• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorun bendemi ?

Eda clk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2016
120
36
48
Merhaba hanımlar bn 1 buçuk yıllık evliyim . çalışmıyorum dışardan lise bitiriyırum eşimde işi iyi gayet güzel maaş alıyo bnm sorunum şu ki düğünde bnm ailem takıları aldı çokta fazla olmamıştı 5bin oldu 2sini zaten verdiker eşime eşimin annesi fln bunu çook büyük bir sorun etti ve eşimin ailesi hiç bir çöp bile almadılar bnm ailemse mutfagı adan z ye kadar döşediler ve her gittigimde ve geldigimde mutlaka harçllık olsun dursun gibisinfen para veriyolar .. Neyse önemli olan takılar ... Eşim 1 buçuk sendir hiç kendiligin para vermez sanki bnm hiç ihtiyacım olmuyo gibi! hakkına grmeyim bazen veriyor 10 20 bu kadar bn utanıyorum ve para isteymiyorum artık istiyorum ama vermiyo param yok diyo git annen versib diyo bişi alcam ihtiyacım var yada 20 yaşındayım bnmde özendigim şeyler oluyo ha almıyondeil bazen alıyo ama al şu parada senin olsun yada ne biliyim ihtiyacın olur fln diyip hiç verm iyo bnde içerlenip istemiyorum ... zaten hiç ihtiyacım olmayan bişeyi almıyorum ihtycm varsa gerekliyse alıyırum arkadşla dıları çıktık 70 lira para verdi bn 30 lirasını harcadım eve geldim para dedi bnde 30 lira verdim işte dedim onu nerde dedi bn sana 70 verdim fln yaptı o kadar zoruma gitti ki anlatamam hemn getirip verdim ondan sona baya para fln istemdim annemlere gittim annemler başka sehirde eşimden para istedim birz para bırak diye param yok dedi 300 liralarsı vardı cüzdanda o kadar agır geliyo ki size anlatamm napmam lazım :( her ay annesine kurban paraı olarak 50 tl veriyo 50 harçlık diye veriyo annesi engelli dışarı fln çıkmıyo banada ayda bıarakın 50 tl 5 lira bile vermiyo :( bni çok seviyo eminim ama para konusunda böyle yapıyo bazen lazım oluyo bişey oluyo beş kuruş param yok kalakalıyom öyle çalışmamada izin vermiyo gerçekten şaşdım kaldım yardım edin bana napabilirim.....

Evet sorun sende. Neden çalışmıyorsun??
Okulu bahane etme, ben de dışarıdan 2. üni. okuyorum ben de çalışıyorum ve ben de evliyim

niye aldılar takıları afedersin ama yeni evli borcu olan çiftten takıları alırken utanmadılar mı?

erkek tarafı alsa bunları olaylar çıkar yer yerinden oynardı.

üzülerek söylüyorum ki eşin de ailen de paragöz insanlar.olan sana oluyor.

iş bul evde oturma çalış derim.

