Sorun bende mi?

Neydiunuttum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2016
21
7
1
37
Herkese merhaba,
İçimi sıkan uzun zamandır kafamı kurcalayan bi sıkıntım var. Benim sorunum annem aslında sorunda değil ama beni bazen bazı konularda çok bunaltıyor. 3 yıllık evliyim bir kızım var. Ailelerimizden farklı şehirlerde oturuyoruz. Annem eşimin ailesine karşı yaptığım herşeyde beni eleştiriyor bunaltıyor. Örnek bi olayla açıklamak istiyorum, eşim iş dolayısıyla dün akşam Ankaraya gitti, gitmeden önceki gün gelirken ya anneni yada annemi getir hangisi müsaitse görüşelim gelsinler dedim o da tamam dedi. Annem dün daha bu konuyla ilgili konuşmadan özledim 1 2 güne gelmek istiyorum dedi bende gel dedim. Eşimin zaten oraya geliceğini söyledim beraber gelirsiniz dedim. Belki kayınvalidem de gelebilir dedim. Tamam o zaman o gelsin gitsin ben öyle gelirim dedi kapattık telefonu.
Akşam tekrar konuştuk kayınvalidemin bu ara işleri yoğun müsait olmadığını biliyorum ama nezaketen çağırmak istedim. Anneme söyledim arıyıp söyleyim dedim annem başladı telefonda ne gerek var niye çağırıyosun oğlu söylesin isterse gelsin. Yada sen eşine söyle annem gelicek gelirken getir de arama çağırma dedi.Her konuda biz annemle böyle ters düşüyoruz, annem onlara karşı asla iyi olmamı istemiyo, evime gelmelerini onlara hizmet etmemi istemiyo. Kıyamıyo diyicem ama sadece onlara karşı öyle kendi akrabaları olunca beni 1 dakika oturtmaz yerimde hizmet ettiriri sürekli. Eşimin ailesiyle bir sorunumuz yok bizim gayet saygılı seviyeli bi ilişkimiz var severim onları onlar da beni sever. Ben hep iyi olma taraftarıyım kalp kırmayı sevmem saygılsızlığı sevmem ama ben onlara böyle davrandıkça anneme göre kendimi ezdiriyorum oluyo. Sürekli olumsuz konuşuyo bu da beni etkiliyo doğal olarak, kendi bildigimi yapsam vicdanım sızlıyo annemi dinlemiyorum ona haksızlık yapıyorum diye. Dinlesem kendimle çelişiyorum napcağımı şaşırmış durumdayım. Objektif yorumlara ihtiyacım var, bu işi nasıl çözücem ben
Vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

Aynı bu şekilde annene de söyleyeceksin,anlamazsa eş ailenden bahsetmezsin bile.Sorun kalkar.

Eşinin ailesiyle ilişki seviyeñ tam yerinde. Annende kıskançlık sezdim. Annenİ dinleme. Sen bildiğin yolda devam et.

Aynı bu şekilde annene de söyleyeceksin,anlamazsa eş ailenden bahsetmezsin bile.Sorun kalkar.
Çok defa konuştum ama anlamıyo beni inanmıyo bana. Mutlu olduğuma inanmıyo sanki eşimin ailesi beni sevemezmiş ben onalrı sevemezmişim gibi konuşuyo hep olumsuz

Çok defa konuştum ama anlamıyo beni inanmıyo bana. Mutlu olduğuma inanmıyo sanki eşimin ailesi beni sevemezmiş ben onalrı sevemezmişim gibi konuşuyo hep olumsuz
Kıskanıyo mu ne,kendi evliliği nasıldı annenin.Böyle anneler var çünkü kızıyla yarışır..

Eşinin ailesiyle ilişki seviyeñ tam yerinde. Annende kıskançlık sezdim. Annenİ dinleme. Sen bildiğin yolda devam et.
Bilmiyorum kıskançlık mı nişanlıykende evlendikten sonrada hep ilişkimiz iyiydi ufak tefek şeyler için birbirimizi kırmamaya yıpratmamaya özen gösterdik. Anneme göre bu alttan almakmış kendimi ezdirmekmiş ama beni ezen yokki. Aksine ben böyle uyumlu ve sakin kaldıkça onlar bana daha çok değer veriyolar el üstünde tutuyolar.

