepsi bitti.
Ben bazen ailelerede hak veriyorum imkanları yoksa yapacak bişey yok.Varda yapmıyuolarsa oda onların gönlüne kalmış.
Arabalarını değiştirmişler, siz kınamasanıuzda konu komşu bilir yapılan ayıbı.
Eşinizin maaşını ailesine uzun bir süre vermesi konusundada ; geçmiş hayatına karışamazsınızki.
Anne baba onlar kötü olsa onların hakkkı ödenmez.
Bende aileme tüm maaşımı verdim evlenene dek, sadece harçlık aldım içinden.
Elimden geldiğince halada veriyorum, eşimde versin.
Onların hakkı ödenmez.Bence çok önemsemeyin.
Tamam insan kendini kötü hisseder ama şükredinki yapabilecek durumunuz işiniz var.
Bunları düşünerek kendi kendinizi doldurmayın derim ben.

sizi anliyorum..genel olarak hakta veriyorum..benim babamda senelerce vermis,onlar biz sunu yapariz bunu yapariz demisler..sonra evlenince annemlere hep para yok diyip eve bisey almamislar.ev yapacaz diyip.ama amcam ve yengem sok sokturdu resmen pasa pasa aldilar herseyi..hatta babamin paralari da onlara gitti.ev falanda olmadi.insan olmadigina degil enayi yerine konulduguna uzuluyor..hemde ailesi tarafindan.

bencede arama dün benimkide aradı cevap vermedim. biliyor görüşmek istemediğimi halada arıyor. yap et,eşek yerine koy, ondan sonrada hiçbişey olmamış gibi ara sor. oh ne güzel. iyi valla. ben elimden geldiğince konuşmamaya çalışıyorum. zaten hiçbir zamanda kendim aramam, o arar. istersem cevap veririm, istersem vermem. kime ne! sanki eşim hergün benim annemi merak edip, onunla konuşuyor. valla ne kadar ekmek o kadar köfte. zaten eşimde başlarda aramızı bulmak için çabaladı şimdi oda takmıyor. bana bulaşmayında ne yaparsan yap diyorkaydirigubbakcemile5

bide yine okuyorumda yine kızlar sizinkiler 3-5 milyarda olsa bişeyler yapmış ama bizimkiler düğünüme bile misafir gibi geldiler. sanki komşunun oğlu evleniyo. hiç kendilerini yormadılar. üstelik 1 yıl nişanlı kaldım eşimede beş kuruş kenara atmasına fırsat vermeden sömürmüşler. inanın evlendik, cebinde beş kuruş yok. banyodaki naylon kovayı bile kredi kartıyla aldık. bize takılan bilezikleri bile biz aldırdılar. o derece yani. ama sonuç bende kredileri bitti artık. 3 yıldır evime sadece toplasan 1 aydır gelmişlerdir. çünkü ben taviz vermiyorum ve yüzde bulamıyolar. ha ellerinde olmasa anlarımda 1 yıl önce kaynıma bütün düğün masraflarını ve beyaz eşyalarını,altınlarını oturma grubunu almışlar. hemde lise mezunu salak, ağzı açık bir kıza bunu yaptılar. ne diyeyim Allhından bulsunlar. bu kadarmı çifte standart olur. ama benim eşimde salaklık. bunlara meydanı o veriyor. neyse bende iyice sinirlendim.

Düğün yapmak için parası olammakla araba almak için parası olmamak başka şeylerdir...
Pazara çıkardık annele Anne bana oyuncak alalımmı??? Paramız yok kızım... 2 dk. sonra kızım sana muz alayımı, elma alayımmı? Anne paramız yok almayalım...
Aaa kzızım olurmu, oyncak için paramız yok ama meyve için var.. Hayatta bazı şeylerin önceliği vardır.. Sana yuncak alırsam meyve alamam, vitamnsiz kalırsın hastalanırsın doktora gitmemiz gerekir... Aa oyuncak alaz meyve alırsam eve gidince evdeki diğer oyuncaklarınla oynasırn meyvelerin de yer hasta olmazsın....