Merhaba hanımlar bn 1 buçuk yıllık evliyim . çalışmıyorum dışardan lise bitiriyırum eşimde işi iyi gayet güzel maaş alıyo bnm sorunum şu ki düğünde bnm ailem takıları aldı çokta fazla olmamıştı 5bin oldu 2sini zaten verdiker eşime eşimin annesi fln bunu çook büyük bir sorun etti ve eşimin ailesi hiç bir çöp bile almadılar bnm ailemse mutfagı adan z ye kadar döşediler ve her gittigimde ve geldigimde mutlaka harçllık olsun dursun gibisinfen para veriyolar .. Neyse önemli olan takılar ... Eşim 1 buçuk sendir hiç kendiligin para vermez sanki bnm hiç ihtiyacım olmuyo gibi! hakkına grmeyim bazen veriyor 10 20 bu kadar bn utanıyorum ve para isteymiyorum artık istiyorum ama vermiyo param yok diyo git annen versib diyo bişi alcam ihtiyacım var yada 20 yaşındayım bnmde özendigim şeyler oluyo ha almıyondeil bazen alıyo ama al şu parada senin olsun yada ne biliyim ihtiyacın olur fln diyip hiç verm iyo bnde içerlenip istemiyorum ... zaten hiç ihtiyacım olmayan bişeyi almıyorum ihtycm varsa gerekliyse alıyırum arkadşla dıları çıktık 70 lira para verdi bn 30 lirasını harcadım eve geldim para dedi bnde 30 lira verdim işte dedim onu nerde dedi bn sana 70 verdim fln yaptı o kadar zoruma gitti ki anlatamam hemn getirip verdim ondan sona baya para fln istemdim annemlere gittim annemler başka sehirde eşimden para istedim birz para bırak diye param yok dedi 300 liralarsı vardı cüzdanda o kadar agır geliyo ki size anlatamm napmam lazım :KK43: her ay annesine kurban paraı olarak 50 tl veriyo 50 harçlık diye veriyo annesi engelli dışarı fln çıkmıyo banada ayda bıarakın 50 tl 5 lira bile vermiyo :KK43: bni çok seviyo eminim ama para konusunda böyle yapıyo bazen lazım oluyo bişey oluyo beş kuruş param yok kalakalıyom öyle çalışmamada izin vermiyo gerçekten şaşdım kaldım yardım edin bana napabilirim.....

20 yaşında evlenmeden önce neler konuşuyorsunuz merak ettim.
Mesela çalışmana izin vermeyen adamla niye evlendin?
Senden para kısıtladığını flört döneminde nasıl farketmedin?

evdeki işleri parayla yap sen. liste hazırla şu şekilde mesala ;

çamaşır yıkamak : 5 tl
utu : 10 tl
yemek 3 çeşidi : 9 tl
temizlik : 100 tl

bu şeklide uzat listeyi evin orta yerine çerceveltip as bakalım nabcak.

niye aldılar takıları afedersin ama yeni evli borcu olan çiftten takıları alırken utanmadılar mı?

erkek tarafı alsa bunları olaylar çıkar yer yerinden oynardı.

üzülerek söylüyorum ki eşin de ailen de paragöz insanlar.olan sana oluyor.

iş bul evde oturma çalış derim.
Ailem takıları almıcaklardı normalde ama kayınvalidem ihtiyacı yok diyip takı zamanında takıları annemin önüne doğru attı ve annemde sinirlenip aldı . Dedigin gibi olan bana oluyo

Ailem takıları almıcaklardı normalde ama kayınvalidem ihtiyacı yok diyip takı zamanında takıları annemin önüne doğru attı ve annemde sinirlenip aldı . Dedigin gibi olan bana oluyo

yine de çok ayıp etmişler.ben olsam almazdım.

çalışacaksın.böyle bir kocadan para istemek zor.

20 yaşında evlenmeden önce neler konuşuyorsunuz merak ettim.
Mesela çalışmana izin vermeyen adamla niye evlendin?
Senden para kısıtladığını flört döneminde nasıl farketmedin?
Bn zaten çalışmak istemiyorum ama o böyle yapınca mecbur çalışmak istiyorum flört döneminde böyle bişey hissetmedim

Ailen size bakıcılık yapmayı bırakacak
Sende evden de olsa çalışıp üretip kazanacaksın
O zmn evliliğin de kurtulur sende bunları yaşamazsın eşinde sana saygı duyar

