Sorun eşim, eşimin babası ve eşimin amcası

Seraa0606

Güzeldim ben o yazlar kadar zamanında...
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2015
4.919
6.182
158
Merhaba hanımlar,
2 yıl öncede buna benzer bir konu açmıştım tekrar fikir almak ve içimi dökmek istiyorum. Bu konuyu neden bu kadar takıyorsun diyebilirsiniz ama en büyük sıkıntımız eşimle nişanlandığımızdan beri bu sorun.
Burdaki bütün şantiyelerden eşim sorumlu bu nedenle iş yükü çok ağır en ufaktan en büyük soruna kadar eşim ilgilenir gece onikiye kadar telefonu hiç susmaz. Kayınbabam daha çok işlerin kazanç kısmıyla ilgilenir. Bir işçi arayıp bi sıkıntısını dile getirse sinirlenir telefonu kapatır Bu her zaman böyle olmuş. Kendisi çok lüx düşkünü bir adam herşeyin en pahalısını alır en iyi şekilde gezer yer içer hiç acımaz.
Biz geçen yıl çok zor zamanlar yaşadık.Hala oranın borçlarını kapatmaya çalışıyoruz.

Son düzenleme:
Eğer kayınpederinizin işinin sermayesi/ mülkü vs baba malıysa yani miras ise tabiki amca da gelire ortak olacak.Eşiniz ne kadar çalışırsa çalışsın kayınpederiniz ve amca patron eşiniz ise işçi konumunda olacak her zaman.

Eğer kayınpederinizin işinin sermayesi/ mülkü vs baba malıysa yani miras ise tabiki amca da gelire ortak olacak.Eşiniz ne kadar çalışırsa çalışsın kayınpederiniz ve amca patron eşiniz ise işçi konumunda olacak her zaman.
Babaları küçük yaşta vefat etmiş babadan kalan toprakları kardeşler arasında paylaşmışlar. Kayınbabam işleri kendisi büyütmüş kardeşini de okutmuş 15 yıl babane amcalar kaynanam beraber yaşamışlar. Kaynanam memur onun maaşıyla ev geçindirmişler. Kayınbabam sonradan iş sahibi olmuş.

Önceki konunuzu okudum kayınpederiniz çok dediğim dedik bir insanmış.Babası öldüğü için de kendisini aile reisi yerine koymuş kardeşlerime bakarım felsefesini güdüyo. İşiniz çok zor bu kayınpederle. Merak ettiğim eşinizin kazancı ne bu durumda.Babasından maaş mı alıyo yoksa kar bölüşülüyo mu?

Ben mi kaçırdım bilemedim de amca bedavaya ortak olmuyordur herhalde di mi?
Sonuçta para koyuyorsa elbet o da kazanacak.

Önceki konunuzu okudum kayınpederiniz çok dediğim dedik bir insanmış.Babası öldüğü için de kendisini aile reisi yerine koymuş kardeşlerime bakarım felsefesini güdüyo. İşiniz çok zor bu kayınpederle. Merak ettiğim eşinizin kazancı ne bu durumda.Babasından maaş mı alıyo yoksa kar bölüşülüyo mu?
Eşimin sabit bir geliri yok muhasebeciden ne kadar alabilirse alıyor. Gelen toplu paradan birşey almıyoruz.
Kayınbabamda eline ne para geçse savurur asla yarını düşünmez.

Ben mi kaçırdım bilemedim de amca bedavaya ortak olmuyordur herhalde di mi?
Sonuçta para koyuyorsa elbet o da kazanacak.
Kayınbabam ve kayınvalidem evlendiklerinde durumları iyi değilmiş zamanla şansı yaver gitmiş iş sahibi olmuş kayınbabam. Bu amca dersaneye gidiyormuş o zamanlar. Bir sermaye koyup ortak olmamış. Öyle bir durum olsa zaten bizde birşey söyleyemeyiz.

Bence eşin şöyle bir öneri atsın herkes belirli bir miktar maaş alsın şirketten geri kalan kar da biriktirilsin.Biriken parayla da dükkan alınır ya da yatırım yapılır yine oradan gelen para da bölüştürülür.Bu şekilde yangından mal kaçırır gibi kim ne harcarsa kardır mantığı üderseniz işiniz çok zooorrr.Kazanılan paranın da bereketi olmaz.

Ayrıca kart ödemelerini de herkes kendi karşılamalı maaşıyla.Bu soruna dur demeniz lazım yoksa yine iflas edersiniz.

Kayınbabam ve kayınvalidem evlendiklerinde durumları iyi değilmiş zamanla şansı yaver gitmiş iş sahibi olmuş kayınbabam. Bu amca dersaneye gidiyormuş o zamanlar. Bir sermaye koyup ortak olmamış. Öyle bir durum olsa zaten bizde birşey söyleyemeyiz.
Tamam şimdi daha iyi anladım.
Kayınpeder kardeşini düşündüğü kadar kendi evladını düşünse aslında tüm bunlar yaşanmaz.

bunu eşinizin düşünmesi gerekmiyor mu?
Eşimde düşünüyor hep sıkıntılı stresli bayram geliyor işçilere para ödenecek şimdiden onun stresiyle boğuşuyor. Kayınbabam ve amca işçiye verilecek maaşı bile pek önemsemezler.
Evliyiz sonuçta neden tek başına eşimin problemi olsun ki benide ilgilendiriyor haliyle.

Ayrıca kart ödemelerini de herkes kendi karşılamalı maaşıyla.Bu soruna dur demeniz lazım yoksa yine iflas edersiniz.
Kendisi muhasebecileri arayıp kartını ödetiyor telefonunu açmayan eleman olursa onuda tekrar kayınbabama şikayet ediyor. Kaç kere iflasın eşiğinden dönmüşler zaten ama yinede önlem almıyorlar.

Tamam şimdi daha iyi anladım.
Kayınpeder kardeşini düşündüğü kadar kendi evladını düşünse aslında tüm bunlar yaşanmaz.
Aslında eşimin ne kadar çalışkan olduğunun farkında ama amcayı küçük düşürmemek için asla bunu dile getirmiyor.
Kendisinin eşimden daha küçük çocukları var ne onları nede eşimi kardeşi ve annesini düşündüğü kadar düşünmüyor.

Diyorum ya ne harcarsak kardır o halde kartın son limitine kadar harcayalım mantığı güdüyo bu amca ve ailesi.Tek çözüm dediğim gibi verilen maaşın belli olması ve herkes ne harcarsa kendini ödeyecek şeklinde bir kuralın konulması.Siz amcadan ziyade kayınpedernizi ikna etmeye bakın.Çünkü her şey onda bitiyor.Benim de kartımı ödeyen böyle biri olsa bende harcarım sonuna kadar hiççç affetmem:)))

eşiniz madem kazanmıyor ama hayatını oraya harcıyor hisselerini satıp eline geçenle bişeyler yapsın.
Öyle birşey yaparsa köprüleri tamamen yakmamız lazım o kadar çirkinleşmek istemiyoruz. Birde başka kardeşleri var yaşları küçük ilerde onlar ne olacak onuda düşünüyor.

Öyle birşey yaparsa köprüleri tamamen yakmamız lazım o kadar çirkinleşmek istemiyoruz. Birde başka kardeşleri var yaşları küçük ilerde onlar ne olacak onuda düşünüyor.

başka çaresi yok. o amca neden bu kadar rahat?? çünkü kayınbaba ona sınırsız hak vermiş. kendi evladını hiçe saymış. sanırım ben amcama asla böyle çalışmazdım. başka işe maaşlı girer gene çalışmazdım.

Back
X