Sorun eder misiniz ?

O saatte çıkan bir erkek benim hayatımda zaten olamazdı. Ne demek İnternet kafede sabahlamak vs. Bundan ilerde koca olur diye bekliyosan zaten yanılıyosun

iliskinin basindan beri böyleydi diyorsunuz , neden 5 yil sonra sorun etmeye basladiniz , en basinda etmeliydiniz, su saatten sonra erkek arkadasiniz hakli bence kusura bakmayin , 5 yil sonra neden degiseyim diye düsünürüm bende .

Beş yıllık ilişki.. Biraz suyu çıkmış gibi görünüyor. Gece geç saatlere kalmak ikiniz için de iyi değil.
Bence bu iş yürümez... Evlendikten sonra sözünü hiç geçiremezsin bu noktada. Şimdiden kesin çizgini koy derim. Ve düzelirse bir an önce nişan evlilik olsun derim...

Herkese merhaba
Benim 5 yıllık bir ilişkim var.
Bizim ilişkinin başından beri anlaşamadığımız bir durum vardı. Konu ise erkek arkadaşımın eve dönüş saatleriydi. Arkadaşları ile görüştükten sonra 3 4 veya 5 gibi dönüyordu. Ben aslında buna memnun olmasam dahi pek ses etmiyordum. Bu arada kendisi de 11den sonrasını pek güvenli bulmadığından saat 11den sonra dışarıda olmamı hoş karşılamıyordu. Ki benim de bu saati geçen gezmelerim nadir olduğundan benimle alakalı bir sorun yaşamıyorduk
Gerek pandemiden dolayı hassas oluşum gerekse de bu eve geç dönmeler benim pek hoşuma gitmediğinden bundan 3 gece önce saat 4 buçukta eve gitmesinden sonra ertesi sabah böyle yapıyor olman benim pek hoşuma gitmiyor diye serzenişte bulundum. Ama sanki bu hiç olmamış gibi konuştuğum sabanın gecesinde yine 3 bucukta gitti. Ben herhangi bir tepkide bulunmadım. Dün gece yine 3te eve gitti. Ve ben bugün bunun hoşuma gitmediğini ve asıl olarak meselenin benim hoşuma gitmediği bir durumu paylaşmama rağmen rahatsızlığımı görmezden gelip üst üste 2 gece daha aynı davranışı sergilemesini doğru bulmadığımı söyledim. Cevaben ise bu yıllardır böyleydi bunu zamanında konuştuk sen ve ben aynı değiliz ben erkeğim benim gece yarısı birşey başıma gelmez gibi savunmalar yaptı.
Akşam dışarı çıktığını haber vermek için aradığında yine aynı konu açıldı ve bak çıkıyorum işte neden lafını sözünü yapıyorsun öf dedi.
Ben çıkmasına vakit geçirmesine fazla tepki veren biri değildim zaten ama karşınızdaki kişinin hoşuna gitmeyen bir durum olduğunda bunu ertesi 3 gece daha yapar mısınız?
Beni kızdıran durum o saatte dönmesi değil artık beni kızdıran durum hassasiyetine ben bu kadar dikkat ederken onun sanki hiç söylememişim gibi üst üst e bu durumu devam ettirmesi..
Siz bu durumu nasıl karşılardınız ? Kıymetli fikirlerinizi bekliyorum.

Tab ki sorun. Eğer ilişkiniz ciddiyse evlenirseniz hele bir düşün. Kolay kolay bırakmaz bu huyunu. Sen evde tek başına beklerken çıkar arkadaşlarınla dsari. Alışkanlık olmuş baksana. Gece hayatı olan birinle evliliği düşünme derim sonra iki kişilik yalnızlık çekersin

İyi de adamla 5 yıldır berabermişsiniz
5 yıldır böyle
Siz bir kez söylediniz diye pat diye huyundan niye vaz geçsin

5 yıldır kabul etmişsiniz , şimdi noldu ?

Adam bu konuda haklı

Hemen her gece dışarıda sabahlayan biriyle evlenmeyi istiyor musunuz ?
Evlenseniz yine gitse , siz gitme deseniz yine haklı olur çünkü ben hep böyleydim sen beni böyle tanıdın bildin kabul ettin der

Valla bence büyük sorun haftanın bilmem kaç gecesi sabaha kadar ne işi dışarıda. Ayda bir olur anlarım hadi neyse ama bu sıklık rahatsız edici.