Merhaba hanımlar bn 1 buçuk yıllık evliyim . çalışmıyorum dışardan lise bitiriyırum eşimde işi iyi gayet güzel maaş alıyo bnm sorunum şu ki düğünde bnm ailem takıları aldı çokta fazla olmamıştı 5bin oldu 2sini zaten verdiker eşime eşimin annesi fln bunu çook büyük bir sorun etti ve eşimin ailesi hiç bir çöp bile almadılar bnm ailemse mutfagı adan z ye kadar döşediler ve her gittigimde ve geldigimde mutlaka harçllık olsun dursun gibisinfen para veriyolar .. Neyse önemli olan takılar ... Eşim 1 buçuk sendir hiç kendiligin para vermez sanki bnm hiç ihtiyacım olmuyo gibi! hakkına grmeyim bazen veriyor 10 20 bu kadar bn utanıyorum ve para isteymiyorum artık istiyorum ama vermiyo param yok diyo git annen versib diyo bişi alcam ihtiyacım var yada 20 yaşındayım bnmde özendigim şeyler oluyo ha almıyondeil bazen alıyo ama al şu parada senin olsun yada ne biliyim ihtiyacın olur fln diyip hiç verm iyo bnde içerlenip istemiyorum ... zaten hiç ihtiyacım olmayan bişeyi almıyorum ihtycm varsa gerekliyse alıyırum arkadşla dıları çıktık 70 lira para verdi bn 30 lirasını harcadım eve geldim para dedi bnde 30 lira verdim işte dedim onu nerde dedi bn sana 70 verdim fln yaptı o kadar zoruma gitti ki anlatamam hemn getirip verdim ondan sona baya para fln istemdim annemlere gittim annemler başka sehirde eşimden para istedim birz para bırak diye param yok dedi 300 liralarsı vardı cüzdanda o kadar agır geliyo ki size anlatamm napmam lazım :KK43: her ay annesine kurban paraı olarak 50 tl veriyo 50 harçlık diye veriyo annesi engelli dışarı fln çıkmıyo banada ayda bıarakın 50 tl 5 lira bile vermiyo :KK43: bni çok seviyo eminim ama para konusunda böyle yapıyo bazen lazım oluyo bişey oluyo beş kuruş param yok kalakalıyom öyle çalışmamada izin vermiyo gerçekten şaşdım kaldım yardım edin bana napabilirim.....
sorun sizde değil
eşiniz çok düşüncesiz
üzüldüm adınıza:(

eşinin gayet güzel olan maaşı ne kadar peki ona göre yorum yapıcam ??

Annen o an alsa bile niye daha sonra vermedi? Ayrıca şunu anlamıyorum ben. Siz bu adamlarla akşam tanışıp sabah evleniyor musunuz? İllaki nişan döneminiz olmuştur. Nasıl tanıyamadınız? Hem bence eşinizde altınların annenizde olmasından rahatsız. Size git annen harçlık versin demezdi yoksa.

Ailenizin yaptığı yanlış altınları alması o altınlar sizin ne erkek tarafı nede kız tarafına onları almak düşer ailenizden altınlarınızı geri isteyin siz saklayın gerekirse eşinin tutumuda yanlış evinin ihtiyaçlarını almak zorunda.Ailenizde sizin evin ihtiyaçlarını karşılamasın sürekli karşılarsalar eşin bu duruma alışır alışmasın.

Babamdan harçlık alır gibi kocamdan harçlık almayı yediremem ben. Bir de vermiyormuş da. Versin diye önünde el pençe divan durana kadar iş bulup çalışın bu bir. 50 lira 70 lira nedir, ben öğrenciyken bile o kadar harçlık almazdım, neyinize yetecek o? Ki ben üstüne çevirmenlik yapıyordum, oyun ablalığı yapıyordum, bir sürü iş yapıyordum. İsterseniz bulabilirsiniz, hani öğrenciymişsiniz ya. Resti çekin çalışın, seven adam böyle yapmaz.

Ailenizin yaptığı yanlış altınları alması a altınlar sizin ne erkek tarafı nede kız tarafına onları almak düşer ailenizden altınlarınızı geri isteyin siz saklayın gerekirse eşinin tutumuda yanlış evinin ihtiyaçlarını almak zorunda.
Altınları almadılar sadece5 bin oldu onu aldılar ve dedigim gibi 2 sini geri verdiler

Back
X