ışte aynı bunun gibi, düğün geçici bişeydir.. Maksat 2 kişinin birbirini sevip hayatını birleştirmesiyse nikahla da olur 1milyarlık düğünlede olur 50 mlyarlık düğünle de.... 5000 liraya da ev döşenir 500 bin liraya da...
Ama araba yatırımdır, hele ki yaşllar için gereki bişeydir, hastalığı var sağlığı var araba gerektiğinde çok lazım bişeydir...
Param yok derken düğün için bütçem bu kadar demişelr. Bence hiç de kötü bi rakam değil 56 milyar civarı br maddi destekte bulunmuşlar işte.... bence bir anne baba için coğuğunu evlendrirken yapılacak yardım miktarı için normal....
Ben evlenmeye karar veriyosm ne kendi anababama ne de eşimin ana babasına güvenip karar vermedim... Çiftlerin kendi başlarına bişeyler sahip olması bana herzaan daha cazip, ve evlilik için daha sağlıklı gelmiştir...
Bilmiyorum, sanırım bu forumda benim gibi düşünen pek yok, ama bu benim fikrim...
Hayatınıza ciddi midahelelerde bulunmuyorlar, ee aranızda bayyaa bi mesafe var... Yani telefomla 2 günde bir konuşmak da size eziyet gelmesin bence.....

tabiki kimseye guvenip evlenilmiyor ama ozaman desinler ki biz karismayiz..hep parasini alsinlar hem de evlenince biz yapariz denilirse o zaman hesap sorma hakki doguyor..karsilikli durustluk sart..arkadasin uzuldugu,verilen vaadlerin zamani gelince denilen sekilde yerine getirilmemesi..yoksa 3 kurusu hesap ettigini dusunmuyorum..

Son düzenleme:
Vala benim eşim de 4yıl boyunca çalıştığı maaşın yarısını ailesine verdi, eve katkı diye... O eve fatura ödeniyor o eve mutfak erzakı alınıyor, o evde çamaşırı yıkanıp ütüleniyor, tabii ki verece maaşını....
Diğer yarısıyla a ev kredisi ödedi... Adamın cebinde arçlık kalmazdı ben verirdim.... ılk 2 yıl enn lüks restoaranlarda yemek yiyip her resmi tatilde byerlere tatile giderken, 4 yıl boyunca simikt kaşar çaya tlim ettik, ay başları döner ekmek ayrann yedik....
Ne yani adam bekarken ailesine para verip bakın ban size para veriyorum ama bu verdiklerimi evlenirken geri isterim mi diyecek...
Bilmiyorum, bana bu tür muhabbetler çok garip geliyor... ınsanın anasına babasına bekarken onlarla aynı evde yaşarken verdiği paranın hesabı yapılırmı yaa...
Yada madem yapılacaktı, 4te birini ailesine verip 4te birini de kendi biriktirseydi....
Allah allah bende bi gariplik var heralde....

Denizbarış; arkadaşım bende sana katılıyorum haklısın gereksiz bu para mevzuuları.
Araba konusundaki yorumum senle aynı değil, ama doğru söylüyosun oda ihtiyaç.
2 günlük dünyada para pul için kötü olmaya gerek yok.Şükür rabbim önce sağlık vermiş, sonrada iş güç.
Banada herkes enayi gibi borç ödedin dei.Hayır enayi gibi değil Aslan gibi.
Şimdi kimse benim evimde laf sahibi değil, herkes zoru başaramaz.
En güzeli kendi olanaklarınla yuva kurmak.
Valla ne benim anam babam eşya aldı bize nede onun anası babası.ıyide oldu, çünkü bizden sonraklarıda var.
Bizim imkanımız vardıda yaptık onlarında olsunda keşke onlarada yapmasınlar.
Aslında bu borç mevzuu bilene iyilik bile.
Yoksa para herşekilde gidiyor, en azından böyle mal sahibi oluyosun.Birde bu boyutu var.