Siz beş senedir susup da neden şimdi rahatsız oldunuz? Adam da haklı bence, beş senedir böyle ve az bir zaman da değil. Net bir şekilde konuşun sizin kütükle. Ya çekeceksiniz yada gideceksiniz.

Kadın erkek muhabbeti çok kaba. Pipiye sahip olması ona bu hakkı vermiyor.

Çifte standart. Asla kabul edebileceğim bir durum değil. Ayrıca ne demek sen kadınsın. Erkeklerin, çocukların, hayvanların bile tecavüze uğradığı, 100 TL için insan bıçaklanan bir dünyada ne güvenliğinden bahsediyor. Benim çekebileceğim bir kafada değil kendisi. Siz çekiyorsanız şimdiden geçmiş olsun

baştan tepki vereceksiniz.. adam şimdi diyor ki "ee ben hep böyleydim sen de kabul ettin" arıza yaratan sizmişsiniz gibi algılıyor. en baştan istemiyorum diyecektiniz. bi de ne münasebet onun çıkma hakkı varsa senin de var. ama tabi siz onu da kabullenmışsiniz. bu güne kadar çıkmamış olman bundan sonra çıkmayacağın anlamı taşımıyor. ben çıkıyorum de sende. çıkmasan bile çıkıyorum de. bırak kıyamet kopsun.baştan bu kadartaviz olur mu? siz daha evli bile değilsiniz. evlenecek olsanız adam sizi kuklası yapar bu gidişle benden söylemes.

Geçtiğimiz senelerde bu olay haftada 1 ancak oluyordu veya 2. Ki geç gittiğinde de hep aynı insanlarla görüşüyordu. Ve hatta bir internet kafede cumartesi günleri sabahlıyorlardı. Ben bu internet kafe olayında sizin için iyi olur deşarj olursunuz diye destekte dahi bulundum. Gittiğinde rahatsız dahi etmedim.
Ama yani bir rahatsızlıktan bahsedildikten sonra 3 gece daha üst üst e yapmak bana bilinçli geliyor artık
Kabul edersen böyle etmezsen hadi kendi yoluna demek alenen

Herkese merhaba
Benim 5 yıllık bir ilişkim var.
Bizim ilişkinin başından beri anlaşamadığımız bir durum vardı. Konu ise erkek arkadaşımın eve dönüş saatleriydi. Arkadaşları ile görüştükten sonra 3 4 veya 5 gibi dönüyordu. Ben aslında buna memnun olmasam dahi pek ses etmiyordum. Bu arada kendisi de 11den sonrasını pek güvenli bulmadığından saat 11den sonra dışarıda olmamı hoş karşılamıyordu. Ki benim de bu saati geçen gezmelerim nadir olduğundan benimle alakalı bir sorun yaşamıyorduk
Gerek pandemiden dolayı hassas oluşum gerekse de bu eve geç dönmeler benim pek hoşuma gitmediğinden bundan 3 gece önce saat 4 buçukta eve gitmesinden sonra ertesi sabah böyle yapıyor olman benim pek hoşuma gitmiyor diye serzenişte bulundum. Ama sanki bu hiç olmamış gibi konuştuğum sabanın gecesinde yine 3 bucukta gitti. Ben herhangi bir tepkide bulunmadım. Dün gece yine 3te eve gitti. Ve ben bugün bunun hoşuma gitmediğini ve asıl olarak meselenin benim hoşuma gitmediği bir durumu paylaşmama rağmen rahatsızlığımı görmezden gelip üst üste 2 gece daha aynı davranışı sergilemesini doğru bulmadığımı söyledim. Cevaben ise bu yıllardır böyleydi bunu zamanında konuştuk sen ve ben aynı değiliz ben erkeğim benim gece yarısı birşey başıma gelmez gibi savunmalar yaptı.
Akşam dışarı çıktığını haber vermek için aradığında yine aynı konu açıldı ve bak çıkıyorum işte neden lafını sözünü yapıyorsun öf dedi.
Ben çıkmasına vakit geçirmesine fazla tepki veren biri değildim zaten ama karşınızdaki kişinin hoşuna gitmeyen bir durum olduğunda bunu ertesi 3 gece daha yapar mısınız?
Beni kızdıran durum o saatte dönmesi değil artık beni kızdıran durum hassasiyetine ben bu kadar dikkat ederken onun sanki hiç söylememişim gibi üst üst e bu durumu devam ettirmesi..
Siz bu durumu nasıl karşılardınız ? Kıymetli fikirlerinizi bekliyorum.

