Sorun kardesim

hayasevinceguzel16

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2021
37
-4
1
38
Herkese merhabalar, sorunum başliktada belirttigim gibi kardesim, eski konularimi bilenler bilir. Benim bir kiz kardesim var. Kendisi okuyordu okulunu bitirdi. Kpssye girdi olmadi. Bir daha hazirlaniyordu sonradan vazgecer gibi oldu. Memleketimiz kucuk bir yer oldugu icin, kendine uygun bir is bulamadi. Eskiden ben yardim ediyordum para konusunda ama bende yardim etmeyi esimin istegi nedeniyle biraktim. Kardesimin parasizlik canina yetmis olacakki kendine bir is aramaya basladi hem calisip hem kpss ye hazirlanmak istedigini soyledi.

Sorun surda basliyor. Memlekette is bulamamis esimle benim yasadigim sehirde is bulmus. Gecenlerde, beni aradi ve sizin orda bir is buldum ve oraya gelsem bu yil icin hem calissam hemde kpssye hazirlanmaya devam etsem beni kabul edermisiniz dedi. Ben esimle konusmadan bu konu hakkinda bir cevap vermek istemedim.

Esime konuyu açmaya karar verdim esim belli bir suresi yok misafirlik degil ben istemem diyor baska bisey demiyor. Bu konuda biraz tartistik. Esime de pek bisey diyemiyorum daha evvel kardesimle biraz sorun yasadilar. İki arada kaldim kizlar. Ne yapmaliyim

Herkese merhabalar, sorunum başliktada belirttigim gibi kardesim, eski konularimi bilenler bilir. Benim bir kiz kardesim var. Kendisi okuyordu okulunu bitirdi. Kpssye girdi olmadi. Bir daha hazirlaniyordu sonradan vazgecer gibi oldu. Memleketimiz kucuk bir yer oldugu icin, kendine uygun bir is bulamadi. Eskiden ben yardim ediyordum para konusunda ama bende yardim etmeyi esimin istegi nedeniyle biraktim. Kardesimin parasizlik canina yetmis olacakki kendine bir is aramaya basladi hem calisip hem kpss ye hazirlanmak istedigini soyledi.

Sorun surda basliyor. Memlekette is bulamamis esimle benim yasadigim sehirde is bulmus. Gecenlerde, beni aradi ve sizin orda bir is buldum ve oraya gelsem bu yil icin hem calissam hemde kpssye hazirlanmaya devam etsem beni kabul edermisiniz dedi. Ben esimle konusmadan bu konu hakkinda bir cevap vermek istemedim.

Esime konuyu açmaya karar verdim esim belli bir suresi yok misafirlik degil ben istemem diyor baska bisey demiyor. Bu konuda biraz tartistik. Esime de pek bisey diyemiyorum daha evvel kardesimle biraz sorun yasadilar. İki arada kaldim kizlar. Ne yapmaliyim
Sanırım eşiniz ne derse o.
Kardeşinize yaptiginiz maddi destegi bile onun lafiyla kesiyorsunuz.
Eger calisip kazaniyorsaniz kardesinize zor zamaninda yapacaginiz destek icin esinizden izin almaniza gerek yok. Kardes bu adi ustunde. Sacinin tek teline dunyayi yakar insan.
Sadece bu konu ozelinde degil baska konularda da esinizle ortak noktada bulustugunuz kararlar almalısınız bence, esinizden direktif almak yerine.

Eşiniz haklı. Onun kardeşi belirsiz süre kalmak istese siz de kabul etmezdiniz ki etmediniz de.

Ya bir de siz evlendiğinizden beri bu kardeşinize maddi manevi yardımda bulunuyormuşsunuz. Bu kızın annesi babası yok mu da siz bu kadar üzerinize aldınız sorumluluğu. Adam sonuna kadar haklı istememekte. dört yıldır baldız konusu sürekli gündemde

Eski konularınızda da şimdi de eşiniz haklı. Ama ben burada (kardeşiniz için) hayati bir konu göremedim. Yani kpss Ağustos’ta değil mi? 4-5 ay kalmış durumda bir müddet bekleyemez mi? Yani diyelim ki atandı 5 ay düzen değiştirmek, sizin eşinizle kötü olmanız adına değer mi bilemedim. Hem çalışıp hem kpssye hazırlanmak yerine 5 ay dişini sıkıp düzgün bir şekilde kpssye odaklanması daha mantıklı, tabi ki kendi hayatı kendi bilir ama evinize kabul etmeniz doğru olmayacaktır. Ev sadece sizin değil, eşiniz de o evde yaşıyor.

AE4CF304-EEC0-482D-B81C-F0C6AECD9295.png

Artı diğer konunuz aile maddi sıkıntı içindeyse yardım yapılır, kardeşlere de yapılır. Ama bu miktar her ay ailenizi sıkıntıya sokacak düzeydeyse yapılmaz. Miktarını bilemiyorum ama zorlayıcı olmayacak bir miktarda isterseniz kendi kazandığınız paradan kardeşinize harçlık yollayabilirsiniz.
4C17C1E0-AF7D-49D6-A1E5-6E0CCD712014.png
6B207441-8770-42AB-95C3-798371EB7465.png

kardesınızle daha once ne problemler yasadınız bılmıyorum uzun suredır aktıf degıldım buralarda bu konu uzerınden fıkır danısmıssınız ... kardestır tabıkı atılmaz ama eşiniz istemıyorsa da yuvanızda huzurunuz olmaz.. kardesınızı de kırmadan eşiniz de kotulemeden guzel bır dılle anlatın yada annecıgınız sağ ise ona anlatın annenız kızım bak boyle boyle olmaz deyıp kardesınızle konussun bence

Eski konularınızı yeni gördüm, eşiniz 10 gün kalmasını bile kabul edememiş ve yine haklı, benim eşimin kardeşi yatılı gelse o kadar gün ben de istemem bir de süresiz bir kalma konusu açılmış. Böyle giderse boşanmaya kadar gider bu konu. Eşinizle bir aile olduğunuzu kabul edin, kardeşinizin annesi gibi davranmayı bırakmazsanız daha çok sorun yaşarsınız.

kardesınızle daha once ne problemler yasadınız bılmıyorum uzun suredır aktıf degıldım buralarda bu konu uzerınden fıkır danısmıssınız ... kardestır tabıkı atılmaz ama eşiniz istemıyorsa da yuvanızda huzurunuz olmaz.. kardesınızı de kırmadan eşiniz de kotulemeden guzel bır dılle anlatın yada annecıgınız sağ ise ona anlatın annenız kızım bak boyle boyle olmaz deyıp kardesınızle konussun bence
Evleneli 4 yıl olmuş ama o günden beri sürekli kardeşine maddi yardımda bulunmuş ve evinde kalmış. adam istemiyorum dedikçe kardeşini getirmeye çalışmış. empati yaparsak konu sahibi eşinin kardeşinin bu kadar kalmasını ve maddi yardım yapmasını kabul etmeyecektir.

Bu konuda eşiniz haklı ama para konusunda haksız bence. Evlenmeden önce söylemişsiniz hem de ekonominin hali ortada. Sizi zora sokmayacak bir harçlık verebilirdiniz eşiniz kabul edip sorun çıkarmış sonra. Size gelmesine zaten gerek yok ki kpssye az kaldı otursun çalışsın anne baba varsa herhalde dayanır bir kaç ay. Bence size kapağı atıp işe gidip gelmeyi planlıyor kpss bahane.

Back
X