Deniz; canım zorlama kendini çok insan senin fikirlerine ters.Aslında olması gerekn bunlar ama zor geliyor işte.

benim eşimde ailesinden 1 lira almadan evlendi ve bize bir çeyrek bile takmadılar...

ister takarlar ister takmazlar yani takmak zorunda değiller ki..

onlara sorsan belki derlerki okuttuk bu zamana getirdik kendi evlensin..

bilemiyorum belki hayata bakışla alakalı ama bende kimseden bişey beklemem bana saçma geliyor..

bence araba almalarına içerlemeniz çok büyük haksızlık..

Vala benim eşim de 4yıl boyunca çalıştığı maaşın yarısını ailesine verdi, eve katkı diye... O eve fatura ödeniyor o eve mutfak erzakı alınıyor, o evde çamaşırı yıkanıp ütüleniyor, tabii ki verece maaşını....
Diğer yarısıyla a ev kredisi ödedi... Adamın cebinde arçlık kalmazdı ben verirdim.... İlk 2 yıl enn lüks restoaranlarda yemek yiyip her resmi tatilde byerlere tatile giderken, 4 yıl boyunca simikt kaşar çaya tlim ettik, ay başları döner ekmek ayrann yedik....
Ne yani adam bekarken ailesine para verip bakın ban size para veriyorum ama bu verdiklerimi evlenirken geri isterim mi diyecek...
Bilmiyorum, bana bu tür muhabbetler çok garip geliyor... İnsanın anasına babasına bekarken onlarla aynı evde yaşarken verdiği paranın hesabı yapılırmı yaa...
Yada madem yapılacaktı, 4te birini ailesine verip 4te birini de kendi biriktirseydi....

demek istediğimde buydu..

katılıyorum..

Valla bencede keşke imkan olsada her evlat birşeyler yapabilse anne babaya.
Bunun dışında kayınvalidenizin kayınpederinizin bir kötülüğü yoksa içinize nefret sokmayın.
Sizin ailenizde aynı şeyleri yaşayabilir, düüşmez kalkmaz bir Allah.
Alınabilirsiniz belki, yaşadıklarınızı bilemeyiz ama bu bence sorun sayılmaz..

düğün yapmak için parası olammakla araba almak için parası olmamak başka şeylerdir...
Pazara çıkardık annele anne bana oyuncak alalımmı??? Paramız yok kızım... 2 dk. Sonra kızım sana muz alayımı, elma alayımmı? Anne paramız yok almayalım...
Aaa kzızım olurmu, oyncak için paramız yok ama meyve için var.. Hayatta bazı şeylerin önceliği vardır.. Sana yuncak alırsam meyve alamam, vitamnsiz kalırsın hastalanırsın doktora gitmemiz gerekir... Aa oyuncak alaz meyve alırsam eve gidince evdeki diğer oyuncaklarınla oynasırn meyvelerin de yer hasta olmazsın....

Işte aynı bunun gibi, düğün geçici bişeydir.. Maksat 2 kişinin birbirini sevip hayatını birleştirmesiyse nikahla da olur 1milyarlık düğünlede olur 50 mlyarlık düğünle de.... 5000 liraya da ev döşenir 500 bin liraya da...
Ama araba yatırımdır, hele ki yaşllar için gereki bişeydir, hastalığı var sağlığı var araba gerektiğinde çok lazım bişeydir...
Param yok derken düğün için bütçem bu kadar demişelr. Bence hiç de kötü bi rakam değil 56 milyar civarı br maddi destekte bulunmuşlar işte.... Bence bir anne baba için coğuğunu evlendrirken yapılacak yardım miktarı için normal....
Ben evlenmeye karar veriyosm ne kendi anababama ne de eşimin ana babasına güvenip karar vermedim... çiftlerin kendi başlarına bişeyler sahip olması bana herzaan daha cazip, ve evlilik için daha sağlıklı gelmiştir...
Bilmiyorum, sanırım bu forumda benim gibi düşünen pek yok, ama bu benim fikrim...
Hayatınıza ciddi midahelelerde bulunmuyorlar, ee aranızda bayyaa bi mesafe var... Yani telefomla 2 günde bir konuşmak da size eziyet gelmesin bence.....

