- Konu Sahibi kulxuxbxuxn sultanxix
-
Merhaba arkadaşlar bu topiği hep takip ediyorum bazı şikayet ve dertler kadar büyük olmasada benimde anlatmaya ve yorum almaya ihtiyacım var: Biz eşimle aracılar ve aile büyüklerinin vesilesiyle tanıştırıldık ve birbirimizi sevdik tanışma, görüşme söz, nişan derken evlenmeye karar verdik düğüne az bir zaman kala ailesi tarafından giyim tarzımla ilgili şikayetler gelmeye başladı (Tesettürlüyüm yaşam tarzlarımız ailesiyle uyuşmuyor ama eşimle çok uyuşuyor) neyse işte açılırmısın bizim sülalede böyle yok düğününüz şöyle olsun biz böyle istiyoruz gibilerinden tabi bende kesinlikle giyim tarzımdan ödün vermiyeceğimi sizin beni böyle görüp böyle kabul etmeniz gerektiğini söyledim tabi küplere bindiler eşimle defalarca aramızı bozmaya çalıştılar ama olmadı tabi babası hiç bişeyinize karışmam ne haliniz varsa görün deyince herşeyi eşimle birlikte hallettik ev tutup eşyalar alındı sade bi düğünlede evlendik misafir gibi geldiler ve düğünümde de aileme sataşıp kavga çıkardılar neyse deyip sineye çekildi kızım doğdu giyinişimi kabullenmeselerde yapmacık davranışlarla beni seviyomuş gibi davrandılar bende onları aynı şekilde şimdi 5 senelik evliyim eşimin ikizi kaynım temmuzda evleniyor ve geçen akşam evime geldiler (onlar istanbulda bende gebzedeyim) yok efendim evleniceği kızın tarafı kesinlikle bu tarz giyime karşıymış kabullenmezlermiş kına gecesi ve düğünde onların istediği gibi giyineymişim ne istersem alıcaklarmış gittiğim yere uymam gerekirmiş zaten bidaha kız benimle görüşmeyecekmiş bu arada 7 senedir çıkıyorlar herkesle tanışıyor kız bi ben tanımıyorum giyim tarzımdan dolayı kayınvalidem ve kaynatam hep onu tutuyolar şimdi zaten istedikleride öyle bi gelin bende ne düğüne gelirim nede beni kabullenmeyenlerle bi daha görüşürüm dedim eşimde arada kaldı oda sinirlendi tepkisini gösterdi ama ne anlayan ne dinleyen var şimdi arıyorlar açmıyorum o taraftan kimseyi görmek istemiyorum eşime sende düğüne gitmeyeceksin dedim sizce yanlışmı yapıyorum kardeşi sonuçte o gitmeli mi kafam çok karışık onlara karşı nasıl davranayım zaten mesafeliyiz hiç görüşmeyeyim mi şimdiden yorumlar için teşekkürleeeer.....bilmiyorumkismile
Bugüne kadar nasıl davrandıysanız, ödün vermediyseniz yine öyle devam edin.
Ama eşinize karışmayın, kardeşidir, düğününede gider, evinede. Siz gitmezsiniz o ayrı.
Büyük terbiyesizlik hakkaten, baskı yapmaları.
Yakında;
-Kulubünsultanı, altın günümüz var açılmazsan seni davet edemem.
-Kulubünsultanı, alışverişe açılmazsan seni götürmem zira domates satan adam kapalı bayanlara satış yapmıyor.
-Kulubünsultanı, sen otobüse falan neyin binme, kapalılardan 3 bilet alınıyormuş
falan derlerse hiç şaşırmam.Ne zihniyettir de anlamam.Herkes inancını istediği şekilde yaşar, Allah için kapanmış bir kişiyi x'in düğünü, bilmemkimin balayı, bilmemnenin doğumgünü için kimsenin açtırmaya haddi dahi olamaz.
Görüşmezsiniz olur biter, inancınız yüzünden sizi istemeyen kişiyi siz ne derece istersiniz ki zaten?
Eşinizin kardeşidir/abisidir, bence engellemeyin.İyi günde, kötü günde kardeşler, aile insanın yanında olmalıdır, dünya küçük kimin kime ne zaman ihtiyaç duyacağı belli olmaz ama onların ilişkilerine engel olmayın derim ben.
Ben kardeşinin düğününe gitsin görüşüne katılmıyorum... Kardeşinin abisine saygısı olsa, eşi olacak bayana sen ne karışışıyosun deyip yerine oturtmasını bilirdi...
demekki kardeşi de saygı duymuyor... eee?
eşine ve kendisine saygı duymayan bi kardeşin düğününe de bence gitmesi şart değil...
hatta gitmemeli ki;
siz ne yaparsanız yapın ben eşimin destekçisiyim mesajını herkes alsın...
Böyle bir terbiyesizlik ne duydum ne de gördüm...
Ben açık bir bayanım.. Hatta ne yalan söyliyim bazı tesettürlü bayanlara da çok kızarım hem tesettürlsün hem makyaj yapıyosun ne alaka falan diye....
Ama ne münasebet tesettürlü birine açılması için baskı yapmak, açılmazsan düğününde bişey yapmam demek...
HAdi onu da geçtim... KAynın düğününe gelebilmen çin açılmanı şart koşuyor öyle mi??*
Terbiyesizliğin dik alası.. Neymiş kızın ailesi çok karşıymış... Zaten yeni gelin de senle bir daha görüşmeyecekmiş...
Çok da mearklısı vardı sanki...
Bırak görüşmesinler...
Sen de gitme zaten o düğüne... Ama o düğüne seni istemeyenlere karşı eşinin de bir tepki vermesi gerek... Eşin de gitmesin demiyorum... Sonuçta abisidir kardeşinin düğününde olmak ister.... Ama bir şekilde tepkisini göstermeli... Benim karım ben kabul ettim sevdim siz de kabul etmek zorundasınız diyebilmeli....
ay ne igrenc bi durum.
valla boylesini de ilk defa duyyorum...
allah akil fikir versin.
bence esin gitmeli dugune ama sen kesinlikle gitme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?