- 22 Aralık 2014
- 69
- 20
- 13
- Konu Sahibi TamamSakinim
İlk evlendiğimizde bir iki tartışmada eşim evden gitmek istedi. Üstünü değiştirir montunu giyer, çıkmaya çalışırdı. Her seferinde ben engellerdim. Bunu 3. kez yapmaya kalktığında yerimden bile kalkmadım. Çok sakin bir şekilde sadece "o kapıdan çıkarsan bir daha giremezsin, bunu tekrarlarsanda bu evden ciddi anlamda gidersin" dedim. Paşa paşa geri geldi içeri. O gün bu gündür tekrar etmedi bu davranışı. Sakin olmak ve kararlı davranmak burda en önemli nokta sanırım.
Böyle söylediğinde sizde "tamam öyleyse ben yarın bir avukat araştırayım, anlaşmalı olur dimi" diye sorun. Ama çok sakin ve kararlı bir biçimde yapın bunu. Muhakkak geri adım atacaktır. O geri adımı attığında da tekrarlanması halinde geri dönüşünün olmayacağını, bu söz ağzından çıktığı anda evi terketmesi gerektiğini yine sakin bir biçimde dile getirin. Etkili olacaktır.
İçime sokasım geldi seniiii :) aynen bunu denicem işte! Ama inşallah hırsına yenik düşer, düşmezse cidden bir hırs uğruna evliliğimizi bitiririz. Bir keresinde dediğim gibi bu gitti "tamam ayrılalım o zaman" dediğimde sonra annesi geri yollamış bunu evden oda eve gelmek istemediğinden arabayla yola koyulmuş, kafasını dinleyecek bir yereler arıyormuş. Ben tabii hiç birşeyden haberim yok evde evi topluyorum baktım gelmiyor kalktım bende çantamı aldım annemlere gidiyorum yolda rahat duramadım ona mesaj çektim "gel konuşalım yoksa ben annemlere çıkıyorum, birdaha dönmesi zor olur dedim aileler karıştığında" baktım 2 saniye geçmedi "tamam nereye geliyim" yazdı.. Acaba yazmasamıydım? Onun gözünde nasılım şuan. Fecii gururluyumdur ama bunu nasıl yaptım anlam veremedim. Sence yapmamalımıydım annemlere mi gitmeliydim

Yazımda hata olduysa af ola cepten yazıyorum canım