bacım arabaları vardı zaten
üst modelini aldılar

vala benim eşim de 4yıl boyunca çalıştığı maaşın yarısını ailesine verdi, eve katkı diye... O eve fatura ödeniyor o eve mutfak erzakı alınıyor, o evde çamaşırı yıkanıp ütüleniyor, tabii ki verece maaşını....
Diğer yarısıyla a ev kredisi ödedi... Adamın cebinde arçlık kalmazdı ben verirdim.... Ilk 2 yıl enn lüks restoaranlarda yemek yiyip her resmi tatilde byerlere tatile giderken, 4 yıl boyunca simikt kaşar çaya tlim ettik, ay başları döner ekmek ayrann yedik....
Bilmiyorum, bana bu tür muhabbetler çok garip geliyor... Insanın anasına babasına bekarken onlarla aynı evde yaşarken verdiği paranın hesabı yapılırmı yaa...

anti parantez belirteyim eşim onlardan ayrı başka bir şehirde yaşıyordu

Evlenirken anne babaya görev düşüyor tabiki düşmüyor değil.

Durumları yoksa yapmayabilirler ama en azından düğünü bir süreliğine erteleyebilirler eğer bu erteleme durumunda biraz para birikimi yapılabilcekse tabi...

Benim eşimin ailesinin de durumu iyi değil.Düğün yapmadık biz de nikahtan gelin geldim.

Durumları olmadığı için illa düğün diye de tutturmadım.İstediğim gelinliği,nişanlığı aldılar.Daha niye üsteleyim dedim.

Evlenmeden önce düğün olacak kesin derdim ama bazı şeylerin içine girince anlıyor insan neyin ne olduğunu.

O anki imkan nasılsa o şartlar altında oluyor.

5bilezik,1 set,1 saat almışlardı bana.2 ay kayınvalidemle oturdum eşim askere gitti.Kısa dönem yaptı.Gelince kendi evimize çıktık.

Eşya konusunda yardımları olmadı .Ama ev verdi kayınpederim.O zamanlar ters gidiyordum eşya neden almıyorlar diye...

Eşimin de birikimi yoktu o zamanlar.Kayınvalidemden küçük altınları istedik ve eşim arkadaşlarından borç aldı o şekilde almıştık koltuk takımlarımızı.

Çok eksiğimiz vardı ilk başlarda.Ama kendi emeğmizle tamamladık yarım kalanları.

Eğer sen de eşinle mutluysan dert etme bunları.Tamam içinde ukte kalmıştır muhakkak.

Ama sürekli bunları düşünüp de kendini boşuna üzme.

Onlara hiçbirşey olmaz inan ki sen üzüldüğünle kalırsın gülüm.En iyisi takmamak.

anti parantez belirteyim eşim onlardan ayrı başka bir şehirde yaşıyordu

Başka şehirde kendi hayatını yaşayan bir erkek maaşının yarısını neden biriktirsinler diye ailesine gönderir ki, kendisi para biriktirmeyi bilmiyor mu???
Ayrı evde ayrı şehirde yaşayıp ailesine para gönderen bir evlat bunu ailesine destek olmak için yapıyordur, ben evlenirken bana geri ödesinler diye değil.. Evlenmek için para biriktirmenin yolu maaşın bir kısmını bankaya yatırmak, bir kısmıyla altın almak, yada fona yatırmak hsse senedi alamakla falan olur...
Ben size para göndereyim siz bana biriktirin evlenirken verirsiniz gibi bir mantık bana garip gldi açıkçası..
Neyse ben ne desem de sizi ikna edemiycem sanırım....
Ama ben fikrimde ısrarcıyım... Bir adam be nbüyüdüm adam oldum ev kurucam diyorsa, dyebiliyorsa bunu kendi başına yapabilecek güçte olmalıdır....
Ana babaya sırt dayanıp yapılan düğünün eşyanın hiçbir kıymeti yoktur....
Ana babadır, görevidir çocuğunu evlenirmek gibi bir mantık da kabul etmiyorum.. Eskiden miş o... Askerden gelir gelmexz görücü usulü bi kız beğenip oğlunu evlendiren anababanın görevidir çocuğunu evlendirmek (daha doğrusu çocuğunun evcilik oynaması için gerekli oyuncakları sağlamak)....
Ama çocuğu okutmuş büyütmüş iş güç sahibi yapmış, eee bi zahmet evlenirken de düğünmü sen yap, eşyamı sen al onu sen al bunu sen al demesin.... Kendi evlensin....
Bu benim mantığım...