Kıskanıyo mu ne,kendi evliliği nasıldı annenin.Böyle anneler var çünkü kızıyla yarışır..
Hep anlatırdı rahmetli babannemin onu çok sevdiğinden ilk geliniydim kızı da yoktu bana çok iyi davrandı der durur. Babannem ölene kadar bakmış annem hala da gözleri dolar anlatırken çok severdim diye. Gayet mutlu huzurlu bi ailede büyüdüm sıkıntılarımız yoktu.

Bence olduguniz gibi devam ettirin siz esinizin ailesini sevdiginizi onlarin gelip gidislerinden hizmet etmekten rahatsiz olmadiginizi belirtin kabul edip etmemek kendisine kalmis

Siz oldugu gibi devam ettirirsiniz cunku annenizin istedigi normal kabul edilebilir seyler degil sizi seven deger veren insanlara annenizim dedigi gibi muamele atmeniz ne kadar dogru olur ki

Annen bence bir numara olmak istiyor :) senin kv deni de sevmeñ onu da tercih edebilme durumunun olması onun kıskançlıgini arttırıyor. Ama tatlı şeyler bunlar :) sonuçta sen kendini herkese sevdirmissin. Annenİ uyar abartmasin. Kötü etkilendiği söyle.

Onlar bana geldiğinde asla yemek yapmamı istemiyo yorulma sen çalışıyosun kendi gelince yapsın diyoç Öyle çok sık gelen insanlarda değiller 3 4 ayda bir gelip giderler geldiğinde de kayınvalidem zaten yaptırmaz bana bişey ben geldikleri gün hazırlanırım sadece diğer günler yaptırmaz. Ama anneme yetmiyo bu ilk günde yapma yorulma diyo.
Ben oturmayı hizmet ettirmeyi sevmem annemin kızıyım annemde böyleydi napıyım beni böyle yetiştirmiş. Bizim evimizde sofra eksik olmazdı her gelene sofralar kurulur çeşit çeşit yemekler yapılırdı. Ben böyle gördüm böyle yetiştim ama şimdi beni beğenmiyo

Benimki yalnız yaşıyor, annemde aynı anneniz gibi davranıyor. Ben yalnızlığına veriyordum ama demek ondan değilmiş.
Zor bir durum allah yardımcınız olsun
Ben evlenmeden önce birlikte çok vakit geçirdik kardeşlerim evlendi gitti ben annem babamla kaldım birlikte çok vakit geçirdik. Çalışıyordum çok gezerdik birlikte ben evlendikten sonra yalnız kaldı. Bilmiyorum belkide ondan yapıyo böyle ama artık benimde bir evim var yuvam var ailem var bunu anlamıyo

Annen sanki senin onlarla iyi olmanı çekemiyor dicem ama hangi anne böyle düşünürki?
Bilemedim şimdi neden öyle davranıyor.
Sana yeteri kadar değer vermediklerinimi düşünüyor acaba?

annen biraz kıskanmış diyaloğunuzu sanki.sen hiiiiç onlardan bahsetme annene.mesela annen onları sorarsa bilmem iyidirler herhalde çok sık konuşmuyoruz herkesin işi gücü var anne falan de geçiştir.hiç ayrıntıya girme.görüştüğünü öğrendiği zaman anne onlar benim eşimin ailesi napayım adamı mı boşayayım onlarla görüşmemek için ohooooo başka konumu yok sen nasılsın bana onu söyle falan yap geç.çok fazla onlarla ilgili konuşma bence.

Aynıymışız. Eskiden her hafta sonu götürürdüm bir yere ama artık ayda bir kez evde zor görüşüyoruz. Kusura bakma gezdiremiyorum diyince yok senin evin düzenin ayrı artık dese de eşimin ailesi ile ilgili bir şey olduğunda annenize benzer tepkiler veriyor. Eşimin kuzenin düğünü varmış yazın uçakla 2 saat netice de , gideriz dedim diye ne gerek var da onun yerine gidin tatil yapın da paranızı çarçur edersiniz de söylemediği kalmadı.
İnsan annesiyle herşeyi paylaşmakta istiyor bir taraftan anlatmasan bana söylemedin diye tripte atar.
Eşimin annesi yapsa kaynanalık yapıyor denir ama insanın kendi annesi olunca durum farklı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…