Yıllardır bu şekilde yaşayan kişi evlendikten sonra da devam etmek ister, ister açık havada otursun ister sabahın beşine kadar halay çeksin , dışarda mı dışarda, evinde ailesiyle değil, ben böyle bi adamla evlenmezdim, dün gece 01.30 da geldi eşim bir yıldır ilk defa ve iş arkadaşlarıyla biraradaydılar, müdürleri organize etmişti onda bile 00.35 te merak edip yazdım geç olmadı mı dönsen mi acaba diye 😐

Bu arada ailesi nasıl müdahale etmiyor ben o kısma da şaşırdım.

Evlenmeden önceki hayatı böyle ise evlendikten sonra sihirli bir değnek dokunup değişecek değil ya sen beni boyle kabul ettin biliyodun der elinde bebeğin gece yarılarına kadar koca yolu beklemek istemiyorsan iliskinizi bir gozden gecirin derim..

Boyle bir durumda beni tek rahatsiz eden adamin “ben erkegim” cikisi. Onun disinda kadin da erkek de disarida gec saatlere kadar bulunabilir,arkadaslariyla bir seyler paylasabilir. Evli insanlarin da bu tarz ozel alanlari var sahsen ben normal buluyorum.

Boyle bir durumda beni tek rahatsiz eden adamin “ben erkegim” cikisi. Onun disinda kadin da erkek de disarida gec saatlere kadar bulunabilir,arkadaslariyla bir seyler paylasabilir. Evli insanlarin da bu tarz ozel alanlari var sahsen ben normal buluyorum.
Bence de kalabilir. Ben bunun haftada 1 olmasına söylenen bir insan da değilim. Sonuçta akşam benim yanıma gelmiyor. Ama ben hayatını toparlamasını beklerken aksine her gece 3te 4te gitmesi ve bunu hoşnut olmadığımı bildiği halde yapması benim canımı sıkıyor.

Bence de kalabilir. Ben bunun haftada 1 olmasına söylenen bir insan da değilim. Sonuçta akşam benim yanıma gelmiyor. Ama ben hayatını toparlamasını beklerken aksine her gece 3te 4te gitmesi ve bunu hoşnut olmadığımı bildiği halde yapması benim canımı sıkıyor.
Bir insanin davranislarini ve zevklerini degistiremezsiniz. Kac yasina gelmis,cocuk degil ki yeniden sekil alsin? Dusunun size gayet normal gelen bir huyunuzu bir baskasi istedi diye degistirir misiniz? Ben degistirmem. Karsimdaki insan bana uygun degilse uzaklasirim. Ki bence sizin de karsinizdaki insan “ben erkegim” derken rengini belli etmis,bu kafada biriyle anlasmak zor olur sizin icin.

Bakın benim yaşadığım ortam itibariyle ondan önce de gece 12de dışarıda kaldığım nadirdir. Ben zaten genelde 11de evine giden biriydim. Anlatmak istediğim çok elzem olmadıkça 1 saat daha erken gitmenin bana bir zararı olmadığı. Örnegin dün akşam kuzenim ile açık havada 12ye kadar da oturdum. Kendimi tamamen kısıtladığım bir durum yok. Ama onun hoşlanmadığı bir durumu üst üst e yapmaktan kaçınıyorum. Benim saygı duydum dediğim kısım bu.
Ama o senin hassasiyetlerine saygı duymadıkça 5 sene neden kabullendin? Anlatamaya çalıştığım şey dışarı çıkman çıkmaman değil bir yerde dur bakalm demedin? Olan olmuş artık şimdi değişmiş gibi yapsada evlenince yine gitmeye devam edecektir ölç tart biç derim. Ha bana sorarsan benim fikirlerime saygı duymayan cinsiyet ayrımcılığı yapıp kendine hak gören kadına yasaklayan birinden çok soğurdum gözümden düşerdi onun yaptığı korumacılık değil çünkü

Back
X