Evlenirken anne babaya görev düşüyor tabiki düşmüyor değil.

Durumları yoksa yapmayabilirler ama en azından düğünü bir süreliğine erteleyebilirler eğer bu erteleme durumunda biraz para birikimi yapılabilcekse tabi...

Benim eşimin ailesinin de durumu iyi değil.Düğün yapmadık biz de nikahtan gelin geldim.

Durumları olmadığı için illa düğün diye de tutturmadım.İstediğim gelinliği,nişanlığı aldılar.Daha niye üsteleyim dedim.

Evlenmeden önce düğün olacak kesin derdim ama bazı şeylerin içine girince anlıyor insan neyin ne olduğunu.

O anki imkan nasılsa o şartlar altında oluyor.

5bilezik,1 set,1 saat almışlardı bana.2 ay kayınvalidemle oturdum eşim askere gitti.Kısa dönem yaptı.Gelince kendi evimize çıktık.

Eşya konusunda yardımları olmadı .Ama ev verdi kayınpederim.O zamanlar ters gidiyordum eşya neden almıyorlar diye...

Eşimin de birikimi yoktu o zamanlar.Kayınvalidemden küçük altınları istedik ve eşim arkadaşlarından borç aldı o şekilde almıştık koltuk takımlarımızı.

Çok eksiğimiz vardı ilk başlarda.Ama kendi emeğmizle tamamladık yarım kalanları.

Eğer sen de eşinle mutluysan dert etme bunları.Tamam içinde ukte kalmıştır muhakkak.

Ama sürekli bunları düşünüp de kendini boşuna üzme.

Onlara hiçbirşey olmaz inan ki sen üzüldüğünle kalırsın gülüm.En iyisi takmamak.
haklısın mavicim
zaten ben çok üzülüyorum bu duruma
önceleri hiç böle değildim
umarım ben yanılıyorumdur
umarım ...

anlasilmayan su;ailesi yardim ederiz demis..yoksa para verdim dugunum yapilmaliydi degil olay..tabikide aileye verecegiz bende veriyorum,esimde veriyor.kimsenin kimseden beklentisi yok..biz kendimiz gitmiyoruz neredeyse her sene y.disi tatiline,ozel iht.larina kadar yardimci oluyoruz.ortada bi soz var ve gerektigi gibi tutulmamis.

anlasilmayan su;ailesi yardim ederiz demis..yoksa para verdim dugunum yapilmaliydi degil olay..tabikide aileye verecegiz bende veriyorum,esimde veriyor.kimsenin kimseden beklentisi yok..biz kendimiz gitmiyoruz neredeyse her sene y.disi tatiline,ozel iht.larina kadar yardimci oluyoruz.ortada bi soz var ve gerektigi gibi tutulmamis.

Eee yardım etmişler zaten 5-6 milyar kadar vermişler.. Demekki bütçeleri o kadardı...
Hiç bişey yapmamış değiler ki..
Kii yapmasalar ile ne olur ki.. Yapmamışlar..
Herşeyimiz bvar dedi arkadaş, demekki eşi bişeyini eksik etmemiş.. Evet borçla harçlsa olmuş ama bi şekilde olmuş yani....
15 değil 5 verdiler diye de 2 günde bir aramak zul gelmemeli evlatlara...

Back
X